Najbolje kartaške društvene igre za troje

U potrazi ste za kartaškim društvenim igrama za troje? Ovaj blog će vam predstaviti najuzbudljivije opcije koje će vam osigurati sate zabave i natjecanja.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će testirati vaše taktičke vještine, potaknuti suradnju ili pružiti nezaboravno iskustvo, ovdje ćete pronaći igre koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Spremite se za uzbudljive izazove i nezaboravne trenutke s najboljim kartaškim društvenim igrama za troje!

Sadržaj

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Ako tražite kartašku društvenu igru za troje igrača koja pruža epsko iskustvo građenja civilizacije, onda je “Through the Ages: A New Story of Civilization” igra koju biste trebali razmotriti. Ova popularna igra, koju je izdao Czech Games Edition, osvaja srca ljubitelja igara već od 2015. godine. Ali zašto je ova igra odabrana da se nađe na našoj listi?

“Through the Ages: A New Story of Civilization” je strateška igra koja će vas provesti kroz razna povijesna razdoblja, od antičkog do modernog doba. Svaki igrač ima za cilj izgraditi najbolju civilizaciju putem upravljanja resursima, otkrivanja novih tehnologija, izbora pravih vođa, izgradnje čuda i održavanja snažne vojske. Sve ove komponente igre čine da se osjećate kao pravi vladar.

Jedan od ključnih mehanizama “Through the Ages” je draftiranje karata. Tehnologije, čuda i vođe postaju dostupniji kako igra napreduje. Da biste koristili tehnologiju, morate imati dovoljno znanosti da je otkrijete, dovoljno hrane da stvorite populaciju koja će je koristiti te dovoljno resursa za izgradnju zgrade. Dok ravnoteža između različitih resursa i tehnologija predstavlja izazov, istovremeno morate graditi i vojsku. Igrači s slabom vojskom bit će krhka meta za protivnike. Iako u ovoj igri ne gubite teritorije, igrači s moćnijom vojskom mogu vam oduzeti resurse, znanost, ubiti vođe, uzeti populaciju ili kulturu. Pobijediti s ogromnom vojskom je iznimno teško, ali moguće je poraziti se s lošom.

“Through the Ages: A New Story of Civilization” je izazovna i duboka igra koja će pružiti satima zabave i odlučivanja. Iako je igra složena, strpljivost i taktika će vas odvesti do pobjede. Ova igra ima fantastične ocjene i recenzije od strane igrača, što je razlog zašto je odabrana da bude na ovoj listi. Ako tražite duboko i uranjajuće iskustvo građenja civilizacije, “Through the Ages: A New Story of Civilization” je odličan izbor za vas.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste ljubitelj kartaških društvenih igara i tražite sjajnu opciju za troje igrača, onda je Wingspan igra koju definitivno trebate isprobati. Ova izuzetno popularna igra, koju je izdao Stonemaier Games, objavljen je 2019. godine i ima fantastične ocjene od strane fanova i kritičara. Ona spada u područje obiteljskih igara i strategijskih igara, s prosječnom težinom koja se lako savladava.

Wingspan nas vodi u svijet ptica, gdje se natječemo kao entuzijasti i stručnjaci za ptice. Naš cilj je privući najbolje ptice u svoju mrežu rezervata divljine. Svaka ptica nam donosi moćne kombinacije i akcije koje gradimo u svojim staništima. Kroz igru, možemo skupljati hranu, odnosno pokupljati kockice iz posebnog tornja za hranjenje ptica. Također imamo mogućnost polaganja jaja različitih boja, kao i igranje jedinstvenih karata ptica.

Jedna od najboljih stvari kod Wingspana je dizajn samih kartica ptica. Preko 170 ptica ilustrirane su na zadivljujući način, pružajući jedinstven vizualni doživljaj tijekom igre. Također, igra ima prekrasnu temu i vrlo je edukativna. Uz svaku odigranu partiju, možemo naučiti više o različitim vrstama ptica i njihovom živom svijetu.

Wingspan je kompleksna igra, ali ne previše teška za naučiti. Osim što se može igrati s troje igrača, igra je prilagođena za 1 do 5 igrača. Trajanje igre varira između 40 i 70 minuta, a pobjednik je onaj igrač koji na kraju četiri runde sakupi najviše bodova.

