Najbolje jeftine društvene igre

U potrazi ste za jeftinim društvenim igrama? Onda ste na pravom mjestu! U ovom blogu istražit ćemo najbolje jeftine društvene igre koje će vam pružiti satove zabave i izazova, bez da prazne vaš novčanik.

Sadržaj

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Patchwork je društvena igra iz 2014. godine koju je izdao Lookout Games. Ova igra se ističe među jeftinim društvenim igrama koje su idealne za obiteljsko druženje. Igra je dizajnirana za dva igrača i traje između 15 i 30 minuta, što je savršeno za brze partije. Patchwork pripada poddomeni apstraktnih igara i obiteljskih igara. Ova igra ima svoj originalni stil kojim se ističe na tržištu. Sa svojim jedinstvenim mehanikama poput “Grid Coverage”, “Income”, “Open Drafting”, “Rondel”, “Square Grid” i “Tile Placement”, Patchwork pruža zanimljivu i izazovnu igru za sve uzraste.

Patchwork se ističe ne samo svojim jedinstvenim stilom, već i visokim ocjenama i kritikama koje su dobili obožavatelji. Ova igra je postala popularna zbog svoje jednostavne razine složenosti i brzog tempoa. Tijekom igre, igrači će se takmičiti u izgradnji najljepše i najbodovanije slagalice od tekstila na njihovim osobnim 9×9 pločama. Kroz taktičko razmišljanje i planiranje, igrači će odabirati između ponuđenih komada tkanine, pazeći da pridržavaju sebične interesima. Ali, oprezno, jer svaki potez utječe na vlastito napredovanje na vremenskoj traci i financijsku situaciju.

Ono što izdvaja Patchwork od drugih igara su detalji poput bonus pločica kada igrača uspije ispunjavanje cjelokupne 7×7 kvadratne površine na njihovoj ploči. Igrači će također morati pametno planirati svoje financije i vrijeme kako bi ostvarili najbolji rezultat i izbjegli kazne. Na kraju igre, svaki igrač broji bodove na svojoj ploči i oduzima bodove za prazna polja. Igrač s najviše bodova je pobjednik.

Patchwork je odličan izbor za ovu listu jeftinih društvenih igara zbog svoje pristupačne cijene i visoke igrivosti. Ova zarazna igra s jednostavnom ravnotežom između taktike i strategije obećava nezaboravno iskustvo. Bez obzira jeste li već iskusni igrač ili početnik, Patchwork će vam pružiti sate zabave i nadmetanja. Njegove mehanike naglašavaju vašu kreativnost i odlučujući koraci čine igru izazovnom, ali uvijek zabavnom.

Uzmite Patchwork i uživajte u izazovima ove jedinstvene društvene igre koja će unijeti radost i veselje u vaše igranje.

Patchwork Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo se osvrnuti na jednu od najpopularnijih društvenih igara koje možete kupiti po pristupačnoj cijeni – Codenames. Ova zabavna igra, koju je 2015. godine izdala Czech Games Edition, osvojila je srca mnogih igrača diljem svijeta. Codenames je kartaška igra koja se temelji na rješavanju zagonetki i povezivanju podataka. Uz predivan dizajn i jednostavna pravila, ova igra je odličan izbor za sve ljubitelje društvenih igara koji žele nešto novo i zanimljivo.

Codenames je timski orijentirana igra, u kojoj svaki tim ima vođu koji je odgovoran za usmjeravanje svog tima prema konačnoj pobjedi. Na početku igre, na stolu će biti izloženo 25 kartica s različitim riječima. Svaka kartica ima odgovarajuću poziciju koja predstavlja različite boje. Samo vođa tima može vidjeti boju kartice. Vođa tima treba dati odgovarajuće upute na temelju riječi, kako bi njegovi članovi tima pronašli kartice svoje boje i tako osvojili pobjedu.

Ovo je igra koja se odlično uklapa u temu jeftinih društvenih igara. Kod Codenames-a ne morate potrošiti puno novca da biste dobili visoko kvalitetnu igru koja pruža sate zabave. Igra je jednostavna za naučiti i igra se relativno brzo, što je idealno za večernje druženje s prijateljima ili obitelji. Za samo nekoliko minuta, igrači mogu biti potpuno uronjeni u svijet špijuna, tajanstvenosti i timskog rada.

Codenames također kombinira nekoliko mehanika, kao što su ograničenja komunikacije, memorija, “push your luck” i timski rad. Ove mehanike pružaju igračima zaista dinamično iskustvo i čine svaku igru drugačijom. Iako je jednostavna, igra ima dubinu koja ju čini zanimljivom i izazovnom čak i nakon više odigranih partija.

