Najbolje nove smiješne društvene igre

Pripremite se za smijeh i zabavu s najnovijim smiješnim društvenim igrama! Ove igre su dizajnirane kako bi vam pružile nevjerojatno iskustvo puno smijeha i zabave s obitelji i prijateljima.
Bez obzira jeste li ljubitelj igara koje testiraju vašu kreativnost, brzinu razmišljanja ili sposobnost improvizacije, ovdje ćete pronaći nevjerojatne opcije koje će vas nasmijati do suza. Saznajte više o najnovijim smiješnim društvenim igrama i pripremite se za nezaboravne trenutke smijeha i zabave!

Sadržaj

Galaxy Trucker (Second Edition) • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Galaxy Trucker (Second Edition) je relativno nepoznata igra koju je 2021. godine objavio Czech Games Edition. Ova društvena igra namijenjena je 2 do 4 igrača i traje između 20 i 30 minuta. Pripada kategoriji porodičnih igara s tematskim elementima. Ova igra se ističe po nekoliko različitih mehanika, uključujući bacanje kockica, događaje, igru u realnom vremenu, relativno kretanje, postavljanje pločica i kretanje po stazama. Osim toga, Galaxy Trucker (Second Edition) spada i u kategorije igara akcije/dokretanja, avanture, avijacije/leta, bacanja kockica, humora i igara u stvarnom vremenu.

Galaxy Trucker je dobio izvrsne ocjene od obožavatelja i recenzija, a razina kompleksnosti je umjerena. U ovoj igri igrači istovremeno pretražuju zajednički skladište te pokušavaju što brže uhvatiti najkorisnije pločice komponenti kako bi izgradili svoj svemirski brod, sve to u stvarnom vremenu. Kada su brodovi lansirani, igrači se suočavaju s opasnim situacijama dok se natječu za financijske prilike, svatko se nadajući da će dobiti najvrijedniji teret i završiti igru s što više netaknutih dijelova svog broda. Naravno, to je lakše reći nego učiniti jer će mnoge opasnosti poslati djelove vašeg broda, teret i posadu u bespuća svemira.

Cilj igre je preživjeti put s barem nekim dijelom posade i broda te imati barem jedan kredit na kraju igre. Igrači zarađuju kredite dostavljanjem robe, porazom pirata, imajući najljepši brod i stizanjem na odredište prije drugih igrača. Ova nova verzija Galaxy Truckera predstavlja nadogradnju originalnog izdanja iz 2007. godine autora Vlaada Chvátila, koja nudi novu umjetnost, više pločica brodova, prilagođene učinke karata i pojednostavljenu igru koja se sastoji od samo jednog leta kroz svemir. Međutim, ako želite dulje i izazovnije iskustvo, možete igrati trodijelnu igru pod nazivom “Transgalaktička avantura”.

Galaxy Trucker (Second Edition) je zabavna i brza igra koja će vam pružiti uzbuđenje i izazov. Sa svojim jedinstvenim i inovativnim mehanikama, ova igra se izdvaja od ostalih i zasluženo se nalazi na našoj listi novih smiješnih društvenih igara.

Galaxy Trucker (Second Edition) Društvena Igra

First Rat • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako tražite neku novu smiješnu društvenu igru koja će vas nasmijati i pružiti vam nevjerojatnu avanturu, onda je First Rat igra koju nećete htjeti propustiti! Ova relativno nepoznata igra objavljena 2022. godine od strane Pegasus Spiele definitivno je pravo osvježenje na tržištu društvenih igara. Iako se možda ne ističe po popularnosti kao neke druge igre, First Rat ima odlične ocjene od strane obožavatelja i kritičara.

Ova igra je savršena opcija za obiteljsko igranje s prijateljima, jer je jednostavna za naučiti, ali i prepuna humorističnih elemenata. Početak avanture započinje u starom otpadu, gdje se štakori već generacijama nadmeću u izgradnji rakete kako bi osvojili mjesec napravljen od sira. Svi štakori surađuju kako bi postigli svoj cilj, ali istovremeno se takmiče u izgradnji najviše dijelova rakete i obrazovanju najviše ratronauta, kako bi se najviše najedili sira na mjesecu. Ima li boljeg motiva za avanturu od mjesečnog obroka sira?

