Najbolje kartaške društvene igre za odrasle

Dobrodošli u svijet najboljih kartaških društvenih igara za odrasle! Ako volite igre s kartama koje kombiniraju strategiju, sreću i taktiku, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije kartaške igre koje će vam pružiti nevjerojatne trenutke zabave i natjecanja s prijateljima i obitelji. Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih karataških igara poput pokera ili preferansa, ili preferirate modernije i inovativnije kartaške igre, naš popis najboljih kartaških društvenih igara za odrasle ima nešto za svakoga. Pripremite se za uzbuđenje, napetost i nevjerojatnu igru s kartama!

Sadržaj

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kroz Stoljeća: Nova priča o civilizaciji je popularna igra objavljena 2015. godine od strane češke izdavačke kuće Czech Games Edition. Ova kartaška društvena igra za odrasle je smještena u područje Strateških igara te se ističe visokom razinom kompleksnosti koja će zasigurno zadovoljiti napredne igrače.

U ovom remek-djelu civilizationih igara, svaki igrač ima zadatak izgraditi najbolju civilizaciju kroz mudro upravljanje resursima, istraživanje novih tehnologija, izbor pravih vođa, izgradnju čuda i održavanje snažne vojne sile. Važno je voditi brigu o svakom aspektu civilizacije jer slabost u bilo kojem području može biti iskorištena od strane protivnika. Igra započinje u antičkom dobu i prostire se kroz stoljeća sve do modernog doba.

Jedan od ključnih mehanizama ove igre je biranje karata. Tehnologije, čuda i vođe postaju dostupni tijekom igre i postaju lakši za odabir što su dulje u igri. Da biste koristili određenu tehnologiju, trebat će vam dovoljno znanosti da je otkrijete, dovoljno hrane za stvaranje populacije koja će je upravljati i dovoljno resursa za izgradnju zgrade koja će je koristiti. Balansiranje resursima potrebnim za napredovanje tehnologija također zahtijeva izgradnju vojske. Vojna infrastruktura gradi se na isti način kao i civilna. Igrači s nemoćnom vojskom bit će plijen drugih igrača. Iako ne možete izgubiti teritorij jer mapa ne postoji, igrači s većom vojskom će vam oduzimati resurse, znanost, ubijati vođe, otimati populaciju ili kulturu. Pobjeda s velikom vojskom je izuzetno teška, ali s malom vojskom se lako može izgubiti.

Konačna pobjeda pripada igraču čija civilizacija ima najviše kulture na kraju modernog doba. Zahvaljujući visokoj ocjeni obožavatelja i izvrsnim recenzijama, Kroz Stoljeća: Nova priča o civilizaciji definitivno zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu kartaških igara za odrasle.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je jedna od najnapetijih i najuzbudljivijih kartaških igara za odrasle koje možete pronaći danas. Ova igra je pravi izazov za sve ljubitelje Lovecraftian misterija, monstruma i ludila. Izlazi iz okvira tradicionalnih kartaških igara i spaja role-playing i kartaški doživljaj u jednoj igri.

U Arkham Horror: The Card Game postajete likovi smješteni u mirnom gradiću Arkham u Novoj Engleskoj. Svaki lik ima svoje sposobnosti i mane, koje se ogledaju u njihovom jedinstvenom špilu karata. Istražujući tajanstvene slučajeve i suočavajući se sa jezivim kultovima, više nego ikad otkrivate koliko su vaše odluke i postupci bitni.

Arkham Horror: The Card Game vam nudi mogućnost igranja samostalno ili u kooperativnom modu s prijateljima. Igra kombinira različite mehanike poput akcijskih bodova, pomicanja po područjima, komunikacijskih ograničenja te mogućnosti izgradnje špila karata. Svako od vaših istraživanja vodi vas dublje u misteriju, otkrivajući kultiste, užasne rituale, ukletoj kući i čudovišta iz drugih dimenzija. Odluke koje donosite i akcije koje poduzimate imaju dalekosežne posljedice koje će oblikovati vaše iskustvo igranja.

