Najbolje nove društvene igre za mlade

U svijetu novih društvenih igara za mlade, otkrijte svježe i uzbudljive igre koje će vas oduševiti! Ako ste u potrazi za novim izazovima i želite isprobati najnovije trendove u svijetu društvenih igara, ne tražite dalje.
U ovom blogu istražit ćemo najnovije izdanja društvenih igara koje su posebno osmišljene za mlade igrače. Bez obzira jeste li ljubitelj strategije, taktike, zagonetki ili jednostavne zabave, naš popis ima sve što vam treba. Pripremite se za nevjerojatno iskustvo igranja koje će vas držati zauzetima i osigurati nezaboravne trenutke s prijateljima!

Sadržaj

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je zasigurno jedna od najpopularnijih igara koja je ugledala svjetlo dana 2020. godine. Ova izuzetno kompleksna igra strategije privukla je mnoge fanove te je dobila odlične ocjene i recenzije. Njena popularnost nije slučajna, već je rezultat izvanrednog dizajna i bogatstva igračkih mehanika.

Kao samostalna igra koja se dešava prije događaja u originalnom Gloomhavenu, Gloomhaven: Jaws of the Lion donosi nam četiri nove likove s različitim vještinama i ulogama. Svi oni mogu se koristiti i u originalnoj igri. Pustite mašti na volju – odabir lika koji vam najbolje odgovara i istražite bogati svijet Gloomhavena!

Ova igra neće vas razočarati ni kada je u pitanju postavljanje atmosfere. Kroz 25 scenarija novouvedene kampanje, hrabri heroji će imati priliku istražiti slučajeve tajanstvenih nestanaka unutar grada. Je li to djelo Vermlinga ili nečeg mnogo zlokobnijeg? Na vama je da otkrijete istinu dok se suočavate sa sedam novih standardnih čudovišta i tri nova čudovišta-bosa.

Uz sve ove inovacije, Gloomhaven: Jaws of the Lion nastoji privući i casual igrače koje žele brže uživati u igri. Svi papirnati pločice zamijenjene su scenarijskom knjigom s jedinstvenim ilustracijama za svaki scenarij. Prag za ulazak u igru značajno je snižen zahvaljujući pojednostavljenom pravilniku i pet scenarija tutorijala koji će nove igrače lakše uvući u iskustvo.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je avantura u kojoj svaki potez donosi novu taktičku odluku. Koordinacija s partnerima i strateško planiranje su ključni za uspjeh. Iako se ne može poreći da je ova igra kompleksna, upravo je ta složenost ono što je čini tako jedinstvenom i odličnim izborom za listu novih društvenih igara za mlade. Kombinacija strategije, fantastičnog svijeta i prilika za usavršavanje u ovom igralištu mašte čini Gloomhaven: Jaws of the Lion imperativnim dodatkom za svaku kolekciju igara.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 0 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste ikada sanjali o tome da postanete tajni agent uzbudljivog doba Hladnog rata, onda je Pandemic Legacy: Season 0 igra za vas! Ova manje poznata igra, koju je 2020. godine objavila kompanija Z-Man Games, donosi vam mogućnost da putujete svijetom pod tajnom identitetu kako biste istražili i zaustavili opasnu sovjetsku biološku prijetnju nazvanu “Projekat MEDUZA”. Ova igra spada u kategoriju društvenih igara s tematskim elementima i strategijskim pristupom, što je čini idealnim izborom za ovu listu novih društvenih igara za mlade.

U Pandemic Legacy: Season 0, vi i vaši prijatelji preuzimate uloge mladih diplomiranih medicinskih stručnjaka koji su regrutirani od strane CIA-e za kritičnu misiju istraživanja i sprečavanja razvoja sovjetskog biološkog oružja. Vaša je zadaća putovati svijetom koristeći pažljivo izgrađene lažne identitete kako biste se brzo kretali između savezničkih, neutralnih i sovjetskih gradova. Svaki mjesec ćete imati nove misije koje će zahtijevati neutralizaciju neprijateljskih agenata, akviziciju određenih ciljeva i postavljanje drugih CIA agenata kako biste svoje operacije izvršili bez problema.

Ono što čini Pandemic Legacy: Season 0 posebnim je međusobna suradnja igrača. Kao tajni agenti, morate surađivati ​​s ostalim igračima kako biste neutralizirali neprijatelje i spriječili eskalaciju međunarodnih tenzija. Možete koordinirati s drugim tajnim operativcima kako biste dobili pomoć i strategijski koristiti ove timove na različitim lokacijama kako biste očistili igru ​​i zadržali fokus na svoje glavne ciljeve.

Pandemic Legacy: Season 0 je naslov koji je stekao veliku popularnost među obožavateljima društvenih igara. Ono što ovu igru čini tako posebnom je mogućnost kontinuirane igre kroz seriju sezona, prateći različite priče i uvodeći nove karte, pravila i uvjete koji utječu na buduće partije. S kreiranjem lažnih identiteta, igrači dobivaju nove kontakte i druge resurse koji im omogućuju da glatko izvrše svoje planove. Na kraju svake partije, uspješni agenti bit će pod lupom CIA-e koja će procjenjivati njihovu izvedbu na terenu.

Ukratko, Pandemic Legacy: Season 0 je intrigantna i zanimljiva igra za sve ljubitelje tajnih agenata i špijunaže. Odličan dizajn, mogućnost suradnje i kontinuirane igre čine je izvrsnim izborom za mlade igrače koji traže nešto novo i uzbudljivo. Ako sanjate o spašavanju svijeta od opasnih bioloških prijetnji tijekom doba Hladnog rata, definitivno biste trebali isprobati Pandemic Legacy: Season 0!

