Najbolje popularne društvene igre za obitelj

U potrazi ste za popularnim društvenim igrama za obitelj? Ovdje ćete pronaći najbolje opcije koje će zabaviti cijelu obitelj.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će okupiti sve generacije ili želite nešto novo i uzbudljivo, naš popis će vam pomoći da pronađete savršenu igru za vašu obitelj. Uživajte u zajedničkom vremenu provedenom uz igru i stvarajte nezaboravne trenutke s najdražima.

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas predstavljamo jednu od popularnih društvenih igara za obitelj – Wingspan. Ova igra, koju je objavio Stonemaier Games 2019. godine, brzo je osvojila srca igrača diljem svijeta. Wingspan je natjecateljska igra s umjerenim stupnjem kompleksnosti, a osmišljena je kako bi testirala vaše vještine strategije i planiranja. S obzirom na to da je namijenjena igračima od 1 do 5, možete je uživati ​​s cijelom obitelji ili s prijateljima.

U Wingspanu, vi ste entuzijasti za ptice – istraživači, promatrači ptica, ornitolozi i kolekcionari – koji pokušavaju otkriti najbolje ptice i privući ih u vašu mrežu zaštite prirode. Svaka ptica vam omogućuje stvaranje niza snažnih kombinacija u jednom od vaših staništa (akcija). Ta staništa fokusiraju se na nekoliko ključnih aspekata rasta:

– Osiguravanje hrane pomoću posebnih kockica u toranju za hranjenje ptica
– Ležanje jaja pomoću malih figurica različitih boja
– Izvlačenje jedinstvenih karata ptica i njihovo igranje

Uz jedinstvenu temu, prekrasnu ilustraciju ptica i zanimljive mehanike igre, Wingspan će vas oduševiti svojim izazovima. Cilj igre je skupiti što više bodova nakon 4 runde. No moramo napomenuti da je Wingspan možda nešto teža igra za najmlađe igrače, stariji će u njoj sigurno uživati. Za sve ljubitelje ptica i obiteljsko druženje, Wingspan je izvrstan izbor za igru koja će vam donijeti puno zabave i užitka.

Wingspan Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Azul je igra koja je zasluženo na popisu popularnih društvenih igara za obitelj. Ova igra, objavljena 2017. godine, osvojila je srca mnogih igrača diljem svijeta. Smještena u kategorije Apstraktne strategije, Puzzle i Renesansne igre, Azul je savršen izbor za obiteljske trenutke zabave.

U Azulu, igrači imaju zadatak da urede zidove Kraljevske palače u Évori postavljanjem obojenih pločica. Sve počinje odabiranjem pločica sa skladišta i njihovim smještanjem na vlastitu ploču. Osim kreativnosti, igrači moraju razviti strategiju kako bi ostvarili najviše bodova. Posebni obrasci i potpune serije pločica donose dodatne bodove, dok će one koje nisu iskorištene umanjiti konačni rezultat. U Azulu ćete se zabaviti uvođenjem boja u vaš domaći prostor.

Azul će vas očarati svojom jednostavnošću i prilagođenošću svim generacijama. Bez obzira na to jeste li iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, Azul će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Budući da se može igrati u 2 do 4 igrača, idealna je za obiteljske večeri ili okupljanja s prijateljima. Igra ima prosječno vrijeme trajanja od 30 do 45 minuta, što je dovoljno da uživate u dinamičnoj igri, ali ne predugo da izgubite interes. Azul je remek-djelo koje vas vodi u doba renesanse i oduševljava svojom jednostavnošću i ljepotom.

Azul Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste ljubitelj društvenih igara i tražite nešto zabavno za igranje s obitelji, 7 Wonders je definitivno igra koju ne smijete propustiti. Objavljena 2010. godine od strane legendarne izdavačke kuće Repos Production, ova igra je osvojila srca mnogih igrača diljem svijeta. Uz ocjene i recenzije koje pozitivno reagiraju na njen dizajn i mehaniku, 7 Wonders je osvojio svoje mjesto na ovoj listi popularnih društvenih igara za obitelj.

U 7 Wonders, vi ste vođa jednog od sedam velikih gradova Drevnog svijeta. Vaš zadatak je prikupiti resurse, razviti trgovačke puteve i potvrditi vašu vojnu nadmoćnost. Gradite svoj grad i podignite čudesno arhitektonsko djelo koje će nadmašiti vremena koja dolaze. Igri traje tri razdoblja, a u svakom od njih igrači biraju i igraju karte kako bi razvili svoj grad.

Mehanike igre uključuju razne elemente poput draftanja karata, upravljanja rukom, interakcije s susjednim igračima, skupljanje setova karata te jedinstvene moći za svakog igrača. Svaka karta koju odaberete donosi vam različite prednosti, koje vam mogu pomoći ili kasnije u igri ili odmah nakon odigravanja karte.

