Najbolje party kooperativne društvene igre

Pripremite se za nevjerojatnu zabavu s najboljim party kooperativnim društvenim igrama! Ove igre su idealne za sve vrste zabava, od rođendanskih proslava do opuštenih druženja s prijateljima.
Naš popis najboljih party kooperativnih društvenih igara donosi vam raznolike opcije koje će podići atmosferu na višu razinu. Bez obzira jeste li ljubitelj zagonetki, brzih reakcija ili kreativnih izazova, ove igre će vas nasmijati, zabaviti i potaknuti timski duh. Spremite se za nezaboravne trenutke smijeha, suradnje i natjecanja dok se zajedno suočavate s izazovima i pokušavate postići zajedničku pobjedu!

Sadržaj

Just One • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 20-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Just One je popularna igra koju je objavila Repos Production 2018. godine, namijenjena je za 3 do 7 igrača, a trajanje jedne partije može biti od 20 do 60 minuta. Ova igra spada u područje društvenih igara za zabave i ima odlične ocjene i recenzije od strane fanova. Just One je jednostavna igra, opisana kao kooperativna zabavna igra, što je upravo ono što je čini idealnom za ovu listu kooperativnih društvenih igara za zabave.

U Just One igri, cilj je zajedno otkriti što više tajanstvenih riječi. Svaki igrač mora dati jedinstvenu sugestiju kako bi pomogao svom suigraču da pogodi riječ, ali pazite, jer će se identični prijedlozi odbaciti! Ova igra se sastoji od 13 karata, a cilj je postići što bliži rezultat 13. Ako igrači točno pogode riječ, dobivaju jedan bod. Ako pogriješe, ne samo da gube trenutnu kartu, već i vrhunsku kartu sa špila, što znači da gube 2 boda. Ako pak ne uspiju dati odgovor, gube samo trenutnu kartu, odnosno 1 bod.

Just One se ističe u kategoriji zabavnih igara s riječima i ima nekoliko posebnih mehanika koje ga čine jedinstvenim. Ograničena komunikacija između igrača jedna je od tih mehanika, što znači da igrači moraju biti maštoviti kako bi pomogli svojim suigračima. Također, ova igra savršeno spaja elemente suradnje, gdje igrači moraju zajedno raditi kako bi postigli visok rezultat. S obzirom na to da su društvene igre za zabave dobile veliku popularnost, Just One je odličan izbor za ovu listu. Njegova jednostavnost i mogućnost prilagođavanja broju igrača čine ga savršenom igrom za partije i druženja.

Just One je osvojio igrače diljem svijeta, a u Hrvatskoj ima sve veću popularnost. Uz visokokvalitetne komponente i dodatak 50 novih riječi, Just One je obogatio svjetsko izdanje ove igre. Sve to čini Just One nevjerojatno zabavnom igrom koja će sigurno donijeti osmijeh na lica vaših prijatelja na druženjima.

Just One Društvena Igra

Codenames: Duet • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Kada planirate zabavu s prijateljima, ne postoji ništa bolje od kvalitetne društvene igre koja će oduševiti svakoga. Upravo zato je “Codenames: Duet” idealan izbor za sve koji traže kooperativnu društvenu igru za zabavne večeri u društvu. Ova igra, objavljena 2017. godine od strane Czech Games Edition, donosi novo iskustvo popularne igre “Codenames” u kojoj se igrači međusobno natječu kako bi pronašli svoje agente među karticama na stolu.

“Codenames: Duet” je igra za 2 do 2 igrača sa vremenom trajanja od 15 do 30 minuta. Ova igra spada u područje obiteljskih igara i društvenih igara za zabave, a nudi i nekoliko zanimljivih mehanika poput limitirane komunikacije, kooperativne igre i elemenata rizika. Kategorije igre uključuju kartične igre, dedukciju, špijune/tajne agente i igre sa riječima.

Jedan od razloga zašto “Codenames: Duet” zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu je visoka ocjena i pozitivne kritike ove igre. Unatoč jednostavnosti pravila, ova igra nudi izazovne odluke i zahtijeva dobru komunikaciju i timski rad.

U ovoj igri, igrači moraju surađivati kako bi pronašli sve agente, a istovremeno izbjegavajući otkrivanje ubojica. Igra se odvija na ploči koja je podijeljena u mrežu od 5×5, a svaki igrač vidi svoju vlastitu stranu ploče na kojoj su označene karte sa agentima i ubojicama. Izazov je dati sugestivnu jednoriječnu daj to igrača kako bi prepoznao svoje agente. Međutim, oprez treba biti na visokoj razini jer pogreška može dovesti do neuspjeha tima.

“Codenames: Duet” je igra koja pruža dinamično iskustvo puno uzbuđenja i napetosti. Izvrsno je rješenje za sve zabave u kojima želite surađivati s prijateljima umjesto da se međusobno natječete. S raznolikim mehanikama i prekrasnim dizajnom, ova igra će vas oduševiti već na prvi pogled.

Codenames: Duet Društvena Igra

So Clover! • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Evo jedne manje poznate igre koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje zabavnih društvenih igara – So Clover! Ova igra je objavljena 2021. godine od strane poznate izdavačke kuće Repos Production. Namijenjena je za 3 do 6 igrača i igra se u trajanju od 30 do 30 minuta. So Clover! spada u područje igara za zabavu, a bogatstvo mehanizama koje nudi čini je savršenom za listu party kooperativnih društvenih igara. Ova igra kombinira komunikacijsko ograničenje i kooperativni stil igranja, što je čini posebno zanimljivom.

