Najbolje nove edukacijske društvene igre

U potrazi ste za novim načinima učenja i zabave? Predstavljamo vam najnovije edukacijske društvene igre koje će vas oduševiti! Ove igre kombiniraju zabavu i edukaciju na inovativan način, pružajući vam priliku da istovremeno uživate i stječete nova znanja.
Bez obzira jeste li roditelj koji želi potaknuti razvoj djeteta ili učitelj koji traži nove alate za nastavu, ove igre su idealan izbor. Saznajte više o najnovijim edukacijskim društvenim igrama i pripremite se za nevjerojatno iskustvo učenja kroz igru!

Sadržaj

Wingspan Asia • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako tražite novu edukacijsku društvenu igru s kojom možete istraživati prekrasne i nevjerojatne ptice azijskih krajeva, onda je Wingspan Asia igra koju trebate isprobati. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2022. godine od strane Stonemaier Games, osvaja srca igrača diljem svijeta.

Wingspan Asia donosi brojne inovativne mehanike koje će vas oduševiti. Od valjanja kockica, upravljanja rukama karata, otvorenog odabira i sakupljanja setova, ova igra pruža izazov i strategijski pristup igračima. Sa svojim vlastitim solo načinom igranja, ova igra je savršena ne samo za društvenu igru s prijateljima, nego i za opuštajuću samostalnu igru.

Wingspan Asia je nevjerojatno lijepa igra koja nas vodi na putovanje kroz šareni i intrigantni svijet azijskih ptica. Svaki detalj na kartama prikazuje divljenje prema preko 2.800 vrsta koje žive u Aziji. Ova igra donosi i mogućnost da kombinirate kartice iz različitih izdanja Wingspana, omogućujući vam da prilagodite svoje iskustvo igre prema vlastitim željama i preferencijama.

Wingspan Asia nije samo izazovna i poučna igra, već je i iznimno cijenjena od strane igrača i stručnjaka. Njen nivo kompleksnosti je upravo takav da će zadovoljiti sve vrste igrača – od onih koji se tek upoznaju s društvenim igrama do iskusnih stratega. Uz igranje Wingspan Asia igre, ne samo da ćete se dublje upoznati s raznim vrstama azijskih ptica, već ćete se i zabaviti u društvu svojih prijatelja ili uživati u trenucima samostalne igre.

Uz svoje obrazovne aspekte i fantastičan dizajn, Wingspan Asia je definitivno vrijedan izbor za svaku kolekciju edukacijskih društvenih igara.

Wingspan Asia Društvena Igra

John Company: Second Edition • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 90-240 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
John Company: Drugo izdanje je relativno nepoznata igra koju je objavio Wehrlegig Games 2022. godine. Igra se može igrati od 1 do 6 igrača, a vremensko trajanje igre varira od 90 do 240 minuta. Ova igra pripada području društvenih igara koja se bavi strategijom i temom, a uključuje mehanike poput podmićivanja, bacanja kockica, pregovaranja, riskiranja, simulacije i glasanja. John Company je ekonomska igra koja spada u kategoriju izobražavanja, pregovaranja i politike.

Ova igra je relativno nepoznata, ali je vrlo dobro ocijenjena od strane fanova i kritičara. Nivo kompleksnosti je visok, što čini igru izazovnom i intrigantnom. John Company: Drugo izdanje je odabran za ovaj članak o novim edukacijskim društvenim igrama upravo zbog svoje tematike i mehanika koje su usko povezane s obrazovanjem, politikom i pregovaranjem. Samo ime igre and i njegov opis jasno sugeriraju da igrači preuzimaju uloge ambicioznih obitelji koje pokušavaju iskoristiti Britansku istočnoindijsku kompaniju za vlastitu korist. U John Company igri, igrači će usko surađivati i pregovarati jedni s drugima kako bi ostvarili svoje interese i sudbinu kompanije. Ova kombinacija strategije i pregovaranja čini igru intrigantnom i nepredvidljivom. Ukratko, John Company: Drugo izdanje je odličan izbor za sve ljubitelje edukacijskih društvenih igara koji žele sebe izazvati na jedinstvenom putovanju kroz povijest i političke intrige.

