Najbolje kartaške društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet kartaških društvenih igara za djecu! Ako tražite igre koje će zabaviti vaše mališane i potaknuti njihovu kreativnost, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije kartaške igre koje su prilagođene djeci i koje će ih oduševiti. Bez obzira jeste li u potrazi za igrama s kartama, strategijom ili brzim reakcijama, naš popis će vam pomoći pronaći savršenu kartašku igru za vaše mališane. Pripremite se za sate smijeha, izazova i nezaboravnih trenutaka provedenih uz kartaške igre!

Sadržaj

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je vrlo popularna igra iz 2015. godine koju su izdali Repos Production. Ova igra je namijenjena za 2 igrača i njeno trajanje je od 30 do 30 minuta. U poddomeni Strateške igre društvenih igara, 7 Wonders Duel se ističe kao izvrstan izbor za djecu. Igra se može opisati kao kartaška igra u kojoj igrači grade civilizaciju, gradeći razne čudesne građevine te razvijajući svoju vojsku i izumiteljske vještine.

Ono što ovu igru čini posebnom je činjenica da je namijenjena samo za dva igrača. Umjesto da istodobno odabiraju karte iz ruke, igrači ih odabiraju s prikazanih karata koje su postavljene licem prema dolje ili prema gore na početku runde. Igrač može uzeti kartu samo ako nije prekrivena drugima, tako da je vrlo važno pravilno odabrati trenutak za akciju ili iskoristiti bonus poteze. Svaka karta koju igrač dobije može ju izgraditi, odbaciti za novac ili koristiti za izgradnju čudesne građevine.

7 Wonders Duel također nudi i posebne sposobnosti kroz čudesne građevine. Svaki igrač započinje s četiri takva čuda, a izgradnja jednog pruža obilje prednosti i specijalnih sposobnosti. Međutim, samo je sedam čuda moguće izgraditi, što znači da će jedan igrač ostati bez njih.

Tijekom igre igrači mogu kupovati resurse ili ih dobivati kroz odabrane karte koje im osiguravaju resurse za buduću izgradnju. Kako stječete resurse, cijena za određene resurse postaje veća za vašeg protivnika, što ukazuje na vašu dominaciju u tom području.

Da biste osvojili 7 Wonders Duel, postoje tri mogućnosti: svaki put kad dobijete vojnu karticu, pomaknete vojni marker prema protivnikovom glavnom gradu, što vam donosi bonuse na određenim pozicijama; ako dosegnete protivnikov glavni grad, odmah pobjeđujete; slično tome, ako dobijete šest od sedam različitih znanstvenih simbola, postižete znanstvenu dominaciju i odmah pobjeđujete; ako se ne dogodi ni jedna od ovih situacija, onda igrač s najviše bodova na kraju igre pobjeđuje.

7 Wonders Duel je igra koja se ističe po svojoj jednostavnosti i iznimno je popularna među fanovima i kritičarima. Odličan odabir za djecu, igra pruža izazov, potiče razmišljanje i strategiju te pruža mnogo sati zabave. Sa svojim mehanikama koje uključuju bonuse na kraju igre, korištenje karata za više namjena i modularnu ploču, 7 Wonders Duel je zasigurno jedna od najboljih igara kartanja za djecu.

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako imate kuću punu male djece, vjerovatno ste u potrazi za kvalitetnim društvenim igrama koje će ih zainteresirati i istovremeno biti edukativne. Jedna od takvih igara koju svakako trebate istražiti je Wingspan. Ova čarobna igra, koju je objavio Stonemaier Games, donosi vam svijet ptica na vaš stol. Uz preko 170 prekrasnih ilustracija raznih ptica, Wingspan vas vodi na putovanje otkrivanja i privlačenja najboljih ptica u vaše rezervate. Kroz kombiniranje karata i gradnju motora, imate priliku stvoriti fantastične lančane reakcije u svom okruženju, bilo da skupljate hranu, polažete jaja ili igrate posebne ptice s jednokratnim sposobnostima. Igrač s najviše bodova nakon 4 runde postaje pobjednik. Wingspan će vas oduševiti svojim predivnim dizajnom i jednostavnim mehanizmima koji će djeci omogućiti zabavu i istovremeno ih educirati o svijetu ptica. Stoga je ova igra odabrana da bude na našem popisu najboljih kartaških društvenih igara za djecu.

