Najbolje nove strateške društvene igre

U potrazi ste za novim izazovima? Ove nove strateške društvene igre su upravo ono što vam treba! U ovom blogu istražit ćemo najnovije igre koje će testirati vaše vještine planiranja, taktičkog razmišljanja i strategije.
Bez obzira jeste li iskusni strateg ili tek ulazite u svijet društvenih igara, ove nove igre će vas oduševiti svojom inovativnošću i dubinom. Pripremite se za izazov i istražite svijet novih strateških društvenih igara!

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je vrlo popularna strategijska društvena igra koja je izašla 2021. godine, a objavila ju je Feuerland Spiele. Ova igra je odabrana za našu listu nove strategijske društvene igre zbog svoje visoke ocjene među fanovima i kritičarima, te zbog visoke razine kompleksnosti koju nudi. Sama igra spada u područje strategijskih igara na ploči, a tematski se fokusira na izgradnju suvremenog zoološkog vrta i podršku konzervacijskim projektima diljem svijeta. Tijekom igre, igrači će graditi ograde, smjestiti životinje i podržavati konzervacijske projekte kako bi ostvarili cilj – vlasništvo najuspješnijeg zoološkog vrta. Igra je namijenjena za 1 do 4 igrača, s trajanjem igre od 90 do 150 minuta. Uz to, igra koristi nekoliko mehanika kao što su upravljanje rukom, izgradnja, upravljanje resursima, otvoreno biranje i niz drugih. Sama igra donosi bogatu kartičnu komponentu koja sadrži preko 250 karata sa životinjama, specijalistima i konzervacijskim projektima, svaka s posebnom sposobnošću.

Ukoliko ste ljubitelj strategijskih igara i želite se okušati u izgradnji i upravljanju zoološkim vrtom, Ark Nova je izvanredan odabir za vas. Prepustite se ovoj kompleksnoj i izazovnoj igri koja će vas držati zauzetima satima.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je jedna od najpopularnijih strategijskih društvenih igara koje su izašle 2020. godine. Ova igra donosi dubok i kompleksan doživljaj igranja, te je stoga odabrana kao izvrstan izbor za našu listu nove strateške društvene igre. Igra je namijenjena 1 do 4 igrača, što je sjajno jer omogućuje igru i manjim i većim skupinama ljudi.

Gloomhaven: Jaws of the Lion se smatra jednom od najboljih tematskih strategijskih igara, jer pruža intenzivno iskustvo u svijetu fantazije, borbe i istraživanja. Uz prekrasne miniature, igrači će istraživati mračne i tajanstvene scenarije te se suočiti s raznim izazovima. Njegovi mehanizmi, poput Action Queue-a i Action Retrieval-a, čine igranje dinamičnim i napetim. Također, igra je kooperativna, što znači da će igrači morati surađivati kako bi pobijedili različite protivnike i riješili tajne slučajeve unutar kampanje.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je igra koja je osvojila srca igrača diljem svijeta zahvaljujući svojoj visokoj ocjeni i popularnosti. Iako je razina kompleksnosti visoka, igra je uspjela privući pažnju i casual igrača zahvaljujući jednostavnijim pravilima i tutorialom koji pomaže novim igračima da se brzo upuste u avanturu. Kombinacija jedinstvenih mehanizama i zanimljive kampanje čini ovu igru izvrsnim izborom za ljubitelje strategijskih društvenih igara.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Igra koju danas predstavljamo na našem popisu nove strateške društvene igre je poznati Dune: Imperium. Ova igra, koja je objavljena 2020. godine od strane Dire Wolfa, pruža jedinstveno iskustvo koje će vas potpuno uvući u svijet Dune legende. Sama igra kombinira nekoliko mehanika, uključujući igru kartama, rezoluciju sukoba, izgradnju špilova, strategiju kupovine, i višenamjenske karte. Osmišljena za 1 do 4 igrača, Dune: Imperium pruža veliki izbor mogućnosti i dubinu igranja, između ostalog, i radije umjereno vrijeme igranja od 60 do 120 minuta. Ova igra se savršeno uklapa u našu temu političkih i znanstveno-fantastičnih društvenih igara. Prepoznata je kao jedna od najboljih igara koje kombiniraju strategiju, taktiku, i prelijepe tematske elemente iz filmova, knjiga i političkih intriga.

