Najbolje kartaške društvene igre za 4 igrača

U svijetu kartaških društvenih igara za 4 igrača, otkrijte nevjerojatne izazove i uživajte u taktičkom razmišljanju.
Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih karataških igara ili tražite nešto novo i inovativno, ove igre će vam pružiti sate zabave i natjecateljskog duha. U ovom blogu istražit ćemo najbolje kartaške društvene igre za 4 igrača koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta. Pripremite se za uzbudljive partije koje će vas držati zauzetima i natjecateljski raspoloženima.

Sadržaj

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kada je riječ o kartaškim društvenim igrama za 4 igrača, jedna igra koju jednostavno ne možemo zaobići je “Through the Ages: A New Story of Civilization”. Ova popularna igra je originalno objavljena 2015. godine od strane Czech Games Edition, i od tada je stekla zavidan broj fanova i odlične recenzije. Njen nivo kompleksnosti je visok, što je upravo ono što tražimo u ovom tipu igara.

“Through the Ages: A New Story of Civilization” je igra u kojoj svaki igrač ima zadatak izgraditi najbolju civilizaciju kroz pažljivo upravljanje resursima, otkrivanje novih tehnologija, izbor pravih vođa, izgradnju čudesima i održavanje snažne vojske. Slabost u bilo kojem području može biti iskorištena od strane vaših protivnika. Igra se odvija kroz različite epohe, počevši od antičkog doba pa sve do modernog doba.

Jedan od glavnih mehanizama igre je odabir karata. Tehnologije, čuda i vođe postaju dostupne igračima što više vremena provode u igri. Da biste koristili određenu tehnologiju, trebat će vam dovoljno znanosti da je otkrijete, dovoljno hrane da stvorite populaciju koja će je koristiti, te dovoljno resursa (rudnici) da izgradite zgradu za nju. U isto vrijeme kada balansirate resurse potrebne za napredak vaše tehnologije, morate izgraditi i vojsku. Izgradnja vojske se odvija na isti način kao i civilne zgrade. Igrači s slabom vojskom bit će plijen drugih igrača. Iako ne gubite teritorij, igrači s jačom vojskom mogu vam oduzeti resurse, znanost, ubiti vođe, uzeti populaciju ili kulturu. Pobjeda je teška sa jakom vojskom, ali vrlo jednostavno gubite s slabom.

Pobjednik je igrač čija civilizacija ima najviše kulture na kraju modernog doba. Upravo zbog svoje dubine i kompleksnosti, “Through the Ages: A New Story of Civilization” je igra koju pravi zaljubljenici u strategijske društvene igre ne mogu propustiti. Sa svojim mehanizmima poput akcijskih bodova, dražbe i događaja, ova igra pruža nevjerojatno iskustvo i pruža satima zabave za četiri igrača.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je odlična igra za dvoje igrača koja će vas oduševiti svojom jedinstvenom mehanikom i izazovnim gameplayom. Ova kartaška društvena igra je izuzetno popularna među igračima i to s razlogom. Sa svojim inventivnim konceptom i brzim tempom, 7 Wonders Duel je savršen izbor za sve ljubitelje kartaških igara koji žele uživati u strategijskim izazovima.

Igra, koja je objavljena 2015. godine, donosi novu dimenziju izvornom naslovu 7 Wonders, fokusirajući se na jedno na jedno natjecanje između igrača. Umjesto da istovremeno birate karte, u Duelu birate između dostupnih karata koje su složene na stolu. Važno je pravilno procijeniti situaciju i strategijski odabrati kartu koja će vam donijeti najviše koristi. Također, igra donosi mogućnost bonus poteza koji omogućuju igraču da odmah uzme drugu kartu, što dodaje još jedan element taktiziranja i planiranja u ovu igru.

Jedna od glavnih atrakcija 7 Wonders Duela su čuda koja igrači mogu sagraditi. Svaki igrač započinje s četiri čudesa i izgradnjom svakog od njih dobiva posebne sposobnosti koje mu pomažu u daljem napretku. No, moguće je izgraditi samo sedam čuda, pa se igrači moraju dobro odlučiti koji će odabrati, jer je to odluka koja može odigrati ključnu ulogu u njihovoj pobjedi.