Arkham Horror: The Card Game ima iznimno visoku ocjenu među fanovima i kritičarima, te privlači sve ljubitelje tematskih i avanturističkih igara. Uz svoju bogatu tematiku, dubinu priče i mogućnost prilagođavanja špila karata, Arkham Horror: The Card Game je bez sumnje jedna od najboljih opcija za sve koji traže zastrašujuće dobru kartašku igru za odrasle.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Marvel Champions: The Card Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli u svijet super junaka! Marvel Champions: The Card Game je kooperativna igra s kartama koja će vas odvesti u Marvel Universe i omogućiti vam da se pretvorite u svjetski poznate super junake. Izazovite sebe kao Iron Man, Black Panther, Captain Marvel i Spider-Man te se udružite kako biste zaustavili zloglasne negativce u izvođenju njihovih lukavih planova. Igra je objavljena 2019. godine od strane Fantasy Flight Games i zaradila je odlične ocjene od fanova i recenzija.

Marvel Champions: The Card Game promiče rođenje novih heroja u Marvel svemiru. Svako izdanje igre donosi nove likove i scenarije, što omogućuje neprestani razvoj i osvježenje gameplaya. Ova kartaška igra za odrasle pruža vam priliku da izgradite vlastiti špil karata i koristite ih kako biste se borili protiv svirepih negativaca. Midijska će pažnja biti ključna, jer će samo dobro planirane akcije i taktike donijeti pobjedu.

Marvel Champions: The Card Game je odličan izbor za ovaj članak o kartaškim društvenim igrama za odrasle. Igra kombinira elemente kao što su kooperativni gameplay, izgradnja špila karata, upravljanje rukom, scenario / misija / kampanja i redoslijed poteza s progresivnim napredovanjem. Zahvaljujući ovim mehanikama, igra pruža izazov i zabavu kako samostalnim igračima, tako i grupama od četiri igrača.

Ova kartaška igra je savršena za sve ljubitelje stripa i svijeta Marvela. Prilika da postanete super junak i zaustavite svjetsku propast nikad nije bila bliže. Uzmite svoj špil karata i pripremite se za epske bitke protiv moćnih zlikovaca u Marvel Champions: The Card Game!

Marvel Champions: The Card Game Društvena Igra

Android: Netrunner • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli u New Angeles, dom Beanstalka. Iz naših podružnica u ovom simbolu ljudskih dostignuća, NBN ponosno emitira sve vaše omiljene medijske emisije. Nudimo potpuno sveobuhvatno snimanje glazbe, trodimenzionalne emisije, vijesti i sitcoms, klasične filmove i sensie. Pokrivamo sve. Naše je doba hrabro novo doba, i kako se čovječanstvo s nerazmjernim koracima kreće prema svemiru i budućnosti, NBN i naši partneri drže korak, donoseći vam sve videozapise koji su dostojni gledanja.

Android: Netrunner je asimetrična igra s kartama za dvoje igrača. Smještena u kibernetičku budućnost Androida i Infiltracije, igra stavlja megakorporaciju i njene ogromne resurse nasuprot supverzivnim talentima samotnih trkača.

Korporacije nastoje postići ciljeve njihovim napretkom. Za to im treba vrijeme i krediti. Da bi kupile potrebno vrijeme i zaradile potrebne kredite, moraju osigurati svoje poslužitelje i podatkovne utvrde s “ledom”. Ti sigurnosni programi dolaze u različitim varijacijama, od jednostavnih barijera do programskih vrata i agresivnih stražara. Oni služe kao virtualne oči, uši i automatski puške korporacije na prostranim informacijskim supersautocestama mreže.