U First Rat igri, svaki igrač počinje sa dva štakora koje tijekom igre može zamijeniti s dva nova. Vaš glavni zadatak je kretati se po putu gdje su smješteni različiti resursi poput sira, limenki, otpada od jabuka i slično. Tijekom svojeg poteza, možete premjestiti jednog od svojih štakora za 1-5 polja ili premjestiti 2-4 štakora za 1-3 polja, pod uvjetom da završe na poljima iste boje. Vaši štakori nikada ne mogu dijeliti isto polje, pa ako se nađete na polju gdje se već nalazi štakor drugog igrača, morat ćete im platiti po jedan komad sira. Nakon kretanja, prikupljate resurse koji odgovaraju boji polja na kojem ste završili.

Osim kretanja i prikupljanja resursa, igra nudi i druge raznolike mogućnosti. Na primjer, možete posjetiti trgovinu gdje možete potrošiti resurse za kupnju ruksaka ili čepa boce, ili pak možete odlučiti ukrasti predmet, pri čemu ćete biti vraćeni na početak puta. Ako imate dovoljno resursa, moguće je i izgraditi dijelove rakete ili ih donirati, pri čemu ćete osvojiti bodove. Kroz igru, također imate priliku podići stripove i hranu za štakore, ili možete podići novog štakora u vrtiću. Kada jedan igrač postavi četvrtog štakora na svemirski brod ili stavi osmu oznaku za brojanje na ploču, igra završava, a igrač s najviše bodova osvaja. Ako dođe do neriješenog rezultata, igrač s najviše ratronauta na svemirskom brodu postaje pobjednik.

S First Rat igrom, doživjet ćete nezaboravne trenutke smijeha i zabave. Igra ima odličnu ravnotežu između strategije i zabave, a mehanike poput kretanja po poljima, prikupljanja resursa i izgradnje raketa osiguravaju dinamično iskustvo svakom igraču. S obzirom na temu igre, ova je igra nezaobilazna na popisu najsmješnijih društvenih igara. Sviđa mi se kreativna ideja o štakorima koji se natječu za osvajanje sira na mjesecu, a jednostavne mehanike osiguravaju da igra bude pristupačna svima, bez obzira na njihovo iskustvo s društvenim igrama. Ako tražite nešto novo i zabavno za svoju igraću kolekciju, svakako dajte priliku First Rat igri.

First Rat Društvena Igra

Roll Camera!: The Filmmaking Board Game • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Roll Camera!: The Filmmaking Board Game je izuzetno zanimljiva i originalna društvena igra koju je objavio Keen Bean Studio u 2021. godini. Iako relativno nepoznata, ova igra je definitivno vrijedna pažnje ljubitelja društvenih igara. Sama tematika igre, produkcija filma, je jedinstvena i donosi osvježavajuću promjenu među drugim društvenim igrama. U ovoj igri igrači su filmski producenti u propaloj producentskoj kući koja ima posljednju šansu za uspjeh. Moraju iskoristiti dostupne resurse kako bi snimili film na vrijeme i unutar budžeta, osigurali da je dovoljno visoke kvalitete i logične radnje. Bez gubitka vremena – “Roll Camera!”.

Ova kooperativna ili solo igra sa kockicama kombinuje upravljanje resursima, radnje koje obavljaš sa kockicama i rješavanje geometrijskih zagonetki. Igra koristi posebne kockice koje predstavljaju različite odjele u produkciji filma (kamera, svjetlo, ton, glumac, dizajn produkcije, vizualni efekti). Na svojim pločicama igrači dodjeljuju kockice različitim akcijama na glavnoj ploči ili na svojim individualnim pločicama. Svaki igrač ima specifičan odjel (redatelj, producent, snimatelj, montažer, dizajner produkcije ili zvijezda) s jedinstvenim akcijskim prostorima koje koristi tijekom svojeg poteza.

Igra zahtijeva da postavite filmsku ekipu u određene formacije kako bi se poklopili s ciljevima na karticama snimanja, istovremeno rješavajući probleme koji vam smetaju i održavajući sastanke produkcije kako biste iskoristili ideje iz vaše ruke. Sve ovo košta vrijeme i novac, a gubite ukoliko vam jedno ponestane. Također je bitno osigurati da vaš film postigne određenu razinu kvalitete kako biste pobijedili!

Na kraju igre, imat ćete jedinstven niz završenih kartica snimanja koje možete “premijerno” prikazati koristeći upute iz priče – to je igra produkcije filma koja stvara “pravi” film!

Ova igra je zaista posebna i pruža autentično iskustvo izrade filma. Sa svojim jedinstvenim kombinacijama mehanika, smiješnom tematikom i izazovnim zagonetkama, Roll Camera!: The Filmmaking Board Game je odabirom za ovaj popis novih smiješnih društvenih igara.

Roll Camera!: The Filmmaking Board Game Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!