Ono što je posebno zanimljivo kod 7 Wonders je međusobno djelovanje i interakcija između igrača. Naime, karte se draftaju između igrača, što znači da možete vidjeti koje karte će dobiti susjedni igrači, te tako donijeti strategijske odluke kako bi pobijedili. Vojna nadmoćnost, trgovački putevi, resursi i izgradnja vašeg grada samo su neki od elemenata koje ćete morati balansirati kako biste osigurali pobjedu.

7 Wonders je dostupna igra za 2 do 7 igrača, a vrijeme igranja je relativno kratko, od 30 do 30 minuta. Ova kombinacija jednostavnosti, taktičkih odluka i zabavnog gameplaya čini je odličnim izborom za igre s obitelji. Bez obzira da li ste iskusni igrač ili tek počinjete istraživati svijet društvenih igara, 7 Wonders će pružiti izazov i užitak svim generacijama. Provedite uzbudljive trenutke s obitelji i istražite svijet Drevnog svijeta kroz ovu uzbudljivu igru.

7 Wonders Društvena Igra

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Patchwork je igra koja je morala biti na ovom popisu popularnih društvenih igara za obitelj. Ova igra, koju je objavila Lookout Games 2014. godine, donosi vrhunski doživljaj dizajniranja i sastavljanja šarenih jastučića u obliku slagalice. Igra je namijenjena za 2 igrača, što je savršeno za obiteljsko druženje. S trajanjem od 15 do 30 minuta, Patchwork je igra koju možete jednostavno izvući i igrati tijekom poslijepodneva ili večeri. Ova igra pripada domeni apstraktnih igara i obiteljskih igara te kombinira nekoliko zanimljivih mehanika, uključujući postavljanje pločica na mreži, osvajanje prihoda i otvoreno izvlačenje.

Patchwork je jedinstvena igra koju igrate protiv jednog protivnika kako biste stvorili najatraktivniju i najvredniju šarenu deku. Za svakodobnu odluku nadmećete se za male pločice koje prikazuju različite oblike i boje jastučića. Ima iznimnu ravnotežu između strategije i sreće, jer morate dobro isplanirati svoje poteze kako biste maksimizirali bodove, ali i paziti da ne ostanete bez novčića. Gledati kako se vaša deka razvija i dobiva prepoznatljive obrise je pravi zadovoljstvo.

Patchwork je jednostavan za naučiti, pa je pogodan za sve članove obitelji. Međutim, to ne znači da je igra nedostatna u dubini. Naprotiv, nudi mnogo prostora za napredne strategije i taktiku. Iako je samo za dva igrača, Patchwork vam pruža zanimljivu borbu za dominaciju, dok se borite za prostor na svom vlastitom ploči. Bez obzira jeste li ljubitelj slagalica ili samo tražite izazovnu, ali brzu igru koju možete igrati s obitelji, Patchwork je izvrstan izbor.

Patchwork Društvena Igra

Pandemic • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic je popularna društvena igra za obiteljsko igranje koju je izdao Z-Man Games 2008. godine. Ova strategijska igra, koja je dio obiteljskih igara, osvojila je srca igrača širom svijeta. U igri, igrači postaju stručnjaci za borbu protiv zaraznih bolesti, čija je misija liječiti žarišta bolesti i istražiti lijekove za četiri različite epidemije prije nego što situacija izmakne kontroli.

Igra ima umjeren nivo složenosti, što ju čini pristupačnom za širok raspon igrača. Pandemic je kooperativna igra, što znači da svi igrači surađuju zajedno protiv bolesti. Nema sukoba između igrača, već zajedno razmišljaju, donose odluke i provode strategije kako bi zajedno pobijedili bolesti. Ova igra je odličan izbor za obiteljsko igranje jer potiče timski rad i zajedničko planiranje.

Jedna od ključnih karakteristika Pandemica su mehanike poput akcijskih bodova, upravljanja rukom karata, kretanja po točkama, skupljanja setova i oznaka. Svaki igrač ima specifičnu ulogu u timu, što donosi raznolikost strategijama i taktikama. Na primjer, Operations Expert može graditi istraživačke stanice koje su potrebne za pronalaženje lijekova i omogućuju veću mobilnost između gradova, dok Scientist za izlječenje bolesti treba samo četiri karte određene bolesti, umjesto uobičajenih pet.

Pandemic je dinamična igra u kojoj akcije jednog igrača utječu na cijelo stanje igre. Igrači moraju pažljivo planirati svoje poteze i uskladiti strategije kako bi uspješno suzbili epidemije. Ova igra pruža igračima osjećaj zajedništva i uzbuđenja dok se bore protiv raznih bolesti. Pandemic je izazovan, ali i nagrađujući izbor za obiteljsko druženje.

Ukratko, Pandemic je popularna društvena igra koja omogućuje obitelji da se zajedno boravkom igraju, surađuju i pokažu svoje vještine u suočavanju s izazovom zaraznih bolesti. Njegove mehanike, dinamičan gameplay i timski aspekt čine ga idealnim izborom za obiteljski izbor popularnih društvenih igara. Ako ste spremni za uzbuđenje i strategiju, Pandemic je sigurno igra koju trebate isprobati!

Pandemic Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!