S druge strane, trkači moraju potrošiti svoje vrijeme i kredite kako bi stekli dovoljno resursa, kupili potrebnu opremu i razvili dovoljno moćne programe za lomljenje leda kako bi provalili kroz korporacijske sigurnosne mjere. Njihovi poslovi su uvijek malo očajni, vođeni strogim vremenom i obavijeni tajnovitošću. Kada se trkač priključi na korporacijski poslužitelj i započne pristup, riskira da mu se najbolji programi unište ili da ga uhvati tragovni program i ostavi ranjivim na korporacijske protumjere. Nije rijetkost da nepripremljeni trkač ne uspije zaobići opasnog stražara i pretrpi ogromnu štetu mozga. Čak i ako trkač prođe obranu podataka, nema garancije što će tamo naći. Ponekad trkač pronađe nešto vrijedno. Ponekad, najbolje što može učiniti je uništiti ono što korporacija razvija.

Prvi igrač koji osvoji sedam bodova osvaja igru, ali ne prije nego što pretrpi neke oštećenje mozga ili loš publicitet.

“Android: Netrunner Revised Core Set” za Android: Netrunner, izdan krajem 2017. godine, uključuje karte iz originalnog Core Seta iz 2012. godine, kao i karte iz serija Data Packs Genesis Cycle i Spin Cycle. Iako su karte u ovom setu već ranije objavljene, neke od njih imaju novu umjetnost.

Ova kartaška igra za odrasle ima visoke ocjene kod obožavatelja i recenzenata, te se smatra vrlo kompleksnom. Svojim nekonvencionalnim mehanizmima i dinamičnim igranjem, Android: Netrunner pruža jedinstveno iskustvo koje će izazvati zanimanje ljubitelja znanstvene fantastike i kartaških igara. Sa svojim naglaskom na blefiranju, upravljanju rukom i taktičkom postavljanju jedinica, ova igra je odličan izbor za ovaj članak o kartaškim društvenim igrama za odrasle.

Android: Netrunner Društvena Igra

Aeon’s End • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Aeon’s End je kooperativna kartaška igra koja se ističe unutar žanra izgradnje špila sa nekoliko inovativnih mehanika. Igra donosi promjenjivi sustav redoslijeda poteza koji simulira kaos napada, kao i pravila upravljanja špilom koja zahtijevaju pažljeno planiranje svake odbacene karte. U ovoj igri će igrači morati braniti Gravehold od “Bezimenih” i njihovih hordi koristeći jedinstvene sposobnosti, moćne čarolije i, iznad svega, svoju zajedničku lukavost.

Survivori jedne davne invazije su pronašli utočište u zaboravljenoj podzemnoj prijestolnici Gravehold. Tamo su očajni ostaci društva saznali da se energija koju koriste napadači može transformirati putem različitih dragulja, pretvarajući zle energije u korisna čarobna oružja i čarolije koje će pomoći njihovoj posljednjoj liniji obrane: magovima pukotina.

Ova igra je odličan izbor za ljubitelje kartaških društvenih igara za odrasle. Osim što donosi elemente fantazije i znanstvene fantastike, Aeon’s End će vas zadržati pred svojom magičnom igrom upravljanja rukom karata. Igrači će se morati dobro koordinirati kako bi se uspješno suprotstavili neprijateljima i obranili Gravehold. Zahvaljujući svojoj kooperativnoj prirodi, ova igra pruža izvrsno iskustvo timskog rada i planiranja strategije.

Iako je težina igre umjerena, Aeon’s End nudi dovoljno izazova i taktičkih odluka da zadovolji čak i iskusnije igrače. Kombinacija nekoliko mehanika poput crpljenja brojeva, izgradnje špila i odgađanja kupovine osigurava raznolikost i dubinu gameplaya. Ova igra je idealna za one koji vole kooperativne utrke protiv vremena i koji uživaju u svojim ulogama kao magovi pukotina koji brane posljednje uporište čovječanstva.

Aeon’s End je svakako jedna od najboljih kartaških igara za odrasle koju svakako trebate isprobati. Sa svojim inovativnim mehanikama, predivnom tematikom i taktičkom dubinom, ova igra će pružiti nezaboravno iskustvo svim ljubiteljima žanra. Uživajte u izgradnji špila, taktičkim odlukama i borbi protiv zla u ovoj fantastičnoj kooperativnoj igri.

