Najbolje nove kartaške društvene igre

Volite li kartaške igre? Ove nove kartaške društvene igre su savršene za vas! U ovom blogu istražit ćemo najnovije igre koje će vam pružiti sate zabave i uzbudljivih trenutaka.
Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih karata ili tražite nešto novo i inovativno, ove nove kartaške igre će vas oduševiti svojom raznolikošću i izazovima. Pripremite se za nevjerojatno iskustvo i istražite svijet novih kartaških društvenih igara!

Sadržaj

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od najboljih novih kartaških društvenih igara koja zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu je The Crew: Misija u dubinama mora. Ova igra je objavljena 2021. godine od strane KOSMOS-a i namijenjena je za 2 do 5 igrača. Pripada podkategoriji igara za obitelj te obuhvaća nekoliko zanimljivih mehanika poput ograničene komunikacije, kooperativne igre, upravljanja rukom, scenarijske igre te igranja po pravilima. Njene kategorije su kartaške igre, nautičke igre te znanstvena fantastika.

The Crew: Misija u dubinama mora je dobila iznimno pozitivne ocjene od fanova i recenzija, a njena razina kompleksnosti je prilično jednostavna. U ovoj igri ćete, zajedno s ostalim igračima, raditi kao tim na traganju za izgubljenim kontinentom Mu. Ova nova avantura vodi vašu posadu duboko u ambis u potrazi za zemljom o kojoj se samo spekulira. Koliko ćete daleko stići ovisi isključivo o tome kako dobro radite kao tim. Karta po kartu, trik po trik, vaša istraživačka ekipa će otkrivati izazove koji stoje pred vama i putovati prema Mu.

The Crew: Misija u dubinama mora donosi isti inovativni mehanizam kooperativne igre s trik kartama koji je oduševio igrače u originalnoj igri, ali s nekim uzbudljivim novim iznenađenjima! Iako je komunikacija između članova posade jako ograničena zbog potonule lokacije, ona je istovremeno ključna za vaš uspjeh. Pronalaženje skrivenog otoka u mutnim dubinama ovisi ne samo o pobjeđivanju trikova, već i o pažljivom pregovaranju o njihovom redoslijedu. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete uspjeti spasiti svoju misiju, ali za to će biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće da napokon stignete do Mu.

Ova igra će vas zasigurno oduševiti svojom jedinstvenom mehanikom i mogućnošću igranja u kooperaciji s ostalim igračima. Bez obzira jeste li već ljubitelj igara ili tek ulazite u svijet društvenih igara, The Crew: Misija u dubinama mora je odličan izbor koji će vas držati zainteresiranima i zabavljenima.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Terraforming Mars: Ares Expedition • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars: Ares Expedition je nova kartaška društvena igra koja je zasluženo na ovoj listi najnovijih kartaških društvenih igara. Ova igra, objavljena 2021. godine od strane FryxGames, donosi nam šarmantnu mješavinu znanstvene fantastike i istraživanja svemira. U ovoj strategijskoj igri za 1 do 4 igrača, igrači preuzimaju ulogu interplanetarnih korporacija koje žele napraviti Mars naseljivim i profitabilnim. Svojim ulaganjem u različite projekte, igrači će svojim korporacijama pomoći u procesu terraformiranja Marsa. Cilj igre je akumulirati visok Terraform rating i što više pobjedničkih bodova, što će igraču osigurati slavu i uspjeh.

Terraforming Mars: Ares Expedition je igra koja je osvojila srca mnogih zaljubljenika u društvene igre. Osim odličnih ocjena i recenzija, ova igra je zauzela mjesto na ovoj listi zbog svoje moderate složenosti. Ovaj aspekt je važan jer će igrači različitih iskustva moći uživati u njoj.

Mehanike igre uključuju suradničku igru, bonus bodove na kraju igre, pratnju, upravljanje rukom karata, prihode i sakupljanje kompleta. Ove mehanike pružaju igračima dubinu i strategiju tijekom igre, ali i doprinose njenom dinamičnom tijeku. Svaka igra donosi različite runde u kojima će igrači odabrati jednu fazu koja će odrediti aktivnosti tijekom te runde. Igrači će graditi nove projekte, koristiti posebne akcije, prikupljati resurse i istraživati ​​novi svijet. Poseban doživljaj igre pruža mogućnost istovremenog djelovanja unutar svake faze, tako da igrači ne moraju čekati jedni druge.

Jedna od atraktivnih značajki ove igre je i njen znanstveno-fantastični setting. Smještena u svemirsku kolonizaciju Marsa, igra nas vodi kroz fascinantno putovanje i otkrivanje tajni crvenog planeta. Igrači će graditi oceane, mijenjati temperaturu i povećavati kisik, kako bi stvorili uvjete za život na površini Marsa. Igra završava kada se postigne dovoljno kisika i oceana, a temperatura postane prihvatljiva za život. Igrač s najviše pobjedničkih bodova na kraju igre postaje pravi pionir na Marsu.

