Najbolje jeftine ekonomske društvene igre

U potrazi ste za jeftinim ekonomskim društvenim igrama? Onda ste na pravom mjestu! U ovom blogu istražit ćemo najbolje jeftine ekonomske društvene igre koje će vam pružiti satove zabave i izazova, bez da prazne vaš novčanik.
Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz najbolje jeftine ekonomske igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta!

Sadržaj

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je jedna od najpoznatijih igara koja će vas odvesti na daleki crveni planet Mars. Ova igra ima svoje mjesto na našoj listi jeftinih ekonomskih društvenih igara iz jednostavnog razloga – nudi vam duboku strategiju i uzbudljivu temu po pristupačnoj cijeni. Terraforming Mars je objavljen 2016. godine od strane FryxGamesa i može se igrati sa 1 do 5 igrača u trajanju od 120 do 120 minuta. Igra spada u područje strategijskih igara, a među mehanikama koje koristi su Closed Drafting, Contracts, Enclosure, End Game Bonuses, Hand Management i Hexagon Grid. Kategorije board igara kojima pripada su Economic (ekonomija), Environmental (okoliš), Industry / Manufacturing (industrija / proizvodnja), Science Fiction (znanstvena fantastika), Space Exploration (istraživanje svemira) i Territory Building (izgradnja teritorija).

Terraforming Mars je stekao velike pohvale od strane fanova i kritičara, a razina kompleksnosti igre je umjerena. Ono što ovu igru čini posebnom je njezina tematika. Smještenu u 2400-te godine, igra vam omogućuje ulogu velike korporacije koja surađuje s drugima u procesu terraformiranja Marsa, istovremeno se natječući za osvajanje bodova. Kako biste uspjeli u svojim ciljevima, morate koristiti svoje resurse mudro i strategijski. U igri možete izgrađivati gradove, unositi biljni i životinjski svijet, rudariti resurse i još mnogo toga. Terraforming Mars vam pruža veliku slobodu u donošenju odluka i upravljanju svojim projektima.

Bez ikakve sumnje, ova igra će biti sjajan izbor za sve ljubitelje ekonomskih i strateških igara. Njezina duboka tema i raznovrsnost mehanika učinit će svaku partiju jedinstvenom i zanimljivom. Bez obzira jeste li nova osoba u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, Terraforming Mars će vas oduševiti svojim izazovima i pružiti vam mnogo sati zabave.

Terraforming Mars Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Izgradite i vodite vašu vlastitu civilizaciju u jednoj od najpoznatijih društvenih igara svih vremena – 7 Wonders. Ova ekonomska igra iz 2010. godine omogućuje vam da postanete voditelj jednog od sedam najpoznatijih gradova iz antičkog doba.

Dok snabdijevate svoj grad resursima, razvijate trgovačke rute i afirmirate svoju vojnu nadmoć, izgradite svoj grad i podignite arhitektonsko čudo koje će premašiti vremenske granice.

Tijekom tri razdoblja, igrači će dobivati sedam karata iz određenog spila, odabrati jednu od tih karata i proslijediti preostale kartice susjednom igraču. Igrači istodobno otkrivaju svoje karte, plaćajući resurse ako je potrebno ili skupljajući resurse i interakciju s drugim igračima na različite načine. Sve karte su odmah odigrane nakon što su izabrane, pa ćete znati koje karte susjed dobiva i kako će njihove odluke utjecati na ono što ste već izgradili.

7 Wonders je igra razvoja karata. Neki od karata imaju trenutne učinke, dok drugi pružaju bonuse ili nadogradnju kasnije u igri. Neke karte daju popuste na buduće kupovine, neke daju vojnu snagu kojom možete nadjačati susjede, a druge daju samo bodove za pobjedu. Igra je dinamična jer se karte s lijeva na desno mijenjaju tijekom tri razdoblja, pa morate paziti na susjede u oba smjera.

U najnovijoj inačici igre, moguće je igrati i u dvije osobe, tako da je 7 Wonders prilagođen i za manje grupe igrača. Savršeno je za one koji vole strategijske igre s ekonomskim elementima te za ljubitelje povijesti i antičkog doba. S obzirom na kompleksnost igre i popularnost među igračima, 7 Wonders je definitivno jedna od najboljih jeftinih ekonomskih društvenih igara koje biste trebali isprobati.

7 Wonders Društvena Igra

Jaipur • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako ste u potrazi za jeftinim, ali izuzetno zabavnim društvenim igrama, onda je “Jaipur” igra koju svakako trebate isprobati. Ova igra, objavljena 2009. godine od strane GameWorks SàRL, spada u područje društvenih igara obitelji. Izrađena sa skrivenim “bodovima pobjede”, tržištem, otvorenim draftom i set kolekcijom, “Jaipur” pruža sjajno iskustvo za dvoje igrača.

U “Jaipuru”, nalazite se u ulozi najmoćnijih trgovaca u gradu Jaipuru, prijestolnici Rajasthana. Vaš cilj je postati trgovac s dva “pečata izvrsnosti” koji će imati privilegiju biti pozvan na dvor Maharadže. Da biste to postigli, morat ćete biti bolji od svog suparnika tako što ćete kupovati, mijenjati i prodavati po boljim cijenama, uzimajući u obzir i svoje čopore kamilica.

“Jaipur” je brza kartaška igra koja kombinira taktiku, rizik i sreću. Na svom potezu, možete ili uzeti ili prodati karte. Ako uzimate karte, morate odlučiti želite li uzeti sve kamele, jednu kartu s tržišta ili zamijeniti 2-5 karata između tržišta i svojih karata.

Ako prodajete karte, možete prodati samo jednu vrstu dobara i primit ćete čipove za tu vrstu dobra u skladu s brojem prodatih karata. Vrijednosti čipova opadaju kako igra napreduje, pa vam je bolje požuriti! S druge strane, za prodaju tri, četiri ili pet karata istog dobra dobivate sve veće nagrade, pa je bolje pričekati!

Kamile ne možete prodati, ali su izuzetno važne za trgovinu i na kraju runde vrijede nešto malo, dovoljno ponekad za osiguranje pobjede. Morate ih koristiti pametno.

“Jaipur” je jednostavna za naučiti, ali pruža dubinu u taktičkom promišljanju i donošenju odluka. Ova ekonomska igra s kartama je brza i dinamična, s omjerom sreće i strategije koji će zadržati igrače za stolom iz runde u rundu. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili početnik, “Jaipur” je odličan izbor za parove ili prijatelje koji žele provesti uzbudljive trenutke uz ekonomsko kartanje. Zato nije čudno što se “Jaipur” nalazi na listi jeftinih ekonomskih društvenih igara.

Jaipur Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!