Najbolje nove kooperativne društvene igre

Upustite se u svijet novih kooperativnih društvenih igara koje donose svježe izazove i inovativne mehanike! Ako ste ljubitelj igara koje potiču suradnju, timski rad i taktičko razmišljanje, na pravom ste mjestu.
Naš popis najnovijih kooperativnih društvenih igara donosi vam najnovije naslove koji su osvojili srca igrača diljem svijeta. Bez obzira jeste li avanturist koji istražuje nepoznate svjetove, strateg koji vodi tim ili detektiv koji rješava misterije, ove nove kooperativne društvene igre pružit će vam nevjerojatno iskustvo i nezaboravne trenutke uz vaše prijatelje ili obitelj.

Sadržaj

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je jedna od najpopularnijih društvenih igara koja je osvojila srca igrača širom svijeta. Ova igra je izvrstan primjer nove kooperativne društvene igre koja će vas potpuno oduševiti. Objavljena 2020. godine od strane Cephalofair Games, ova igra nudi jedinstveno iskustvo i uzbudljivu avanturu. Sa svojim kompliciranim mehanikama i temom fantastične borbe, Gloomhaven: Jaws of the Lion će vas držati zainteresiranima i zaokupljenima tijekom cijele igre.

Jedna od ključnih karakteristika ove igre je njezina visoka razina kompleksnosti. To znači da će igrači morati biti strateški i taktički promišljeni kako bi ostvarili uspjeh. Međutim, ne brinite, jer postoji nekoliko tutoriala i pojednostavljenih pravila koji će vam pomoći da brzo razumijete igru. Gloomhaven: Jaws of the Lion također ima novi pristup organizaciji i igranju igre, eliminirajući potrebu za posebnim pločicama i omogućujući vam da igrate izravno iz knjige scenarija.

Ova igra vas vodi u svijet tajanstvenih nestanaka u gradu, a vi ste tim heroja koji će se suočiti s različitim izazovima i čudovištima. Potiče timski rad i komunikaciju među igračima, što je ključno za uspjeh. Zahvaljujući raznolikim karakternim klasama i mehanikama, svaki igrač će moći pronaći svoje mjesto i doprinijeti timu na jedinstven način.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je avanturistička igra koja će vas oduševiti svojom temom fantazije i mogućnosti borbe. Zahvaljujući kvalitetnom dizajnu i detaljnim figurama, ova igra pruža ne samo izazove, već i vizualni dojam. Ovo je igra koju će ljubitelji strategija i avantura sigurno uživati. Stoga je s pravom uključena na ovaj popis nove kooperativne društvene igre, jer nudi sve što igrači traže – taktiku, timski rad i uzbuđenje.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobrodošli natrag, dragi ljubitelji društvenih igara! U današnjem članku predstavljamo vam još jednu fantastičnu kooperativnu društvenu igru. Naša sljedeća igra na popisu je The Crew: Misija Dubokog Mora. Ova popularna igra, objavljena 2021. godine od strane izdavačke kuće KOSMOS, sigurno će vas držati zauzetima dok istražujete tajanstveni kontinent Mu. Sa svojim originalnim mehanikama i jednostavnom razinom kompleksnosti, ova igra zasluženo je stekla veliku popularnost među ljubiteljima društvenih igara. Dopustite nam da vam otkrijemo zašto je The Crew: Misija Dubokog Mora svakako vrijedna vaše pažnje.

U igri The Crew: Misija Dubokog Mora, radit ćete zajedno s drugim igračima kako biste pronašli izgubljeni kontinent Mu. Ova nova avantura vas vodi duboko u bezdan u potrazi za zagonetnom potonulom zemljom. Uspjeh vaše ekipe ovisit će o tome kako dobro surađujete kao tim. Karta po kartu, trik po trik, vaša istraživačka ekipa će otkrivati izazove koji su postavljeni pred njih i izgraditi put prema Mu.

The Crew: Misija Dubokog Mora koristi inovativan kooperativni mehanizam trikovanja, sličan onome iz prvobitne igre koja je dobila pohvale kritičara. No, ova nova verzija donosi i nekoliko uzbudljivih noviteta! Komunikacija između članova vaše posade je značajno ograničena zbog vašeg potopljenog stanja, ali istodobno je ključna za vaš uspjeh. Pronalazak skrivenog kontinenta u mutnim dubinama ovisi ne samo o pobjedi u trikovima, već i o pažljivom pregovaranju redoslijeda dobitaka. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete moći spasiti operaciju, ali će biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće da napokon stignete do Mu.