Aeon's End Društvena Igra

The 7th Continent • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 5-1000 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Današnja društvena igra koju namjeravam predstaviti je “The 7th Continent”, poznata igra iz 2017. godine koju je objavila Serious Poulp. Ova kartaška igra namijenjena je za odrasle igrače i može se igrati u rasponu od 1 do 4 igrača. Iznimno je primjećena i omiljena među gaming zajednicom, a razlog tome su njezin visoki stupanj kompleksnosti i visoka ocjena igrača. Sama igra puna je avanture, istraživanja i science fiction elemenata, što je čini savršenim izborom za našu temu kartaških igara za odrasle.
U “The 7th Continent” imaš priliku istraživati novo otkriveni sedmi kontinent u ranom 20. stoljeću. No, nećeš imati povoljne uvjete jer si pogođen zastrašujućom kletvom koju moraš otkloniti. Igra te vodi na napetu avanturu u kojoj biraš vlastiti put i donosiš odluke koje će oblikovati tvoje iskustvo igranja. Kroz različite karte koje predstavljaju terene i događaje, istraživat ćeš divlje nove krajeve, suočiti se s opasnostima i čudesima. Trebat će ti sve lukavosti i strategije kako bi preživio u ovom izazovnom okruženju. Kreiraj oružje, alate i skloništa kako bi osigurao svoj opstanak. Uz to, igra ima jednostavan sustav spremanja tako da možeš prekinuti igru u bilo kojem trenutku i nastaviti kasnije. Sve to čini “The 7th Continent” izuzetno zanimljivom i privlačnom igrom koju ćeš teško ispustiti iz ruku.
Vjerujem da će ova igra sigurno oduševiti ljubitelje avantura i kartaških igara te će biti sjajan izbor za sve koji su u potrazi za novom i uzbudljivom igrom.

The 7th Continent Društvena Igra

Inis • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Inis je kartaška društvena igra koja će vas odvesti u duboku keltsku povijest i mitologiju. Ova igra za 2-4 igrača, koju je izdala Matagot 2016. godine, spada u područje strategijskih igara na ploči. Sa trajanjem od 60-90 minuta, Inis će vas oduševiti sa svojom dubinom i raznolikošću.

U Inisu se igrači natječu za titulu Kralja otoka (Inis) i mogu postići pobjedu na tri različita načina: vođstvom, posjedovanjem zemlje ili religijom. Pobjeda se može ostvariti bilo kojim od ovih uvjeta, ali napeta igra među iskusnim igračima često ima ravnotežu snaga i ističe se liderstvo glavnog grada otoka.

Igra započinje draftiranjem četiri akcijske karte na početku svakog kruga. Ove karte pružaju razne mogućnosti, uključujući dodavanje, premještanje i gradnju klanova. Također, igrači imaju pristup vođama teritorija koji im pružaju dodatne prednosti. Tokom igre, igrači sakupljaju i epohalne karte koje prikazuju podvige drevnih irskih bogova i heroja.

Inis se ističe kao kartaška igra sa taktičkim elementima. Bez obzira jeste li ljubitelj borilačkih igara ili tražite nešto drugačije, Inis će vas zadovoljiti. Osim borbe, igrači moraju paziti na ravnotežu snaga, dobro upravljati svojim kartama i znati kada je pravo vrijeme za akciju. Iako Inis ima “figurice” na mapi, bitno je shvatiti da ovo nije klasična igra borbe, već prava taktička igra koja će testirati vašu strategiju i timske vještine.

Ukratko, Inis je izvanredna društvena igra bogate povijesti i mitologije. Sa taktičkom dubinom, prekrasnom ilustracijom i velikim izazovom za sve igrače, ova igra se ističe u svijetu kartaških igara za odrasle. Ukoliko želite doživjeti nešto novo i jedinstveno, Inis je odličan odabir koji će sigurno zadovoljiti vaše igračke apetite.

Inis Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!