Najbolje nove društvene igre s kartama

Upoznajte najnovije društvene igre s kartama koje su osvojile svijet igara.
Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, ove nove igre će vas oduševiti svojom originalnošću i inovativnim mehanikama. Isprobajte nove strategije, testirajte svoje vještine i uživajte u nevjerojatnoj zabavi koju pružaju nove društvene igre s kartama.

Sadržaj

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobrodošli natrag na našu listu novih društvenih igara s kartama! Danas vam predstavljamo izvanrednu igru pod nazivom “The Crew: Misija Dubokog Mora”. Ova inovativna igra s kartama, objavljena 2021. godine od strane KOSMOS-a, donosi vam uzbudljivo putovanje u potragu za izgubljenim kontinentom Mu. Svojim jedinstvenim mehanizmom timske suradnje i strategije, ova igra je postala pravi hit među igračima diljem svijeta.

U ovoj igri, vaša posada se spušta duboko u oceane u potrazi za potopljenom zemljom. Vaša uspješnost ovisit će isključivo o tome koliko dobro surađujete kao tim. Karta po kartu, trik po trik, vaša skupina pretražit će izazove koji se nalaze pred vama i izgraditi put prema Mu.

“The Crew: Misija Dubokog Mora” donosi inovativan kooperativni mehanizam uzimanja trikova, u kojem je komunikacija unutar posade svedena na minimum. Iako se nalazite u potopljenom stanju i ne možete se slobodno dogovarati, upravo je ta ograničena komunikacija ključna za vaš uspjeh. Pronalazak skrivenog kontinenta u mutnini dubina ovisi ne samo o osvajanju trikova, već i o pažljivom pregovaranju o redoslijedu kojim se trikovi osvajaju. Ako stvari ne idu po planu, možda ćete ipak moći spasiti operaciju, ali bit će potrebna gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće da napokon stignete do Mu.

“The Crew: Misija Dubokog Mora” je igra koja savršeno kombinira različite mehanizme kao što su ograničena komunikacija, upravljanje rukom, scenario/ misija/ kampanja i preuzimanje trikova. Ova jedinstvena kombinacija čini igru iznimno zanimljivom i drži igrače zainteresiranima za svaku rundu. Ova igra ne samo da je zabavna, već je i izuzetno jednostavna za naučiti, što je čini idealnim izborom za obiteljsko druženje.

Njene visoko ocjene među obožavateljima svjedoče o kvaliteti igre, a njezina jednostavnost kako se igra čini je prikladnom za sve uzraste i iskustvene razine. Bez obzira jeste li već iskusni istraživač ili tek počinjete svoje avanture u svijetu društvenih igara, “The Crew: Misija Dubokog Mora” će se sigurno istaknuti kao izvrsna opcija za vašu zbirku.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Terraforming Mars: Ares Expedition • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars: Ares Expedition je izvrsna igra koja će zadovoljiti sve ljubitelje strategije i znanstvene fantastike. Ova kartična igra je izvrsna opcija za nove društvene igre s kartama zbog svoje interaktivne mehanike i fascinantne teme istraživanja svemira. U ovoj igri preuzimate ulogu interplanetarnih korporacija koje pokušavaju učiniti Mars naseljivim i profitabilnim mjestom. Cilj je uložiti mega kredite u projektne karte koje će izravno ili neizravno doprinijeti procesu terraformiranja. Osim toga, trebat ćete akumulirati visoku razinu terraformiranja i što više bodova pobjede kako biste osvojili igru.

Igra se odvija u rundama, a svaka runda donosi različite aktivnosti koje će igrači odabrati. Tijekom igre možete graditi nove projektne karte, obavljati općenite ili karte-specifične akcije, prikupljati prihode i resurse poput biljaka i topline, te istraživati kako biste povukli nove projektne karte. Svaki igrač će sudjelovati u svim odabranim fazama za rundu te će pritom dobiti poseban bonus u fazi koju je odabrao. Važno je napomenuti da igru možete ubrzati tako da igrači djeluju istovremeno unutar svake faze, čime se eliminira čekanje jednog igrača na drugog.

Ploča igre ima praćenje parametara poput razine kisika, temperature i terraformiranja, te mjesto za sve oceane koji će se okrenuti tijekom igre. Igra završava kada ima dovoljno kisika za disanje (14%), dovoljno oceana za stvaranje uvjeta sličnih Zemlji (9) i temperatura je dovoljno visoka da ne bude smrzavanja (+8°C). Tada će biti moguće, iako ne baš ugodno, živjeti na površini Marsa!

Terraforming Mars: Ares Expedition je prava poslastica za sve ljubitelje strategija i tematika svemirskog istraživanja. Igra kombinira interaktivne mehanike s izazovima terraformiranja Marsa i stvaranjem vlastitog interplanetarnog carstva. Bez obzira jeste li već ljubitelj originalne igre Terraforming Mars ili samo želite istražiti svijet kartičnih igara, Terraforming Mars: Ares Expedition je izvrstan izbor za vas. Zabavite se planirajući svoje poteze, gradeći projekte i osvajajući bodove pobjede u ovoj nevjerojatnoj igri!

