Najbolje nove društvene igre temeljene na franšizama

Dobrodošli u svijet novih društvenih igara temeljenih na franšizama! Ako ste u potrazi za svježim i inovativnim iskustvima igranja, ove igre će vas oduševiti.
Inspirirane popularnim franšizama, ove igre donose nove priče, likove i izazove koji će vas držati zainteresiranima i zabavljenima. Bez obzira jeste li ljubitelj akcijskih filmova, fantastike ili avantura, ove nove društvene igre će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i omogućiti vam da se uronite u svijet svoje omiljene franšize.

Sadržaj

Final Girl • Broj igrača: 1-1


 • Trajanje igre: 20-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U moru društvenih igara koje su temeljene na franšizama, jedna relativno nepoznata igra privlači pažnju: Final Girl. Ova igra, objavljena 2021. godine od strane Van Ryder Games, pravi je biser među horor igrama na ploči. Iako se možda ne ističe kao najpopularnija igra, Final Girl je definitivno vrijedna spomena kada je u pitanju nova generacija društvenih igara temeljenih na franšizama.

Final Girl je solitarna igra koja se bazira na tropu poznatog horor filma. Igrač utjelovljuje ženskog protagonistu koji se mora suočiti s ubojicom ukoliko želi preživjeti. Osim što će vas osvojiti svojom tematikom, ova igra donosi i nekoliko zanimljivih mehanika koje dodatno obogaćuju iskustvo igranja. Igrači će biti izloženi raznim izazovima koje moraju prevladati uz pomoć kotrljanja kockica, upravljanja svojim kartama, preuzimanja i dostavljanja predmeta te iskorištavanja posebnih moći koje su im dodijeljene.

Final Girl je igra koja je posebno dizajnirana za samo jednog igrača, što znači da je savršen izbor za sve one koji vole provoditi vrijeme igrajući sami. Ova osobina igre omogućuje vam da se potpuno uronite u atmosferu i svijet horora, te da se izborite protiv ubojice sami. Sama igra traje između 20 i 60 minuta, što je idealno vrijeme za jedno večernje uživanje u horor avanturi.

Iako Final Girl možda nije toliko poznata kao neke druge igre temeljene na franšizama, ona garantira zabavu i uzbudljivo iskustvo igranja. Igra je ocijenjena visokim ocjenama od strane fanova i recenzenata, što svakako treba uzeti u obzir pri odabiru nove društvene igre. Njena razina kompleksnosti je umjerena, što znači da je pristupačna i za manje iskusne igrače. Ako ste ljubitelj horor filmova i volite solitarno igranje, Final Girl je igra koju svakako trebate isprobati.

Final Girl Društvena Igra

Star Wars: The Deckbuilding Game • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Star Wars: The Deckbuilding Game je relativno nepoznata igra objavljena 2023. godine od strane Fantasy Flight Games. Igra je temeljena na popularnoj franšizi Ratovi Zvijezda i uklapa se u tematiku nove društvene igre temeljene na franšizama. Iako možda nije sinonim za popularnost, Star Wars: The Deckbuilding Game zaslužuje svoje mjesto na ovoj listi zbog jednostavnosti igre i visokih ocjena fanova i recenzenata.

U ovoj igri, igrači preuzimaju uloge Galaktičkog Carstva ili Pobunjeničke Alijanse te se bore jedan protiv drugog u jednostavnom i dinamičnom okruženju Ratova Zvijezda. Cilj je uništiti protivničku bazu prije nego što ona uništi vašu. Svaki igrač započinje s jedinstvenim startnim špilom koji pruža i resurse i mogućnost da se akquiraju novi špilovi. Tijekom igre, igrači mogu koristiti resurse kako bi kupili nove karte iz zajedničke karte galaksije. Također, igrači mogu koristiti snagu napada kako bi uništili protivničke karte i kao nagradu primili izvanredne bonuse.

Također, igra sadrži posebne karakteristike kao što su zamjena uništene baze s novom s posebnim sposobnostima i mogućnost kontrole Sile koja igračima donosi dodatne resurse ili specifične sposobnosti kartica. Star Wars: The Deckbuilding Game donosi uzbudljive i taktičke bitke između Galaktičkog Carstva i Pobunjeničke Alijanse, savršene za zaljubljenike u Ratove Zvijezda i ljubitelje društvenih igara.