Jedna od najuzbudljivijih stvari u 7 Wonders Duelu je natjecanje za resurse. Igra vam omogućuje da kupujete resurse iz banke ili da ih steknete putem karata koje prikupite tokom igre. Što više resursa steknete, to više rastu cijene resursa kod vašeg protivnika, što je odličan način za održavanje svoje prednosti i dominacije.

Ova igra nudi nekoliko načina za pobjedu, uključujući militarne i znanstvene strategije, te osvajanje bodova. Bez obzira na to koju strategiju odaberete, 7 Wonders Duel će vam pružiti uzbudljivo iskustvo i priliku za nadmudrivanje vašeg protivnika.

Sa svojom jednostavnom mehanikom i brzim tempom, 7 Wonders Duel je izvrstan izbor za parove ili dva igrača koji traže izazovne društvene igre. Uz svoje bogato i detaljno dizajnirane karte te mnoštvo mogućih strategija, ova igra će vam pružiti sate uzbudljive zabave i taktiziranja. Stoga ne čudi što je 7 Wonders Duel dobio veliku popularnost među ljubiteljima kartaških društvenih igara i što se našao na ovoj listi najboljih igara za četiri igrača.

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od igara koju ne smijemo propustiti na našem putovanju svijetom kartaških društvenih igara je “Wingspan”. Ova popularna igra iz 2019. godine, koju je objavila Stonemaier Games, sigurno će oduševiti sve ljubitelje ptica i strategije. S obzirom na to da je namijenjena za 1 do 5 igrača te da se može odigrati u vremenskom rasponu od 40 do 70 minuta, “Wingspan” je savršen izbor za ljude željne uzbudljive i dinamične igre.

U “Wingspanu” igrači preuzimaju ulogu entuzijasta za ptice. Naš zadatak je pronaći i privući najbolje ptice u našu mrežu zaštićenih područja. Svaka ptica omogućuje nam stvaranje kombinacija koje će nas odvesti do pobjede. Kroz igru ćemo se usredotočiti na nekoliko ključnih aspekata rasta:

– Sakupljat ćemo hranu pomoću posebnih kockica koje bacamo u kulu za hranjenje ptica.
– Položit ćemo jaja koristeći plastične miniature jaja u različitim bojama.
– Igra će nam omogućiti da izvlačimo brojne jedinstvene karte ptica i igramo ih u strategijskom smislu.

Kroz 4 runde igre, borit ćemo se kako bismo ostvarili što više bodova i postali pobjednik. “Wingspan” je postigao izvanredne ocjene kod ljubitelja i stručnjaka, što je svakako dobar pokazatelj kvalitete ove igre. Njegova umjerena kompleksnost osigurava da će i iskusni igrači biti izazvani, dok će istovremeno biti pristupačna i manje iskusnim igračima.

Imajući u vidu sve navedeno, nema sumnje da “Wingspan” zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu najboljih kartaških društvenih igara za 4 igrača. Njegova kombinacija ljepote ilustracija ptica i intrigantnih mehanika igre čini je neodoljivim izborom za sve ljubitelje strategije i prirode.