Terraforming Mars: Ares Expedition Društvena Igra

Radlands • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 20-40 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Radlands je manje poznata društvena igra s kartama koju je izdala kompanija Roxley 2021. godine. Ova taktička igra za dva igrača ima trajanje od 20 do 40 minuta. Smatra se igrom iz područja strategijskih igara te kombinira različite mehanike poput Akcijskih bodova, Reda akcija, Upravljanja rukom, Napadanja i Promjenjivih moći igrača. Radlands je kartaška igra sa znanstveno-fantastičnom tematikom i elementima borbe.

Jedna od glavnih karakteristika igre Radlands je jednostavnost. Igra je dobila iznimne ocjene od obožavatelja i recenzija, a razina kompleksnosti je pristupačna. U ovoj igri preuzimate ulogu vođe svoje postapokaliptične skupine preživjelih koja se bori za opstanak. Vaš glavni zadatak je zaštititi tri logora od nemilosrdnog rivalnoga plemena jer, ukoliko svi logori budu razoreni, gubite igru.

Glavna igračeva valuta u Radlandsu je voda. Vodu ćete trošiti kako biste odigrali likove i događaje, te koristili sposobnosti karata koje već imate na stolu. Likovi služe kao zaštita vaših logora i pružaju korisne sposobnosti, dok su događaji moćni efekti koji se postupno ostvaruju.

Oba igrača povlače karte iz istog špila. Sve karte mogu se igrati na stol ili odbaciti za brze “bezvrijedne” efekte. Kako biste pobijedili, morate mudro upravljati svojim kartama i vodom.

Radlands je igra koja će testirati vaše taktičke vještine i sposobnost upravljanja resursima. Iako možda nije toliko poznata kao druge igre, zbog jednostavnosti i zanimljive tematike, Radlands je odličan izbor za sve ljubitelje društvenih igara s kartama.

Radlands Društvena Igra

Unmatched: Cobble & Fog • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-40 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Unmatched: Cobble & Fog je manje poznata igra iz 2020. godine, koju je izdao Mondo Games. Ova igra je dio poddomene Strategijskih Igra društvenih igara, a namijenjena je za 2 do 4 igrača, s trajanjem partije od 20 do 40 minuta. Ova kartaška igra spada u kategorije igara s kartama, fantazija, borbe, horora i onih temeljenih na romanima. Igra donosi četiri nova heroja u Unmatched sustavu – Invisible Man, Sherlocka Holmesa & Watson, Draculu i sestre te Jekylla & Hydea. Svatko od heroja ima svoje posebne sposobnosti i stil borbe, što dodaje veliku dozu simetrije igri. Unmatched je taktička borbeno orijentirana igra u kojoj svaka akcija i potez igrača ima veliki utjecaj na tijek partije. Igrači moraju koristiti svoje akcijske točke, strateško kretanje, pažljivo odigravanje karata i upravljanje rukom karata kako bi pobijedili protivnike. Iako jednostavna za naučiti, ova igra ima dubinu i slojevitost koja će zadržati zainteresirane igrače i omogućiti im da se iznova vraćaju igranju.
Ova igra je odabrana za ovaj popis zbog svoje jednostavnosti, a istovremeno uvodi igrače u asimetričnu borbeno orijentiranu mehaniku. Unmatched: Cobble & Fog omogućuje igračima da se upuste u napete i dinamične bitke između različitih heroja. Bez obzira jeste li ljubitelj fantastike, borbi ili horora, ova igra će vas definitivno držati na rubu sjedala. Njezina tematska raznolikost i uzbudljiva mehanika čine je igrom koju svatko može uživati.

Unmatched: Cobble & Fog Društvena Igra

Paleo • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U svojem traganju za novim društvenim igrama s kartama, naišao sam na jednu manje poznatu igru iz 2020. godine koja me oduševila svojom originalnošću i temom. Riječ je o igri naziva Paleo, koju je objavio Hans im Glück, a namijenjena je za 1 do 4 igrača. Ova taktička i tematska igra smještena je u doba kamenog doba i od igrača traži da održe ljudska bića kojima upravljaju, dok istovremeno pokušavaju ispuniti različite misije. Ova igra kombinira nekoliko mehanika kao što su akcija/događaj, kooperativna igra, memorija i varijabilno postavljanje. Ukratko, igra Paleo će vas provesti kroz izazove preživljavanja i omogućiti vam da iskusite avanture u prapovijesnim vremenima. S obzirom na rijetkost teme i zanimljive mehanike, ova igra se nalazi na našem popisu nove društvene igre s kartama.

Paleo Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!