John Company: Second Edition Društvena Igra

Hegemony: Lead Your Class to Victory • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Hegemony: Lead Your Class to Victory je relativno nepoznata edukacijska društvena igra koja je objavljena 2023. godine od strane Hegemonic Project Games. Ova igra je namijenjena za 2 do 4 igrača i trajanje partije je između 90 do 180 minuta. Ona pripada podkategoriji strategijskih igara te uključuje nekoliko mehanizama kao što su Akcija/Događaj, Upravljanje Rukom, Simulacija, Promjenjive Moći Igrača i Glasovanje. Hegemony: Lead Your Class to Victory dobiva jednu od najboljih ocjena od strane fanova i recenzija, a razina kompleksnosti je visoka.

Ova igra je odabrana za naš list jer se ističe kao nova edukacijska društvena igra koja potiče razmišljanje i donošenje političkih i ekonomskih odluka. U igri se nalazite u ulozi jedne od socio-ekonomskih grupa u fiktivnoj državi: Radničke Klase, Srednje Klase, Kapitalističke Klase ili same Države. Svaka klasa ima svoje posebne ciljeve i resurse koje mora upravljati kako bi postigla hegemoniju u društvu.

Igra koristi razne političke i ekonomske mehanizme kako bi pružila simulaciju stvarnog svijeta, uključujući oporezivanje, radno tržište, vanjsku trgovinu i mnoge druge. Glasovanje o politikama i korištenje utjecaja kako biste ih promijenili također su vrlo važni aspekti igre. Kroz pažljavo planiranje, strateške akcije i političke manipulacije, vi ćete se potruditi kako biste povećali moć svoje klase i ostvarili svoju agendu.

Hegemony: Lead Your Class to Victory je igra koja se temelji na akademskim principima kao što su socijaldemokracija, neoliberalizam, nacionalizam i globalizam. Nudi igračima mogućnost da isprobaju primjenu tih principa u stvarnom svijetu kroz zanimljivu igru. Ova igra pruža niz različitih načina kako postići hegemoniju, stoga je izazovna i dinamična. Ako tražite edukacijsku društvenu igru koja kombinira politiku, ekonomiju i strategiju, Hegemony: Lead Your Class to Victory je odličan izbor za vas.

Hegemony: Lead Your Class to Victory Društvena Igra

Genotype: A Mendelian Genetics Game • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Genotype: A Mendelian Genetics Game je relativno nepoznata igra koja je izdana 2021. godine od strane Genius Games. Igra je namijenjena za 1 do 5 igrača i traje između 45 i 90 minuta. Ova igra pripada podkategoriji Strategijske igre i kombinira niz mehanika poput Ugovora, Bacanja Kockica, Tržišta, Otvorenog odabiranja, Zbirke karata i Simulacije. U kategorizaciji društvenih igara, Genotype se svrstava u kategorije Kocka i Edukacija.

Igra ima odlične ocjene i kritike od strane obožavatelja, dok njen nivo kompleksnosti nije prevelik. Genotype je pravi izbor za ovaj članak o novim edukacijskim društvenim igrama jer pruža igračima priliku da istraže i nauče o genetici na interaktivan način.

U Genotype: A Mendelian Genetics Game, igrači preuzimaju ulogu asistenata Gregora Mendela, redovnika iz 19. stoljeća koji se smatra tvorcem moderne genetike. Igra nas vodi u eksperimentalne studije nasljeđivanja kod graška, gdje igrači pokušavaju kontrolirati koje su osobine prenesene sa roditelja na potomke, poput oblika sjemenke, boje cvijeta, boje stabljike i visine biljke.

Tijekom igre, igrači dobivaju kartice graška koje prikazuju skup osobina koje se nadaju proizvesti i sakupiti kako bi postigli bodove, poput ružičastih cvjetova i visine biljke. Svako bacanje kockica predstavlja proces razmnožavanja biljaka, što može rezultirati željenim osobinama igrača. Nakon svakog bacanja kockica, igrači biraju kockice kako bi dovršili svoje kartice graška ili napredovali u istraživanju.