U Dune: Imperium, igrači preuzimaju uloge vođa Velikih Kuća Landsraada koji se pripremaju za nadolazeći rat. Temeljni element igre je izgradnja špilova karata koje će odrediti vaše strategije i poboljšati vašu vojnu i političku moć. Igra često ističe tajni-aspekt igre koji dolazi s prikrivenim informacijama i taktičkim odlukama koje morate donositi tijekom borbe za prevlast na planeti Arrakis. Zahvaljujući inteligentnoj igri karata i rezoluciji konflikta, Dune: Imperium je postala iznimno popularna među obožavateljima društvenih igara. Ono što igru čini posebno dobrim izborom za naš popis je njezina sposobnost da nas uvuče u kompleksnu političku pozadinu svijeta Dune, ali istovremeno ostane pristupačna i zabavna za igrače svih iskustava. Dune: Imperium je savršen odabir za sve ljubitelje strateških igara i obožavatelje Dune legende.

Dune: Imperium Društvena Igra

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-200 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag na našu listu nove strateške društvene igre! Danas vam predstavljamo jednu manje poznatu igru, koja je privukla pažnju zaljubljenika u društvene igre diljem svijeta. Riječ je o “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy”. Ova igra, objavljena 2020. godine od strane izdavačke kuće Lautapelit.fi, spada u područje strateških igara. Sveukupno, igra je dobila vrhunske ocjene i kritike od strane fanova. Njezin nivo kompleksnosti je visok, pa je idealna za one koji traže dublje iskustvo igranja.

“Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” je redizajnirana i nadograđena verzija osnovne igre “Eclipse” koja se prvi put pojavila 2011. godine. Ova nova verzija donosi mnoge poboljšanja i promjene u odnosu na original. Pored novog grafičkog dizajna koji zadržava priznate simbole prve edicije, igra također uključuje i kompletan set minijatura za 1. paket brodova, nove minijature za drevne civilizacije, genetičke ćelije, orbitalne objekte i još mnogo toga. Tu su i posebno oblikovani plastični umetci, prilagođene kockice za borbu te fino podešena mehanika igranja. Sve ove promjene čine “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” još boljom i zanimljivijom igrom.

Jednostavno rečeno, ova igra vam omogućuje da postanete vladar beskrajnih međuzvjezdanih civilizacija. Istražujete nove zvjezdane sustave, istražujete nove tehnologije i gradite svemirske brodove kako biste se suprotstavili svojim konkurentima. Svi igrači imaju različite prednosti i slabosti, stoga je ključno promišljati i planirati svoju strategiju temeljenu na njima. Osim toga, potrebno je pratiti i nastojanja drugih civilizacija jer ima mnogo potencijalnih načina za postizanje pobjede. Dakle, “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy” će vas izazvati na mnogo razina i testirati vaše strategijske vještine. Zahvaljujući svojim zapanjujućim minijaturama, detaljima i poboljšanoj mehanici, ova igra pruža jednoznačno zanimljivo iskustvo. Stoga je zasluženo na našoj listi novih strateških društvenih igara.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Naša prva preporuka za nove strateške društvene igre je “Izgubljeni Ruševine Arnaka”. Ova igra je osvojila srca mnogih igrača od njenog izlaska 2020. godine. Ako tražite igru koja spaja razne mehanike i donosi izazovnu i zanimljivu igračku avanturu, onda je ova igra savršen izbor. “Izgubljeni Ruševine Arnaka” spoj su izgradnje špila karata i postavljanja radnika na ploči. Igranjem ove igre ćete postati vođa ekspedicije koja istražuje otok, pronalazi izgubljene artefakte i suočava se s opasnim čuvarima. Unutar samog mehanizma izgradnje špila karata, igrači će moći koristiti te karte kako bi postavili svoje radnike. Istražujući otok, igračima će biti dostupne nove akcije za radnike. Poneke od tih akcija će zahtijevati resurse umjesto radnika, stoga je ključno imati dobru zalihu resursa kako bi se efikasno obavljale akcije. Bitno je napomenuti da svaki igrač ima samo jednu akciju po potezu, stoga je važno mudro odabrati koju akciju obaviti. Također, važno je pratiti i postupke drugih igrača kako biste unaprijedili mjesto na ploči i iskoristili dodatne mogućnosti. Sama igra nudi malo špilove karata, a velika raznolikost akcija, artefakata i opreme čini svaku partiju jedinstvenom. Ukratko, “Izgubljeni Ruševine Arnaka” je avanturistička igra koja će vas izazvati da istražite otok, upravljate resursima i otkrijete tajne koje se kriju na njemu. Sada je pravo vrijeme da započnete svoju ekspediciju i otkrijete Izgubljene Ruševine Arnaka!

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra

Great Western Trail (Second Edition) • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Great Western Trail (Second Edition) je jedna od manje poznatih igara objavljenih 2021. godine od strane izdavačke kuće eggertspiele. Ova igra spada u područje društvenih igara nazvano strategija te je namijenjena za 1 do 4 igrača, čije trajanje može biti u rasponu od 75 do 150 minuta. Ova igra se smatra jednom od najboljih strategijskih igara, s visokom razinom složenosti i odličnim ocjenama od strane obožavatelja i kritičara.

