Najbolje nove društvene igre za 4 igrača

U potrazi ste za najnovijim društvenim igrama za 4 igrača? Ne tražite dalje! Ovaj blog donosi vam najnovije igre koje su nedavno izašle na tržište i već su osvojile srca mnogih igrača.
Bez obzira jeste li avanturist, strateg ili ljubitelj zagonetki, ove nove društvene igre pružit će vam nevjerojatno iskustvo i uzbudljive trenutke s prijateljima ili obitelji. Spremite se za istraživanje novih svjetova, taktičko razmišljanje i natjecanje dok se okušavate u najnovijim društvenim igrama za 4 igrača.

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je vrlo popularna igra iz 2021. godine, koju je objavila Feuerland Spiele. Ova igra se ubraja u područje društvenih igara strategije, a može je igrati od 1 do 4 igrača. Ark Nova je osvojila srce mnogih igrača i osvojila visoke ocjene među poklonicima društvenih igara. Ova igra je savršen izbor za našu listu “Nove društvene igre za 4 igrača”. Ark Nova se ističe svojom dubinom i kompleksnošću, što će pružiti satima zabave i izazova.

Jedna od ključnih mehanika Ark Nove je upravljanje resursima. Kroz igru ćete upravljati svojim zoološkim vrtom, planirati njegov rast i izgradnju. Svaki igrač ima set od pet akcijskih kartica koje će koristiti tijekom igre. Svaka kartica pruža različite mogućnosti igračima, a važno je pažljivo planirati i koristiti akcije kako biste ostvarili svoje ciljeve. Izgradnja standardnih ili posebnih ograđenih prostora, kioska i paviljona, smještaj životinja te podrška različitim konzervacijskim projektima samo su neke od važnih odluka koje će igrači morati donijeti.

Ark Nova također se ističe svojom uzbudljivom mehanikom otvorenog odabira (Open Drafting). Tijekom igre će se pojaviti različite karte koje će igrači moći izabrati i dodati u svoj zoološki vrt. Svaka karta ima posebne sposobnosti koje će moći iskoristiti u svoju korist, stvarajući jedinstveno iskustvo za svakog igrača.

U Ark Novi je također važna taktika i planiranje. Planirajte unaprijed i odlučujte kako najbolje iskoristiti svoje resurse i akcije. Svaka odluka ima posljedice, pa je strategija ključna za uspjeh. Ark Nova je igra koja će vas izazvati da razmislite o dugoročnim ciljevima i uvidite kako svaka odluka utječe na daljnji razvoj vašeg zoološkog vrta.

Ark Nova je igra koja kombinira briljantnu mehaniku, spektakularnu umjetnost i duboki tematski element. Kroz igru, možete graditi svoj san o zoološkom vrtu, podupirati razne konzervacijske projekte i stvoriti mjesto gdje će životinje biti sigurne i zaštićene. Ova igra je nevjerojatna mogućnost da se osjetite kao pravi vlasnik i menadžer zoološkog vrta.

