Najbolje kartaške kooperativne društvene igre

U svijetu najboljih kartaških kooperativnih društvenih igara, otkrijte izazove koji će testirati vaše taktičke vještine i timski duh.
Ove igre kombiniraju strategiju, suradnju i sreću kako biste zajedno ostvarili pobjedu. Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih karataških igara, fantasy avantura ili brzih tempom igara, naš popis najboljih kartaških kooperativnih igara pružit će vam nevjerojatno iskustvo i uzbudljive trenutke provedene s vašim timom.

Sadržaj

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je iznimno popularna kartaška kooperativna društvena igra koja je izazvala oduševljenje svojom tematikom, kompleksnošću i izuzetno pozitivnim ocjenama fanova. Ova igra, koju je Fantasy Flight Games objavio 2016. godine, vjerno prenosi atmosferu Lovecraftovog svijeta, miksajući elemente role-playing igre i kartanja. Sa duracijom od 60 do 120 minuta i mogućnostima za igranje u dvoje ili samostalno, Arkham Horror: The Card Game će vas odvesti u tih i miran gradić Arkham u Novoj Engleskoj, gdje ćete se suočiti s tajnama, čudovištima i ludilom.

U ovoj igri, vi i vaš prijatelj ili do tri prijatelja s dva osnovna paketa postajete likovi unutar Arkhama. Svaki lik ima svoje talente i mane, te se susreće s vlastitim demonskim unutarnjim borbama i izazovima. Vaša snaga i slabosti će se odraziti u prilagođenim kartama koje čine vaše resurse dok surađujete s prijateljima kako biste otkrili najstrašnije tajne svijeta. Svaka avantura u Arkham Horror: The Card Game odvest će vas dublje u misterij, otkrit ćete kultiste, uklete kuće i čudovišta, a možda ćete primijetiti znakove starih bića koja prijete da probiju barijere između svjetova.

Ono što je posebno privlačno kod ove igre jest njen kampanjski mod u kojem vaše odluke i postupci imaju dugoročne posljedice koje se protežu izvan jedne pojedinačne igre. Možda ćete biti traumatizirani svojim avanturama, izgubiti razum, ili promijeniti izgled Arkhama uništavajući zgrade. Sve vaše odluke i postupci oblikuju priču i daju vam iskustvo koje vam može koristiti u budućim avanturama. Arkham Horror: The Card Game je definitivno Kartaška kooperativna društvena igra koja će vas držati zainteresiranima satima, s najvišim ocjenama od strane igrača i izvrsnim mogućnostima za istraživanje teme ljubiteljima Horora.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je kartaška kooperativna društvena igra koju je 2021. godine izdao Kosmos. Ova igra je odličan izbor za listu kartaških kooperativnih društvenih igara jer kombinuje nekoliko uzbudljivih mehanika koje vam garantiraju izazovnu i zabavnu igru. U misionoj igri The Crew: Mission Deep Sea, vi i ostali igrači udružujete snage kako biste pronašli izgubljeni kontinent Mu. Vaša posada će se spustiti duboko u okeansku dubinu u potrazi za mitskom potonulom zemljom. Vaš uspjeh ovisit će o tome koliko dobro surađujete kao tim. Svaka karta, svaki trik, otkrivaće izazove koji vam stoje na putu i pomoći vam u stvaranju puta prema Mu.

The Crew: Mission Deep Sea koristi revolucionarnu kooperativnu mehaniku preuzetu iz originalne igre The Crew koja je privukla brojne pohvale. Sa ovom novom verzijom dolaze i uzbudljiva nova iznenađenja! Iako je komunikacija između članova posade jako ograničena zbog vašeg potopeg stanja, ona je presudna za vaš uspjeh. Pronalaženje skrivenog kontinenta u mutnim dubinama zavisi ne samo o osvajanju trikova, već i o pažljivom pregovaranju o redoslijedu osvajanja. Ako stvari ne idu po planu, možda ćete ipak moći spasiti operaciju, ali će biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i malo sreće da konačno stignete do Mu.