Uz sve to, The Crew: Misija Dubokog Mora donosi svježu mješavinu mehanika poput ograničenja komunikacije, upravljanja rukom i ispunjavanja scenarija. Ta raznolikost čini ovu igru iznimno zabavnom i ponovo igrivom, dok ćete se istovremeno iznova iznenaditi novim izazovima koji će se postaviti pred vas.

Smatramo da je The Crew: Misija Dubokog Mora vrhunski primjer kooperativne igre koja savršeno odgovara našoj temi nove kooperativne društvene igre. Njezina jednostavnost, u kombinaciji s originalnim mehanikama i uzbudljivom tematikom, čini je nezaobilaznim izborom za sve ljubitelje društvenih igara. Pripremite se za nezaboravne avanture pod morem i krenite u potragu za tajanstvenim kontinentom Mu uz The Crew: Misija Dubokog Mora!

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 0 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic Legacy: Season 0 je igra koja će vas odvesti ravno u sredinu Hladnog rata. Kao diplomci medicine, regrutirani ste od strane CIA-e kako biste istražili opasno novo sovjetsko biološko oružje nazvano “Projekt MEDUSA”. Putujte svijetom koristeći pažljivo konstruirane lažne identitete kako biste se brzo kretali između savezničkih, neutralnih i sovjetskih gradova. Vaše misije će zahtijevati neutralizaciju neprijateljskih agenata, akviziciju specifičnih ciljeva i postavljanje drugih CIA agenata na lokaciji kako bi izvršili vaše operacije bez greške. Kako budete izvršavali zadatke tijekom dvanaest mjeseci, svaki uspjeh ili neuspjeh približit će vas istini.

Ova igra je manje poznata, ali vrlo omiljena među obožavateljima. Pandemic Legacy: Season 0 spada u strategijske igre s tematskom pozadinom špijunaže. U igri igrate kao tajni agenti koji pokušavaju zaustaviti razvoj opasne biološke prijetnje.

Uz uzbuđenje špijunaže, morat ćete surađivati s drugim igračima kako biste izvršili zadatke. Ova kooperativna igra daje vam priliku da zajedno radite kako biste spasili svijet. Tijekom igre, bit će vam potrebna dobra uprava resursima i taktičko razmišljanje kako biste uspješno obavili zadatke. Pazite na neprijatelje koji pokušavaju eskalirati međunarodne tenzije i koristite timske operacije na različitim lokacijama kako biste očistili teren.

Jedinstvenost ove igre je u tome što je dio Legacy serijala. To znači da svako igranje donosi nove karte, pravila i uvjete koji utječu na buduće partije. Svojim akcijama i uspjesima privući ćete kontakte i druge saveznike koji će vam pomoći u izvršavanju planova. Također, vašu izvedbu na terenu pratit će CIA, što dodatno povećava napetost i osjećaj odgovornosti.

Nema potrebe da prethodno igrate sezone 1 i 2 kako biste uživali u Pandemic Legacy: Season 0. Ova igra je zaseban prequel i pruža iznimno uzbudljivu priču iz vremena Hladnog rata. Ako tražite taktičku igru koja će vam ponuditi dozu špijunaže, suradnje i nepredvidivosti, Pandemic Legacy: Season 0 je odličan izbor. Postanite tajni agent i spasite čovječanstvo još jednom!

Pandemic Legacy: Season 0 Društvena Igra

Sleeping Gods • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
“Sleeping Gods” je manje poznata igra objavljena 2021. godine od strane Red Raven Games. Ova nevjerojatna igra cilja na sigurno mjesto na našem popisu nove kooperativne društvene igre. U ulozi kapetana Sophie Odessa i njenog posade vi ste izgubljeni u čudnom svijetu na vašem parobrodu “Manticore”. Vaš zadatak je da zajedno preživite, istražujući egzotična otocima, susrećući nove likove i tražeći toteme bogova kako biste se vratili kući.