Codenames je igra koja je osvojila mnoge nagrade i priznanja, a tu popularnost je zaslužila svojom jednostavnošću i raznolikošću. Bilo da ste strastveni ljubitelj društvenih igara ili tek ulazite u svijet igara, Codenames je definitivno vrijedno dodati na svoju listu jeftinih društvenih igara koje morate isprobati.

Codenames Društvena Igra

Jaipur • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako tražite jeftine društvene igre koje će vam pružiti satove zabave, onda bi vas svakako trebala zainteresirati igra Jaipur. Ova slavna igra objavljena 2009. godine od strane GameWorks SàRL, idealna je za 2 igrača i traje od 30 do 30 minuta. Pripada podkategoriji društvenih igara za cijelu obitelj, a omiljena je među ljubiteljima ovog žanra. Svrstava se u domenu igara na ploči koje se bave temama životinjskog svijeta, kartama i ekonomije.

Jaipur je brza kartaška igra koja kombinira taktiku, riskiranje i sreću. U ulozi trgovca, vaš je cilj kupovati, mijenjati i prodavati robu po što boljim cijenama kako biste zaradili što više bodova. Bitno je pametno upravljati svojim kamilama, koje su ključne za trgovinu, ali donose i određeni broj bodova na kraju runde.

Na svom potezu imate opciju ili uzeti ili prodati karte. Kada uzimate karte, možete birati hoćete li uzeti sve kamele, jednu kartu s tržišta ili zamijeniti 2-5 karata između tržišta i svojih karata. S druge strane, prilikom prodaje karata, možete prodati samo jednu vrstu robe i dobivate čipove za tu robu u skladu s brojem prodatih karata. Vrijednost čipova opada kako igra napreduje, stoga je bitno brzo djelovati. No, za prodaju tri, četiri ili pet karata iste robe dobivate sve veće nagrade, pa je ponekad isplativije sačekati.

Ocjenjena visokim ocjenama među fanovima i recenzentima, Jaipur se ističe jednostavnošću i dinamikom. Ova sjajna igra je odličan izbor za ljubitelje brzih igara s kartama koje kombiniraju različite mehanike i donose izazovnu igru prepunu taktičkih odluka. Svojim zanimljivim mehanizmima kao što su upravljanje rukama karata, tajne bodove za pobjedu, tržište, otvoreno izvlačenje karata i ostale, Jaipur donosi nevjerojatno uživanje u svakoj partiji. Ne propustite priliku iskusiti draži ove igre koja će vas sigurno osvojiti svojom jednostavnošću i zaraznom dinamikom.

Jaipur Društvena Igra

Sushi Go Party! • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Sushi Go Party! je izvrstan izbor za ovu listu jeftinih društvenih igara. Ova popularna igra, koju je 2016. godine izdao Gamewright, idealna je za obiteljsko okupljanje ili zabavu s prijateljima. Može je igrati od 2 do 8 igrača, a trajanje igre je između 20 i 30 minuta. Sushi Go Party! pripada podkategoriji obiteljskih igara te uključuje nekoliko zanimljivih mehanizama kao što su odabir karata, prikupljanje skupina karata te istovremeni odabir poteza.

Ova igra je osvojila srca obožavatelja i ima izvrsne ocjene i recenzije. Njena razina složenosti je jednostavna, što je čini privlačnom i za početnike. U Sushi Go Party! ćete se natjecati s ostalim igračima kako biste stvorili najbolje kombinacije sushi-a. No, ono što ovu igru izdvaja od drugih je mogućnost prilagodbe svake partije prema vašem ukusu, birajući iz bogatog izbornika više od dvadeset različitih jela.

Jedna od najvećih prednosti Sushi Go Party! je mogućnost igranja s puno igrača – do čak osam! To je idealno za veće društvo i siguran način za zabavu. Ova kartična i party igra pružit će vam nevjerojatnu atmosferu i puno smijeha. Također, zahvaljujući raznolikosti jela koja možete odabrati, svaka partija će biti drugačija i izazovna.

Sushi Go Party! je ukusna i zabavna igra koja pruža priliku za druženje, natjecanje i potragu za najboljim kombinacijama sushi-a. Sa svojim jednostavnim pravilima i raznolikošću jela, ova igra će sigurno ispuniti svaku večer zabavom. Ako tražite jeftinu igru koja će vam donijeti puno sreće i smijeha, Sushi Go Party! je savršen izbor za vas.

