Najbolje jednostavne strateške društvene igre

U svijetu najboljih jednostavnih strateških društvenih igara, otvaramo vrata prema nevjerojatnoj zabavi! Ako tražite izazove koji će testirati vaše taktičke vještine i donijeti vam satima zabave, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje jednostavne strateške društvene igre koje će vas držati zainteresiranima i pružiti vam nevjerojatno iskustvo igranja. Bez obzira jeste li iskusni strateg ili tek ulazite u svijet društvenih igara, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz najbolje jednostavne strateške igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta!

Sadržaj

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako ste u potrazi za jednostavnim, ali istovremenostrateškim društvenim igrama, ne možemo a da ne spomenemo čuvenu igru “7 Wonders Duel”. Ova igra, koju je objavio Repos Production 2015. godine, specijalno je dizajnirana za dva igrača i pruža uzbudljivu igračku interakciju. Za samo 30 minuta, igrači će se naći u svetu gradnje civilizacija, gde će se boriti za resurse, vojsku i napredak u nauci.

“7 Wonders Duel” nas uvodi u čarobni doba drevnih civilizacija. Kroz tri doba, igrači će prikupljati karte koje nude resurse ili napredak u vojnoj ili naučnoj oblasti, te će tako graditi svoju civilizaciju i izgraditi čudesna zdanja. Ono što ovu igru izdvaja od drugih jeste način na koji se igra – umesto simultanog izbora karata kao u originalnoj igri “7 Wonders”, u “7 Wonders Duel” igrači biraju karte iz izloženog seta karata. Ova promena donosi novu dimenziju taktike i planiranja, jer igrači moraju birati karte koje nisu pokrivene drugim kartama, uzimajući u obzir i bonus poteze koji omogućavaju trenutno uzimanje još jedne karte.

U “7 Wonders Duel” igri, svaki igrač počinje s četiri čudesna zdanja, a izgradnja svakog zdanja pruža posebne moći vlasniku. Međutim, postoji ograničenje – samo sedam čudesnih zdanja može biti izgrađeno, pa će jedan od igrača ostati bez završetka svog čuda.

Osim izbora karata, igrači mogu da kupuju resurse od banke ili da ih dobijaju tokom igre, što osigurava resurse za buduće izgradnje. Kako stičete resurse, cena za tu određenu vrstu resursa se povećava za protivnika, što predstavlja vašu dominaciju u toj oblasti.

Bitka za dominaciju u “7 Wonders Duel” može se dobiti na tri načina: svaki put kada akumulirate vojne karte, pomeraćete marker prema glavnom gradu protivnika, dajući vam bonus na određenim pozicijama. Ako dostignete protivnikov glavni grad, odmah pobeđujete. Takođe, ako sakupite šest od sedam različitih naučnih simbola, postići ćete naučnu dominaciju i odmah pobediti. U slučaju da se nijedna od ovih situacija ne dogodi, igrač sa najviše bodova na kraju igre postaje pobednik.

“Sedam čuda Duel” savršena je igra za dvoje, koja kombinuje jednostavnost sa dubinom strategije. Njeni dobro razvijeni mehanizmi, kao što su bonusi na kraju igre, modularna tabla, razni načini korišćenja karata i izgradnja grada, pružaju uzbudljivo iskustvo tokom svake partije. Ova igra pruža pravi izazov za sve one koji uživaju u strategijama i civilizacijskom razvoju. Zbog svog jednostavnog pristupa i brzog tok igre, “Sedam čuda Duel” je stekla veliki broj poklonika i favorizovana je među igračima širom sveta. Nemojte propustiti priliku da iskusite jedinstvenu avanturu gradnje i osvajanja u “7 Wonders Duel”!

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od igara koju ne možete propustiti kada govorimo o jednostavnim strateškim društvenim igrama je Wingspan. Objavljena 2019. godine od strane Stonemaier Games, ova igra je osvojila srca mnogih igrača. Wingspan predstavlja natjecateljsku igru s otisnutim kartama koja temelji svoju mehaniku na izgradnji motora. Iza dizajna ove igre stoji Elizabeth Hargrave, dok je ilustracija predivnih preko 170 ptica povjerena umjetnicama Beth Sobel, Natalia Rojas i Ani Mariji Martinez. Zahvaljujući ovoj kombinaciji talentiranih ljudi, Wingsapn donosi igračima izuzetno vizualno privlačno iskustvo.

