Najbolje kartaške društvene igre

Od tradicionalnih igara poput pokera do novih favorita poput 'Cards Against Humanity', otkrijte naše najbolje izbore za kartaške društvene igre.
Bez obzira na vaše sklonosti, sigurni smo da ćete ovdje pronaći igru koja će vas oduševiti. Svaka igra na našem popisu nudi jedinstvenu kombinaciju strategije, vještine i sreće. Saznajte koje su najbolje kartaške igre na tržištu i pronađite novu igru za vaš sljedeći društveni događaj.

Sadržaj

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Through the Ages: A New Story of Civilization je izuzetno popularna društvena igra iz 2015. godine, koju je objavila tvrtka Czech Games Edition. Ova igra strategije smještena je unutar područja kartaških društvenih igara i namijenjena je za 2 do 4 igrača. Sa trajanjem 120 do 240 minuta, Through the Ages: A New Story of Civilization zahtijeva pažljivo planiranje i taktiku kako bi se izgradio najbolji civilizacija.
Igra ima nekoliko mehanika koje čine gameplay unikatnim. Jedna od glavnih mehanika je prikupljanje i odabir karata. Tehnologije, čuda i lideri dolaze u igru i postaju lakši za odabir što su dulje u igri. No, da biste koristili određenu tehnologiju, trebat ćete dovoljno znanstvenih resursa da je otkrijete, dovoljno hrane da stvorite populaciju koja će je koristiti i dovoljno resursa (rudnika) da izgradite zgradu koja će je koristiti. Uz balansiranje resursa potrebnih za napredak tehnologije, također morate izgraditi vojsku. Vojska se gradi na isti način kao i civilne zgrade. Igrači s slabom vojskom će biti laki plijen drugim igračima.
Through the Ages: A New Story of Civilization vam omogućuje da prilagodite svoju taktiku i strategiju jer igra nema unaprijed definiranu mapu. Živjeli smo u eri osvajanja teritorija i gubljenja resursa. Pobjeda se postiže kroz kulturu, koja je najvrijednija na kraju moderne dobe. Ova igra osvaja mnoge pozitivne ocjene i recenzije, upravo zbog svoje dubine i taktičkog pristupa. Dakle, Through the Ages je izvrstan izbor za sve ljubitelje kartaških društvenih igara koji žele uživati u izazovnom igranju i strategijskim odlukama.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je izuzetno popularna kartaška društvena igra koju su izdali Repos Production 2015. godine. Ova igra je kao stvorena za našu listu kartaških društvenih igara, jer predstavlja izuzetno zanimljivu kombinaciju strateških elemenata, gradnje carstva i stvaranje civilizacije.

Ova igra je specifična po tome što je namijenjena samo za dvoje igrača, što je čini idealnom za parove, prijatelje ili bilo koju drugu situaciju gdje želite izazvati neki taktički duel. Spomenuta činjenica dodatno začinjava izbor i cijenu karata, jer igrači biraju iz ponuđenog skupa karata koje su složene okrenute prema gore ili prema dolje. Ovo zahtjeva strateški pristup i dobru procjenu trenutne igre.

Jedna od najzanimljivijih komponenti igre je gradnja svjetskih čuda, koja igračima pruža posebne sposobnosti i prednosti. Međutim, budite oprezni jer samo sedam svjetskih čuda može biti izgrađeno, što znači da će jedan od igrača biti ostavljen kratkih rukava. Osim toga, možete izgraditi svoje vojno carstvo, steći znanstvenu dominaciju ili jednostavno postići najviše bodova na kraju igre.

Uz jednostavna pravila i brzo procesiranje, 7 Wonders Duel je igra koja vas drži zainteresiranim od početka do kraja. Zahvaljujući raznovrsnim mehanikama igre poput End Game Bonuses, Income, Layering, Market, Modular Board i Multi-Use Cards, svaka partija je jedinstvena i prepuna taktičkih odluka. Ova igra je definitivno obavezna za sve ljubitelje kartaških društvenih igara i svima koji žele iskusiti taktiku i strategiju u vlastitim sukobima.

