Najbolje popularne društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet popularnih društvenih igara za djecu! Ako tražite igre koje su omiljene među djecom i pružaju satima zabave, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najnovije i najpopularnije društvene igre koje će potaknuti maštu, razvoj vještina i socijalnu interakciju vaših mališana. Bez obzira jeste li u potrazi za avanturama, zagonetkama ili kreativnim izazovima, ove igre će osigurati nezaboravno iskustvo za vašu djecu. Pridružite nam se dok istražujemo svijet igara koje su osvojile srca mnogih djece diljem svijeta!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljamo popularnu društvenu igru za djecu koja je osvojila srca mnogih – Wingspan! Izdavač ove igre je Stonemaier Games, a objavljena je 2019. godine. Wingspan je igra za 1 do 5 igrača, s vremenom trajanja od 40 do 70 minuta. Ova igra pripada poddomeni Društvene igre, Strategijske igre za cijelu obitelj. Wingspan kombinira različite mehanike igre poput sklapanja ugovora, bacanja kockica, upravljanja kartama te odabira između ponuđenih opcija.

Ono što je čini posebnom su predivno ilustrirane karte s više od 170 vrsta ptica, koje je bilježila Beth Sobel, Natalia Rojas i Ana Maria Martinez. U Wingspanu se svaki igrač bavi istraživanjem, promatranjem ptica, ornitologijom i sakupljanjem. Cilj igre je otkriti i privući najbolje ptice u svoju mrežu rezervata za divlje životinje. Svaka ptica omogućuje vam da pokrenete moćne kombinacije poteza u različitim staništima.

Jedan od zanimljivih aspekata ove igre je dobivanje tokena hrane pomoću posebne kockice koja se baca u kulu za hranjenje ptica. Također možete polagati jaja različitih boja ili koristiti stotine jedinstvenih karata ptica. Wingspan je takmičarska igra u kojoj pobjednik postaje igrač s najviše bodova nakon četiri runde.

Wingspan je dobio izvrsne ocjene od fanova i kritičara, a razina složenosti je umjerena. Ova igra je odličan izbor za djecu jer je interaktivna, poučna i zabavna. Sa svojim prekrasnim ilustracijama ptica, Wingspan će zasigurno oduševiti mališane i potaknuti njihovu ljubav prema prirodi.

Wingspan Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je popularna društvena igra za djecu koja će vas odvesti na uzbudljivu avanturu u potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. Ova nova verzija igre donosi inovativan mehanizam kooperativne igre u kojoj morate taktički koristiti svoje karte i dobro komunicirati s ostalim članovima posade kako biste uspješno savladali izazove koji vas očekuju. U dubinama oceana, gdje su vaše komunikacijske mogućnosti ograničene, timski rad postaje ključan jer nije dovoljno samo pobjeđivati u trikovima, već i pažljivo voditi računa o redoslijedu kojim se pobjeđuju. The Crew: Mission Deep Sea omogućava vam da doživite uzbuđenje istraživanja podvodnih tajni, ali samo uz besprijekornu igru i pomalo sreće ćete uspjeti doseći Mu – tajanstveni potopljeni kontinent.

Ova društvena igra privukla je pažnju mnogih ljubitelja igara i dobila visoke ocjene od strane fanova i kritičara. Njezin jednostavan sistem igre omogućuje djeci da se brzo uključe u akciju, dok stariji igrači uživaju u taktičkim izazovima i suradnji s ostalim članovima posade. Također, treba napomenuti da je The Crew: Mission Deep Sea smješten u futurističkom znanstveno-fantastičnom svijetu koji će zasigurno privući maštu djece i potaknuti njihovu kreativnost.

Ova društvena igra je odličan izbor za djecu koja vole istraživati i surađivati sa svojim prijateljima. Slijedit ćete misteriozne tragove i rješavati razne zagonetke dok se približavate tajanstvenom Mu. The Crew: Mission Deep Sea će vas oduševiti svojim jednostavnim mehanizmom, ali i dubinom igre koja će vam pružiti mnoštvo izazova i uzbuđenja. S ovom igrom, vaša djeca će se zabavljati satima, dok istovremeno razvijaju timski rad, komunikacijske vještine i kreativno razmišljanje.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Vrlo popularna društvena igra koju vam predstavljam na ovom popisu je Cascadia, objavljena 2021. godine od strane Flatout Games. Ova igra je idealna za djecu i obiteljsko okupljanje jer nudi jednostavnu razinu kompleksnosti. Cascadia se odvija u predivnom okruženju pacifičkog sjeverozapada, gdje ćete graditi teren i naseljavati ga raznovrsnim biljkama i životinjama. Osvojila je srca mnogih igrača svojom mješavinom strategije i složenosti, pružajući satima zabave.

