Najbolje nove društvene igre za odrasle

Zaronimo u svijet novih društvenih igara za odrasle gdje se inovacija i zabava susreću na jedinstven način! Ako ste u potrazi za svježim i uzbudljivim igrama koje će vam pružiti nevjerojatno iskustvo, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najnovije trendove i najzanimljivije nove društvene igre koje su nedavno izašle na tržište. Bez obzira jeste li ljubitelj strategije, taktike ili kreativnosti, pripremite se za otkrivanje novih svjetova i nevjerojatnih avantura koje će vas oduševiti i držati zainteresiranima satima.

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas vam predstavljamo jednu od najpopularnijih društvenih igara za odrasle – Ark Nova. Ova izuzetna igra, objavljena 2021. godine od strane izdavačke kuće Feuerland Spiele, pruža nam priliku da planiramo i dizajniramo moderni, naučno vođen zoološki vrt. Cilj igre je stvoriti najuspješniju zoološku ustanovu, gradeći ograđene prostorije, smještajući životinje i podržavajući projekte za zaštitu prirode širom svijeta. U ostvarenju ovog cilja pomoći će nam stručnjaci i jedinstvene građevine.

Ark Nova je strateška igra za 1 do 4 igrača koja pruža izuzetno kompleksno iskustvo. Zbog toga je ova igra dobila jednu od najboljih ocjena od strane igrača i kritičara. S vremenom trajanja između 90 i 150 minuta, igra donosi duboke odluke i taktiku koja će vas držati napetima sve vrijeme.

Jedinstvena mehanika igre uključuje brojne elemente poput End Game Bonusa, Upravljanja Rukama, Hexagon Grida, Prihoda, Povećanja Vrijednosti Neodabranih Resursa i, naravno, Open Draftinga. Zahvaljujući ovim mehanikama, igrači će biti uključeni u raznovrsne aktivnosti poput prikupljanja novih kartica sa životinjama, sponzorima i projektima za zaštitu prirode, te izgradnje i razvoja zoološkog vrta. Svaka od 255 karata ima posebnu sposobnost, što dodatno obogaćuje iskustvo i omogućava igračima da razviju privlačnost i naučnu reputaciju svojeg vrta.

Ark Nova spada u kategoriju igara koje se bave životinjama, ekonomijom i zaštitom okoliša. Njena kompleksnost i bogatstvo elemenata čine je savršenim izborom za sve ljubitelje strategijskih igara. Ako ste u potrazi za igrom koja će vam pružiti satima zabave i izazova, uz fascinantan tematski okvir, Ark Nova je definitivno igra koju morate isprobati.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je izuzetno popularna igra iz 2020. godine koju je objavila Cephalofair Games. Ova igra je osvojila srca mnogih igrača i kritičara, zahvaljujući svojoj složenosti i fantastičnoj tematici. Ova igra se smatra jednom od najboljih strategijskih igara za odrasle zbog svoje dubine i taktičkih izazova koje pruža.

Jedinstvena kombinacija mehanika igre, avanturističke teme i fantasy svijeta čini Gloomhaven: Jaws of the Lion pravim izborom za ovu listu novih društvenih igara za odrasle. Ona pruža mogućnost igranja u timu od 1 do 4 igrača, koji će se zajedno suočiti s raznim izazovima i neprijateljima. Igrači će se naći u ulozi hrabrih junaka koji istražuju tajanstvene nestanke u gradu.

Ono što ovu igru čini posebnom je činjenica da je prilagođena i za casual igrače koji nisu upoznati s prethodnom verzijom Gloomhaven igre. Autori su se potrudili olakšati ulazak u igru kroz pojednostavljena pravila i pet-scenarijski tutorial koji omogućuje novim igračima da se postepeno upoznaju s igrom. Osim toga, mapa je zamijenjena knjigom scenarija, što dodatno olakšava organizaciju igre.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je kombinacija taktike i suradnje koja će osigurati nezaboravno iskustvo svim igračima. Ova igra nudi dubok i proživljeni svijet fantazije, u kojem svaka odluka igrača ima važnu ulogu. Stoga nije iznenađujuće što se ova igra našla na listi novih društvenih igara za odrasle. Ona će vas oduševiti svojom složenošću, tematskom dubinom i izazovima koje pruža.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je igra koja pruža uzbudljivo iskustvo za odrasle igrače. Inspirirana je elementima i likovima iz legendarne Dune sagu, kako novog filma iz produkcijske kuće Legendary Pictures, tako i seminalne književne serije autora Franka Herberta, Briana Herberta i Kevina J. Andersona. Smještena na pustinjskom planetu Arrakis – Dune, ova igra nudi izazovne strategijske mehanike koje će zadovoljiti čak i najzahtjevnije igrače.

U Dune: Imperiumu kombinira se deck-building sa skrivenim informacijama i tradicionalnim postavljanjem radnika. Počinjete igru s jedinstvenom kartom vođe i istim špilom karata kao i vaši protivnici. Kako stječete karte i gradite svoj špil, vaše odluke će definirati vaće snage i slabosti. Karte vam omogućuju slanje agenata na određena mjesta na igraćoj ploči, pa evolucija vašeg špila utječe na vašu strategiju. Možda ćete postati jači vojno, sposobni rasporediti više trupa od protivnika. Ili ćete stjecati karte koje će vas istaknuti među četiri političke frakcije zastupljene u igri: Car, Prostor-Gil, Bene Gesserit i Fremen.