Ark Nova je definitivno jedna od najboljih igara za 4 igrača i savršen izbor za sve ljubitelje društvenih igara koji žele isprobati nešto novo i jedinstveno. Iskusite ovo remek-djelo i doživite uzbudljiv svijet Ark Nove.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je nova društvena igra za 1 do 4 igrača koja je osvojila srca obožavatelja i pokupila sjajne ocjene. Ova igra je izuzetno kompleksna i namijenjena je igračima koji vole dublje i izazovnije iskustvo.
Jaws of the Lion je samostalna igra koja se događa prije događaja u originalnoj igri Gloomhaven. Uz četiri nova lika (Valrath Red Guard, Inox hatchet, Human Voidwarden i Quatryl Demolitionist) započnite novu avanturu i pridružite se originalnoj Gloomhaven kampanji.
U ovoj igri igrači se suočavaju s misterioznim nestancima u gradu i preko 25 scenarija istražuju što se točno događa. S 16 vrsta čudovišta i brojnim zadacima, ova igra će pružiti izazov čak i najiskusnijim igračima.
Ono što je posebno privlačno kod Jaws of the Lion je lakša pristupačnost za nove igrače. Igrači više ne trebaju složiti komplicirane kartonske ploče jer će igrati na samom scenario booku. Uz jednostavnija pravila i pet-scenarijski tutorial, učenje igre će biti jednostavnije i osigurati brži ulazak u iskustvo.
Gloomhaven: Jaws of the Lion je fantastična strategijska igra koja će vas izazvati i oduševiti svojom dubinom i atmosferom. Sa svojim zanimljivim mehanikama i bogatim svijetom, ova igra je odličan izbor za ljubitelje avantura i fantazija.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je popularna igra objavljena 2020. godine od strane Dire Wolfa koja se može igrati od 1 do 4 igrača, s vremenom igranja od 60 do 120 minuta. Ova strateška igra pripada poddomeni društvenih igara pod nazivom Igre strategije i uključuje nekoliko mehanika kao što su: rješavanje konflikata s pomoću kartica, izgradnja špila, torbe i bazena, odgađanje kupovine, obavezivanje snage, povećanje vrijednosti nepodabranih resursa i mogućnost korištenja karata na više načina. Kategorije ove igre su: tematske igre temeljene na filmu/seriji/radiju, temeljene na romanima, političke igre i znanstvena fantastika.

Dune: Imperium je igra koja je stekla veliku popularnost među obožavateljima i stručnjacima, a razina kompleksnosti je umjerena. Inspiraciju za ovu igru pružila je franšiza Dune, kako novi film od Legendarnih slike, tako i kultni roman Franka Herberta, Briana Herberta i Kevina J. Andersona. Ova igra stavlja igrače u ulogu vođa jednih od Velikih kuća Landsraada na planeti Arrakis – Dune, gdje je rat neminovan.

Jedna od ključnih mehanika Dune: Imperiuma je gradnja špila karata koja dodaje skriveno-aspektne tradicionalnom mehanizmu postavljanja radnika. Svaki igrač započinje s jedinstvenom vodećom kartom, kao i špilom karata identičnim onima njegovih protivnika. Tijekom igre, akvizicija karata i izgradnja špila utječu na strategiju igrača. Na primjer, igrač se može odlučiti za militarizaciju i postati moćniji u vojnom smislu, ili pak za političke karte kojima će imati prednost u četiri političke frakcije predstavljene u igri: carstvo, svemirska gilda, žene ben gesserit i fremeni.

Ono što ovu igru čini drugačijom od ostalih igara sa skupljanjem karata je da se ne igraju sve karte odjednom. Umjesto toga, svaki igrač izvlači ruku karata na početku svakog kruga i naizmjenično s drugim igračima održava redoslijed igranja karata. Kada nema više dostupnih poteza, igrač otkriva preostale karte koje pružaju mogućnost uvjeravanja i borbenih vještina. Uvjeravanje se koristi za stjecanje dodatnih karata, dok borbeni vještine pomažu igračevim vojnicima u borbi za nagrade u trenutnom krugu, kao što je prikazano na otkrivenoj karti sukoba.

U Dune: Imperiumu morate poraziti protivnike u borbi, vješto manevrirati političkim frakcijama i stjecati vrijedne karte. Spajc mora teći kako bi vaša kuća dobila pobjedu!