Ovdje nema mjesta za dosadu, a 7 Wonders Duel je svojom jedinstvenošću uspio osvojiti srca mnogih obožavatelja. Bez obzira jeste li veteran društvenih igara ili samo tražite nešto novo i zanimljivo, ova igra će vas sigurno oduševiti i pružiti vam mnogo sati zabave. Stoga je s pravom na našoj listi najboljih kartaških društvenih igara.

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najpoznatijih i najhvaljenijih kartaških društvenih igara koje se pojavila 2019. godine je “Wingspan” iz Stonemaier Games izdavačke kuće. U ovoj igri, igrači se natječu kao zaljubljenici u ptice, istraživači i sakupljači koji žele privući najbolje ptice u svoje rezervate divljih životinja. Ideja je stvoriti i razviti lanac uspješnih kombinacija u akcijama gdje svaki potez ima ključnu ulogu u rastu vaših staništa. Bilo da sakupljate hranu preko posebnih kockica, polažete jaja različitih boja ili izvlačite i igrate razne karte ptica, ova igra oduševljava svojom inventivnošću i bogatstvom. Igra traje 4 runde, nakon čega igrač s najviše bodova postaje pobjednik. Vrijeme igranja iznosi između 40 i 70 minuta, a može je zaigrati 1 do 5 igrača. “Wingspan” je jedan od najboljih izbora za ljubitelje kartaških igara koji vole kombinirati strategiju i obrazovne aspekte.

Wingspan Društvena Igra

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je popularna igra iz 2016. godine koju je objavila Fantasy Flight Games. Ova kartaška društvena igra ima visoku ocjenu među fanovima i vrhunske recenzije. Igra se može igrati sa 1 do 2 igrača, s vremenom igre od 60 do 120 minuta. Ova igra spada u poddomenu prilagodljivih igara i tematskih igara, s nekoliko mehanika kao što su akcijski bodovi, pokretanje po područjima, ograničena komunikacija, kooperativna igra, konstrukcija špila i događaji. Kategorije igre uključuju avanturu, kartašku igru, komponente koje se mogu sakupljati, istraživanje, horor i igre bazirane na romanima.

Arkham Horror: The Card Game je više od obične igre karata. Ona spaja elemente igranja uloga s elementima igre kartama, stvarajući jedno zaista zapanjujuće iskustvo. Radnja se odvija u Arkhamu, tihom gradiću u Novoj Engleskoj, gdje se nešto zlo probudilo i samo vi ga možete zaustaviti. Svaki igrač preuzima ulogu karaktera koji ima svoje talente i mane. Kroz prilagođeni špil karata, izražavaju se i snage i slabosti svakog karaktera. Njihove odluke tijekom igre imaju dugoročne posljedice koje će oblikovati njihovu priču. Pothvat u ovoj igri nije samo jedna avantura, već kampanja. Tijekom kampanje, igrači će se suočiti s kultistima, sabotažama, čudovištima i tajanstvenim ritualima. Izbori koje donesete i djela koje poduzmete imat će dalekosežne posljedice na vaš daljnji napredak.

Arkham Horror: The Card Game je izuzetno kompleksna igra koja zahtijeva taktiku, suradnju i planiranje. Igrači moraju dobro koristiti svoje akcijske bodove kako bi se suočili s izazovima u igri. Komunikacija i suradnja među igračima su ključni, jer je borba protiv horora mnogo učinkovitija kada se zajedno rade. Možete konstruirati svoj špil karata prema svojim preferencijama i stilu igre, što omogućuje veliku prilagodljivost i ponovnu igrivost.

