Najbolje nove društvene igre za jednog igrača

Želite isprobati nove društvene igre koje možete igrati sami? Ne tražite dalje! U ovom blogu istražit ćemo najnovije izdanja društvenih igara koje su posebno osmišljene za jednog igrača.
Bez obzira jeste li ljubitelj avanture, taktike ili misterija, ove igre će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i satove zabave. Spremite se za istraživanje novih svjetova i izazova u svijetu društvenih igara za jednog igrača!

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je popularna društvena igra za jednog igrača koju je Feuerland Spiele objavio 2021. godine. Ova igra spada u poddomenu društvenih igara pod nazivom Strategija i namijenjena je za 1 do 4 igrača. Igra traje između 90 i 150 minuta, a ističe se po kompleksnosti i visoko ocijenjenoj popularnosti među fanovima i recenzentima.

Ark Nova je zamišljena kao planiranje i dizajniranje modernog zoološkog vrta koji se upravlja na znanstveni način. Cilj igre je izgraditi prostor za životinje, podržavati projekte očuvanja širom svijeta te postati najuspješniji vlasnik zoološkog vrta. Specijalisti i jedinstvene građevine pomoći će vam u postizanju ovog cilja.

Jedinstvena upravljačka mehanika ove igre temelji se na setu pet akcijskih kartica koje igrač koristi tijekom svog poteza. Moć akcije ovisi o položaju karte na polju akcija. Postoje sljedeće akcijske kartice:

– KARTICE: Omogućuju dobivanje novih kartica životinje, sponzora i projekata očuvanja.
– IZGRADI: Omogućuje izgradnju standardnih ili posebnih ograđenih prostora, kioska i paviljona.
– ŽIVOTINJE: Omogućuje smještaj životinja u vašem zoološkom vrtu.
– UDRUGE: Omogućuje vašim radnicima u udrugama obavljanje različitih zadataka.
– SPONZORI: Omogućuje igranje kartice sponzora u vašem zoološkom vrtu ili prikupljanje novca.

U srcu igre Ark Nova nalazi se 255 karata koje prikazuju životinje, specijaliste, posebne prostorije i projekte očuvanja, svaka s posebnom sposobnošću. Ove karte koristite kako biste povećali atraktivnost i znanstvenu reputaciju svog zoološkog vrta te prikupili bodove očuvanja.

Ark Nova nije samo još jedna društvena igra, već iskustvo kojim ćete istražiti svijet zooloških vrtova, očuvanja prirode i upravljanja resursima. Uz visoku ocjenu i kompleksnost, ova igra je savršen izbor za sve one koji žele otkriti jedinstveno iskustvo solo igranja.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je igra koja će oduševiti sve ljubitelje taktičkih igara. Ova popularna igra iz 2020. godine nudi nevjerojatan doživljaj i pruža potpunu imerziju u svijet fantastične avanture. Ono što je zanimljivo kod ove igre je to što ju je moguće igrati samostalno, što je idealno za ljubitelje društvenih igara koji preferiraju igranje sami.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je samostalna igra koja se događa prije zbivanja originalne Gloomhaven igre. Uključuje četiri nove likove koji će se boriti protiv nevjerojatnih izazova i misterija. Izbor likova omogućava igračima razne strategije i taktike, od tankiranja i kontroliranja mase, do udaljenog napada i pravljenja prepreka.

Jedan od razloga zašto se ova igra našla na listi je izvanredna kompleksnost koju igra pruža. Ovo je izazovna igra koja će zahtijevati punu pažnju i promišljanje, ali ona također nudi nevjerojatno zadovoljstvo kada se uspješno savladaju razni izazovi.

Gloomhaven: Jaws of the Lion također ima i druge mehanike koje će zaokupiti pažnju igrača. Igra je kooperativna, što znači da će igrači morati surađivati kako bi preživjeli i pobijedili u borbi. Osim toga, igra sadrži i elemente kritičnih poteza i neuspjeha koji donose dodatnu dozu iznenađenja i napetosti igri.

Jedan od ključnih elemenata ove igre je kvalitet komponenti i dizajn. Gloomhaven: Jaws of the Lion dolazi s prekrasnim minijaturama i ilustracijama koje će vas potpuno uroniti u svijet igre. Također, jedinstvena knjiga scenarija zamjenjuje tradicionalnu igraću ploču, što pruža originalan i inovativan način igranja.