Iako možda nije toliko poznata poput nekih drugih franšiznih društvenih igara, Star Wars: The Deckbuilding Game pruža izvrstan doživljaj temeljen na iznimno popularnoj seriji filmova. Igru odlikuje jednostavnost pravila, brza dinamika te taktički elementi koji će zainteresirati igrače. Star Wars: The Deckbuilding Game je savršen izbor za sve ljubitelje Ratova Zvijezda koji traže novi i raznovrstan način uživanja u ovoj popularnoj franšizi.

Star Wars: The Deckbuilding Game Društvena Igra

Star Wars: The Clone Wars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U novim društvenim igrama temeljenim na franšizama, jedna igra se ističe kao pravi dragulj za sve obožavatelje Ratova zvijezda. Radi se o igri pod nazivom “Star Wars: The Clone Wars” koja je objavljena 2022. godine od strane Z-Man Games. Igra je dizajnirana za 1 do 5 igrača i traje između 60 i 90 minuta. Smještena u područje obiteljskih igara i strateških igara, “Star Wars: The Clone Wars” donosi uzbudljivu igračku mehaniku i originalnu priču iz svijeta Ratova zvijezda.

“Star Wars: The Clone Wars” osvaja srca igrača s lakoćom, istovremeno pružajući jednostavan gameplay koji je ugodan svima bez obzira na njihovo iskustvo. Igra vas vodi u putovanje galaksijom gdje ćete se kao legendarni Jedi boriti protiv Odmetničke prijetnje. Kao tim, vaša misija je oslobađanje planeta pod opsadom. Na putu ćete se susresti s brojnim bitkama s droidima, sudariti se s ikoničnim negativcima i sudjelovati u epskim borbama za spas galaksije.

Jedna od ključnih mehanika u igri su akcijski bodovi koji omogućuju igračima da isplaniraju i izvrše strategiju svake runde. Ovaj mehanizam ima značajan utjecaj na tok igre, jer vam daje mogućnost da taktički izaberete svoje poteze i surađujete s drugim igračima kako biste maksimizirali učinak. Igra također koristi kocke i kartice za upravljanje rukom, što dodaje dozu sreće i neizvjesnosti.

Ono što posebno ističe “Star Wars: The Clone Wars” je sinergija između mehanika i teme. Ova igra uspijeva vjerno prenijeti osjećaj epizodnih bitki Ratova zvijezda, dok istovremeno pruža dubinu i izazov za iskusne igrače. Bez obzira jeste li obožavatelj franšize ili novi u svijetu Ratova zvijezda, ova igra će vam pružiti nevjerojatno iskustvo.

S obzirom na sve navedeno, “Star Wars: The Clone Wars” je s pravom na popisu najboljih novih društvenih igara temeljenih na franšizama. Njegov jednostavan gameplay, bogata tematika i sjajna mehanika čine ga izvrsnim izborom za sve obožavatelje Ratova zvijezda koji žele doživjeti interaktivno iskustvo borbe u galaktičkom svemiru.

Star Wars: The Clone Wars Društvena Igra

Back to the Future: Back in Time • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 50-50 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Predstavljamo vam jednu zanimljivu društvenu igru koja će vas vratiti u prošlost – “Back to the Future: Back in Time”. Ova igra temeljena na popularnoj franšizi “Povratak u budućnost” donosi pravu dozu avanture i nostalgije. Objavljena 2020. godine od strane Funko Games, ova igra je relativno nepoznata, ali ima dobru ocjenu od strane fanova i recenzija. Sa svojim umjerenim stupnjem kompleksnosti, pruža igračima jedinstveno iskustvo putovanja kroz vrijeme.

U “Back to the Future: Back in Time” igri, svaki igrač preuzima ulogu jednog od glavnih likova iz filma: Marty McFlyja, Doc Browna, Jennifer Parker ili Einsteina psa. Cilj igre je kretati se oko fiktivnog grada Hill Valley 1955., sakupljajući određene predmete kako biste popravili Docovu slavnu DeLorean vremensku mašinu, porazili Biffa Tannena i njegovu ekipu problematičnih prijatelja, te osigurali da se Martyjevi roditelji zaljube. Samo kada se to postigne, igrači mogu ubrzati DeLorean do 88 MPH niz Main Street prije nego što se zvijezda na zvoniku otkuca 10:04 navečer!