Jedna od zanimljivih karakteristika ove igre je da ne odigrate cijelu ruku odjednom. Umjesto toga, na početku svakog kruga povlačite ruku karata i izmjenjujete se s drugim igračima, pa igrate jedan potez Agenta odjednom (igrate jednu kartu i šaljete jednog svog Agent na igraću ploču). Kada je vaš red i nemate više Agenta za postavljanje, prelazite u Reveal fazu, otkrivajući ostatak svojih karata koje će vam pružiti Persuasion i Swords. Persuasion se koristi za stjecanje više karata, a Swords pomažu vašim trupama u borbi za trenutačne nagrade prikazane na otkrivenoj Conflict karti.

U Dune: Imperiumu vodi svoju kuću kroz borbe, taktičko manevriranje političkim frakcijama i vješto stjecanje dragocjenih karata. Za uspjeh je bitno osigurati redovito protjecanje Spice-a koji će voditi vašu kuću do pobjede!

Dune: Imperium Društvena Igra

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-200 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas vam predstavljamo jednu manje poznatu igru koju sigurno ne želite propustiti. Riječ je o “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy”, strategijskoj društvenoj igri za odrasle. Iako možda niste čuli za nju, ova igra iz 2020. godine izdavača Lautapelit.fi osvojila je srca mnogih zaljubljenika u društvene igre. Sa ocjenama i recenzijama koje govore same za sebe, “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” je visoko ocijenjena igra koja nudi dubinu i kompleksnost.

“Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” je prava poslastica za ljubitelje igranja s prijateljima. U ovoj igri ćete upravljati vlastitim svjetskim civilizacijama i natjecati se za uspjeh protiv svojih rivala. Istraživat ćete nove zvjezdane sustave, istraživati nove tehnologije i graditi brodove kako biste ratovali. Igra nudi nekoliko različitih načina za postizanje pobjede, stoga je važno planirati strategiju koja odgovara jakim stranama vaše vrste, ali istovremeno pratiti i pokušaje drugih civilizacija.

Različiti elementi igre “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” čine je posebnom. Igra je osvježena i nadograđena verzija originalne igre “Eclipse” koja je debitirala 2011. godine. Pruža poboljšanu grafiku, s istovremenim zadržavanjem priznatih simbola prvog izdanja. Također donosi potpuno novu liniju minijatura “Ship Pack 1”, dodatak koji će zasigurno oduševiti ljubitelje igara. Osim toga, možete očekivati nove minijature za drevne civilizacije, GCDS, orbitale i još mnogo toga. Tu su i posebni plastični ulošci te prilagođene kockice za borbu. Sve to doprinosi dodatnoj dojmljivosti i užitku prilikom igranja.

“Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” je igra koja će vas zadržati za stolom i zauzeti vaše misli na nekoliko sati. Iako može biti kompleksna, uz finu prilagodbu gameplaya ova igra nudi uzbudljivo iskustvo koje će vas držati zainteresiranima. Osim toga, kombinacija žanrova poput civilizacijskih igara, znanstvene fantastike, istraživanja svemira i klasičnih wargame elemenata čini ju sjajnim izborom za one koji žele isprobati nešto novo i različito. “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” je svakako uspjela napraviti poznato ime u svijetu društvenih igara i stoga je zasluženo na popisu najnovijih društvenih igara za odrasle.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Društvena Igra

On Mars • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Ako ste ljubitelj strategijskih igara, On Mars je izbor koji će vas sigurno zaintrigirati. Ova nove igra za odrasle, koju je objavila kompanija Eagle-Gryphon Games 2020. godine, pruža vam priliku da se upustite u avanturu izgradnje kolonije na Marsu. Sa visokim nivoom kompleksnosti, ova igra će vas izazvati i testirati vaše vještine. Imajući u vidu kategoriju igara za odrasle, On Mars se ističe kao jedna od najboljih opcija za iskusne igrače koji traže dublje i kompleksnije iskustvo. Sa igračkim vremenom od 90 do 150 minuta, ova igra će vam pružiti obilje zabave i uzbuđenja.

Ono što čini On Mars posebnim su mehanike igre kao što su Closed Drafting, Contracts, Delayed Purchase, End Game Bonuses, Hand Management, Hexagon Grid, koje su pažljivo dizajnirane da vam pruže izazov i strategijske mogućnosti. Igra poseduje sjajne ocjene i kritike od fanova, što je dodatna potvrda kvaliteta ove igre. Ova mješavina strateškog razmišljanja i svemirske tematike čini On Mars izvrstan izbor za ljubitelje naučno-fantastičnih igara.

U On Mars igri, vaš cilj je da razvijete samoodrživu koloniju na Marsu. Tokom različitih rundi igre, svaki igrač ima mogućnost da preduzme akcije koje zavise od položaja na ploči. Možete graditi zgrade, razvijati tehnologije, istraživati površinu planete sa roverima i nositi se sa izazovima koje nudi Mars. Važno je shvatiti značaj vode, zraka, energije i hrane za opstanak kolonije. Izgradnja različitih objekata pruža vam mogućnost da razvijete samoodrživu koloniju nezavisnu od zemaljske organizacije. Poremećaji i tegobe tokom igre čine da ostanete fokusirani i odlučni u ostvarenju ciljeva.

On Mars je igra koja će testirati vaše vještine strategije i logike. Iako ima visok nivo kompleksnosti, ova igra nudi izuzetno zadovoljstvo kada shvatite kako sve mehanike funkcionišu zajedno. U kombinaciji sa pristojnom prosječnom ocjenom, On Mars je definitivno vrijedan izbor za ljubitelje naučne fantastike i strategijskih igara. Također je vrijedno napomenuti da je ova igra osvojila simpatije igrača i kritičara zbog svog originalnog i inovativnog pristupa temi istraživanja Marsa. Kao strateška igra koja se bavi razvojem kolonije na Marsu, On Mars se apsolutno uklapa u temu nove društvene igre za odrasle.

On Mars Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!