Terraforming Mars: Ares Expedition je izvrstan izbor za sve ljubitelje strategijskih igara s elementima znanstvene fantastike. Ova igra će vas očarati svojom tematikom i tijekom gameplaya, koji je dinamičan i izazovan. Bez obzira jeste li već iskusni igrač ili ste tek početnik, ova igra će vam pružiti satove zabave i uzbudljive strategije.

Terraforming Mars: Ares Expedition Društvena Igra

Radlands • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 20-40 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Radlands je manje poznata kartaška društvena igra koju je objavio Roxley 2021. godine. Ova igra je savršen odabir za našu listu nove kartaške društvene igre. Igra je smještena u postapokaliptični svijet i temelji se na nadmudrivanju s protivnikom. Svojom jedinstvenom mehanikom i interesantnim tematskim okvirom, Radlands će vas sigurno oduševiti.

U ovoj igri preuzimate ulogu vođe grupe preživjelih nakon katastrofe. Vaš zadatak je zaštiti tri vaša kampa od nemilosrdnog rivalnog plemena. Ako vam svi kampovi budu uništeni, gubite igru. Glavni resurs u igri je voda. Ona se troši za igranje likova i događaja te za korištenje sposobnosti već prisutnih kartica na stolu. Likovi štite vaše kampove i pružaju korisne sposobnosti, dok događaji pružaju moćne efekte koji traže vrijeme da se ostvare.

Radlands se ističe jedinstvenim sustavom međusobnog povlačenja karata iz istog špila. Sve karte mogu se igrati na stol ili odbaciti za trenutačne “beskorisne” efekte. Da biste pobijedili, morate mudro upravljati svojim kartama i vodom. Sam nivo složenosti igre je jednostavan, tako da će igrači različitih iskustava moći uživati u ovom izazovu.

Radlands, uz svoje impresivne ocjene i recenzije, predstavlja savršenu kombinaciju kartanjea i borbe u znanstveno-fantastičnom okruženju. Ova igra će vas držati zainteresiranima tijekom cijelog iskustva igranja. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj mehanici i prekrasno ilustriranim kartama, Radlands je nezaobilazan izbor za sve ljubitelje kartaških društvenih igara.

Radlands Društvena Igra

Unmatched: Cobble & Fog • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-40 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Nove kartaške društvene igre često donose osvježenje na stolove ljubitelja ovog žanra. Jedna od igara koju svakako treba istražiti je Unmatched: Cobble & Fog. Ovaj manje poznati naslov, objavljen 2020. godine od strane Mondo Games, donosi strategijske elemente i intrigantne mehanike koje će vas u potpunosti osvojiti. Igra je namijenjena 2 do 4 igrača, a trajanje jedne partije se kreće između 20 do 40 minuta. Zašto je ova igra zaslužila svoje mjesto na našoj listi? Pa, Unmatched: Cobble & Fog nudi nevjerojatno asimetrično iskustvo u kojem svaki igrač ima jedinstveni set karata i moći. S obzirom na svoježanr “Strategy Games” i širok spektar kategorija koje igra obuhvaća poput Fantasy, Fighting, Horror i Novel-based, Unmatched: Cobble & Fog je izvanredan izbor za one koji vole istraživati nove i drugačije svjetove. Bilo da birate nevidljivog čovjeka koji koristi maglu kako bi napao iz prikrajka, Sherloka s Watsonom i njegovim lukavim planiranjem, Drakulu i sestre koje vam polako isisavaju moć ili Jekylla & Hydea koji kombiniraju lukavstvo i brutalnu snagu – svaki put kada igrate, očekuje vas jedno novo i neponovljivo iskustvo. Ova igra je dobila sjajne ocjene fanova i kritika, a zbog svoje jednostavnosti u razumijevanju pruža zadovoljstvo svim ljubiteljima kartanja.

Unmatched: Cobble & Fog Društvena Igra

Paleo • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag, društveni igrači! Danas vam predstavljam jednu manje poznatu igru koja će sigurno zadovoljiti vašu avanturističku stranu. Predstavljam vam Paleo, igru iz 2020. godine koju je objavio Hans im Glück. Ova igra je odličan primjer kako kartice mogu stvoriti uzbudljivo i tematsko iskustvo.

Paleo nas vraća u praistorijsko doba, a glavni cilj igre je preživjeti i završiti razne misije. Priča je smještena u vrijeme kamenog doba, gdje vi i ostali igrači pokušavate održati svoje ljude u životu dok istovremeno pokušavate izvršiti zadatke. Možete se suočiti s raznim situacijama – možda će vam trebati krzno ili šator, ali sve to nije ništa u usporedbi s vašim dugoročnim ciljem: nacrtati sliku dlakavog mamuta na zidu kako bi ljudi tisućama godina kasnije znali da ste postojali. ({provjeri ovo je tema zanimljiva, ili nije}

Jedan od najzanimljivijih aspekata igre Paleo je taj što je kooperativna. To znači da igrači moraju surađivati i djelovati zajedno kako bi preživjeli. Svaki igrač ima nekoliko stanovnika s različitim vještinama i postupcima. Na svom potezu birate mjesto na koje ćete otići i vidjeti što vas tamo čeka. Možete pronaći hranu ili resurse, otkriti predmete koje možete koristiti ili pomoći drugim igračima u njihovim zadacima. Naravno, uvijek postoji i mogućnost da se suočite s opasnostima koje mogu dovesti do propasti.