Zahvaljujući raznovrsnim mehanikama poput ugovora, bacanja kockica, upravljanja rukom karata i otvorenog odabira karata, svaka igra Wingspana pruža jedinstveno iskustvo. Ova igra je odličan izbor za troje igrača koji žele istražiti svijet ptica, razviti strategije i uživati u prekrasnoj temi i ilustracijama. Nema sumnje da Wingspan zaslužuje mjesto na ovom popisu kartaških društvenih igara za troje.

Wingspan Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Everdell je nadaleko poznata društvena igra koju su izdali Starling Games (II) 2018. godine. Ova igra, koja može biti odigrana od 1 do 4 igrača, predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje kartičnih igara. Iako, možda nije klasična “kartaška” igra, Everdell se ističe među takvim igrama zbog dubine i složenosti gameplaya. U ovoj igri, svaki igrač preuzima ulogu vođe skupine šumskih životinjica koje žele izgraditi svoj grad. S prikupljanjem resursa, izgradnjom zgrada i korištenjem sposobnosti karata, igrači će graditi svoju tablaumove i razvijati svoje strategije. Ono što je posebno zanimljivo kod Everdell-a su mehanike igre poput ugovora, bonusa na kraju igre, upravljanja rukom karata i slobodnog biranja karata. Sve te mehanike zajedno osiguravaju dinamičan, ali i raznolik gameplay koji će vas oduševiti. Također, treba spomenuti da igra spada u kategorije “životinje”, “kartaška igra”, “izgradnja grada” i “fantazija”, što je čini savršenim izborom za listu najboljih kartičnih društvenih igara za troje igrača.

Everdell Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Kartaška društvena igra za troje koja se ističe na ovoj listi je “The Crew: Mission Deep Sea”. Ova igra je objavljena 2021. godine od strane KOSMOS-a i namijenjena je za 2 do 5 igrača. Pripada podkategoriji igara za cijelu obitelj i uključuje razne mehanike kao što su ograničena komunikacija, kooperativna igra, upravljanje rukom, scenariji/misije/kampanje i uzimanje štihova. “The Crew: Mission Deep Sea” je kartaška igra koja se bavi potragom za izgubljenim kontinentom Mu. Vaša ekipa će se spustiti duboko u ponor kako bi pronašla potonulu zemlju i uspjeh ovisit će o uspješnoj suradnji i timskom radu. Dok igrate kartu po kartu i preuzimate štihe, vaša grupa će otkrivati izazove koji se nalaze pred vama i pronalaziti put do Mu. Ova nova verzija igre “The Crew” donosi isti inovativni mehanizam suradničkog uzimanja štihova kao i originalna igra, ali donosi i uzbudljiva nova iznenađenja. Komunikacija između članova posade je jako ograničena zbog potopljenosti, ali je istovremeno ključna za uspjeh. Pronalaženje skrivene zemlje u mutnim dubinama ovisi ne samo o osvajanju štihova, već i o pažljivoj pregovaračkoj strategiji kojom se osvajaju štihovi. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete moći spašavati operaciju, no za dostizanje Mu trebat će gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće. “The Crew: Mission Deep Sea” je igra koja je dobila sjajne ocjene od strane fanova i recenzija te je jednostavne složenosti, što je čini izvrsnim izborom za ovu listu kartaških društvenih igara za troje.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Marvel Champions: The Card Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U Marvel Champions: The Card Game, objavljenom 2019. godine od strane Fantasy Flight Games, igrači imaju priliku postati heroji iz Marvelovog univerzuma i suočiti se s ikončnim negativcima kako bi spasili svijet. Ova kartaška društvena igra za 1 do 4 igrača predstavlja odličan izbor za sve ljubitelje stripova i kolekcionara. Igra se odvija kroz saradnju igrača te kroz izgradnju špilova i upravljanje rukama karata. Zahvaljujući raznim scenarijima, igrači će se suočiti s izazovima koji će testirati njihove vještine i strategijsko razmišljanje.

Marvel Champions: The Card Game je omogućio igračima da se urone u bogatstvo Marvelovog univerzuma te pomaže u oživljavanju omiljenih superjunaka. Ova igra je opremljena s mnogo detaljno oslikanih karata koje praćene kvalitetnim komponentama. Mogućnost igranja samostalno ili u grupi dodatno povećava atraktivnost igre za sve vrste igrača. Uz to, Marvel Champions je prilagodljiva igra koja uvijek donosi nove sadržaje i mogućnosti kroz redovita ažuriranja. Ukupno vrijeme igranja iznosi između 45 i 90 minuta, što znači da je ovo idealna igra za uživanje u dužim društvenim susretima. Upravo zbog svega navedenog, Marvel Champions: The Card Game se s pravom smatra jednom od najboljih kartaških društvenih igara za troje.

