Najbolje nove ratne društvene igre

Zaronite u svijet taktike, strategije i adrenalina s najnovijim ratnim društvenim igrama! Ove igre vam pružaju priliku da se suočite s izazovima vođenja ratnih operacija, planiranja strategija i donošenja ključnih odluka.
Bez obzira jeste li povjesni entuzijast, ljubitelj vojnih taktika ili jednostavno želite iskusiti nevjerojatnu napetost ratnih sukoba, ove igre će vas oduševiti. Saznajte više o najnovijim ratnim društvenim igrama i pripremite se za nevjerojatno iskustvo koje će testirati vaše vještine i donijeti vam sate uzbudljive igre!

Sadržaj

Kemet: Blood and Sand • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Kemet: Blood and Sand je vrlo zanimljiva i relativno nepoznata društvena igra koja je objavljena 2021. godine od strane Matagot izdavačke kuće. Ova ratna igra smještena je u drevni Egipat i pruža igračima mogućnost da se utkaju u uloge moćnih bogova, koji se bore za prevlast i dominaciju nad starim Egiptom. Ova igra srednje složenosti donosi svježu i realističniju perspektivu na drevni Egipat.

Kao bogovi, igrači će se suočiti u nasilnim bitkama i skupljati resurse kako bi proširili vlastiti utjecaj i osigurali svoju pobjedu. Ova igra kombinira različite mehanike poput upravljanja akcijskim bodovima, premještanja po područjima, upravljanja rukom karata te donošenja odluka koje utječu na rezultat konflikta. Sve to stvara dinamično i taktički zahtjevno iskustvo za igrače.

Kemet: Blood and Sand je vizualno atraktivna igra sa prekrasno dizajniranim figurama i detaljnom igraćom pločom. Igrajući ovu igru, igrači će biti uvučeni u svijet drevne egipatske mitologije i osjetiti intenzitet i napetost ratovanja bogova. Playtime ove igre je oko 90 do 120 minuta, što omogućuje duboko i nezaboravno iskustvo za sve igrače.

Kemet: Blood and Sand je odabran za ovaj članak jer se uklapa u temu nove ratne društvene igre. Ova igra kombinira elemente strategije i borbe, pružajući igračima mogućnost da preuzmu ulogu moćnih božanstava i sudjeluju u nasilnim bitkama kako bi ostvarili dominaciju. S obzirom na odličnu ocjenu igre među igračima i recenzentima, te srednju razinu složenosti, Kemet: Blood and Sand je odličan izbor za sve ljubitelje ratnih društvenih igara koji traže novi izazov.

Kemet: Blood and Sand Društvena Igra

Caesar!: Seize Rome in 20 Minutes! • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobrodošli natrag na našu stranicu! Danas vam predstavljamo jednu relativno nepoznatu društvenu igru koja će vas sigurno oduševiti svojim jedinstvenim konceptom i brzim tempom. Upoznajte se s “Cezar: Osvoji Rim u 20 minuta!”.

“Cezar: Osvoji Rim u 20 minuta!” je strateška ratna igra koja se odvija tijekom raspada Rimskog Carstva. Sukob između Cezara i Pompeja je na vrhuncu, a igrači preuzimaju ulogu vođa legija koje će biti ključne za osvajanje provincija i postizanje vlasti nad Republici.

Jedna od ključnih mehanika u ovoj igri je sustav povlačenja žetona iz vrećice. Ovi žetoni će odrediti početne snage svakog igrača i omogućiti ih da nadoknade svoje gubitke. Strategijski raspoređujući svoje resurse, igrači će se boriti za kontrolu nad provincijama i stjecati taktičke prednosti koje će im pomoći u osvajanju Republici.

Ova igra se odlikuje jednostavnošću i brzinom, omogućujući vam da doživite iscrpan doživljaj u samo 20 minuta. Zvjezdane ocjene obožavatelja i kritika samo dodatno potvrđuju kvalitetu ove igre.

Uz osnovnu verziju igre, dobivate i tri modula za nadogradnju iskustva. Ovi moduli će vam omogućiti da primijenite otrovne taktike na svog protivnika, koristite moćne Centurione i primijenite podmukle taktike kako biste stekli prednost u Osvoj Rome nadogradnjama.

Ako ste ljubitelj ratnih igara i tražite nešto novo i uzbudljivo, “Cezar: Osvoji Rim u 20 minuta!” je sigurno igra koju biste trebali isprobati. Ova jedinstvena igra kombinira taktiku, strategicitet i brzinu, pružajući vam neprestani izazov i uzbuđenje u samo 20 minuta.