Kao kampanjska igra, “Sleeping Gods” vam omogućava da se igrajući opustite i uzimate pauze koliko god želite. Na listu vašeg putovanja zabilježit ćete svoj napredak, što vam olakšava da se sljedeći put možete vratiti na isto mjesto u igri. Možete igrati sami ili s prijateljima tijekom cijele kampanje, a zamjena igrača je jednostavna. Vaš cilj je pronaći najmanje četrnaest totema skrivenih diljem svijeta. Kao i čitanje knjige, ovaj put ćete završiti jedan ili dva sata odjednom, otkrivajući nove zemlje, priče i izazove.

“Sleeping Gods” je atlas igra. Svaka stranica atlasa predstavlja samo mali dio svijeta koji možete istražiti. Kada dosegnete rub stranice i želite nastaviti u istom smjeru, jednostavno okrenete novu stranicu i plovite dalje.

Ova igra je također knjigovna igra. Svaka nova lokacija krije divnu avanturu, skrivene blago i živopisne likove. Vaše odluke utječu na likove i radnju igre te mogu pomoći ili otežati vaše šanse da se vratite kući. Dobrodošli u ogroman svijet, vaše putovanje počinje sada.

“Sleeping Gods” je nevjerojatna mješavina akcijskih bodova, suradničke igre, događaja, upravljanja kartama, narativnog izbora i rizika. Njegove kategorije pripadaju avanturama, istraživanju, fantaziji i mornarici. Ova igra će vas očarati svojim jedinstvenim tematskim svijetom i nepredvidivom narativnom strukturom. Uz pravu dozu kompleksnosti, “Sleeping Gods” je pravi izbor za sve ljubitelje društvenih igara koji žele istražiti nove svjetove i doživjeti nevjerojatna iskustva.

Sleeping Gods Društvena Igra

Frosthaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Frosthaven je relativno nepoznata društvena igra koja je objavljena 2022. godine od strane Cephalofair Games. Igra je namijenjena 1 do 4 igrača i može trajati od 30 do 120 minuta. Ona pripada poddomeni društvenih igara – strateškim i tematskim igrama. Frosthaven kombinira nekoliko mehanika, uključujući kampanju/borbeni mehanizam sa kartama, ograničenja komunikacije, kooperativnu igru, izgradnju špila, te kretanje po tabli u obliku mreže. Ova igra također spada u kategorije avanture, istraživanja, fantazije, borbe i minijatura.

Igra Frosthaven je jedna od najbolje ocijenjenih igara od strane fanova i kritičara, a razina kompleksnosti je visoka.

Frosthaven je priča o maloj ispostavi daleko na sjeveru glavnog grada White Oak-a, ispostavi koja jedva preživljava teške vremenske uvjete i napade nepoznatih sila. Tamo će grupa plaćenika na rubu propasti pokušati spasiti ovaj naselje od potpunog uništenja. Osim suočavanja s nemilosrdnim vremenom, postoje i drugi, mnogo opasniji prijeti iz ledenog zimeskog pejzaža. Tu su Algoxi, veći i sličniji yetijima rođaci Inoxa, koji napadaju iz planina; Lurkeri koji se prelijevaju s sjevernog mora; te glasine o samostalno krećućim se strojevima koji lutaju po smrznutom odlagalištu. Ova grupa plaćenika mora se suočiti sa svim tim opasnostima, i možda u tome uspiju sklopiti mir s tim novim rasama kako bi zajedno mogli pružiti otpor još mračnijim silama.

Frosthaven je samostalna avantura koja dolazi od dizajnera i izdavača igre Gloomhaven, a sadrži šesnaest novih likova, tri nove rase, više od dvadeset novih neprijatelja, više od stotinu novih predmeta i novo kampanju s 100 scenarija. Likovi i predmeti iz Gloomhaven-a mogu se koristiti i u Frosthaven-u i obratno.

Osim dobro poznatog mehanizma borbe iz Gloomhaven-a, Frosthaven nudi mnogo više aktivnosti izvan borbe, poput rješavanja brojnih tajni, sezonskog sustava događaja kroz koje se prelazi, te mogućnost igrača da kontroliraju kako će se ovo napušteno selo proširiti, pri čemu svaka nova zgrada nudi nove načine napretka.

Frosthaven donosi potpuno novu kolekciju predmeta, ali postoji mogućnost unošenja predmeta iz Gloomhaven-a. No, budući da je to udaljenija lokacija, ti se proizvodi uvoze i nisu tamo dostupni standardno. Resursi su puno vrijedniji i igrači moraju izrađivati ​​predmete putem sustava izrade, umjesto da ih samo kupuju.

Frosthaven Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!