Najbolje nove društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet novih društvenih igara za djecu! Ako želite otkriti najnovije trendove u svijetu igara i pružiti svojoj djeci svježe i uzbudljive igračke, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najnovije društvene igre koje su osvojile srca djece diljem svijeta. Bez obzira jeste li u potrazi za avanturama, zagonetkama ili kreativnim izazovima, ove nove igre će pružiti nevjerojatno iskustvo za vaše mališane. Pridružite nam se dok istražujemo svijet igara koje će oduševiti i zabaviti vašu djecu!

Sadržaj

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je inovativna kooperativna igra s kartama u kojoj i ti i drugi igrači zajedno radite na potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. Ova nova avantura vas vodi duboko u ponore u potrazi za mitskom potopljenom zemljom. Koliko daleko ćete stići ovisi isključivo o tome koliko dobro surađujete kao tim. Karta po kartu, trik po trik, vaša potražna ekipa će otkriti izazove koji su pred vama i stvoriti put do Mu.

Ova nova verzija igre The Crew ima isti inovativni mehanizam kooperativnog biranja karata kao i visoko hvaljena originalna igra – ali s nekim uzbudljivim novim iznenađenjima! Iako je komunikacija između članova posade izrazito ograničena zbog vašeg podvodnog stanja, ona je također ključna za vaš uspjeh; pronalazak skrivene zemlje u mutnim dubinama ovisi ne samo o pobjedi u trikovima, već i o pažljivom pregovaranju o redoslijedu u kojem se pobjeđuju. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete uspjeti spasiti operaciju, ali će biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće da konačno dosegnete Mu.

The Crew: Mission Deep Sea je igra s visokom ocjenom od strane fanova i recenzija, a razina kompleksnosti je jednostavna. Ova igra je odličan izbor za ovu listu novih društvenih igara za djecu jer nudi zabavno iskustvo u kojem se timski surađuje, potiče se razmjena informacija i postizanje zajedničkog cilja. Igra ima i zanimljive mehanike komunikacijskih ograničenja i upravljanja rukom, koje dodatno obogaćuju iskustvo igre. S njom će djeca naučiti važnost timskog rada, međusobne komunikacije i strategijskog razmišljanja. Budi spreman na uzbudljive avanture duboko ispod morske površine i kreni u potragu za izgubljenim kontinentom Mu!

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je popularna društvena igra koja je nedavno objavljena od strane Flatout Games. Ova igra je divna opcija za djecu koja vole slagalice i logičke igre. Smještena u predivan ambijent pacifičkog sjeverozapada, ova igra omogućuje igračima da stvaraju svoju vlastitu teritoriju i naseljavaju je raznovrsnim životinjama. Osnovna mehanika igre je slaganje pločica i odabir tokena životinja kako bi se postigli najveći broj bodova.

Igrači počinju s tri šestouglaone pločice koje prikazuju pet različitih staništa. Na svom potezu, igrači odabiru novu pločicu staništa koja je uparena s tokenom životinje i stavljaju je pored već postojećih pločica. Cilj je stvoriti staništa koja se međusobno podudaraju kako bi se smanjila fragmentacija i stvorile putanje za životinje. Također je važno postavljati životinjske tokene na odgovarajuća staništa kako bi se postigao maksimalan broj bodova. Na kraju igre, igrači dobivaju bodove za najveće područje svakog tipa staništa, s bonusom ako je njihovo područje veće od područja drugih igrača. Životinjski ciljevi se određuju nasumično kroz kartice bodovanja. Na primjer, orlovi žele biti odvojeni od drugih orlova, lijepe lisice žele puno različitih životinja koje ih okružuju, dok medvjedi žele biti u parovima. Izazov je sastaviti savršenu kombinaciju i postići što više bodova.

Cascadia je jednostavna i zabavna igra koja pruža puno mogućnosti za strategiju i planiranje. Grafika je prekrasna, a tematika o životinjama i okolišu je edukativna za djecu. Ova igra je odlična za igrače koji vole slagalice i strategije, ali i za obiteljsko druženje. Cascadia je definitivno jedna od najboljih novih društvenih igara za djecu i pravi je dragulj u svijetu igara.