Caesar!: Seize Rome in 20 Minutes! Društvena Igra

Super Fantasy Brawl • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-40 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Za sve ljubitelje ratnih društvenih igara, predstavljamo vam Super Fantasy Brawl – zanimljiv i brzopotezan natjecateljski board game. Igra dozvoljava od 2 do 4 igrača da se upuste u epske bitke, kombinirajući jedinstvene akcijske karte kako bi stvorili sinergijski akcijski špil. Super Fantasy Brawl je savršeno rješenje za sve one koji uživaju u strateškom razmišljanju, taktici i skupljanju timske snage.

U ovom fantastičnom svijetu Fabulose, dosadni ljudi koriste moćne magije kako bi stvorili zabavu u vidu Super Brawla – najvećeg spektakla ikada. Ova magija se koristi kako bi se prizvali najbolji ratnici iz svih civilizacija, a oni se natječu jedni protiv drugih. Za vrijeme igre, igrači će se koristiti špilom akcijskih karata kako bi manevrirali svojom vojskom, taktički napadali, pomičali protivnike i osvajali ciljeve kako bi osvojili pobjedničke bodove.

Super Fantasy Brawl nudi taktičku igru u kojoj mjesto na tabli za igru i opći cilj nikad nisu statični. Igrači će uvijek imati priliku da poremete planove protivnika i preuzmu kontrolu nad objektima kako bi osigurali svoju pobjedu. Dinamičnost i mogućnosti za akciju čine ovu igru beskrajno zanimljivom i adrenalinom nabijenom.

Igrači će također biti oduševljeni činjenicom da mogu kombinirati borce iz različitih frakcija, stvarajući time jedinstvenu ekipu koja odražava njihovu želju za pobijedom. Bilo da ste ljubitelj strategije ili fan minijatura i ratnih igara, Super Fantasy Brawl je nevjerojatno zabavna igra koja će vam pružiti sate igre i nevjerojatnu taktičku dubinu.

Uz sve karakteristike ovog fantastičnog igrališta, raznolikost i aktualnost te nevjerojatna grafika samo dolaze kao bonus. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek početnik, Super Fantasy Brawl će vas osvojiti svojom igrom i zamahnuti vas u fantazijski svijet u kojem snažni ratnici iz cijelog svemira bore za slavu i moć.

Super Fantasy Brawl Društvena Igra

Undaunted: Stalingrad • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Undaunted: Stalingrad je ratna društvena igra koja je izuzetno popularna među fanovima igara, ali relativno nepoznata široj publici. Igra je objavljena 2022. godine od strane Osprey Games, a namijenjena za 2 do 2 igrača. Njezino trajanje se kreće od 45 do 60 minuta. Ova igra pripada podkategoriji ratnih igara na ploči i tematizirana je Drugim svjetskim ratom.

Undaunted: Stalingrad se ističe svojom mješavinom mehanika koje igračima pružaju dinamično iskustvo. Tu se nalaze mehanike kao što su deck building, dice rolling, modularna ploča i scenariji koji se prepliću u kampanji. Igrači će se suočiti s odlukama koje će utjecati na ishod bitke za Staljingrad, ali i na tijek cijelog rata. Iako posljedice njihovih postupaka ostaju, sama igra može se resetirati i ponovno igrati kako bi se istražile različite mogućnosti.

Izuzetno pozitivne recenzije fanova i stručnjaka svjedoče o visokoj kvaliteti ove igre. Iako je kompleksnosti srednje razine, Undaunted: Stalingrad pruža igračima izazovno, ali ugodno iskustvo. Njegova tema, koja se fokusira na presudnu bitku drugog svjetskog rata, čini je idealnom za listu nove ratne društvene igre. Sa prekrasnim ilustracijama i uvjerljivim misijskim informacijama, ova igra će vas potopiti u atmosferu rata i omogućiti vam da donesete ključne odluke koje će oblikovati povijest. Bez obzira jeste li ljubitelj ratnih igara ili tražite novo igračko iskustvo, Undaunted: Stalingrad je izvrsna opcija na listi ne-to-poznatih ratnih igara koje treba istražiti.

Undaunted: Stalingrad Društvena Igra

Resist! • Broj igrača: 1-1


 • Trajanje igre: 20-40 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako ste u potrazi za novim ratnim društvenim igrama, onda je Resist! igra koju svakako želite isprobati. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2022. godine od strane Salt & Pepper Games, donosi svježu perspektivu na žanr ratnih igara na ploči. Unutar Wargame poddomene, Resist! se ističe kao jedinstvena kombinacija mehanika koje će vam držati pažnju. S ocjenama i recenzijama oduševljenih fanova, jednostavna je za učenje, ali pruža i dubinu za ponovno igranje.