Ova igra donosi mnoge zanimljive mehanike, uključujući kooperativno igranje, bacanje kockica, testiranje sreće te različite sposobnosti likova. Zahvaljujući tome, svaka partija “Back to the Future: Back in Time” pruža jedinstveno iskustvo i uzbuđenje putovanja kroz vrijeme.

Igra “Back to the Future: Back in Time” je izvrsna opcija za sve ljubitelje franšize “Povratak u budućnost” koji su spremni za avanturu. Njena tema, mehanička raznolikost i atmosfera koju donosi omogućavaju igračima da se zaroniti u svijet filma na potpuno nov način. Ako ste spremni vratiti se u prošlost i postati dio ove ikonične priče, ova igra je savršen odabir za vas.

Back to the Future: Back in Time Društvena Igra

The Thing: The Boardgame • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljamo jednu relativno nepoznatu društvenu igru temeljenu na popularnom filmskom franšizom. Radi se o igri “The Thing: The Boardgame”, koju je izdala tvrtka Pendragon Game Studio 2022. godine. Ova igra je pravi izbor za ljubitelje horor žanra, te filmova i serija. S obzirom na to da je temeljena na sci-fi horor filmu, “The Thing”, ova igra će sigurno zadovoljiti vaše apetite za misterijem i akcijom.

“The Thing: The Boardgame” je igra koja miješa različite mehanike kako bi vam pružila iskustvo što je moguće vjernije originalnom filmu. Igra ima mehaniku “skrivenih uloga”, u kojoj je jedan igrač na početku igre The Thing (čudovište), dok su ostali igrači preostali ljudi. Cilj The Thinga je zaraziti druge ili spriječiti preživjele da pobjegnu iz baze, na tri različita načina, ili se pokušati sakriti među ljudima i pobjeći s njima.

Osim ovih elemenata, igrači također moraju upravljati Outpostom 31. Na mapi su iste prostorije kao u filmu, a svaka od ovih prostorija omogućava igračima izvršenje različitih radnji. Ljudski igrači moraju osigurati hranu za sebe te održavati kotao i generator kako bi izbjegli hladnoću i tamu. The Thing će pokušati sabotirati ove prostorije kako bi otežao život ljudima…ili se možda čak prerušiti među njima i zaraziti ih u pravom trenutku.

Cilj dizajnera igre bio je prenijeti iste osjećaje osobne paranoje koje su protagonisti filma doživjeli za stolom igre. Ova igra će vam pružiti zaista jedinstveno iskustvo i uzbuđenje, te će vas na trenutke stvarno uvući u atmosferu klaustrofobične bazne postaje.

Iako “The Thing: The Boardgame” možda nije toliko poznata igra, ovo je definitivno naslov koji zaslužuje vašu pažnju na našem popisu novih društvenih igara temeljenih na franšizama. Ako ste ljubitelj horor filmova i serija, te žudite za strategijskim igrama s tajnovitom atmosferom, “The Thing: The Boardgame” je nešto što zaista trebate isprobati. Ne samo da će vas angažirati uzbudljivom pričom i zanimljivim mehanikama, već ćete moći i započeti vlastitu avanturu u svijetu koji ste voljeli na velikom ekranu.

The Thing: The Boardgame Društvena Igra

Star Wars: Unlock! • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Star Wars: Unlock! je relativno nepoznata igra koja je izdana 2020. godine od strane Space Cowboys-a. Ova avanturistička igra za 1 do 6 igrača spada u poddomenu društvenih igara tematskih igara. Star Wars: Unlock! je inspiriran popularnim escape room konceptom te koristi jednostavan sustav u kojem istražujete scene, kombinirate predmete i rješavate zagonetke. Igranje igre je moguće samo s kartama i pomoću aplikacije koja pruža savjete, provjerava kodove te mjeri preostalo vrijeme.

Star Wars: Unlock! koristi isti sustav kao i originalna igra Unlock!, ali je smješten u svemirski svijet Ratova Zvijezda. Ova verzija igre vodi vas kroz tri nove avanture ispunjene brodovima, droidima i akcijom.