Marvel Champions: The Card Game Društvena Igra

Underwater Cities • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 80-150 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Underwater Cities je sjajna kartaška društvena igra koju će uživati troje igrača. Ova igra je izuzetno popularna među fanovima zbog svoje visoke ocjene i kompleksnosti. Napravljena je da pruži igračima izazovnu strategijsku igru koja će ih ostaviti zadovoljnima nakon svake partije.

U ovom igračkom svijetu, igrači preuzimaju ulogu najmoćnijih mozgova na svijetu, koji su odabrani zbog prenapučenosti Zemlje kako bi uspostavili najbolje i najudobnije podvodne oblasti moguće. Glavni princip igre je postavljanje karata. Tri obojenje karte se postavljaju uz rub glavne ploče u 3 x 5 utora, koji su također obojeni. Idealno je kada igrači mogu staviti karte u utora iste boje. Zatim mogu izvršiti oba zadatka i donijeti prednosti: akcija prikazana u utoru na glavnoj ploči i prednosti karte. Akcije i prednosti mogu omogućiti igračima unos sirovina; izgradnju i nadogradnju kupolom grada, tunela i objekata za proizvodnju poput farmi, uređaja za desalinizaciju i laboratorija u njihovom vlastitom podvodnom području; premještanje svog markera na inicijativnu putanju (što je važno za redosljed igrača u sljedećem potezu); aktiviranje igračevih “A-karata”; te prikupljanje karata, kako specijalnih, tako i osnovnih, koje omogućavaju bolje mogućnosti odlučivanja tijekom igre.

Gotovo 220 karata, bilo da su specijalne ili osnovne, podijeljene su u pet tipova prema načinu i vremenu uporabe. Podvodna područja su planirana tako da su dvostrana što igračima pruža mnoge mogućnosti za osvajanje bodova i na kraju pobjedu.

Underwater Cities je idealna igra koju će troje igrača moći uživati zajedno. Njena mehanika i dubina omogućavaju igračima da se istinski urone u podvodni svijet i osjete moć donošenja odluka koje imaju velike posljedice. Svojim jedinstvenim tematskim elementima i visokom razinom strategije, ova igra je definitivno vrijedna mjesta na listi kartaških društvenih igara za troje na društvene.com.

Underwater Cities Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako tražite kartašku društvenu igru za troje koja će vam pružiti nevjerojatno iskustvo, ne tražite dalje od The Crew: The Quest for Planet Nine. Ova popularna igra, objavljena 2019. godine od strane KOSMOS-a, sigurno će vas oduševiti svojim jedinstvenim mehaničkim elementima i nevjerojatnom temom.

U ovom kooperativnom trik uzimanju igri, igrači glume astronauta u neizvadibnoj svemirskoj avanturi. Putovanje kroz svemir se proteže kroz 50 uzbudljivih misija, a jedini način da pobijedite je zajedničkim efortima ispunjenje individualnih zadataka svakog igrača. Timski rad i komunikacija su ključni, ali u svemiru to nije tako jednostavno.

Svaka nova misija koristi vam potpuno nove izazove i igra postaje sve zahtjevnija. Nakon svake misije igru možete pauzirati i nastaviti kasnije. Važno je napomenuti da u ovoj igri nije bitan broj skupljenih karata, već pravi trikovi u pravo vrijeme.

The Crew: The Quest for Planet Nine dolazi sa 50 misija, uz tri dodatne misije objavljene u spielbox 2/2020. Ova igra je jednostavna za razumjeti, ali istovremeno i izazovna i uzbudljiva.

Ova igra pruža duboko kooperativno iskustvo i stvara osjećaj pravog svemirskog putovanja. Zbog svojih jedinstvenih mehanika, kao što su ograničena komunikacija, upravljanje rukom, scenariji, misije i trik uzimanje, The Crew: The Quest for Planet Nine zaslužuje svoje mjesto na našoj listi najboljih kartaških društvenih igara za troje.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!