Inspirirana događajima Španjolskog građanskog rata, Resist! vas stavlja u ulogu Spanskog Maquista, borca protiv Frankovog režima. Vaš cilj je izvršavati sve teže i teže misije koje će vam donijeti potrebne bodove za pobjedu. Poražavanje misija i neprijatelja može rezultirati gubitkom, stoga morate pažljivo birati koje misije preuzimate.

Na početku igre, sastavljate tim od dvanaest Maquista, koji su predstavljeni kroz špil karata. Središnji element ove igre je napetost između skrivenosti vaših Maquista od Franka i otkrivanja njihovog punog potencijala. Nažalost, otkrivanje Maquista rezultira njihovim uklanjanjem iz špila karata, što znači da ih vjerojatno nećete moći koristiti tijekom ostatka igre. Resist! ima i neke elemente izgradnje špila, ali je prije svega igra u kojoj morate upravljati svojim špilom, balansirajući odluku o porazu trenutne prijetnje s nastojanjem da pređete na sljedeću misiju.

Budući da je Resist! jedinstvena kombinacija mehanika, ova igra je odličan izbor za ovu listu nove ratne društvene igre. Igračima pruža autentično iskustvo španjolskog građanskog rata kroz brzu i napetu igru. Bez obzira jeste li ljubitelj ratnih igara ili istražujete novi žanr, Resist! će vas zasigurno oduševiti svojom inovativnošću. Prihvatite izazov i pokažite svoje strategijske vještine u ovoj izvanrednoj igri.

Resist! Društvena Igra

Sniper Elite: The Board Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Sniper Elite: The Board Game je skriveno gibanje igra temeljena na ikoničnoj seriji video igara. U ovoj igri, jedan igrač preuzima ulogu snajperista koji se pokušava probiti kroz njemačke straže koristeći stealth ili nasilje. Do tri druga igrača kontroliraju grupe njemačkih vojnika, nastojeći održati ravnotežu između obrane svojih ciljeva i lova na snajperista.

Sniper Elite ima element manipulacije torbom. Snajperist vadi chit-ove iz torbe kako bi odabrao metu među braniteljima, iako lukava obrana može smanjiti vjerojatnost da snajperist pogodi svoj cilj…

Ova relativno nepoznata igra, izdana 2022. godine od strane Rebellion Unpluggeda, donosi svježi i inovativni pristup ratnim društvenim igrama. Iako je igra postala popularna među fanovima koji su je ocijenili vrlo visokim ocjenama, veća je vjerojatnost da će se rijedak ljubitelj društvenih igara susresti sa Sniper Elite: The Board Game. S njezinom umjerenom razinom složenosti i kompleksnosti, ova igra pruža izvanredan izazov kako iskusnim igračima tako i onima koji su novi u svijetu društvenih igara. Stoga, Sniper Elite: The Board Game je odličan dodatak ovom popisu nove ratne društvene igre.

Sniper Elite: The Board Game Društvena Igra

Air, Land, and Sea: Critters at War • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dobrodošli natrag u svijet društvenih igara! Danas vam predstavljam jednu relativno nepoznatu igru – “Air, Land, and Sea: Critters at War”. Ova igra je objavljena 2021. godine od strane Arcane Wonders-a i namijenjena je za 2 igrača. Playtime ove igre je između 15 i 30 minuta, što je savršeno za one koji žele uživati u vođenju ratnih operacija, a nemaju previše vremena.

“Air, Land, and Sea: Critters at War” spada u područje igara koje kombiniraju elemente obiteljskih igara i ratnih igara. Igrači će se natjecati za kontrolu nad različitim bojištima, koristeći se kartama i taktički iskorištavajući posebne sposobnosti svojih jedinica kako bi pobijedili u borbama. Sve se svodi na osvajanje što više bodova tijekom nekoliko bitaka kako bi se osvojio rat.

Iako je ova igra relativno nepoznata, već je stekla veliki broj obožavatelja i izvrsne kritike. Jednostavnost kompleksnosti je jedan od razloga zašto je ova igra odabrana za našu listu nove ratne društvene igre. Uz to, “Air, Land, and Sea: Critters at War” donosi mnoštvo predivno dizajniranih likova, koji će vaše partije učiniti još živopisnijima. Animalne tematike čine ovu igru zabavnom za sve generacije, a kroz mehanike poput utjecaja na područje i upravljanja kartama, svaka odluka koju donosite bit će od vitalnog značaja za vašu strategiju.

Ukratko, “Air, Land, and Sea: Critters at War” je zanimljiva i dinamična igra koja će vas držati na rubu sjedala tijekom cijelog iskustva. Dobrodošli u svijet kartaških konflikata i strategije, gdje svaki detalj može odlučiti hoćete li biti pobjednik ili poraženi. Zaokupite svoju pažnju ovom igrom i zaronite u bitke između zračnih, kopnenih i morskih mitskih stvorenja.

Air, Land, and Sea: Critters at War Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!