Najbolje nove društvene igre za više ljudi

U svijetu novih društvenih igara za više ljudi, otkrijte svježe i uzbudljive igre koje će unijeti novu dimenziju u vaše druženje.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će testirati vaše vještine, potaknuti kreativnost ili potaknuti interakciju među igračima, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će ispuniti vaše slobodno vrijeme. U ovom blogu istražit ćemo najnovije društvene igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta. Pripremite se za avanturu i otkrijte nove omiljene igre za vaše društvo.

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je jedna od najpopularnijih društvenih igara objavljenih 2021. godine. Ova igra je izdavača Feuerland Spiele i namijenjena je za 1 do 4 igrača, uz trajanje od 90 do 150 minuta. Ark Nova se smatra strateškom igrom, a sadrži nekoliko mehanika koje je čine intrigantnom i dinamičnom. Među njima su bonusi na kraju igre, upravljanje rukom karata, heksagonalna mreža, prihod koji se generira tokom igre, povećanje vrijednosti neodabranih resursa i otvoreno biranje karata. Ova igra se također svrstava u kategorije igara koje uključuju životinje, ekonomiju i ekologiju.

Ark Nova je osvojila simpatije svojih igrača i kritičara, zahvaljujući visokoj razini kompleksnosti i izvrsnim ocjenama. U ovoj igri, vi ćete planirati i dizajnirati moderni zoološki vrt koji se znanstveno upravlja. Vaš glavni cilj je stvoriti najuspješniju zoološku ustanovu izgradnjom ograđenih prostora, smještanjem životinja i podržavanjem projekata za očuvanje širom svijeta. Za postizanje ovog cilja imate na raspolaganju specijaliste i jedinstvene građevine koje će vam pomoći u ostvarenju cilja.

Ark Nova se temelji na sustavu akcija kartica kojima upravljate tijekom igre. Snaga svake akcije ovisi o poziciji na kojoj se određena kartica nalazi. Tu su, na primjer, kartice za osvajanje novih karata za zoološki vrt, kartice za izgradnju ograđenih prostora ili posebnih građevina, kartice za smještaj životinja te kartice koje vam omogućuju izvođenje različitih zadataka putem udruge. Sve ove akcije vodit će vas prema napretku i jačanju vašeg zoološkog vrta.

U samoj igri se nalazi 255 kartica koje prikazuju životinje, specijaliste, posebne ograđene prostore i projekte za očuvanje, s posebnim vještinama. Korištenjem ovih karata možete poboljšati kvalitetu vašeg zoološkog vrta, pridonijeti znanstvenom ugledu istog i prikupiti bodove za očuvanje.

Ark Nova je idealna igra za sve ljubitelje strategija koji se žele okušati u izgradnji zoološkog vrta i brizi za životinje. Njeni inovativni mehanizmi i raznolike strategije čine je izazovnom i zanimljivom za iskusne igrače, ali i za one koji se tek upuštaju u svijet društvenih igara. Zbog svega navedenog, Ark Nova sigurno zaslužuje svoje mjesto na listi najnovijih društvenih igara za više ljudi.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je fascinantna nova društvena igra koju s nestrpljenjem očekuju ljubitelji avanturističkih igara. Sa fantastičnim ocjenama i visokom razinom kompleksnosti, ova igra izaziva enorman interes kod igrača diljem svijeta. Predstavlja samostalnu igru smještenu prije događaja iz originalne Gloomhaven igre, tako da je savršena prilika za početnike da se upuste u svijet Gloomhavena.

Gloomhaven: Jaws of the Lion nudi 4 nova lika: Valrath Red Guard, Inox Hatchet, Human Voidwarden i Quatryl Demolitionist. Svaki od ovih likova ima jedinstvene sposobnosti i uloge u igri. Kroz 25 scenarija nove kampanje, igrači će se suočiti s tajnovitim nestancima u gradu i morat će otkriti je li krivac Vermlings ili nešto daleko opasnije.

