Najbolje nove party društvene igre

U potrazi ste za novim načinima zabave na vašim druženjima? Onda su nove party društvene igre pravi izbor za vas! Ove igre su osmišljene kako bi unijele smijeh, interakciju i nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji.
Bez obzira jeste li ljubitelj kviza, karaoke, ili jednostavno volite se natjecati u raznim izazovima, naš popis najnovijih party društvenih igara ima nešto za svakoga. Pripremite se za nevjerojatnu zabavu i nezaboravne trenutke koji će vas držati smijehom do kasno u noć!

Sadržaj

Blood on the Clocktower • Broj igrača: 5-20


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Za sve ljubitelje društvenih igara koji traže nešto novo i nekonvencionalno, upoznajte Blood on the Clocktower! Ova relativno nepoznata igra objavljena 2022. godine od strane The Pandemonium Instituta pruža jedinstveno iskustvo igre za 5 do 20 igrača. S vremenom trajanja od 30 do 120 minuta, ova igra će sigurno zabaviti vašu grupu prijatelja tijekom večernjih okupljanja ili većih društvenih događanja. Blood on the Clocktower pripada poddomeni društvenih igara namijenjenih zabavi, a dolazi s mehanikama klađenja i blefiranja, dedukcije, skrivenih uloga, pregovaranja, zatvorske dileme i igre “kamen, papir, škare”. Stoga, ova igra pruža dinamično iskustvo s mnogo mogućnosti za taktiziranje i interakciju među igračima.

Blood on the Clocktower zbog svoje izvrsne ocjene koju daju fanovi i kritičari ima sve predispozicije da se nađe na ovom popisu. Ova igra srednje kompleksnosti donosi nevjerojatno napete trenutke tijekom kojih je potrebno otkriti zločeste demone prije nego što preuzmu kontrolu nad mjestom radnje. Inspirirana mračnim i jezivim atmosferama, Blood on the Clocktower nudi mnoštvo izazova i intrige za sve igrače.

U samom Ravenswood Bluffu, mirnom selu koje je obuhvaćeno igrom, demon vreba među stanovnicima. Uz njega su i drugi demoni i zlonamjerni sluge koji rade sve kako bi zavladali ovim mirnim mjestom. Igrači se nalaze u ulozi dobrih i zlih likova koji se međusobno bore za prevlast. Tijekom dana, igrači imaju priliku družiti se, razgovarati, sklapati saveze i širiti tračeve. S jedne strane, pokušavaju otkriti zločeste demone, dok s druge strane pokušavaju zbuniti i proširiti sumnju među ostalim igračima. Noću, igrači zatvaraju oči i bude se u određenom redoslijedu kako bi skupili informacije, stvarali smicalice ili čak ubijali, ovisno o ulozi koju imaju.

Ključna stvar koja čini Blood on the Clocktower jedinstvenom je ta što ne zahtijeva igračku ploču ili drugi dodatan materijal. Storyteller, koji je glavni osoba vodič kroz igru, koristi složene figurice kao način vođenja radnje dok se ostali igrači fokusiraju na samu igru. Čak i ako vam vaš lik bude ubijen, možete igru nastaviti kao duh, promatrajući radnju iz sjene i pokušavajući osvojiti pobjedu na drugačiji način.

Blood on the Clocktower pruža raznovrsnost kroz karaktere s posebnim sposobnostima. Svaki igrač ima jedinstvenu ulogu i mogućnosti, što znači da niti jedna igra neće biti ista kao prethodna. Također, omogućeno je kasno pridruživanje igri, gdje novi igrači mogu ući s moćnim Traveler likom s neobičnim talentima i upitnim savezništvima. Kombinacija intrigantne tematike, taktike i interakcije među igračima čini Blood on the Clocktower vrlo pogodnom opcijom za sve one koji žele nešto novo i drugačije u svijetu društvenih igara.