Great Western Trail nas vodi u 19. stoljeće Amerike, gdje igrači preuzimaju ulogu farmera i redovito vode svoju stoku s Teksasa do Kansas Cityja, gdje je šalju vlakom. Ovo donosi igračima novac i pobjedničke bodove. Naravno, svaki put kad stignete u Kansas City, želite da vam u staji budu najvrednija stoka. Međutim, “Great Western Trail” zahtijeva da se brinete o svojem stadu, ali i mudro koristite različite zgrade duž puta. Također, dobra ideja je angažirati sposobno osoblje: kauboje za poboljšanje stada, zanatlije za izgradnju vlastitih zgrada ili inženjere za važnu željezničku liniju.

Ako vješto upravljate svojim stadom i uspješno navigirate kroz prilike i zamke Great Western Trail, sigurno ćete osvojiti najviše pobjedničkih bodova i osvojiti igru.

Great Western Trail (Second Edition) dolazi s pravilima za solo igru, što omogućava igru za 1-4 igrača. Ova druga izdanja dolaze s brojnim promjenama koje unaprjeđuju iskustvo igre. Imajući na umu stari zapad i promjene koje su se dogodile, nova solo opcija protivnika i nevjerojatni krajolici, nećete znati odakle početi. Također, tu je nova stoka koju možete prodati!

Druga izdanja Great Western Trail dolaze s novim umjetničkim dizajnom Chrisa Quilliamsa, dvostruko slojenim pločama za igrače, dodatkom nove pasmine krava Simmental, dvije nove dvosmjerne zgrade, dvanaest zamjenskih tokena, četiri nove pločice majstora te više interakcije s drugim igračima.

Great Western Trail je kritički hvaljena igra o uzgoju stoke autorstva Alexandra Pfistera. Igrači pokušavaju prevesti svoje stado preko prerija ekonomski značajnog zapadnog Sjeverne Amerike i dostaviti ga u Kansas City. No, budite oprezni! Drugi kauboji dijele put s vama. Pozivamo vas da se zaputite u osvajanje divljeg zapada!

Great Western Trail (Second Edition) je odličan izbor za listu nove strateške društvene igre jer nudi složenu igru s mogućnošću solo igre te omogućava igračima da uzgajaju i vode svoje stado kroz nevjerojatnu američku divljinu. Uz različite elemente kao što su izgradnja zgrada, trgovina, i kreiranje strategije putem raznih mehanika, ova igra pruža duboku i zanimljivu igračku avanturu.

Great Western Trail (Second Edition) Društvena Igra

On Mars • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kada je riječ o novim strategijskim društvenim igrama, jedna igra se izdvaja kao pravi dragulj – “On Mars”. Ova manje poznata igra objavljena 2020. godine od strane Eagle-Gryphon Games je donijela svježinu i originalnost u svijet igara. Kao dio poddomene Strategijske igre, “On Mars” se ističe kao pravi izbor za ljubitelje kompleksnih igara.

Ova futuristička igra uključuje različite mehanike poput Closed Drafting, Contracts, Delayed Purchase, End Game Bonuses, Hand Management i Hexagon Grid. “On Mars” nudi igranje za 1 do 4 igrača, s trajanjem partije koje se proteže od 90 do 150 minuta. Nalazeći se u kategorijama gradnje grada, ekonomije, istraživanja, znanstvene fantastike, svemirskog istraživanja i izgradnje teritorija, ova igra ima potencijal da zadovolji raznolike ukuse igrača.

“On Mars” ima iznimno visoke ocjene od strane obožavatelja i recenzenata. Njegova složenost pruža izazov i uzbudljivu igru za iskusne strategiste. Ova igra nas vodi na Marsovu površinu, gdje igrači moraju uspostaviti koloniju samoodrživu i neovisnu o Zemlji. Izgradnja rudnika, generiranje električne energije, ekstrakcija vode, uzgoj biljaka i stvaranje zaklona samo su neki od izazova s kojima se igrači moraju suočiti. Kroz nekoliko rundi, igrači će morati donijeti važne odluke i iskoristiti pametne strategije kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Bez obzira jeste li strastveni ljubitelj strategijskih igara ili jednostavno želite iskusiti nešto novo, “On Mars” je odličan izbor. Njegove kompleksne mehanike i duboki sadržaj pružit će sate zabave i izazova. Budite spremni na intenzivnu igru u kojoj će svaki potez biti ključan za uspjeh. S “On Mars” uputite se na nevjerojatno putovanje do Crvenog planeta i pokažite svijetu svoje strategijske vještine.

On Mars Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!