Arkham Horror: The Card Game je igra koju biste trebali razmotriti ako volite tematske igre s dubokom pričom i kompleksnim mehanikama. Ova igra će vas povući u svijet Lovecraftovog horora i pružiti vam jedinstveno iskustvo igranja. Bez obzira jeste li već fan arkadnih igara ili ste tek početnik u ovom žanru, Arkham Horror: The Card Game je odličan dodatak kolekciji kartaških društvenih igara. Svojim jedinstvenim kombinacijama mehanika i atmosferičnim dizajnom, ova igra zaslužuje svoje mjesto na listi najboljih kartaških društvenih igara.


Arkham Horror: The Card Game je složena i atmosferična igra koja spaja elemente igranja uloga i igre kartama. Zahvaljujući dubokoj priči i kompleksnim mehanikama, ova igra se ističe na listi najboljih kartaških društvenih igara. Svojim tematskim dizajnom inspiriranim knjigama H.P. Lovecrafta, Arkham Horror: The Card Game vas uvlači u mračni svijet horora i tajni.

U ovoj igri, svaki igrač preuzima ulogu karaktera koji istražuje grad Arkham i suočava se s paranormalnim pojavama. Kroz prilagodljivi špil karata, igrači izgrađuju svoje sposobnosti i strategije kako bi preživjeli nepredvidive izazove. Akcijski bodovi omogućuju igračima da se kreću po igralištu i obavljaju različite radnje, a ograničena komunikacija između igrača uvjetuje suradnju i timski rad.

Jedan od ključnih elemenata Arkham Horror: The Card Game je mogućnost prilagodbe špila karata. Svaki igrač može prilagoditi svoj špil prema svojim preferencijama i stilu igre, što omogućuje raznolikost i ponovnu igrivost. Tijekom kampanje, igrači donose odluke koje utječu na razvoj priče i imaju dugoročne posljedice na njihove likove.

Arkham Horror: The Card Game je igra koja zahtijeva strategiju, suradnju i odlično planiranje. Iako je složena, ova igra će vas zapanjiti svojom atmosferom i uvući vas u mračni svijet horora. Bez obzira jeste li već iskusni igrač ili tek početnik, Arkham Horror: The Card Game pruža zapanjujuće iskustvo igranja i zasluženo se nalazi na listi najboljih kartaških društvenih igara.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dragi ljubitelji kartaških društvenih igara, ovaj put želim vam predstaviti igru koja će vas uvesti u šarmantnu dolinu Everdell. Predstavljamo vam Everdell, zapanjujuću igru iz 2018. godine koju je objavila Starling Games. Ova igra će vas odvesti u čaroban svijet, smješten ispod visokih stabala, u okruženju prekrasnih potočića i mahovnatih udubljenja. U ovoj naseljenici, koja je dom mnogih šumskih stvorenja, vaša je zadaća postati vođa grupe zvjerki koje teže izgradnji novih teritorija i osnivanju gradova. U Everdellu, možete graditi zgrade, susretati živopisne likove te organizirati razne događaje.

Everdell se ističe kao igra dinamične izgradnje tablice i smještanja radnika. Igrači mogu izvršiti jednu od triju radnji tijekom svog poteza. Prva radnja je postavljanje radnika na različitim lokacijama kako bi prikupili resurse, izvukli karte i izvršili druge posebne radnje. Druga radnja je igranje karata kako bi se gradilo i naseljavalo mjesto, stvarajući tablicu do 15 konstrukcijskih i zvjezdanogh karata. Ove karte omogućavaju igračima da generiraju resurse, dobiju posebne sposobnosti i na kraju osvoje bodove. Samo interakcija karata otkriva brojne strategije i gotovo beskrajnu raznolikost mogućnosti za izgradnju gradova. Treća radnja je priprema za sljedeću sezonu, koja uključuje povratak radnika i dodavanje novih. Cilj Everdella je osvojiti najviše bodova iz svojih gradova do kraja igre.