Dune: Imperium Društvena Igra

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-200 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je manje poznata igra koju je izdao Lautapelit.fi 2020. godine. Ova igra spada u područje strategijskih društvenih igara, i namijenjena je za 2 do 6 igrača. U igri se nalaze razni mehanizmi kao što su savezi, pokretanje po području, bacanje kockica, pomicanje po tabli s šestokutnim poljima te poboljšanje prihoda. Tematski se smjestila u kategorije društvenih igara koje uključuju civilizacije, znanstvenu fantastiku, istraživanje svemira i ratnu strategiju. Igrači se nalaze u ulozi vođa međuzvjezdanih civilizacija koje se natječu za uspjeh i dominaciju. Istražuju nove zvjezdane sustave, istražuju tehnologije i grade brodove kako bi se borili za prevlast. S obzirom na svoje vlastite vrline i mane, svaki igrač će trebati pažljivo isplanirati strategiju koja će mu donijeti pobjedu. Ova igra je zaprimila velike pohvale od strane fanova i kritičara, a razina kompleksnosti je visoka.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je izmijenjena i unaprijeđena verzija originalne igre Eclipse koja je prvi put izdana 2011. godine. Nova verzija donosi prekrasan novi dizajn, zadržavajući priznatu simboliku prvog izdanja. Uz to, igra dolazi i s novim minijaturama za brodove, kao i dodatnim minijaturama za drevne civilizacije, galaktičke pridošlice, orbitalne objekte te još mnogo toga. Tu su i posebne plastične podloge, prilagođene kockice za borbu te poboljšana i dotjerana mehanika igre.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je pravi izbor za sve ljubitelje strategijskih društvenih igara koji žele iskusiti duboku i kompleksnu igrivost. Ova igra pruža igračima mogućnost istraživanja svemira, razvoja tehnologija i odlučivanja o taktici svog razvoja. Igra nudi mnogo puteva prema pobjedi i svaki igrač će morati pažljivo razmotriti svoje korake, uvijek pazeći na napore drugih civilizacija. Unaprijeđena i dotjerana gameplay mehanika osigurava uzbudljivu i izazovnu igru koja će držati igrače zaokupljenima satima. Zahvaljujući visokoj ocjeni među fanovima, ova igra se smjestila na našu listu novih društvenih igara za četiri igrača kako bi vam pružili preporuku za odlično iskustvo igranja u društvu prijatelja ili obitelji.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na društvene igre listicle na drustvene.com! Danas ćemo vam predstaviti najnovije igre za 4 igrača, a jedna od igara koje će vas definitivno oduševiti je Izgubljeni Ruševine Arneka. Ova igra, objavljena 2020. godine od strane Czech Games Edition, kombinira elemente izgradnje špila i postavljanja radnika kako bi vam pružila jedinstveno iskustvo istraživanja, upravljanja resursima i otkrivanja.

Na tajanstvenom otoku u neistraženim morima, istraživači su pronašli tragove o velikoj civilizaciji. Sada ćeš ti predvoditi ekspediciju u istraživanju otoka, pronalaženju izgubljenih artefakata i suočavanju s strašnim čuvarima, sve u cilju otkrivanja tajni otoka. Igra kombinira tradicionalne efekte izgradnje špila s akcijama postavljanja radnika kako bi vam pružila bogatstvo taktičkih odluka na igraćoj ploči. Karte u igri također mogu biti korištene za postavljanje radnika, a nove radničke akcije postaju dostupne kako igrači istražuju otok.

Jedinstvena mehanika igre omogućuje vam izgradnju snažne baze resursa, jer neke akcije zahtijevaju samo resurse, a ne radnike. Morat ćete pažljivo odabrati samo jednu akciju po potezu i razmisliti koja će vam akcija trenutno najviše koristiti, te što si možete priuštiti kasnije… pretpostavljajući da netko drugi neće prvu izabrati! Iako je luckastost u igri umanjena zbog malog broja karata i brojnih taktičkih odluka koje trebate donijeti, ipak svaki put tijekom igranja otkrivate nešto novo, jer se postavljanje igre mijenja s različitim radničkim akcijama, artefaktima i opremom.

Izgubljeni Ruševine Arneka su avanturistička igra koja cijeni istraživanje, drevne civilizacije i putovanja. S obzirom na to da se može igrati s 1 do 4 igrača, ova igra je sjajan izbor za večernje druženje s prijateljima ili obitelji. Njena umjerena razina kompleksnosti čini je dostupnom širokom rasponu igrača, bez obzira na njihovo iskustvo u svijetu društvenih igara. Otkrijte Izgubljeni Ruševine Arneka i upustite se u avanturu istraživanja koja će vas oduševiti!