Cascadia Društvena Igra

Heat: Pedal to the Metal • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Heat: Pedal to the Metal je manje poznata igra koja je sigurno uzbudljivo iznenađenje za mališane koji vole automobile i trke. Igra se publika je bila oduševljena ovom igrom, a igra je i osvojila fantastične kritike. Ova igra je odličan izbor za našu listu novih društvenih igara za djecu zbog svoje jednostavnosti i zabavnog koncepta.

U ovoj igri, mali vozači mogu uživati u intenzivnim utrkama automobilima, boreći se za prvo mjesto dok vode brigu o temperaturi motora. Odabir pravih nadogradnji za automobil pomoći će djeci da brzo prolaze kroz zavoje i održe optimalnu temperaturu motora. Vozačke vještine bit će ključne za pobjedu u ovoj igri.

Heat: Pedal to the Metal je jedna od onih igara koje nude razne načine igranja. Mali vozači mogu se natjecati u pojedinačnim utrkama ili koristiti “Championship System” kako bi odigrali cijelu sezonu u jednoj večeri. Svaka utrka dolazi s izazovima jer se vrijeme, uvjeti na cesti i događaji mijenjaju, čime se osigurava da svaki put bude drugačiji. Osim toga, igra sadrži i solo način igre s Legends modulom te mogućnost dodavanja automatiziranih vozača kao dodatnih protivnika u višeigračkim igrama.

Uz jednostavna pravila i raznolike načine igranja, Heat: Pedal to the Metal će pružiti djeci nezaboravno iskustvo trkaćeg svijeta. Ova igra spaja zabavu s automobilima, izazove natjecanja i elemente strategije. Budući da igra donosi intenzivne utrke u kojima djeca moraju voditi brigu o temperaturi svojih automobila, ovo je odlična igra koja će ih zabaviti satima.

Heat: Pedal to the Metal Društvena Igra

Calico • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam donosim pregled jedne prekrasne društvene igre koju će vaša djeca obožavati – Calico. Ova igra je izuzetno popularna među fanovima i ima izvrsne ocjene. Igraju je može 1 do 4 igrača, a prosječno vrijeme trajanja je 30 do 45 minuta, što je idealno za zabavu s djecom. Calico je izašao 2020. godine i spada u područje abstractnih igara, odnosno obiteljskih igara.

Sama igra ima temu vezanja deka i mačaka, a cilj je skupiti i složiti raznobojne i različite obrise komadića tkanine te tako stvoriti najudobniju deku. Svaka deka ima određeni oblik koji morate slijediti, ali isto tako morate pokušati stvoriti kombinacije boja i oblika koje će privući najslađe mačke.

Tijek igre je vrlo jednostavan. Iz svog karata birate jedan komadić tkanine i prišivate ga na svoju deku, a zatim izvlačite novi komadić kako biste ga zamijenili. Ako uspijete stvoriti skupinu iste boje, možete prišiti gumb na deku. Ako, pak, uspijete stvoriti kombinaciju boja koja je privlačna mačkama, one će doći i polegnuti se na vašu deku! Na kraju igre, bodujete gumbe, mačke i uspješnost izrade svoje jedinstvene deke.

Calico je jednostavna igra koja će zasigurno zabaviti djecu svih uzrasta. Nudi izazov u stvaranju šarenih deka i privlačenju mačaka, što će sigurno potaknuti maštu vaših mališana. Sviđa mi se što je ova igra na listi nove dječje društvene igre jer donosi jedinstvenu temu i jednostavna pravila, stvarajući tako zabavno iskustvo za svu djecu.

Calico Društvena Igra

Meadow • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas ću vam predstaviti igru Meadow, koja je manje poznata, ali ne manje zanimljiva. Ova igra, koju je Rebel Studio objavio 2021. godine, namijenjena je za 1 do 4 igrača, i traje između 60 i 90 minuta. Nalazi se u podkategoriji Društvenih igara za djecu, a strategija je ključna za uspjeh. Meadow je igra koja će mališanima pružiti zabavu, ali istovremeno ih potaknuti na razmišljanje i planiranje.

Meadow Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!