Everdell je igra koja je osvojila srca ljubitelja društvenih igara i iznimno je popularna među igračima diljem svijeta. Njen moderatni stupanj složenosti u kombinaciji s divnim vizualnim aspektom i raznolikošću strategija čini je sjajnim izborom za sve ljubitelje igara iz područja obiteljskih i strateških igara. S različitim mehanikama, kao što su ugovori, bonusi na kraju igre, upravljanje rukom, prihod te otvoreno izvlačenje i vlasništvo karata, Everdell pruža bogat i zanimljiv gameplay koji će vas držati zarobljenima već s prvom igrom.

Uvjerena sam da ćete uživati u istraživanju doline Everdell i razvijanju svoje malene civilizacije. Otkrijte mnoge zanimljive mogućnosti koje vam ova igra pruža, stvorite predivne gradove, susretnite nevjerojatne likove i steknite najviše bodova. Everdell će vam donijeti sate zabave i nesumnjivo vas uvući u svoj čarobni svijet.

Everdell Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je izuzetna kartaška društvena igra koju je objavio KOSMOS 2021. godine. Ova igra sa kartama spada u područje obiteljskih igara i namijenjena je za 2 do 5 igrača. Uz kratko trajanje od 20 minuta, pruža neočekivano dubok i uzbudljiv doživljaj.

Jedinstvena mehanika igre kombinira elemente komunikacijskih ograničenja, kooperativnosti, upravljanja rukom te skenarija/misija/kampanja. U ovoj zanimljivoj igri ulazite u podvodni svijet u potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. Vaša posada će postepeno otkrivati izazove koji su pred vama i pokušati pronaći put do tajnovitog potonulog kraja.

Ono što ovu igru izdvaja od ostalih je inovativan pristup timskom igranju. Iako je komunikacija među članovima posade ograničena, ona je ključna za uspjeh. Pobjeda u svakoj rundi oslanja se ne samo na osvajanje trikova, već i na pažljivo pregovaranje i dogovaranje redoslijeda njihovog osvajanja. Ako se stvari ne razvijaju kako ste planirali, možda ćete morati improvizirati, ali će biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i malo sreće kako biste konačno stigli do Mu.

The Crew: Mission Deep Sea je igra koja je zaradila izvrsne ocjene obožavatelja i kritičara, a njezina jednostavnost omogućuje svima da se brzo uhvate u koštac s avanturom. Njezina kombinacija različitih mehanika, zanimljiv setting podvodnog svijeta te izazov timskog upravljanja čine je izvrsnim izborom za sve ljubitelje kartaških društvenih igara.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Marvel Champions: The Card Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste fan Marvelovih superjunaka i volite kartaške igre, onda je Marvel Champions: The Card Game prava igra za vas! Ova izuzetno dobro ocijenjena igra omogućuje vam da postanete jedan od ikoničnih junaka iz Marvelovog svemira. Bilo da se udružite s Iron Manom, Crnom Panterom, Kapetanom Marvelom ili Spider-Manom, vaš zadatak je zaustaviti negativce i spriječiti njihove zle planove. Ova kartaška igra omogućuje suradnju između jednog do četiri igrača, a nudi i opciju solo igranja. S obzirom na to da pripada podkategoriji prilagodljivih igara, Marvel Champions: The Card Game omogućuje vam da sami sastavite svoj špil karata, čime stvarate svoju strategiju igre. Igrači imaju priliku iskusiti veličanstvene bitke, uz različite misije i scenarije koje igra kontinuirano proširuje putem novih izdanja. Također, treba napomenuti da je Marvel Champions: The Card Game ocijenjen kao igra s umjerenom razinom složenosti, što znači da je pristupačna i za početnike. Sve u svemu, ova kartaška igra je izvrstan izbor za ljubitelje Marvela i strategijskih igara te će vas sigurno držati zaokupljenima na stolu satima.

Marvel Champions: The Card Game Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!