Wingspan Društvena Igra

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je izuzetno popularna igra iz 2016. godine koju je objavila Fantasy Flight Games. Ova igra je jedinstven spoj RPG i kartaške igre, čime osvaja srca igrača koji vole misteriju, čudovišta i ludilo iz Lovecraftovog svijeta. Ova igra se igra s 1 do 2 igrača, a vrijeme trajanja jedne partije je između 60 i 120 minuta. Arkham Horror: The Card Game je savršen izbor za ovaj članak jer omogućava igru za 4 igrača uz uporabu nekoliko kompleta igre, što znači da svi mogu sudjelovati u istraživanju mračnih tajni Arkhama.
Ova igra ima visoke ocjene od strane obožavatelja i recenzija, te je poznata po visokoj razini kompleksnosti. Stapanje klasičnih mehanika kartaških igara s RPG elementima pruža jedno nevjerojatno iskustvo igre. U Arkham Horror: The Card Game, svaki igrač preuzima ulogu istraživača u tihom gradem Arkhamu, prepunom tajni i opasnosti. Svaki istraživač ima svoje talente, ali i svoje slabosti, koje su odražene u njihovom posebnom špilu karica. Morate koristiti svoje resurse i surađivati s prijateljima kako biste otkrili najstrašnije tajne Arkhama. Svaka kupovina i svaka odluka koju donesete imaju dugoročne posljedice, a iskustvo koje stječete kroz igru pomoći će vam u kasnijim avanturama.
Arkham Horror: The Card Game donosi vam ne samo uzbudljivu i atmosferičnu igru, već i jedinstveni doživljaj Lovecraftovog svijeta. Ova igra vam omogućava da istražite kultiste, opasne rituale, ukletu kuću i čudovišta. Možete otkriti znakove Drevnih Bića koja žele provaliti u naš svijet. Uz to, ovaj naslov nudi i mogućnost prilagodbe karata i špilova, što stvara još veću uključenost i uzbudljivost igre. Arkham Horror: The Card Game je zato odličan izbor među kartaškim društvenim igrama koje su nam dostupne.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Everdell je kartaška društvena igra koja će vas odvesti u čarobnu dolinu. Pod grancima visokih stabala, uz krivudave potok i mahovinom prekrivene jame, razvija se civilizacija šumskih stvorenja. Od Vječnog mraza do Zvuka zvonovitog, prošlo je mnogo godina, ali došlo je vrijeme za nova teritorijalna naselja i uspostavu novih gradova. Vi ćete biti vođa skupine stvorenja koja je posvećena upravo toj misiji. Ispred vas je zauzet godina – graditi zgrade, upoznavati živopisne likove, organizirati događaje. Hoće li sunce najviše obasjati vaš grad prije nego se podigne zimski mjesec?

Everdell je igra dinamične izgradnje urbane slike i postavljanja radnika. Ovaj naslov je dobio izvrsne ocjene obožavatelja i recenzija, sa srednjom razinom kompleksnosti. Na svom potezu, igrači mogu poduzeti jednu od tri radnje.

Prva je postavljanje radnika. Svaki igrač ima svoju kolekciju radničkih figura koje se postavljaju na lokacije na ploči, događanja i karte odredišta. Radnici obavljaju razne radnje kako bi razvijali svoju urbanu sliku: prikupljanje resursa, izvlačenje karata i izvođenje drugih posebnih radnji.

Druga je igranje karata. Svaki igrač gradi i naseljava grad, urbano platno sastavljeno od 15 konstrukcijskih i stvorenja karata. Postoje pet vrsta karata: putnici, proizvodnja, odredište, upravljanje i prosperitet. Karte generiraju resurse, dodjeljuju sposobnosti i na kraju donose bodove. Interakcija karata otkriva brojne strategije i gotovo beskonačan niz načina za izgradnju gradova koji funkcioniraju.

Posljednja je priprema za sljedeću sezonu. Radnici se vraćaju u zalihu igrača, dok se novi radnici dodaju. Igra se odigrava od zime do početka sljedeće zime, a igrač s gradom koji ima najviše bodova postaje pobjednik.

Everdell je sjajna opcija za kartaške društvene igre s 4 igrača koju vrijedi razmotriti. S mješavinom dinamične izgradnje urbanog pejzaža, postavljanja radnika i raznih strategija, ova igra će zasigurno držati pažnju i pružiti satima zabave. Uz prekrasnu tematiku šumskih stvorenja i gradića, Everdell će vas odvesti u šarmantni svijet u kojem ćete, kao vođa, uspjeti izgraditi svoj grad. Bilo da ste iskusni igrač ili početnik, Everdell će vas oduševiti svojom raznolikošću i taktičkim izazovima.

Everdell Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!