Ono što ovu igru izdvaja od drugih je nova i jednostavnija rulet set. Bez kompliciranih kartonskih pločica, igrači će umjesto toga koristiti sama stranice scenarioske knjige, unutar koje se nalazi i prekrasna originalna ilustracija za svaki scenarij. Smanjenjem prepreka za ulazak u igru, novo osvježenje osigurava i petoscenarijski tutorijal koji će nove igrače postupno uvoditi u složene mehanike igre.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je fantastična opcija za igrače koji žele ući u svijet Gloomhavena s manje vremenskih zahtjeva i jednostavnijim pravilima. Sastavljena od različitih mehanika, poput potezne akcije, suradničke igre i kontrolnih poteza, ova igra pruža duboku i izazovnu strategiju. S aspektima avanture, istraživanja, fantazije i borbe, Gloomhaven: Jaws of the Lion donosi nevjerojatno uzbudljivu igračku avanturu za sve ljubitelje društvenih igara.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je iznimno popularna igra koja je osvojila srca fanova i uživa visoke ocjene i recenzije. Ova igra je jedinstvena po tome što kombinira elemente i likove iz legendarnog Dina, kako iz nedavno objavljenog filma tako i iz kultne književne serije Franka Herberta. Smještena na planet Arrakis, poznat i kao Dina, ova igra odvodi nas u svijet političkih intriga i rata između Velikih Kuća.

Kao vođa jedne od Velikih Kuća, imate zadatak podići svoju vojsku i obavještajnu službu te se pripremiti za nadolazeći rat. Jedinstvena kombinacija deck-building mehanike i tradicionalnog radnog položaja pruža igračima mogućnost da strategijski planiraju svoje poteze i vjerno dočaraju atmosferu i dubinu svijeta Dina.

Svatko od igrača započinje s jedinstvenom kartom vođe i deckom karata koji je u početku isti za sve. Tijekom igre, izgradnjom svog decka, odabrat ćete karte koje će definirati vaše snage i slabosti. Karte vam omogućuju slanje agenata na određena mjesta na ploči igre, pa kako vaš deck napreduje, utjecat će na vašu strategiju. Možete postati moćniji vojno, u mogućnosti da rasporedite više vojnika od svojih suparnika. Ili možete stvoriti prednost sa četiri političke frakcije koje su predstavljene u igri: Car, Prostorno udruženje, Bene Gesserit i Fremen.

Uzbuđenje u ovoj igri dolazi iz taktičkog upravljanja i odlučivanja o korištenju svojih karata. Za razliku od mnogih drugih igara sa deck-building mehanikom, u Dune: Imperiumu ne igrate cijeli svoj špil u jednom potezu. Umjesto toga, na početku svakog kruga vučete ruku karata i naizmjenično s drugim igračima igrate svoj potez, odnosno kartu koja će poslati jednog od vaših agenata na igraću ploču. Kada dođe vaš red, a nemate više dostupnih agenata, otkrivate preostale karte, pri čemu će vam pružiti uvjeravanje i mačeve. Uvjeravanje se koristi za stjecanje novih karata, dok mačevi pomažu vašim vojnicima u borbi za nagrade u trenutnom krugu, koje su prikazane na otkrivenoj karti sukoba.

Prevladajte suparnike u borbi, lukavo manevrirajte političkim frakcijama i steknite dragocjene karte. U ovoj igri će mojoj kući trebati začin za pobjedu! Dune: Imperium je izvrstan izbor za sve ljubitelje društvenih igara koji žele doživjeti intenzivno iskustvo strategije, političkih intriga i taktičkih odluka.