Jedna od avantura uključuje situaciju u kojoj ste krijumčari u Vanjskom Rubu galaksije. Dok prevozite skupe terete koji pripadaju Jabba the Hutt-u, nailazite na Imperialni Star Destroyer koji vam oduzima svu prtljagu. Kako bi izbjegli otkrivanje skrivene ilegalne robe Jabbe, morate pobjeći iz ćelije, spasiti svog astromech droida i vratiti teret, te na kraju pronaći svoj brod i pobjeći.

Druga avantura vas vodi na planet Hoth, gdje se nalazi skrivena opservatorija Otpora. Nakon rutinske patrole, uslijed atmosferskih smetnji gubite komunikaciju s eksilnom bazom, pa je vaš zadatak nastaviti patrolirati, istražiti ledene prostore planeta i uspostaviti kontakt sa skrivenim Otporom. U ovoj avanturi ćete se susresti s raznim izazovima i nepredviđenim iznenađenjima.

Treća avantura, smještena na planetu Jedha, stavlja vas u ulogu Imperijalnog špijuna. Morate se infiltrirati u Sveto Mjesto Jedhe s ciljem pronalaska i preuzimanja vrijednih kyber kristala srušenog Imperijalnog teretnog broda. Cilj je sakupiti obavještajne podatke, održati lažni identitet i vratiti kyber kristale, ali pritom pazite na iznimno opasne gerilske snage Saw Gerrere i njegove plaćenike. Tijekom ove misije bit će vam potrebne dobre vještine taktiziranja i donošenja brzih odluka kako biste ostali neotkriveni pred neprijateljima.

Star Wars: Unlock! je igra koja će vas povesti na nezaboravne avanture u svijetu Ratova Zvijezda. Uz jednostavan sustav igranja i temu koja će oduševiti svakog obožavatelja, ova igra sigurno pruža jedinstveno iskustvo. Stoga, ukoliko tražite nove društvene igre temeljene na franšizama, Star Wars: Unlock! je definitivno jedna od opcija koju biste trebali istražiti.

Star Wars: Unlock! Društvena Igra

Star Wars: Jabba’s Palace – A Love Letter Game • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jedna od novih društvenih igara temeljenih na franšizama koju ne smijete propustiti je Star Wars: Jabba’s Palace – A Love Letter Game. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2022. godine od strane Z-Man Games, pruža vam priliku da se okušate u svijetu Star Warsa. Igra je dizajnirana za 2 do 6 igrača i traje otprilike 20 minuta. Svojom kombinacijom mehanika poput dedukcije, upravljanja rukom, eliminacije igrača i kolekcije setova, ova igra donosi jedinstvenu kombinaciju zabave i taktike.

Star Wars: Jabba’s Palace – A Love Letter Game je u osnovi temeljena na popularnoj kartičnoj igri Love Letter, ali ukrašena prepoznatljivim likovima iz Svemirske sage. Kroz jednostavnu mehaniku “povuci kartu, odigraj kartu” koristit ćete talente ikoničnih likova iz filma Povratak Jedija. Svaka karta ima poseban učinak, kao što je mogućnost krađe karte od drugog igrača ili mogućnost pregledavanja tuđe ruke. Korištenje sposobnosti članova Ribske alijanse i posade Jabbove palače bit će ključno za vaš uspjeh u ovoj igri.

Ono što ovu igru čini posebnom su Agenda karte koje uvode nove uvjete za pobjedu. Na primjer, karta “Exalted One” nagrađuje igrača s najvećim brojem karata na ruci, dok karte poput “Jabba’s Court” i “Rescue Mission” nagrađuju igrača s najviše karata iz određenih setova. Ove i druge Agenda karte osiguravaju da se strategija mijenja iz igre u igru, čime se osigurava dinamično iskustvo za sve igrače.

Star Wars: Jabba’s Palace – A Love Letter Game je izuzetno dobro ocijenjena igra koja nudi brzu i pametnu zabavu za sve ljubitelje Star Wars franšize. Njegova kombinacija jednostavnosti i taktičkih odluka čini je odličnim izborom za bilo koju prigodu. Ako ste oduvijek sanjali da se pridružite borbama i avanturama u dalekoj galaksiji, ova igra je pravi izbor za vas.

Star Wars: Jabba's Palace – A Love Letter Game Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!