Pandemic Legacy: Season 0 Društvena Igra

Sleeping Gods • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
“Spava li nam zvijezde neznanice?”, upitala je, a nebo se odjednom zamračilo, uzorci zvijezda postali su strani i egzotični. “Ovo je Lutajuće more. Bogovi su vas doveli ovdje, i morate ih probuditi ako želite vratiti se kući.”

U igri “Sleeping Gods”, vi i do 3 prijatelja postajete kapetan Sofi Odessa i njen posadu, izgubljeni u čudnom svijetu 1929. na vašem brodu na parni pogon, Manticoreu. Morate zajedno raditi kako biste preživjeli, istraživali egzotične otoke, susretali nove likove i tražili toteme bogova kako biste se mogli vratiti kući.

“Sleeping Gods” je kampanjska igra. Svaka sesija može trajati koliko god želite. Kada se želite odmoriti, označavate svoj napredak na listu putovanja kako biste se lako vratili na isto mjesto u igri sljedeći put kada je igrate. Možete igrati sami ili s prijateljima tijekom kampanje. Lako je zamijeniti igrače prema potrebi. Vaš je cilj pronaći barem četrnaest totema skrivenih diljem svijeta. Kao da čitate knjigu, ovaj ćete put završiti jedan ili dva sata po satu, otkrivajući nove zemlje, priče i izazove.

“Sleeping Gods” je atlas igra. Svaka stranica atlasa predstavlja samo mali dio svijeta koji možete istraživati. Kada dođete do ruba stranice i želite nastaviti u istom smjeru, jednostavno okrenete novu stranicu i otplovljavate dalje.

“Sleeping Gods” je priča igra. Svaka nova lokacija nudi divlju avanturu, skrivene blago i žive likove. Vaše odluke utječu na likove i zaplet igre, i mogu vam pomoći ili ometati vaše šanse za povratak kući!

Dobrodošli u veliki svijet. Vaše putovanje započinje sada.

Sleeping Gods Društvena Igra

Frosthaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
U svijetu društvenih igara, jedna igra se ističe svojom originalnošću i dubinom doživljaja – Frosthaven. Ova igra, izdana 2022. godine od strane Cephalofair Games, već je stekla kultni status među fanovima. Sa svojom visokom razinom kompleksnosti, Frosthaven pruža iskustvo koje će mlade igrače odvesti na uzbudljivu avanturu u zamrznuti svijet.

Frosthaven je samostalna avantura od autora koji je dizajnirao i izdao poznatu igru Gloomhaven. Smještena u malu postaju na sjeveru glavnog grada White Oaka, priča prati skupinu plaćenika koji se bore za preživljavanje i spašavanje naselja od brojnih prijetnji. Osim suočavanja s oštrim vremenskim uvjetima, moraju se izboriti s napadima raznih neprijatelja kao što su Algoxi, Lurkeri i nepoznate mehaničke jedinice. Igrači će morati pronaći načine za istraživanje, borbu i suradnju s novim rasama kako bi se zajedno obranili od još ozbiljnijih opasnosti.

Frosthaven se ističe bogatim mehanikama igre. Osim klasične borbe koja je već poznata iz Gloomhaven-a, igra nudi mnoge druge izazove izvan komabatnih situacija. Igrači će se suočiti s raznim misterijama i istraživati jedinstveni sezonski sustav događaja. Također imaju mogućnost kontrolirati i proširiti naselje izgrađeno u ovoj udaljenoj lokaciji, gdje svaka nova zgrada donosi nove načine razvoja. Također, igra ima inovativan sustav izrade predmeta koji će igračima pružiti osjećaj stvaranja i strategije, a ne samo kupovanja.

Osim toga, Frosthaven uključuje 16 novih likova, tri nove rase i preko 20 novih neprijatelja, što osigurava svježinu i raznolikost iskustva. Igračima također pruža mogućnost korištenja likova i predmeta iz Gloomhaven-a, što dodatno proširuje mogućnosti igranja. Ovaj spoj taktičkih borbi, istraživanja, strategije izrade predmeta i pričanja priče čini Frosthaven iznimno privlačnom opcijom za mlade igrače koji traže dublje i izazovnije igre.

Frosthaven Društvena Igra

Paleo • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Paleo je nova društvena igra za mlade koju svakako treba istražiti. Ova igra, koju je osmislio Hans im Glück, pruža igračima priliku da se vrate u kameni doba i preuzmu ulogu čuvara čovječanstva. Glavni cilj je preživjeti i ispuniti različite misije, dok istovremeno pokušavate naslikati mamuta na zidu kao podsjetnik da ste jednom postojali. Fascinantno, zar ne?

U ovoj avanturističkoj kooperativnoj igri, svaki igrač ima nekoliko ljudi pod svojom brnjicom, od kojih svaki ima vlastitu vještinu i određeni broj životnih bodova. Svaki pojedinac može istražiti različite lokacije u potrazi za hranom, resursima i predmetima potrebnima za ispunjenje misija. Uz to, morate biti spremni suočiti se s mnogobrojnim izazovima koji vas mogu dovesti na rub smrti. Ali, nemojte se obeshrabriti jer život donosi i čarolije i opasnosti.

Uz zadatak održavanja prehrane i izrade predmeta potrebnih za misije, igra pruža i nekoliko modula koji donose dodatne mogućnosti i raznolikost u iskustvu igranja. Paleo je igra koja se ističe svojom originalnom temom i inteligentnim dizajnom, pružajući igračima uzbudljivu avanturu u svijetu od prije 10.000 godina. Za ljubitelje strategijskih igara s tematskim pristupom, Paleo je svakako vrijedan izbor i nešto što biste trebali isprobati.

Paleo Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!