Blood on the Clocktower Društvena Igra

So Clover! • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jedna od manje poznatih igara koje će vas zasigurno oduševiti je “So Clover!” koju je izdao Repos Production 2021. godine. Ova igra je namijenjena 3 do 6 igrača, a vrijeme igre se kreće od 30 do 30 minuta. Smještena u područje party igara, “So Clover!” kombinira nekoliko zanimljivih mehanika poput ograničenja komunikacije i kooperativne igre. Kao tim, morate koristiti svoje asocijacije i tajne bilješke kako biste otkrili zajedničke karakteristike ključnih riječi. Igra se završava bodovanjem, a vaš cilj je svaki put premašiti prethodni rekord. Svojom jednostavnošću i zabavom, “So Clover!” je zasluženo našao svoje mjesto na ovom popisu najnovijih party društvenih igara.

Igra ima odlične ocjene i dobila je pozitivne recenzije od oduševljenih igrača. Njena razina kompleksnosti je jednostavna, što je čini pristupačnom svim ljubiteljima društvenih igara. Zahvaljujući raznolikim mehanikama kao što su ograničenje komunikacije i kooperativna igra, “So Clover!” pruža zanimljivo i uzbudljivo iskustvo. Tijekom igre ćete se morati koncentrirati na pronalaženje zajedničkih crta među pojmovima i surađivati s ostalim igračima kako biste postigli najbolji rezultat. Ova kombinacija mehanika čini “So Clover!” idealnom igrom za zabavne trenutke s prijateljima i obitelji. Budući da je riječ o jednoj od manje poznatih igara, “So Clover!” svakako predstavlja osvježenje među party društvenim igrama i zasluženo ulazi na naš popis najnovijih izdanja.

So Clover! Društvena Igra

Ready Set Bet • Broj igrača: 2-9


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ready Set Bet je igra koja će vas povesti na uzbudljive konjske utrke. Ova relativno nepoznata igra, koju je objavila Alderac Entertainment Group, savršena je za ljubitelje zabavnih društvenih igara. Igra je namijenjena od 2 do 9 igrača i traje između 45 do 60 minuta, što je idealno za večernju zabavu s prijateljima. Zahvaljujući mehanikama klađenja i blefiranja, bacanju kockica, trkama, stvarnom vremenu te pomaku po polju, ova igra spada u područje zabavnih igara. Kategorije ovog društvenog stola su životinje, zabavna igra, utrkivanje, stvarno vrijeme i sport.

Ready Set Bet je osvojio srca igrača i kritičara, a njegova razina složenosti je jednostavna. Igra je osmišljena tako da omogućuje brzo učenje i jednostavno razumijevanje pravila, što je iznimno važno kod party igara. No, osim toga, ova igra pruža i iznimno zabavan i dinamičan gameplay koji će vas držati zainteresiranima tijekom cijele igre. U Ready Set Bet svaka runda sastoji se od utrke i razrješenja klađenja. Tijekom utrke, igrači slobodno postavljaju svoje klađenje žetone na ploču, dok utrka traje. Nakon završetka utrke, igrači dobivaju ili gube novac na temelju svojih postavljenih klađenja, a potom dobivaju VIP klub kartice koje će im pomoći da osvoje više novca u sljedećim utrkama. Nakon četiri runde, igrač s najviše novca postaje pobjednik!

Ready Set Bet pruža zanimljivu i interaktivnu igru punu uzbuđenja i takmičarskog duha. Kroz kombinaciju klađenja, blefiranja i taktike, igrači će se natjecati za titulu najbogatijeg igrača na utrci. Ova igra je idealan izbor za liste novih party društvenih igara jer donosi jedinstvenu temu konjskih utrka i nudi laganu i zabavnu igru za veće grupe igrača. Bez obzira na to jeste li ljubitelj konjskih utrka ili samo tražite novu party igru kojom možete zabaviti prijatelje, Ready Set Bet je odličan izbor koji će vas sigurno zabaviti i držati na ivici sjedala tijekom svake utrke.

Ready Set Bet Društvena Igra

Top Ten • Broj igrača: 4-9


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Top Ten je relativno nepoznata igra koju je Cocktail Games objavio 2020. godine. Ova društvena igra je namijenjena za 4-9 igrača i traje između 30 i 60 minuta. Kategorizirana je kao party igra, što znači da je zabavna i pogodna za veće grupe ljudi. Uz to, Top Ten donosi nekoliko zanimljivih mehanika kao što su kooperativna igra, dedukcija, poretak, sudac i ciljane tragove. Igra je stekla veliku popularnost među fanovima i ima izvrsne ocjene, dok je razina kompleksnosti jednostavna.