Bez obzira na to što je manje poznata, So Clover! uživa izvrsne ocjene od strane fanova i recenzija, što ga svrstava među najbolje igre u svojoj kategoriji. Ono što se posebno ističe kod ove igre je jednostavnost, što je čini pristupačnom i atraktivnom za sve vrste igrača.

U So Clover! igrači moraju surađivati kako bi ostvarili najviši mogući rezultat. Naime, svaki igrač dobiva ključne riječi koje tajno piše na svom Djetelinskom listu. Zajednička nit između tih ključnih riječi služi kao smjernica za rješavanje zagonetki i pogađanje ključnih riječi ostalih igrača. Na kraju igre, skupite rezultate i zabilježite ih. Cilj je svaki put nadmašiti prethodni rezultat.

So Clover! je igra koja će vam pružiti puno smijeha i zabave, bilo da igrate sa starim prijateljima ili s novim poznanicima. Njezina jednostavnost neće ograničiti vašu kreativnost i igračke vještine. Budite spremni na izazov, surađujte s ostalim igračima i zajedno stvarajte legende!

So Clover! Društvena Igra

Tajemnicze Domostwo • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Tajemnicze Domostwo je coop igra za 2 do 7 igrača koja će vam pružiti nezaboravno iskustvo u rješavanju misterioznih zagonetki. Smještena u tajanstvenu staru palaču, ova igra triler tematike donosi zanimljivu i uzbudljivu avanturu u kojoj igrači moraju surađivati kako bi otkrili tajne života u tom mističnom mjestu. Igru je izdao Portal Games 2013. godine i premda možda nije toliko poznata kao neke druge igre, tajna koju krije u sebi svakako ju čini vrijednom pažnje.

Tajemnicze Domostwo je jedinstvena igra zbog svog gameplaya u kojem igrači djeluju zajedno kako bi riješili misterij. Jedan igrač preuzima ulogu duha koji pokušava pomoći ostalim igračima u otkrivanju istine o nepravednom ubojstvu koje se dogodilo prije više od stotinu godina. Ostali igrači su psihici koji su pozvani u vilu kako bi pokušali razumjeti što duh pokušava reći i donijeti mir njegovoj duši. Imaju sedam dana i noći da postignu cilj i riješe misterij. Ako uspiju u timu, svi igrači pobjeđuju zajedno s duhom.

Tajemnicze Domostwo donosi jednostavne mehanike koje dodatno naglašavaju suradnju i komunikaciju među igračima. Svi moraju zajednički raditi na dešifriranju tragova i povezivanju informacija kako bi otkrili istinu. Igrači će morati pažljivo upravljati svojim kartama i tijekom igre pratiti ograničenja komunikacije kako bi ostali u tajnosti.

Tajemnicze Domostwo je izvrstan izbor za ljubitelje tajanstvenih igara koji uživaju u suradničkom igranju. Njegova zanimljiva tema, zajednički rad i tajanstvena atmosfera jamče uzbudljivo iskustvo za sve sudionike. Ova igra se ističe svojim jedinstvenim pristupom tematici i mehanikama, te je zasluženo na popisu najboljih party kooperativnih društvenih igara. Bez obzira jeste li novi u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, Tajemnicze Domostwo će vam pružiti nezaboravne trenutke zabave i izazova.

Tajemnicze Domostwo Društvena Igra

The Mind • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Kada je riječ o društvenim igrama za zabave, možda ne biste odmah pomislili na igru poput The Mind. Međutim, ova inovativna igra zaslužuje svoje mjesto na našem popisu najboljih party kooperativnih igara. Objavljena 2018. godine, The Mind nudi jedinstveno iskustvo koje vas stavlja u ulogu tima s ciljem da zajedno pobijedite sve razine igre.

The Mind je jednostavan po konceptu, ali izazovan u gameplayu. Osnovna ideja je da igrači trebaju surađivati kako bi odigrali karte u redoslijedu od najmanjeg do najvećeg broja, ali ne mogu međusobno komunicirati. Nema riječi, nema znakova ili žestokih pogleda. Samo trebate gledati jedni u oči, tražiti tajanstvene signale i pronaći pravo vrijeme da odigrate kartu. Ako svi igrači odigraju kartu u ispravnom redoslijedu, prelazite na sljedeću razinu. Međutim, ako netko odigra kartu koja je niža od ostalih karata, gubite život.

The Mind je poseban jer izaziva timsku koheziju i stvaranje tajanstvenih veza među igračima. Morate naučiti kako čitati misli svojih suigrača, pratiti njihove signale i zajedno razviti nevjerojatnu sinergiju. Ova igra je savršena prilika za povezivanje s prijateljima i provođenje predivne večeri zajedno.

The Mind je igra bez žurbe, iako ima vremensko ograničenje. Uz samo nekoliko setova karata, igra je jednostavna za postavljanje i spremanje. Također, jedna igra može trajati samo 20 minuta, što je idealno za zabavne večeri kod kuće ili društvena okupljanja s prijateljima.

Unatoč svojoj jednostavnosti, The Mind donosi uzbuđenje i napetost u igru. Ponekad ćete biti u savršenoj sinergiji sa svojim suigračima, a ponekad će nijanse tijekom igre postati pravi izazov. Morate donositi odluke u trenutku, pratiti intuiciju i vjerovati svojim instinktima. The Mind će testirati vašu sposobnost koncentracije, komunikacije i timskog rada.

Sada kada znate šta The Mind donosi na stol, ne smijete propustiti ovo iskustvo. Ova jedinstvena igra će testirati granice vašeg uma, a istovremeno donijeti mnogo zabave i uzbuđenja. Ne zaboravite dodati The Mind na svoj popis za sljedeći društveni susret i pripremite se za tajnovite trenutke, nevjerojatne sinergije i divne uspomene.

The Mind Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!