Igra ima različite module koji omogućuju raznolikost karaktera, lokacija i misija. To znači da svaki put kada igrate, iskustvo će biti drugačije. S obzirom na njezinu tematiku prapovijesti, Paleo je idealan izbor za sve vas koji želite istražiti davno prošla vremena i suočiti se s izazovima koje su naši preci morali savladati.

Paleo je definitivno pronašao svoje mjesto na našoj listi nove kartaške društvene igre. Igra donosi zanimljivu temu, taktičko odlučivanje, i mogućnost suradnje s ostalim igračima. Čak iako ste već upoznati s igrama iz prapovijesti, Paleo će vas oduševiti svojom originalnošću i inovativnim mehanikama. Dopustite svojoj avanturističkoj strani da izađe na površinu i istražite prapovijesno okruženje koje je oživjelo u igri Paleo.

Paleo Društvena Igra

Meadow • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U moru kartaških društvenih igara izdvaja se jedna manje poznata igra koju vrijedi istražiti – Meadow! Ova igra, objavljena 2021. godine od strane Rebel Studija, pravi je dragulj među obiteljskim i strateškim igrama. Meadow je sveobuhvatna igra sakupljanja setova koja će vas oduševiti preko dvjesta jedinstvenih karata s prekrasnim vodenim bojama. Uz ruku vas vodi strast, znatiželja, istraživački duh i želja za otkrivanjem tajni prirode. Vaše putovanje se odvija u nepreglednim prostranstvima prirode, gdje se natječete s drugim istraživačima za titulu najiskusnijeg promatrača prirode.

U Meadowu, koji je namijenjen za 1-4 igrača, postavljate putne pločice na glavnu i vatru ploču. Postavljanje pločica na glavnu ploču omogućuje vam dobivanje karata, ali njihovu igru zahtijeva ispunjavanje određenih uvjeta. Igranje pločica na vatrenoj ploči aktivira posebne akcije (koje pomažu u provedbi odabrane strategije) i pruža priliku za postizanje ciljeva koji donose dodatne bodove. Tijekom igre, igrači sakupljaju karte u svom polju i okolini. Na kraju, igrač s najviše bodova na kartama i na vatrenoj ploči pobjeđuje.

Meadow je izuzetno zanimljiva igra koja donosi ne samo taktičke odluke i strategiju, nego i uživanje u prekrasnom vizualnom iskustvu. Dodatne karte, sakrivene u omotnicama, unose dodatan element iznenađenja i otkrivanja u svijet prirode koji pruža ova igra.

Uz svoju originalnost, jednostavnost i izvrsne ocjene obožavatelja i recenzenata, Meadow je jedinstvena igra koju jednostavno morate isprobati ako ste ljubitelj kartaških društvenih igara. Sa svojim tematskim elementima životinja, istraživanja i zaštite okoliša, ova igra je odličan dodatak vašoj kolekciji i must-try opcija za sve ljubitelje ovog žanra.

Meadow Društvena Igra

Earth • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)

Danas donosimo vam još jedan izvrstan primjer nove kartaške društvene igre koju morate isprobati – Earth! Ova manje poznata igra iz 2023. godine, koju je objavila Inside Up Games, donosi nam jedinstveno iskustvo razvijanja i održavanja ekosustava na našem voljenom planetu Zemlji.

Earth je igra za 1 do 5 igrača s trajanjem od 45 do 90 minuta. Uz svoje mehanike uključujući “contractse”, bonuse na kraju igre, “follow” opciju, upravljanje rukom, izgradnju uzoraka i mogućnost igranja samostalno, ova igra će vas očarati svojom složenošću i taktičkim mogućnostima.

Ovaj dragulj u kategorijama igara s temom životinja, kartaških igara i igara s ekološkom temom, ima iznimno visoke ocjene od strane fanova i recenzenata. Earth vas poziva da stvorite vlastiti motor rasta, ekspanzije i opskrbe, gdje čak i neiskorišteni elementi postaju kompost za budući razvoj.

Earth nudi jedinstveno iskustvo istraživanja i otkrivanja novih sinergija i veza, slično kao što nam naša fascinantna i raznolika Zemlja omogućuje. Svoje ruke uigrajte u ovom otvorenom svijetu i pokažite svoje strategijske vještine u ovoj igri koja je jedna od najboljih opcija u kategoriji nove kartaške društvene igre.

Earth Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!