Jednostavnost ove igre ne treba vas zavarati jer se krije iza nje fine strategije. Kao ljubitelji ptica, vaš je cilj privući najbolje primjerke u svoju mrežu rezervata divljine. Svaka ptica vam omogućuje razvijanje izuzetno moćnih kombinacija u vašem ekosustavu. Da biste svoje ptice privukli, morate zadovoljavati nekoliko ključnih potreba njihovog rasta. Hranu za ptice dobivate u obliku posebnih kockica koje bacate u toranj za hranu, a jaja polažete koristeći minijaturna jaja u raznim bojama. Unikatne karte ptica su veliki dio igre – izvlačite ih i igrate kako bi ste unaprijedili svoju strategiju.

Jedna od posebnosti ove igre je njezino trajanje. Uzmite si dovoljno vremena i maksimalno iskoristite 40 do 70 minuta za igranje. Wingspan je idealan za 1 do 5 igrača, što ga čini sjajnom opcijom za igru sami ili u društvu prijatelja i obitelji.

Ova igra također obiluje raznim mehanikama koje donose dodatne elemente taktičke borbe. To uključuje, ali nije ograničeno na, sklapanje ugovora, bacanje kockica, bonus bodove na kraju igre, upravljanje rukama i sposobnosti koje se mogu koristiti samo jednom po igri. Zahvaljujući ovim mehanikama, svaka igra ovoj ptičjoj avanturi je jedinstvena i donosi puno raznolikosti.

Wingspan je igra koja će vas oduševiti svojom prekrasnom ilustracijom ptica i sofisticiranom igraćom mehanikom. Ponekad je teško pronaći strateške igre koje su jednostavne za razumijevanje, a ovaj dragulj definitivno spada u tu kategoriju. Bez obzira jeste li strastveni kolekcionar ptica ili jednostavno tražite zabavu za cijelu obitelj, Wingspan će pružiti zadovoljstvo tijekom četiri runde i natjecanja s prijateljima.

Pristupčnost, igračka mehanika, vizualna privlačnost i dugotrajnost su ključne karakteristike koje čine Wingspan idealnom igrom za ovu listu jednostavnih strateških društvenih igara. Neka vas ova igra odvede u avanturu u divlji svijet ptica i uživajte u stvaranju vašeg vlastitog rezervata.

Wingspan Društvena Igra

Mechs vs. Minions • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Mechs vs. Minions je jedna od najimpozantnijih i najdojmljivijih strategijskih društvenih igara koje će vas ostaviti bez daha! Izdan 2016. godine od strane poznate kompanije Riot Games, ova igra je za 2 do 4 igrača i traje između 60 i 120 minuta. Stavlja vas u ulogu hrabrih Yordlea – Corki, Tristane, Heimerdingera i Ziggstana – koji se moraju udružiti i upravljati svojim novonastalim mechovima kako bi se borili protiv vojske osvajačkih miniona. Sa modularnim tablama, programiranim naredbama i pričom koja vas vodi kroz kampanju, svaka misija će biti jedinstvena i vaše timski rad, programerske vještine i pilotiranje će biti testirani na ekstreman način.

Ova igra je izuzetno popularna među igračima te je stekla izvrsne ocjene i recenzije. Karakterizira ju umjerena razina kompleksnosti koja je prikladna i za manje iskusne gaming entuzijaste.

Mechs vs. Minions nudi deset misija koje će vas zaintrigirati do kraja. Svaka pojedinačna misija traje između 60 i 90 minuta. U kutiji, osim igračkih ploča, dobit ćete i četiri programirane naredbe (jednu za svakog igrača), četiri oslikana mech minijature, špilove sposobnosti i oštećenja, pješčani sat, minijaturu-bombu, šest metalnih pratilaca, četiri akrilne krhotine, četiri kocke i čak 100 minijatura miniona. Prepustite se ovoj izvanrednoj igri i neka vas oduševi predivno dizajnirano pakiranje u kojem se čini da nešto veliko pokušava izići iz te zapečaćene kutije…

Nemojte propustiti ovu nevjerojatnu avanturu i postanite pravi piloti mechova! Mechs vs. Minions je prikladna igra za sve ljubitelje strategije i taktike. Zahvaljujući svojim jednostavnim mehanikama, poput programiranih naredbi i suradničkog igranja, ova igra je univerzalna i sa stilom pronalazi svoje mjesto na ovom popisu jednostavnih strateških društvenih igara. Neka vas ova avantura odvede u fantastičan svijet Runeterre i ostavite trag svog hrabrog pilota mecha među minionima!

