Najbolje popularne društvene igre za 4 igrača

Zanima vas koje su trenutno najpopularnije društvene igre za 4 igrača? Ne tražite dalje! U ovom blogu otkrit ćemo vam najtraženije igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta.
Bez obzira jeste li ljubitelj strategije, taktike ili brze akcije, ove popularne društvene igre pružit će vam nevjerojatno iskustvo i nezaboravne trenutke s prijateljima ili obitelji. Spremite se za uzbudljive avanture, natjecanja i smijeh dok istražujete najpopularnije društvene igre za 4 igrača.

Sadržaj

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic Legacy: Season 1 je jedna od najpopularnijih društvenih igara sa četiri igrača. Kao što možda možete reći iz samog naziva, ova igra donosi elemente kampanje i priče koja se odvija kroz niz sesija. Igrači se suočavaju sa svjetskom pandemijom i tim stručnjaka za borbu protiv bolesti moraju putovati širom svijeta kako bi istražili i liječili različite zaraze koje prijete čovječanstvu. Akcije igrača su ključne za prevenciju širenja zaraze, istraživanje lijekova i spašavanje svijeta.

Pandemic Legacy: Season 1 je kooperativna igra u kojoj svi igrači moraju surađivati ​​i donositi odluke zajedno kako bi nadmudrili igru. Svaki igrač ima različitu ulogu sa posebnim sposobnostima koje mogu pružiti prednost timu u ostvarivanju ciljeva. Mehanike poput akcijskih bodova, upravljanja rukama karata i kretanja igrača po mapi omogućuju dinamičnu i taktičku igru. Bez obzira na to je li vaš cilj spašavanje svijeta ili planiranje strategije, ova igra pruža dubok i dojmljiv doživljaj.

Ono što čini Pandemic Legacy: Season 1 posebnim je njegova “Legacy” komponenta. Kroz igru, otkrivate nove elemente, pravila i komponente koje trajno mijenjaju tijek igre. Možda ćete morati pisati po karticama, odlučivati ​​koje dijelove igre ćete zavladiti, a čak i likovi se mogu gubiti. Ovaj element daje igri jedinstven osjećaj progresije i napetosti dok pratite priču i napredujete kroz mjesecima.

Uz visoko ocijenjenu popularnost među ljubiteljima društvenih igara, Pandemic Legacy: Season 1 se ističe kao jedna od najomiljenijih igara sa četiri igrača. Njegova taktička dubina, dinamičnost i mogućnost personalizacije čine ga izvrsnim izborom za sve ljubitelje strategijskih igara. Bez obzira jeste li već iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, Pandemic Legacy: Season 1 će vas sigurno zaraziti svojim nevjerojatnim iskustvom igranja.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Jedna od popularnih društvenih igara za četiri igrača je Gloomhaven. Ova igra, koju je 2017. godine objavila Cephalofair Games, stekla je veliku popularnost među igračima. Gloomhaven je strateška igra s tematskim elementima, smještena u svijet avanture i fantazije. Igrači preuzimaju ulogu avanturista koji istražuju tamni kutak svijeta, suočavajući se s opasnim zatvorenim prostorima i zaboravljenim ruševinama. Oni moraju surađivati kako bi očistili ove opasne prostore, razvijajući svoje vještine iskustvom i plijenom te donoseći odluke koje oblikuju priču igre.

Gloomhaven se ističe po svojoj složenosti i dubini. Ovo nije igra koju možete završiti u jednoj sesiji, već je namijenjena igranju tijekom više susreta. Nakon završetka scenarija, igrači donose odluke koje će odrediti tijek priče, slično kao kod knjige “Odaberi vlastitu avanturu”. Svaki scenarij je kooperativno iskustvo u kojem će se igrači boriti protiv automatiziranih čudovišta koristeći inovativni sustav karata za određivanje redoslijeda igre i akcija koje će igrač poduzeti na svojem potezu.

Tijekom svog poteza, igrač će birati dvije karte iz svog kompleta i postaviti ih pred sebe. Broj na vrhu određuje inicijativu igrača, dok svaka karta ima gornje i donje moći. Kad dođe na red, igrač odlučuje hoće li koristiti gornju moć jedne karte i donju moć druge, ili obratno. Međutim, igrači moraju biti oprezni jer će s vremenom trajno gubiti karte iz ruke. Ako trebaju predugo očistiti prostor, mogu potrošiti sve svoje karte i biti prisiljeni povući se.

Gloomhaven pruža izazovne i poticajne gameplay mogućnosti, s mogućnošću istraživanja i proširivanja svijeta te donošenja odluka koje oblikuju priču. Iako je složen, zahtjevan i dugotrajan, vrijeme provedeno u ovom svijetu avanture i fantazije sigurno neće biti uzaludno. Stoga je Gloomhaven odličan izbor za sve ljubitelje strategijskih igara koji traže duboko i zanimljivo iskustvo za četiri igrača na njihovim druženjima.

Gloomhaven Društvena Igra

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je popularna društvena igra iz 2016. godine, koju je objavila tvrtka FryxGames. Ova igra, koja traje između 1 i 5 igrača, deo je poddomene strategijskih igara na ploči. Igrači preuzimaju uloge korporacija koje rade zajedno na procesu terraformiranja Marsa, ali se takmiče za osvajanje bodova koji se dodeljuju ne samo za njihov doprinos u terraformiranju, već i za razvoj infrastrukture širom solarnog sistema i postizanje drugih pohvalnih dostignuća. Terraforming Mars ima izuzetno visoke ocjene fanova i kritičara, a nivo kompleksnosti je umjeren. Ova igra je, između ostalog, popularna zato što kombinuje nekoliko zanimljivih mehanika kao što su zatvoreni odabir karata, ugovori, zatvorene oblasti, bonusi na kraju igre, upravljanje rukom karata i heksagonalna mreža. S obzirom na temu popularne društvene igre za četiri igrača, Terraforming Mars je odličan izbor jer nudi priliku za interaktivnu igru i strategijsko planiranje koraka, pružajući igračima izazov i zabavu tokom dugačke igre koja traje između 120 i 240 minuta.