U ovoj igri imate zadatak da gradite svoj teren koristeći šestokutne pločice različitih staništa i naseljavate ih životinjama. Na raspolaganju su vam različite kombinacije pločica i životinjskih tokena, ali morate mudro birati jer svaka pločica prikazuje određenu vrstu životinje koju možete smjestiti samo na odgovarajuće stanište. Strategija je ključna jer želite da se pločice slažu tako da se stvaraju velika područja iste vrste staništa kako biste ostvarili više bodova.

Jedna od najzanimljivijih karakteristika ove igre je otvoreno biranje tokena životinja. Na raspolaganju su vam četiri nasumično odabrane pločice koje su uparene s životinjskim tokenima. Međutim, ako imate prirodni token, imate mogućnost da odaberete kombinaciju koja vam najviše odgovara. Ova mehanika donosi dodatnu dubinu igri jer morate pažljivo procijeniti koje su kombinacije najbolje za ostvarivanje maksimalnog broja bodova.

Ne samo da je Cascadia atraktivna zbog svoje jednostavne složenosti i kreativne mehanike, već je i tematski primjerena ovom popisu popularnih društvenih igara za djecu. Kroz ovo iskustvo igre, djeca će moći istraživati prekrasne krajolike i divljinu pacifičkog sjeverozapada, upoznati različite vrste staništa i životinja i razvijati strategijske vještine. Cascadia će vam pružiti neverovatno iskustvo koje će pokrenuti maštu i oduševiti mališe.

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je popularna društvena igra koju svi vole, a posebno su je zavoljela djeca. Ova tradicionalna dexterity igra je pravi hit među obiteljima i prijateljima. Igra se na okrugloj drvenoj ploči, koristeći drvene kružne diskove kao igraće komade. Cilj igre je pokušati svoje diskove ubaciti u bodovne zone na ploči, pri čemu najviše bodova donosi unutarnja rupa u sredini ploče.
Crokinole se igra tako da igrači naizmjenično, prstima guraju diskove preko ploče. Svaki igrač ima određen broj diskova koje pokušava ubaciti na ploču tijekom svog poteza. Igra je jednostavna za naučiti, ali zahtjeva dobru vještinu i preciznost u gađanju bodovnih zona.
Ova igra je odabrana za ovaj popis popularnih društvenih igara za djecu jer je jednostavna za razumijevanje, ali donosi puno zabave i natjecateljskog duha. Djeca će se oduševiti flicking mehanikom igre i timskim natjecanjem. Crokinole će cijeloj obitelji pružiti satove zabave i uzbudljive igre.

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U popularnoj društvenoj igri za djecu pod nazivom “The Crew: Potraga za planetom Devet” igrači se upuštaju u neizvijesnu svemirsku avanturu kao astronauti. O čemu se govore glasine vezane za nepoznatu planetu? Uzbudljivo putovanje kroz svemir obuhvaća čak 50 uzbudljivih misija. Međutim, ova igra može biti savladana jedino ispunjavanjem zajedničkih zadataka svakog igrača. Da bi ispunili raznolike izazove, ključna je komunikacija u timu. Ali, to je teže nego što se očekuje u svemiru.

Svaka sljedeća misija postaje sve teža. Nakon svake misije igru je moguće prekinuti i nastaviti kasnije. Tijekom svake misije nije važan broj pobjeđenih rundi, već pravilno odigrane runde u pravom trenutku.

Tim može završiti misiju samo ako svaki pojedini igrač uspješno ispuni svoje zadatke.

Igra dolazi s 50 misija, a dodatna tri misije su objavljene u magazinu “Spielbox” u broju 2/2020.

Ova igra je popularna i ima izvrsne recenzije i ocjene obožavatelja. Njen nivo kompleksnosti je jednostavan. Zahvaljujući kombinaciji mehanika poput ograničenja komunikacije, suradnje, upravljanja rukama, scenarijima i kampanjama te mehanici odigravanja karata, “The Crew: Potraga za planetom Devet” pruža zaokupljujuće iskustvo svakom igraču. Svrha ove igre jest podupiranje timskog rada i izazivanje igrača da prilagode svoju strategiju kako bi zajedno ostvarili pobjedu.

U sklopu podkategorije obiteljskih igara “The Crew: Potraga za planetom Devet” pruža izvrsnu interaktivnost i zabavu za djecu. Njena kombinacija svemirske tematike, istraživanja i taktičkih poteza čini je privlačnom opcijom za djecu koja vole zanimljive avanture. Bez obzira jeste li entuzijastični astronaut ili avanturistički dijete, ova igra pruža priliku za izgradnju timskog duha i uživanje u svemirskoj potrazi za nepoznatim planetom Devet.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!