Mechs vs. Minions Društvena Igra

Clank!: A Deck-Building Adventure • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobrodošli natrag na našu listu najboljih jednostavnih strateških društvenih igara! Danas ćemo vam predstaviti jednu vrhunsku igru koja će vas uvući u svijet avanture – “Clank!: A Deck-Building Adventure”. Ova igra osvojila je srca mnogih fanova, a njena popularnost ne prestaje rasti od njenog izlaska 2016. godine. Izdavač ove prekrasne igre je Renegade Game Studios. U “Clank!” se natječete s 2 do 4 igrača, a prosječno trajanje igre je između 30 i 60 minuta. Ova igra pripada kategoriji obiteljskih igara, a također se može svrstati i u strateške igre. U nastavku ćemo vam predstaviti ono što ovu igru izdvaja od drugih te zašto smo je uvrstili na našu listu.

U “Clank!-u” vaš zadatak je provaliti u skrovište ljutog zmaja i ukrasti vrijedne artefakte. No, pazite da budete brzi i tihi, jer svaki vaš nepažljivi korak izaziva njegov gnjev. Ova igra koristi mehanizme izgradnje špila karata, tako da će svaki igrač imati svoj špil karata kojeg će nadograđivati tijekom igre. Na početku svog poteza, imate pet karata u ruci i možete ih odigrati u bilo kojem redoslijedu. Ove karte vam omogućuju stjecanje resursa kako biste kupili nove karte, borili se s čudovištima i kretali se po ploči. Svaki put kada nabavite novu kartu, dodate je u svoj odbaceni špil. Kada vam ponestane karata u špilu, ponovno promiješate odbacene karte i stvorite novi špil. Na taj način vaš špil postaje sve veći i snažniji. U tijeku igre će se razvijati i vaša taktika, jer svaki igrač ima mogućnost dodavanja različitih karata.

Cilj igre je naći artefakt i pobjeći iz tamnice, vrativši se na mjesto s kojeg ste krenuli. No, ne zaboravite – cilj je i sakupiti dovoljno bodova s artefakta i drugih plijena kako biste nadmašili svoje protivnike i postali najveći lopov u kraljevstvu. Ova nevjerojatna igra spaja elemente avanture i razvijanja špila karata na jedinstven način, što je čini nevjerojatno zabavnom i zaraznom. Dodatna prednost je to što se “Clank!” može brzo naučiti i lako igrati, pa je pogodna za sve razine igrača. Također ima mogućnost prilagodbe težine, kako bi se pružio izazov i iskusnijim igračima. Uz prelijepu tematiku fantasy svijeta, “Clank!” će vas provesti kroz uzbudljive avanture i taktičke odluke koje će vas oduševiti. Iz tih razloga, ova igra je opravdano na našoj listi najboljih jednostavnih strateških društvenih igara.

Clank!: A Deck-Building Adventure Društvena Igra

Lords of Waterdeep • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najpoznatijih društvenih igara koju biste mogli pronaći na listi jednostavnih strateških društvenih igara je “Lords of Waterdeep”. Objavljena 2012. godine od strane “Wizards of the Coast”, ova igra pruža izuzetno uzbudljivo iskustvo za 2 do 5 igrača u vremenskom okviru od 60 do 120 minuta. Pripada poddomeni strateških igara na ploči i koristi mehanike kao što su “ugovori”, “skriveni identitet”, “povećanje vrijednosti neodabranih resursa”, “vlasništvo”, “sakupljanje setova” i “sabotaža”. Kategorizirana je kao igra izgradnje grada i fantastike.

“Lords of Waterdeep” je osvojio brojne pohvale i visoke ocjene korisnika. Srednje je kompleksnosti, što znači da će novi igrači relativno brzo savladati osnove igre, ali će također imati priliku za razvijanje strategija kako budu stjecali iskustvo.