Top Ten je igra u kojoj je cilj preživjeti pet rundi tako da vi i vaši suigrači shvatite kako stvari treba složiti! Svaka runda počinje tako da se na igraćoj ploči postave unicorn žetoni. Jedan igrač bira se za “šefa” te dijeli svim igračima slučajne karte numerirane od 1 do 10. Šef potom pročita jednu od pet stotina tematskih kartica koje dolaze s igrom, na primjer: “Batman želi zamijeniti Robina kako bi se borio protiv negativaca. Stvorite novi dvojac ‘Batman i …’ od najlošijeg do najboljeg.” Šef promatra svoju brojku i daje odgovor temeljen na toj brojci. Ako je dobio brojku 1, njegov cilj je dati najlošiji mogući prijedlog, a ako je dobio brojku 10, najbolji prijedlog. Ako je dobio brojku između 5 i 7, onda je negdje između ta dva ekstrema.

Svi ostali igrači potom daju svoje odgovore na temu temeljene na brojci koju su dobili, a zatim šef mora odlučiti tko ima najmanju brojku, zatim sljedeću najmanju i tako dalje. Za svaku pogrešku koju šef napravi, okrene se jedan unicorn žeton na stranu sa smećem.

Ako do kraja pete runde svi jednorogi odu i ostane vam samo smeće, izgubili ste. Inače, pobjeđujete!

Top Ten je idealna opcija za listu najnovijih party igara. S kombinacijom kooperativne igre, dedukcije i ciljanih tragova, ova igra pruža nevjerojatnu zabavu i interakciju među igračima. Njena jednostavnost i kratko trajanje čine je idealnom za druženje s prijateljima ili obitelji. Bez obzira jeste li već iskusni ljubitelj društvenih igara ili tek početnik, Top Ten će vas oduševiti svojim originalnim konceptom i mogućnošću prilagodbe.

Top Ten Društvena Igra

Mysterium Park • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dobrodošli u Mysterium Park! Ovdje ćete pronaći slatkiše od vate, cirkus i tamne tajne… Bivši direktor parka je nestao, ali istraga nije dala nikakve rezultate. Od te noći, čudne stvari se događaju na sajmištu. Kao vidovnjaci, uvjereni ste da duh opseda ovaj karneval… Sada ste odlučni dati mu priliku da otkrije istinu.

Mysterium Park je kooperativna samostalna igra, u kojoj duh šalje vizije pomoću ilustriranih kartica. Vidovnjaci pokušavaju ih interpretirati kako bi isključili određene osumnjičene i lokacije. Tada će imati samo jednu šansu da slože sve dijelove i saznaju što se dogodilo s direktorom. Imate samo šest noći prije nego što se karneval seli… Otvorite svoj um i otkrijte istinu!

Smještena u svijetlostima američke sajamske igrališne zabave iz pedesetih godina prošlog stoljeća, Mysterium Park dijeli iste osnovne mehanizme s poznatom nagrađivanom igrom koju reimplementira, ali donosi drugačiji pristup: manja je i brža zahvaljujući vrlo brzom postavljanju i pojednostavljenim pravilima. Mysterium je prekretnica u uzbudljivim i vizualno privlačnim iskustvima bliskim igranju uloga; sa Mysterium Parkom možete uživati u njegovoj srži na jednostavniji način.

Mysterium Park je relativno nepoznata igra koja je objavljena 2020. godine od strane izdavačke kuće Libellud. Igra je dizajnirana za 2 do 6 igrača, a trajanje partije je između 30 i 45 minuta. Pripada kategoriji Porodične igre, a tematski je usmjerena na detektivsku priču. Ova igra kombinira različite mehanike, kao što su ograničena komunikacija, kooperativna igra, prepoznavanje obrazaca, uloge sa asimetričnim informacijama te pričanje priče. Mysterium Park je odabran za ovu listu zbog svoje zanimljive atmosfere cirkusa i misterije koju pruža igračima. Sa svojim brzim postavljanjem, jednostavnim pravilima i originalnim mehanikama, Mysterium Park je odličan izbor za sve ljubitelje društvenih igara koji žele uživati u neobičnom iskustvu istraživanja paranormalnog u svijetu zabave.

Mysterium Park Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!