Geni koji se kombiniraju kod roditeljskih biljaka prikazani su pomoću znanstvene metode Punnettovog kvadrata. Igrači mogu mijenjati gene roditeljskih biljaka što utječe na vjerojatnost dobivanja željenih osobina. Glavni način osvajanja bodova je dovršavanje kartica graška putem odabira kockica.

Igra ima 5 rundi, a svaka runda se sastoji od 3 faze: postavljanje radnika, odabir kockica i nadogradnje. Tijekom postavljanja radnika, igrači poduzimaju akcije poput dobivanja više kartica biljaka, mijenjanja gena roditeljske biljke, istraživanja, stavljanja zahtjeva za prikupljene osobine, traženja novih alata ili pozicioniranja ispred drugih igrača za odabir kockica. Faza odabira kockica omogućuje izbor prvog seta kockica ili mogućnost odabira bilo koje kockice nakon prvih odabira. U fazi nadogradnje, igrači mogu potrošiti svoje rezultate istraživanja kako bi dobili nadogradnje koje im omogućuju rad na više kartica, odabir većeg broja kockica svake runde ili dobivanje dodatnih radnika tijekom faze postavljanja radnika.

Igrači se natječu da se podudaraju s karticama biljaka i rezultatima odabira kockica kako bi dobili bodove. Ako su postavili oznaku za prikaz osobina, zaradit će bonus bodove za svaku dovršenu karticu koja se podudara s njihovim zahtjevom. Na kraju 5 rundi, igrač s najviše bodova pobjeđuje.

Genotype: A Mendelian Genetics Game je nevjerojatan izbor za ljude koji su zainteresirani za genetiku i žele naučiti više o Mendelovim istraživanjima. Zbog svoje kombinacije edukativnih elemenata i zanimljive mehanike igre, Genotype čini edukaciju privlačnom i zabavnom.

Genotype: A Mendelian Genetics Game Društvena Igra

Atiwa • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Atiwa je relativno nepoznata igra objavljena 2022. godine od strane Lookout Games-a. Ova društvena igra za 1 do 4 igrača pruža nam priliku da istražimo Atiwa Range – regiju jugoistočne Gane u Africi, koja se sastoji od strmih brežuljaka s ravim vrhovima. No, ne biste očekivali da ova igra ima samo estetsku važnost, jer se igra bavi važnim ekološkim pitanjima i dokazuje da su edukativne igre itekako zanimljive.

Igra ima odlične ocjene od obožavatelja i kritičara što je izvrsno, a razina složenosti je umjerena. Stoga je Atiwa odabran kao jedna od najboljih novih edukativnih društvenih igara. Ova strategijska igra vam pruža priliku da stvorite zajednicu blizu Atiwa Rangea, razvijete nove obitelji, dijelite novostečeno znanje o negativnim posljedicama rudarenja i važnosti koju voćne šišmiši imaju za okoliš. Vaš zadatak je da steknete nove zemlje, upravljate životinjama i resursima te učinite da vaša zajednica prosperira. Igrač koji najbolje uskladi potrebe svoje zajednice i okoliša je pobjednik.

Atiwa nas vodi na zanimljivo putovanje gdje između ostalog učimo koliko su voćni šišmiši korisna bića koja pružaju velike ekološke beneficije. Ova kompetitivna igra omogućuje nam da istražimo razne mehanike igre poput automatskog rasta resursa, dodatnih bodova na kraju igre, modularnog ploča, zauzimanja akcije i postavljanja radnika. Zahvaljujući ovim mehanikama, gameplay igre je dinamičan i prepun taktičkih odluka.

Kao dodatak, Atiwa ističe svoje tematske kategorije koje uključuju životinje, ekonomiju, obrazovanje, okoliš, poljoprivredu i izgradnju teritorija. Ova kombinacija tema čini igru intrigantnom te ne samo zabavnom, već i edukativnom. Atiwa vas vodi na putovanje na kojem ćete otkriti važnost očuvanja prirode i načine na koje možemo djelovati da bismo sačuvali naš planet.

Atiwa Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!