The Crew: Mission Deep Sea zaslužuje svoje visoke ocjene od strane fanova i recenzenata zbog svoje jednostavne kompleksnosti i uzbudljive mehanike. Ova igra će vas izazvati da dobro razmislite o svakom potezu i uspješnom korištenju svojih karata. Njena kombinacija kooperativne igre, upravljanja rukom, i trik-uzimanja mehanike pružaju dinamično i napeto iskustvo. Uz odbrojavanje vremena i zajednički cilj pronalaženja skrivenog kontinenta, The Crew: Mission Deep Sea pruža intenzivnu timsku igru koju ćete moći igrati s obitelji i prijateljima. Bez obzira da li ste iskusni igrač ili tek počinjete otkrivati svijet društvenih igara, ovaj naslov će vam pružiti satima zabave i uzbudljivih izazova.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Marvel Champions: The Card Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste ikada sanjali o tome da postanete superheroj iz Marvelovog univerzuma, onda je Marvel Champions: The Card Game prava igra za vas! Ova kartaška kooperativna društvena igra vas poziva da se pridružite legendarnim junacima Marvela i suprotstavite se zloglasnim zlikovcima koji žele izvesti svoje paklene planove. Ovo je igra u kojoj ćete se naći u koži Iron Mana, Crne Pantere, Kapetana Marvela i Spider-Mana dok se borite protiv opasnih neprijatelja poput Rina i Ultrona. Njena jedinstvena mehanika i mogućnost prilagođavanja špila karata garantiraju da će svaka partija biti drugačija i izazovna. Marvel Champions: The Card Game je savršena igra za one koji vole kartaške igre, ali žele nešto više od samih karata. Ova igra se ističe među ostalim kartaškim igrama svojom dinamičnom igrom, fantastičnom tematikom i mogućnošću igranja u kooperativnom modu. S obzirom na to da je u pitanju igra srednje složenosti, Marvel Champions: The Card Game pruža izazov i iskusnijim igračima, ali je istovremeno i pristupačna novim igračima. Stoga nije ni čudno što je ova igra postigla visoku popularnost među ljubiteljima Marvelovog univerzuma kao i kartaških kooperativnih igara.

Marvel Champions: The Card Game Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U kartaškoj kooperativnoj društvenoj igri The Crew: The Quest for Planet Nine, igrači kreću na neizvornu svemirsku avanturu. Što kažu glasine o nepoznatom planetu? Uzbudljivo putovanje kroz svemir prostire se na 50 uzbudljivih misija. No, ova igra se može savladati isključivo ispunjavanjem zajedničkih zadataka svakog igrača. Kako bi se uspješno nosili s različitim izazovima, komunikacija je ključna za tim. No, u svemiru je to teže nego što se očekuje.

Sa svakom misijom, igra postaje sve teža. Nakon svake misije igra se može pauzirati i nastaviti kasnije. Tijekom svake misije nije bitan broj trikova već pravi trikovi u pravo vrijeme.

Tim završava misiju samo ako svaki pojedini igrač uspješno obavi svoje zadatke.

Igra dolazi s 50 misija, uz tri dodatne misije objavljene u spielbox 2/2020. Ova igra ima izvrsne ocjene od fanova i recenzija, a njezin nivo kompleksnosti je jednostavan. Ova kartaška kooperativna društvena igra se ističe u svijetu i zbog svoje mehanike, kao što su ograničenja komunikacije, zajednička igra, upravljanje rukama, zasnovana na scenariju/misiji/kampanji, a i zbog tematike znanstvene fantastike i istraživanja svemira. Stoga je ova igra odličan izbor za našu listu kartaških kooperativnih društvenih igara.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

Aeon’s End • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dragi ljubitelji društvenih igara, danas vam predstavljamo Aeon’s End, kartašku kooperativnu igru koja će vas odvesti u tajanstveni podzemni grad Gravehold. Igra je objavljena 2016. godine od strane Action Phase Games i namijenjena je 1 do 4 igrača, a prosječno trajanje igre je od 60 do 90 minuta. Zahvaljujući svojim inovativnim mehanikama i fantastičnoj tematici, Aeon’s End je osvojio srca mnogih igrača i stekao odlične ocjene.

U Aeon’s Endu preuzimate ulogu jednog od preživjelih koji se sklonili u podzemni grad nakon napada neprijateljskih bića. Kako bi se obranili od napada, koristite moćne čini i oružja koje možete stvoriti koristeći energiju iz napadačkih pukotina. Ono što čini ovu igru posebnom su inovativni mehanizmi kao što je promjenjiv redoslijed poteza koji simulira kaos napada i pravila za upravljanje špilom karata koja zahtijevaju pažljno planiranje. Morat ćete koristiti svoje jedinstvene vještine, moćne čini i, najvažnije od svega, sinergiju s drugim igračima kako biste obranili Gravehold od sila The Nameless.

Aeon’s End se smatra jednom od najboljih kartaških kooperativnih igara u svijetu društvenih igara i idealna je opcija za sve ljubitelje strategije. Ova igra kombinira različite mehanike poput izvlačenja ispucanih komada, stvaranja špila karata, taktičkog upravljanja rukama te otvorenog odabira karata. Zahvaljujući ovim mehanikama, Aeon’s End nudi dinamično iskustvo koje će vas držati na vrhuncu uzbuđenja tijekom cijele igre.

Ukratko, Aeon’s End je nevjerojatna kartaška kooperativna igra koja će vas uvući u postapokaliptičnu fantaziju. Odlično osmišljeni mehanizmi, duboka tematika i taktički izazovna igra čine je neizostavnim izborom za sve ljubitelje kartaških kooperativnih igara. Ako tražite zanimljivu igru za svoje društvo u kojoj ćete se morati udružiti i razviti strategiju, Aeon’s End je pravi izbor za vas.

Aeon's End Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!