Najbolje party društvene igre za printanje

U potrazi ste za party društvenim igrama koje možete isprintati i odigrati s prijateljima i obitelji? Ne tražite dalje! Ovaj blog donosi vam popis najboljih party igara koje možete isprintati i koje će vam osigurati nezaboravne trenutke smijeha i zabave.
Bez obzira jeste li ljubitelj igara za timsku suradnju, brze igre ili kvizova, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će vas oduševiti. Isprintajte igru, okupite ekipu i uživajte u nezaboravnom iskustvu igranja društvenih igara!

Sadržaj

Monikers • Broj igrača: 4-16


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Monikers je zabavna društvena igra koju ćeš s veseljem igrati na zabavama ili druženjima s prijateljima. Iako možda nije toliko poznata kao neke druge igre, Monikers ima vjerne fanove i odlične ocjene. Jednostavnost pravila čini ovu igru pristupačnom svima, bez obzira na iskustvo u igranju. Uz malo mašte i snalažljivosti, uživat ćeš u pokušajima da tvoji suigrači pogode poznata imena koristeći opise ili imitacije poznatih osoba.

Monikers je temeljen na popularnoj igri Celebrities, a igrači se izmjenjuju u pokušajima da njihovi suigrači pogode imena. Igra se sastoji od nekoliko rundi, pri čemu je svaka runda sve izazovnija. U prvoj rundi igrači mogu koristiti sve vrste opisa i imitacija kako bi pokušali objasniti ime, osim samog imena. U drugoj rundi igrači smiju izgovoriti samo jednu riječ koja će uputiti suigrače prema traženom imenu. U finalnoj rundi, igrači ne smiju koristiti riječi, već samo geste i pantomimu kako bi pomogli suigračima pogoditi ime.

Monikers je jednostavna igra koja donosi veliku dozu smijeha i zabave. Uz brojne mogućnosti imitacija, opisa i gestikulacija, svaka runda donosi nove izazove i smijeh do suza. Možda neće biti najpoznatija igra na tržištu, ali je definitivno zaslužila svoje mjesto na listi party društvenih igara za printanje.

Monikers Društvena Igra

The Resistance • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
The Resistance je popularna društvena igra koju su 2009. godine objavili Indie Boards & Cards. Ova igra je odabrana da bude dio našeg članka o party društvenim igrama za printanje, zbog svoje izuzetne popularnosti i zbog toga što se može igrati u većim grupama od 5 do 10 igrača. Također, zbog svojih mehanika tajnih uloga, igrači će uživati ​​u procesu otkrivanja tko su špijuni unutar grupe i koji će se timovi formirati kako bi izvršili misije protiv Imperije. Ova igra je posebna jer je potrebno puno taktičkog razmišljanja i timskog rada kako bi se ostvario uspjeh. S obzirom na temu članka, The Resistance je odličan izbor za party društvenu igru za printanje. Sa svojim mehanikama tajnih uloga, timskog djelovanja i igrom mete i lovca, osigurat će puno zabave i napetosti na vašem sljedećem druženju.

The Resistance Društvena Igra

Two Rooms and a Boom • Broj igrača: 6-30


 • Trajanje igre: 7-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dvije sobe i bomba, manje poznata igra objavljena 2013. godine od strane IELLO izdavača, sigurno će obradovati sve ljubitelje zabavnih društvenih igara za printanje. Ova igra pripada podkategoriji zabavnih igara s elementima izdaje te je namijenjena za 6 do 30 igrača. Iznimna prednost ove igre je što može biti igrana u svega 7 do 20 minuta, idealno za brzu dozu zabave. Dvije sobe i bomba kombinira razne mehanike poput glume, glasanja i moći koje su dodijeljene igračima.

Igra se odvija u pet različitih rundi, koje su vremenski ograničene, kako bi se osigurao dinamičan i uzbudljiv tijek igre. Igrači su podijeljeni u dvije sobe odnosno odvojena područja te pripadaju jednoj od dvije momčadi – Plavoj momčadi ili Crvenoj momčadi. Plava momčad ima svog predsjednika, dok Crvena momčad ima bombu. Izazov leži u tome da će se igrači nakon svake runde zamijeniti sobama, što dodatno komplicira situaciju. Ako je bomba Crvene momčadi u istoj sobi kao predsjednik Plave momčadi na kraju igre, Crvena momčad pobjeđuje. U suprotnom, pobjedu odnosi Plava momčad. Laži i obmane su ovdje itekako poticane, što garantira iznimnu zabavu i neočekivane obrate događaja.

Dvije sobe i bomba je igra koju svakako morate isprobati ako volite društvene igre koje uključuju skrivanje identiteta, taktiku i brzo donošenje odluka. Ova igra je odabrana kao izvrstan primjer zabavnih društvenih igara za printanje jer pruža nevjerojatnu dozu interakcije među igračima i nikada ne ostavlja ravnodušnim. Njezina dinamičnost te mogućnost igranja s velikim brojem sudionika čini je posebnom u svijetu društvenih igara. Bez sumnje, uz Dvije sobe i bomba, vaša zabava će biti nezaboravna!

Two Rooms and a Boom Društvena Igra

Salem 1692 • Broj igrača: 4-12


 • Trajanje igre: 25-35 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Salem 1692 je relativno nepoznata igra iz 2015. godine koju je objavio (Web published). Igra je namijenjena za 4 do 12 igrača, a trajanje jedne partije je između 25 i 35 minuta. Ova igra pripada području društvenih igara za zabave i uključuje mehanike upravljanja rukom, eliminaciju igrača, igru izdajnika i glasanje.