Sushi Go Party! Društvena Igra

Love Letter • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
U moru društvenih igara na tržištu, jedna se posebno izdvaja po svojoj jednostavnosti i pristupačnosti. Radi se o poznatom, ali pristupačnom naslovu – Love Letter. Ova igra je izdana 2012. godine od strane Alderac Entertainment Group i namijenjena je 2 do 4 igrača. S time da izvlačenje kartica i odlučivanje traje samo 20-30 minuta, Love Letter je igra koju možemo nazvati pravim draguljem. Osim što se uklapa u kategoriju jeftinih društvenih igara, Love Letter ima i niz mehanika koje je čine zanimljivom za sve igrače. Izvlačenje i odabir karata, eliminacija drugih igrača, pa čak i malo taktiziranja, sve to čini ovu igru pravim užitkom. Ako ste fanovi srednjovjekovne renesanse, onda zasigurno ne želite propustiti Love Letter. Ova igra vam omogućuje pisanje slova ljubavi za princezu Annette, ali budite oprezni jer konkurencija je jaka. Bez obzira na to, Love Letter će vam pružiti satove zabave s prijateljima i obitelji, a zahvaljujući svojoj pristupačnosti i jednostavnosti, bit će sjajan dodatak vašoj kolekciji.

Love Letter Društvena Igra

Love Letter • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dobrodošli dragi ljubitelji društvenih igara! Danas ću vam predstaviti jednu manje poznatu igru koja bi vas mogla osvojiti svojom jednostavnošću i zaraznom zabavom. Predstavljam vam “Love Letter” – igru iz 2019. godine koju je izdao Z-Man Games. Ova igra je odličan izbor za one koji traže jeftine društvene igre, a pritom žele nešto novo i interesantno.

“Love Letter” je društvena igra koja se igra s 2 do 6 igrača, a vremenski trajanje jedne partije je samo 20 minuta. Ova igra pripada podkategorijama Family Games i Party Games, što je idealan izbor za neformalna druženja s prijateljima ili obitelji. Igra se bazira na mehanikama poput upravljanja rukom, eliminacije igrača i bodovanja.

Glavna ideja iza “Love Letter” je osvojiti povjerenje princeze tako da joj isporučite pismo namjere. No, put do njenog povjerenja nije nimalo lak. Svaki igrač koristi vlastite sposobnosti ključnih likova iz princezinog života kako bi nadmudrio protivnike i uspješno isporučio pismo. Ovisno o taktici koju koristite, možete upotrijebiti specijalne sposobnosti likova kako biste izbjegli otkrivanje i postali njen povjerljivi saveznik.

“Love Letter” je jednostavna igra koja pruža mnoge uzbudljive trenutke zabave. Ova nova verzija igre iz 2019. godine donosi prekrasan redizajn karata od strane Andrew Bosley-a, umjetnika poznatog po radu na igri “Citadels”. Također, uključuje i dva nova lika, čime se omogućuju igre s do šest igrača.

Cijenjen među igračima i recenzentima, “Love Letter” nudi osvježavajući stil igre koji se ističe u svijetu društvenih igara. Igra jednostavno upoznaje nove igrače s taktikom upravljanja rukom i eliminacijom igrača, dok pruža dovoljno dubine za uživanje i iskusnijih igrača. Izvrstan izbor za sve koji žele nešto novo i zarazno, “Love Letter” je definitivno vrijedan dodatak vašoj kolekciji društvenih igara.

Love Letter Društvena Igra

Forbidden Desert • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Forbidden Desert je popularna igra koju je izdao Gamewright 2013. godine. Ova igra je odabrana za ovaj članak jer je jedna od jeftinijih društvenih igara dostupnih na tržištu.

Forbidden Desert je igra za 2 do 5 igrača koja je smještena u područje fantazije znanstvene fantastike. Ova igra vam omogućuje da postanete hrabri avanturisti koji se moraju suočiti s vrućinom i pijavicama pustinje kako bi pronašli legendaran leteći stroj zakopan duboko u ruševinama drevnog pustinjskog grada. Igra ima mehanike koje promiču suradnju među igračima, kao što su upravljanje kartama i pomicanje po ploči.

Forbidden Desert je jednostavan za naučiti, ali pruža dovoljno izazova da zadrži pažnju igrača. Omeđen brojom poteza i nepredvidivim vremenskim uvjetima, igra pruža napetu atmosferu u kojoj svaki potez može biti ključan za preživljavanje. Ova igra je stoga idealna za obiteljske večeri ili druženja s prijateljima.

Forbidden Desert je odličan izbor za ljubitelje avanturističkih igara. Zahvaljujući jedinstvenim mehanikama i temi pustinjske avanture, ova igra pruža izazov i zabavu svim igračima. Bez obzira jeste li već iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, Forbidden Desert će vas zasigurno zabaviti.

Forbidden Desert Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!