Ova igra vas vodi u prekrasni svijet “Waterdeepa”, grada iz Zaboravljenih kraljevstava koji je poznat po političkim spletkama i sumnjivim dogovorima. U “Lords of Waterdeep” preuzimate ulogu tajanstvenih gospodara koji se tajno bore za kontrolu nad gradom. Vaši agenti regrutiraju avanturiste koji će obavljati zadatke u vaše ime, pružajući vam nagrade i povećavajući vaš utjecaj u gradu. Širite grad kupovinom novih zgrada koje otvaraju nove akcije na ploči, istovremeno ometajući ili pomažući drugim gospodarima koristeći zavjere kako biste ostvarili svoje pažljivo smišljene planove.

Tijekom igre, možete sakupljati bodove i resurse završavanjem zadataka, gradnjom zgrada, korištenjem zavjera ili putem interakcije drugih igrača s vašim izgrađenim zgradama. Nakon 8 rundi igre, igrač koji je skupio najviše bodova postaje pobjednik igre.

“Lords of Waterdeep” je zaigran, taktički izazov te donosi iznenađujuće duboki dojam strategije. Može se pohvaliti vrhunskom kvalitetom komponenti i fantastičnom temom koja će vas odvesti u svijet intriga i avantura. Bez obzira jeste li iskusni igrač koji voli strateške izazove ili tek početnik koji tek ulazi u svijet društvenih igara, “Lords of Waterdeep” je odličan izbor za sve ljubitelje jednostavnih strateških igara.

Lords of Waterdeep Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih igara koja spada u jednostavne strateške društvene igre je 7 Wonders. Ova igra, objavljena 2010. godine od strane Repos Production, donosi vam izazovno iskustvo izgradnje i vođenja jednog od 7 velikih gradova Starog svijeta. Saznajte kako izgraditi svoj grad, koristiti resurse, razviti komercijalne rute i ostvariti vojnu nadmoć. Glavni cilj je sagraditi predivno arhitektonsko čudo koje će se izdići iznad vremena. U ovoj igri se koriste neki od najpopularnijih mehanika kao što su sakupljanje setova, simultani odabir akcija, upravljanje rukom i korist od moći susjeda. 7 Wonders nudi iznimno uključujuće i brzo iskustvo, s igračkim vremenom koje traje između 30 i 45 minuta. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti, može se igrati u velikom broju igrača, od 2 do 7. Svi ovi elementi čine 7 Wonders idealnim odabirom za jednostavne strateške društvene igre.

7 Wonders Društvena Igra

The Search for Planet X • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Traženje planeta X je manje poznata igra koju je 2020. godine izdao Foxtrot Games. Ova jednostavna strateška društvena igra je stekla veliku popularnost među obožavateljima i ima izvrsne kritike. Igra se s 1 do 4 igrača, a zahtijeva vremenski okvir od 60 do 75 minuta.

Jedno od najpoznatijih obilježja ove igre je njezina tematika. Smještena na rubu našeg solarnog sustava, igrači preuzimaju ulogu astronoma koji koriste opservacije i logičke zaključke kako bi pronašli hipotetički planet X. Kroz igru, aplikacija koja prati igru nasumično odabire raspored objekata i lokaciju planeta X koristeći unaprijed definirana logička pravila.

Igra se odvija kroz rundu gdje zemlja putuje oko sunca, a igrači koriste aplikaciju kako bi proveli skeniranja i sudjelovali na konferencijama. Kroz sakupljanje informacija o lokacijama objekata, igrači bilježe te informacije na svojim listovima zaključivanja. Što više objekata igrači pronađu, to točnije mogu odrediti moguće lokacije za planet X. Kada igrač vjeruje da zna točnu lokaciju planet X i objekte s njegove strane, koristi aplikaciju za pretragu. Igra završava kada igrač uspješno locira planet X, a svi igrači imaju posljednju priliku za dodatno osvajanje bodova.

Traženje planeta X privlači vas uzbudljivosti otkrivanja, zagonetne prirode astronomskih istraživanja i natjecateljskog duha znanstvenog procesa. Ova igra je odličan izbor za sve ljubitelje strateških igara koji žele iskusiti nešto novo i drugačije.

The Search for Planet X Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!