Ukupno gledajući, Gloomhaven: Jaws of the Lion je izvanredna igra koja ispunjava sva očekivanja ljubitelja taktičkih igara. Njena kompleksnost, taktičke opcije i visoka razina izazova čine je savršenom igrom za sve samostalne igrače koji žele iskusiti nezaboravnu avanturu.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je izuzetno popularna društvena igra koja je objavljena 2020. godine od strane Dire Wolfa. Ova igra je posebna po tome što je dizajnirana za samo jednog igrača. To je fantastičan izbor za sve one koji vole igre u kojima vam je potrebna strategija i promišljanje. Igra se odvija na planeti Dune, koja je inspirisana čuvenom književnom serijom i novim filmom. Vaš zadatak kao lidera jedne od Velikih kuća u konfliktu, je da podignete svoju zastavu, angažujete svoje snage i špijune, i pripremite se za rat. Igra kombinuje sistem sagrađenog špila karata sa tradicionalnim postavljanjem radnika. Na početku igre, svaki igrač dobija unikatnu kartu lidera i isti set karata kao i protivnici. Kroz igru, možete akumulirati nove karte i graditi svoj špil, koji će uticati na vaše strategije i snage. Pomoću karata možete slati Agente na određena mesta na tabli, što znači da vaš razvoj utiče na vašu strategiju. Igra pruža i dodatne taktičke mogućnosti u obliku političkih frakcija koje možete pomoći ili manipulisati. Osim toga, igra uključuje i elemente borbe u kojoj se sukobite sa protivnicima i pokušavate ih poraziti. Dune: Imperium će vas provesti kroz vrhunsku avanturu i taktički izazov koji nećete zaboraviti!

Dune: Imperium Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najnovijih društvenih igara koju trebate razmotriti ako uživate igrati sami je “Izgubljeni Ruševine Arna”. Ova popularna igra objavljena 2020. godine od strane Czech Games Edition donosi mješavinu izgradnje špila i postavljanja radnika, stvarajući tako izazovno iskustvo istraživanja, upravljanja resursima i otkrivanja. Igra se može igrati od 1 do 4 igrača, a vrijeme trajanja varira od 30 do 120 minuta, što je savršeno za vrijeme koje provodite igrajući sami. Ova igra pripada poddomeni obiteljskih igara, strateških igara i uključuje razne mehanike kao što su Ugovori, Izgradnja špila, Vrećica, Tržište, Karte s višestrukom namjenom, Jednokratne sposobnosti tijekom igranja te korištenje resursa za kretanje. Kategorije ove igre su Avantura, Drevno doba, Istraživanje i Putovanje. “Izgubljeni Ruševine Arna” ima izvrsne ocjene od fanova i recenzente, a razina kompleksnosti je umjerena. Plažat ćete na neotoku u neistraženim morima, gdje su istraživači pronašli tragove drevne civilizacije. Kao vođa ekspedicije, krenut ćete u istraživanje otoka, pronalazak izgubljenih artefakata te suočavanje s zastrašujućim čuvarima, sve u cilju otkrivanja tajni ovog otoka. Dečki koje prikupljate su mali i element slučajnosti u igri je minimalan, što znači da ćete morati donositi taktičke odluke na temelju mogućnosti koje pružaju razne radnje i artefakti dostupni u istrazi. Ova igra je jedinstvena svaki puta kada je igrate, što vas potiče na razmišljanje izvan ustaljenih strategija i upoznavanje novih izazova. Uđite u svijet izgubljenih ruševina Arna i budite spremni na uzbuđenje samostalne igre!

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra

Great Western Trail (Second Edition) • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Great Western Trail (Second Edition) je manje poznata igra koju je izdao eggertspiele 2021. godine. Ova strategijska igra je namijenjena 1 do 4 igrača i ima trajanje od 75 do 150 minuta. Smještena je u područje američkog Zapada u 19. stoljeću, s temom stočarenja i ekonomije. Igrači su rancheri koji moraju provesti svoje stado preko prerija Midwesta i dostaviti ga do Kansas Cityja. No, pripazite! Na stazi se nalaze i drugi kauboji koji dijele put s vama.

Great Western Trail kombinira nekoliko mehanika kao što su građenje špilova i vreća, upravljanje rukom, prikupljanje setova, te praćenje kretanja. Uz to, igra nudi mogućnost igranja u solo verziji, što je čini idealnim izborom za igrače koji preferiraju samostalnu igru. Visoka razina kompleksnosti ove igre pruža izazov i napetost za iskusne igrače u potrazi za dubljim strategijama i taktikama.

Drugo izdanje igre donosi nekoliko promjena i poboljšanja, uključujući novi solo protivnik, poboljšanu umjetnost i dodatak nove rase krava. Great Western Trail je dobio odlične ocjene od obožavatelja i kritičara. S visoko ocijenjenom mehanikom i zabavnim tematskim elementima, ova igra je odličan izbor za ljubitelje strategijskih igara u kojima se istovremeno treba brinuti o uzgoju stoke i razvijanju cjelokupnog gospodarstva na Zapadu.

Great Western Trail (Second Edition) Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!