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra

Great Western Trail (Second Edition) • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Great Western Trail je igra koja zauzima počasno mjesto na popisu novih društvenih igara za 4 igrača. Ova manje poznata igra iz 2021. godine donosi nam jedinstvenu kombinaciju strategije i čari američkog zapada. Postavljena u 19. stoljeću, igra nas stavlja u ulogu uzgajivača stoke koji šalje svoju stoku iz Teksasa u Kansas City kako bi je prodao i zaradio novac i bodove za pobjedu. No, da biste uspješno prevezli stoku, morate upravljati njihovom kondicijom i mudro koristiti različite zgrade duž puta. Također je dobra ideja unajmiti stručno osoblje, poput kauboja za poboljšanje stoke, obrtnika za izgradnju vlastitih zgrada ili inženjera za važnu željezničku liniju. Sve ove elemete čine da ova igra vrijedi biti na listi najboljih 4-igrača igara.
Drugo izdanje igre donosi nekoliko poboljšanja, uključujući i solo način igre, pa je sada moguće igrati ovu igru ​​samostalno. Također je dodana nova pasmina goveda, Simmental, kao i nova umjetnička ilustracija koja stvara prekrasno iskustvo. Za interakciju s drugim igračima, dodani su i novi tokeni razmjene, a također su uvedene i nove pločice za više strategije i izazova. Sve ove promjene čine da drugo izdanje Great Western Trail igre bude još bolje i donosi novo uzbuđenje igračima.

Great Western Trail (Second Edition) Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U igri The Crew: Misija duboko more, vi i ostali igrači radite zajedno u potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. Ova nova avantura vodi vašu posadu duboko u bezdan u potrazi za mitskom potonulom zemljom. Koliko daleko ćete stići ovisi isključivo o tome koliko dobro radite kao tim. Karta po kartu, trik po trik, vaša ekipa će otkrivati izazove koji stoje ispred vas i stvoriti put do Mu.

Ova nova verzija The Crew igre ima isti inovativni kooperativni mehanizam trikova kao i izvorna igra, ali i neka uzbudljiva nova iznenađenja! Komunikacija između članova vaše posade je ozbiljno ograničena zbog uronjenog stanja, ali istovremeno je ključna za vaš uspjeh; pronalaženje skrivenog kontinenta u maglovitim dubinama ovisi ne samo o pobjeđivanju trikova, već i o pažljivom pregovaranju redoslijeda u kojem se pobjeđuju. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete moći spašavati operaciju, ali će biti potrebno gotovo bezgrješno izvršenje i možda malo sreće kako biste konačno stigli do Mu.

Ova igra je odličan izbor za našu listu nove društvene igre za 4 igrača jer nudi uzbudljivo iskustvo suradnje i taktičkog planiranja. Iako je broj igrača u rasponu od 2 do 5, najbolje se igra s 4 igrača, jer omogućava dovoljno interakcije i timskog rada. Osim toga, The Crew: Misija duboko more ima ocjene i kritike fanova koje ne razočaravaju. Njegova jednostavnost omogućuje brz ulazak u igru i uživanje u avanturi podvodnog istraživanja. Također, tematski je privlačna igra jer kombinira nautičku i znanstveno-fantastičnu tematiku, izazivajući maštu svih igrača.

Ukratko, The Crew: Misija duboko more je nevjerojatno zabavna suradnička igra koja će vas očarati svojim inovativnim mehanizmom i taktičkim izazovima. Ako ste ljubitelj igara koje zahtijevaju timski rad i odličnu komunikaciju, onda je ova igra pravi izbor za vas. Ne propustite priliku da se pridružite posadi u ovoj uzbudljivoj potrazi za skrivenim kontinentom Mu!

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!