Wingspan Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je kartaška društvena igra koja je savršena za djecu. U ovoj igri, vi i ostali igrači surađujete zajedno kako biste pronašli izgubljeni kontinent Mu. Vaša posada će se spustiti duboko u ponor u potrazi za mitskom potonulom zemljom. Ovdje je ključna vaša timski rad. Karta po kartu, trik po trik, vaša ekspedicija će otkriti izazove koji vas čekaju i izgraditi put prema Mu. Ova igra uključuje nekoliko zanimljivih mehanizama poput ograničene komunikacije, suradnje, upravljanja rukom, scenario igre te trik-uzimanja. To znači da, iako je jednostavna za naučiti i igrati, pruža mnogo taktičkih mogućnosti i izazova koji će zainteresirati i najmlađe igrače. The Crew: Mission Deep Sea ima odlične ocjene i recenzije, što je dokaz da je popularna i među igračima. Ova igra je sjajan izbor za kartaške društvene igre za djecu jer kombinira jednostavnost, suradnju i uzbudljivu temu potpuno potonulog svijeta.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: The Quest for Planet Nine je kartaška društvena igra iz 2019. godine koju je objavio KOSMOS. Namenjena je za 2 do 5 igrača i traje između 20 i 20 minuta. Ova igra pripada poddomeni društvenih igara za porodicu i sadrži sledeće mehanike: ograničena komunikacija, kooperativna igra, upravljanje rukom, scenario/misija/kampanja, odigravanje po pravilima prenesenim golim okom. Njene kategorije društvenih igara su: kartaška igra, naučna fantastika, istraživanje svemira.

Zašto je The Crew: The Quest for Planet Nine na ovom popisu kartaških društvenih igara za djecu? Ova igra je dobro ocijenjena od strane fanova i kritičara, a njen nivo kompleksnosti je jednostavan.

U ovoj kooperativnoj igri za preuzimanje trikova, igrači se upuštaju u neizvadnu svemirsku avanturu. Kakve su glasine o nepoznatom planetu? Uzbudljivo putovanje kroz svemir proteže se kroz 50 uzbudljivih misija. Međutim, ova igra može se pobijediti samo ispunjavanjem zajedničkih individualnih zadataka svakog igrača. Kako bi se ispunili raznovrsni izazovi, komunikacija je neophodna u timu. Međutim, to je teže nego što se očekivalo u svemiru. Svaki put kada ekipa završi misiju, igra se može privremeno pauzirati i kasnije nastaviti. Tokom svake misije, bitna je ne samo broj osvojenih trikova, već i pravi trikovi u pravom trenutku. Tim uspješno završava misiju samo ako svaki pojedinačni igrač uspešno ispuni svoje zadatke.

Jedan od razloga zbog kojih se The Crew: The Quest for Planet Nine nalazi na ovom popisu je njegova jednostavnost. Lagano se uči i brzo se igra. Ova igra omogućava djeci da razviju svoje komunikacijske vještine, timski duh i strategijsko razmišljanje. Također pruža mogućnost da se uživa u zanimljivoj i neizvjesnoj avanturi u svemiru. Za igrače koji vole naučnu fantastiku i istraživanje svemira, The Crew: The Quest for Planet Nine donosi jedinstveno iskustvo.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najpoznatijih kartaških društvenih igara za djecu je “7 Wonders”. Ova igra, koju je 2010. godine objavila tvrtka Repos Production, nudi istraživanje drevnih civilizacija i izgradnju veličanstvenih gradova. Sa svojim prepoznatljivim mehanikama i izvanrednom ocjenom ljubitelja igara, “7 Wonders” definitivno zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu.

U igri “7 Wonders” sudjeluje od 2 do 7 igrača, a trajanje jedne partije je između 30 i 30 minuta. Ova igra je namijenjena djeci i obiteljima koje žele zajedno istraživati svijet civilizacija, graditi svoj grad i uspješno upravljati svojim resursima. Sa svojim taktičkim aspektima i jednostavnim pravilima, “7 Wonders” pruža zabavno iskustvo koje će djeca obožavati i koje će potaknuti njihovo razmišljanje i planiranje.

Osnovna mehanika ove igre uključuje sistem zatvorenog draftanja, upravljanje rukama karata, suradnju sa susjedima, sakupljanje kompleta, simultani odabir akcija i posebne moći različitih igrača. Zahvaljujući ovim mehanikama, igrači će se neprestano suočavati s novim izazovima i odlukama koje će utjecati na razvoj njihovog grada i ciljeva koji su postavljeni pred njih.

Ono što čini “7 Wonders” zaista posebnom je njezina sposobnost da vas povuče u svijet drevnih civilizacija. Svaka partija je drugačija jer se karte različitih era mijenjaju, što omogućava igračima da istražuju različite strategije i taktike. Izgradnja vlastitog grada i čudesnih građevina predstavlja izazov koji će mali igrači istraživati s oduševljenjem.

Uz prekrasnu temu i jednostavnost pravila, “7 Wonders” je igra koju bi svako dijete trebalo imati u svojoj kolekciji. Ona potiče razmišljanje, planiranje i taktiku, dok istovremeno pruža veliku dozu zabave i interakcije s drugim igračima. Spremite se za avanturu kroz povijest i izgradite jedinstveni grad koji će nadmašiti sva očekivanja.

7 Wonders Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!