Dune: Imperium Društvena Igra

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-200 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je manje poznata igra iz 2020. godine koju je izdao Lautapelit.fi. Ova igra spada u poddomenu strategijskih društvenih igara i osmišljena je za 2 do 6 igrača, s trajanjem partije od 60 do 200 minuta. Ona donosi dubokoumnu igru sa stilski izvedenim grafičkim dizajnom i sadrži mehanike poput saveza, impuls-akcije, bacanje kockica, pomicanje po mreži, heksagonalnu mrežu i prihode. Kategorije ovog društvenog igre su civilizacija, znanstvena fantastika, istraživanje svemira i ratna igra.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je dobio odlične ocjene od fanova i recenzenata te je otprije poznato da je razina kompleksnosti visoka. Ova igra vas stavlja u ulogu vladara naprednih intergalaktičkih civilizacija, koje se nadmeću za dominaciju u svemiru. Vaš je zadatak istraživati nove zvjezdane sustave, istraživati tehnologiju i graditi svemirske brodove kako biste vodili rat protiv suparničkih civilizacija. Postoje mnogi putovi koji vode do pobjede pa je važno planirati strategiju prema jakim i slabim stranama vaše vrste, dok istovremeno pratite aktivnosti drugih civilizacija.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je redizajnirana i unaprijeđena verzija originalne Eclipse igre koja je prvi put izdana 2011. godine. Ova nova verzija donosi novi grafički dizajn, zadržavajući pritom sve hvaljene simbole iz prethodne verzije. Tu su i nova šarolika kolekcija minijatura brodova, kao i minijature za prastare, GCDS, orbitale i još mnogo toga. Dodani su i posebni plastični umeci, prilagođene kockice za borbu te suptilno poboljšana mehanika igre.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je izvrstan izbor za sve ljubitelje strategijskih društvenih igara koji žele dubokoumno iskustvo i raznolikost u gameplayu. Zahvaljujući brojnim opcijama za pobjedu i mogućnostima taktiziranja, Eclipse: Second Dawn for the Galaxy pruža izazovno iskustvo koje će oduševiti i iskusne igrače. Ova igra je opravdano na listi najnovijih društvenih igara za više ljudi jer nudi sjajnu kombinaciju znanstvene fantastike, osvajanja svemira te snažne taktičke i strategijske mehanike.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Lost Ruins of Arnak je nova društvena igra koja je definitivno vrijedna pažnje. Ova igra je kombinacija različitih mehanika, uključujući gradnju špila karata i postavljanje radnika. Smještena na neistraženom otoku, ova igra pruža iskustvo istraživanja, upravljanja resursima i otkrivanja tajni drevne civilizacije.

Igrači će voditi svoju ekspediciju na otok kako bi pronašli izgubljene artefakte i suočili se s opasnim skrivenim čuvarima. Svaki igrač ima mogućnost izvršiti samo jednu akciju po potezu, pa je važno pažljivo odabrati koju akciju će izvršiti u određenom trenutku. Postoje radne akcije koje zahtijevaju resurse umjesto radnika, stoga je izgradnja čvrstih temelja resursa ključna strategija za uspjeh u igri.

Dečki su iz CEG-a napravili odličan posao u kreiranju malog špila karata. Iako postoji određena slučajnost u konfiguraciji karata, to ne utječe previše na taktičke odluke koje se donose na ploči. S različitim radnim akcijama, artefaktima i opremom za karte, svaka igra će biti jedinstvena i pružit će igračima mogućnost da istraže nove strategije kako bi se suočili s izazovom.

Lost Ruins of Arnak je definitivno igra koju svaki ljubitelj društvenih igara treba imati na svom popisu. Ova taktička igra nudi intrigantnu kombinaciju mehanika koje će zasigurno zadržati igrače zainteresiranima i ponuditi im dovoljno izazova. Ako ne volite igre koje su isključivo vođenje karti, a istovremeno vam je izgradnja špila zanimljiva, ova igra je savršen izbor za vas. Lost Ruins of Arnak s pravom se smatra jednom od najboljih igara objavljenih u 2020. godini i bit će odličan dodatak vašoj kolekciji.

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!