Terraforming Mars Društvena Igra

Scythe • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-115 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Scythe je popularna igra za društvo koja će vas odvesti u mračni i intrigantni svijet alternativne povijesti Europe u 1920-ima. U ovoj igri, igrači preuzimaju ulogu likova iz pet različitih frakcija istočne Europe. Svaki od njih ima jedinstvene ciljeve i sposobnosti te se bori za svoju frakciju i prikuplja resurse kako bi osvojio teritorij oko tajanstvene Tvornice.

Jedna od ključnih karakteristika igre je gradnja mehanizama (engine-building) koji omogućuju igračima gotovo potpunu kontrolu nad njihovom sudbinom. Osim skrivenih ciljeva, igra nema elemente sreće ili varijabilnosti. Odluke koje igrači donose tijekom igre, poput interakcije s građanima istraživanih područja ili izbora u borbi, utječu na ishod i tijek igre.

Scythe koristi brzi mehanizam odabira radnji kako bi igra održala dinamiku i smanjila čekanje između poteza igrača. Iako ima mogućnost direktne borbe, igra nema eliminaciju igrača, što omogućuje svima da ostanu u igri i nastave svoju strategiju.

Igra također nudi mogućnost nadogradnje radnji, izgradnje struktura, zapošljavanja regruta, aktiviranja robota i širenja teritorija. Sve te mehanike omogućuju igračima napredak kroz igru i postizanje osjećaja kontrole i razvoja. Redoslijed u kojem igrači poboljšavaju svoje mehanizme doprinosi jedinstvenom doživljaju svake partije, čak i kada igrate istu frakciju više puta.

Scythe je složena strategijska igra koja pruža izazov i dubinu gameplaya. Njeno mjesto na ovoj listi popularnih društvenih igara za četvero igrača potvrđuje njezinu kvalitetu i atraktivnost. Za ljubitelje igara sa snažnom temom i mogućnošću stvaranja vlastite strategije, Scythe je definitivno izbor koji će vas oduševiti.

Scythe Društvena Igra

The Castles of Burgundy • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
The Castles of Burgundy je popularna društvena igra koja će sigurno oduševiti ljubitelje strategijskih igara. Ova igra je jednostavna za naučiti, ali pruža dublju i izazovnu igračku mehaniku koja će držati igrače zainteresiranima. Osim toga, ova igra je odabrana za našu listu popularnih društvenih igara za 4 igrača zbog svoje popularnosti među igračima i visokih ocjena koje je dobila od strane fanova i recenzenata. Castles of Burgundy je izdana 2011. godine, a njezina tema je smještena u srednjovjekovnu Francusku, točnije u regiju Burgundiju. Svaki igrač preuzima ulogu aristokrata koji kontrolira svoj mali princedom. Cilj igre je izgraditi naselja i moćne dvorce, trgovati duž rijeke i iskoristiti rudnike srebra, koristeći pritom znanje putnika.

Jedna od glavnih mehanika igre je postavljanje pločica naselja na igraću ploču princedoma. Svaka pločica ima svoju posebnu funkciju koja se aktivira kada se postavi na princedom. Princedom se sastoji od nekoliko regija, a svaka regija zahtijeva odgovarajuću vrstu pločica naselja. Igra se sastoji od pet faza, svaka faza podijeljena je na pet rundi. Svaka faza započinje s punom zalihom pločica naselja i pločica dobara na igraćoj ploči. Svaka runda počinje bacanjem dvije kockice od strane svakog igrača, a igrač koji je trenutno prvi prema redu bacanja baca još jednu kockicu za postavljanje pločica dobara. Ovisno o rezultatu bacanja kockice, dostupne su određene pločice dobara na igraćoj ploči. Tijekom svake runde, igrači obavljaju svoje poteze prema redu bacanja. Na svom potezu, igrač može izvršiti dva od četiri moguća tipa akcija: uzeti pločicu naselja iz numerirane ponude na igraćoj ploči i staviti je u pripremno područje na svojoj igraćoj ploči, premjestiti pločicu naselja iz pripremnog područja na svojoj igraćoj ploči na mjesto koje odgovara broju na njegovoj kockici u odgovarajućoj regiji, dostaviti dobra koja odgovaraju broju na kockici ili kupiti pločicu naselja iz središnje ponude na igraćoj ploči i staviti je u pripremno područje na svojoj igraćoj ploči. Svaka pločica naselja nudi različite pogodnosti poput dodatnih akcija, novca, napredovanja na traci redoslijeda poteza, više pločica dobara, pomicanja rezultata bacanja kockica ili dobivanja bodova. Bonus bodovi se dodjeljuju za popunjavanje regije pločicama naselja.

Ono što čini igru The Castles of Burgundy posebnom jest kombinacija strategije planiranja i sreće prilikom bacanja kockica. Igrači će morati pametno koristiti svoje poteze kako bi ostvarili najveći broj bodova i iskoristili prednosti koje pločice naselja pružaju. Ova igra je idealna opcija za četiri igrača jer omogućuje interakciju među igračima, ali isto tako pruža dovoljno prostora za razvoj vlastite strategije i igru prema vlastitom stilu. The Castles of Burgundy je igra koja će vas izazvati i zabaviti, nudeći vam istodobno vrijeme za razmišljanje i ulazak u svijet srednjovjekovne Francuske.

The Castles of Burgundy Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!