Salem 1692 je igra sa dobrom ocjenom među fanovima i recenzijama, a razina kompleksnosti je jednostavna. Iako možda nije toliko poznata široj publici, ova igra oduševit će ljubitelje igara koje se igraju u društvu.

Postavljena u opasno vrijeme u povijesti, igranje Salema 1692 predstavit će igračima napetost, političke igre i vjerski ekstremizam koji su i danas tema rasprava. Smještena u grad Salem u Massachusettsu 1692. godine, igrači će imati priliku proživjeti ovu opasnu epohu.

Ova igra dolazi u pakiranju koje izgleda poput stare knjige s magnetnim zatvaranjem. Igra, kamuflirana kao istrošena kožna knjiga, lako se može sakriti na polici i pretvarati se da je antikni predmet.

U Salemu 1692, igrači mogu odabrati između 12 različitih likova, kao što su mlada sluškinja Mary Warren, svećenik Samuel Parris, farmer John Proctor, pripovjedačica Tituba i prosjakinja Sarah Good. Svaki lik ima svoju biografiju koju igrači mogu pročitati u priručniku.

Tijekom igre, igrači sakupljaju karte koje koriste za optužbu ili obranu drugih igrača. Odlučujući kome vjerovati ključno je za preživljavanje, budući da ne možete igrati kartu na sebe. Kada posumnjate da je netko vještica, možete početi optuživati ​​crvenim kartama za optužbu. Kada se dovoljno optužbi stavi na jednog od igrača, igrač koji postavi posljednju optužbu odabire jednu od njegovih karata suđenja. Kada se otkriju sve karte suđenja vještica, seljani Salema pobjeđuju.

Igrači također mogu koristiti zelene i plave karte poput “Alibija”, “Šahtova”, “Posrednika”, “Azila” i “Žrtvenog jarca” kako bi pomogli ili naškodili svojim saveznicima ili neprijateljima.

Kako igrači povlače karte, s vremenom će povući crne karte koje imaju trenutni učinak. Jedna crna karta, “Noć”, prisiljava sve igrače da zatvore oči dok vještice biraju nekoga za eliminaciju, a Konstabl bira nekoga za potencijalno spašavanje. Druga crna karta, “Zavjera”, prisiljava sve igrače da uzmu kartu suđenja od igrača s lijeve strane. Brzo ubijanje vještica ključno je, inače će “Zavjera” brzo okrenuti cijeli grad na zlo.

Optužbe će vrlo brzo početi letjeti, a vrisak “Ona je VJEŠTICA!” probudit će susjede. Hoćete li biti heroj koji čisti svoj grad od vještica ili ćete biti krivo optuženi i obješeni zbog vještičarenja? Ili možda sami budete vještica, izbjegnete osudu i dovedete Salem do propasti.

Salem 1692 je prva igra u seriji “Mračnih gradova” od strane Facade Games-a.

Iako možda nije tako poznata kao neke druge igre, Salem 1692 donosi jedinstvenu kombinaciju mehanika, atmosfere i tematike. U ovoj igri, svaki krivi potez ili pogrešna optužba može biti kobna i dovesti do vješanja. Ovo je odličan izbor za listu party društvenih igara za printanje jer je jednostavna za naučiti, brza za igranje i pruža nevjerojatno napetost i uzbudljivo iskustvo za veliki broj igrača. Igrači će uživati u donošenju odluka, optužbama, otkrivanju tajnih identiteta i taktičkom planiranju. Bez sumnje, Salem 1692 će donijeti mnogo smijeha, intriga i nezaboravnih trenutaka na večerima druženja.

Salem 1692 Društvena Igra

Medium • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Medium je relativno nepoznata društvena igra objavljena 2019. godine od strane izdavačke kuće Greater Than Games, LLC. Ova igra, namijenjena za 2 do 8 igrača, ima kratko vrijeme trajanja od 30 do 45 minuta. Nalazi se u podkategoriji Party Games društvenih igara, a mehanike igre uključuju ograničeno komuniciranje i timski rad. Medium spada u kategorije igara s kartama, društvenih igara namijenjenih zabavi, igara koje se mogu printati i riječnih igara.

Medium nudi jedinstvenu i zabavnu igračku mehaniku u kojoj igrači preuzimaju ulogu psiholoških medija te koriste svoje moćne ekstra-senzorne sposobnosti kako bi pristupili mislima drugih igrača. U paru, mentalno određuju Medium – riječ koja povezuje riječi na njihovim karticama – te pokušavaju izgovoriti istu riječ u isto vrijeme. Sama igra je vrlo jednostavna za naučiti, što je čini pogodnom za sve vrste igrača.

Medium je dobio dobre ocjene od obožavatelja i kritičara, a njezina jednostavnost čini je pogodnom igrom za društvena okupljanja i zabavne trenutke s prijateljima ili obitelji. Njezina komunikacijska ograničenja i timski aspekt pružaju igračima priliku za povezivanje i suradnju, dok istovremeno razvijaju kreativno razmišljanje i sposobnost izražavanja misli.

Pozicioniranje Mediuma na ovom listi je opravdano s obzirom na njezinu igračku mehaniku i usmjerenost na zabavu. Ova igra će osigurati nezaboravne trenutke smijeha i interakcije među igračima. Print i Play opcija čini je dodatno pristupačnom i jednostavnom za organizaciju, čineći je savršenom igrom za sve vrste zabava, uključujući i party atmosferu. Medium definitivno zaslužuje svoje mjesto među najboljim party društvenim igrama koje se mogu printati.

Medium Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!