Najbolje popularne društvene igre za odrasle

Dobrodošli u svijet popularnih društvenih igara za odrasle! Ako tražite zabavu i izazove koji će vas držati zainteresiranima, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najnovije i najpopularnije društvene igre koje su osvojile srca mnogih odraslih igrača diljem svijeta. Bez obzira jeste li ljubitelj strategije, taktike ili kreativnosti, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz najbolje popularne društvene igre za odrasle koje će vam pružiti nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji.

Sadržaj

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je jedna od najpoznatijih društvenih igara koje možete pronaći za odrasle. Ljubitelji ovog žanra igara su oduševljeni ovom igrom, a i ima vrhunske recenzije koje je potvrđuju. Ono što ovu igru čini posebnom je visok nivo kompleksnosti koji pruža igračima izazov i dubinu u gameplayu.

Gloomhaven je igra taktičke borbe inspirirane Euro stilom, smještena u postojani svijet sa različitim motivima. U ovoj igri, igrači preuzimaju ulogu skitajućih avanturista sa vlastitim posebnim vještinama i razlozima za putovanje u ovo tamno mjesto svijeta. Kako bi preživjeli, igrači moraju surađivati i očistiti prijeteće tamnice i zaboravljene ruševine. U procesu, unaprjeđivat će svoje vještine iskustvom i plijenom, otkrivati nove lokacije za istraživanje i osvajanje te graditi složenu priču koja se razvija na temelju njihovih odluka.

Jedan od ključnih elemenata ove igre je persistentni svijet koji se mijenja iz igre u igru. Igra se najbolje igra tijekom više igraćih sesija. Nakon što završite scenario, igrači donose odluke o tome što dalje činiti, a te odluke određuju kako će se priča nastaviti, slično kao u knjigama “Izaberite svoju avanturu”. Svaki scenario je zamišljen kao kooperativna avantura u kojoj će se igrači boriti protiv automatiziranih čudovišta koristeći inovativni sustav karata kako bi odredili redoslijed igre i što će koje činiti tijekom svojeg poteza.

Svaki igrač tijekom svog poteza mora odabrati dvije karte iz svog špila kako bi ih odigrao. Broj na vrhu karte određuje inicijativu igrača za tu rundu. Svaka karta ima i gornju i donju moć, a kad je igrač na redu, mora odlučiti hoće li koristiti gornju moć jedne karte i donju moć druge, ili obrnuto. Igrači moraju biti oprezni jer će vremenom trajno gubiti karte iz svog špila. Ako predugo borave u tamnici, mogu se iscrpiti i prisiljeni su na povlačenje.

Gloomhaven će pružiti izazov i zabavu svim ljubiteljima strategijskih i tematskih igara. Ova igra spada u kategorije avanture, istraživanja, fantazije, borbe i minijatura. Zahvaljujući svojim mehanikama koje uključuju akcijski redoslijed, povlačenje akcija, kampanju temeljenu na kartama, rješavanje sukoba kartama i ograničenu komunikaciju među igračima, Gloomhaven zauzima posebno mjesto među društvenim igrama za odrasle.

Gloomhaven Društvena Igra

Scythe • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-115 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Scythe je popularna društvena igra koju su ljubitelji igara i kritičari visoko ocijenili. Igra je objavljena 2016. godine od strane Stonemaier Games i namijenjena je za 1 do 5 igrača. Smještena je u subdomenu društvenih igara pod nazivom “Strategija” i kombinira različite mehanike kao što su igra sa kartama za rješavanje sukoba, ugovori, bonusi na kraju igre, obvezno angažiranje snaga, kretanje po rešetki i korištenje šesterokuta. Igra se može svrstati u kategorije ekonomske igre, borbenih igara, znanstvenofantastične igre i izgradnje teritorija.

Scythe je smješten u alternativnu povijest 1920-ih godina u Europi. Unutar igre, svaki igrač predstavlja lika iz jedne od pet frakcija istočne Europe koji pokušavaju ostvariti svoje bogatstvo i tvrditi pravo svoje frakcije na zemlju oko tajanstvene tvornice. Igrači osvajaju teritorij, novaču nove regrute, sakupljaju resurse, dobivaju seljane, grade strukture i aktiviraju ogromne mehove. Svaki igrač započinje igru s različitim resursima, kao što su snaga, novac, borbeno znanje i popularnost, te s tajnim ciljem. Svaka početna pozicija posebno je prilagođena kako bi doprinijela jedinstvenosti svake frakcije i asimetričnoj prirodi igre, gdje svaka frakcija uvijek započinje na istom mjestu.

Ono što Scythe čini posebnim je činjenica da igračima pruža gotovo potpunu kontrolu nad njihovom sudbinom. Osim tajne ciljne kartice za svakog igrača, jedini elementi sreće ili varijabilnosti su karte “susreta” koje igrači izvlače prilikom interakcije s građanima novootkrivenih zemalja. Svaka karta susreta pruža igraču nekoliko mogućnosti, omogućujući im da umanje utjecaj slučajnog izvlačenja odabirom što žele. Borbe u igri također su vođene odabirom, a ne srećom ili nasumičnošću. Scythe koristi pojednostavljenu mehaniku odabira akcija kako bi održao brzi tempo igre i smanjio vrijeme čekanja između poteza. Iako ima dovoljno izravnog sukoba za igrače koji ga traže, nema eliminacije igrača.

U Scytheu svaki aspekt igre ima element izgradnje motora. Igrači mogu nadograditi radnje kako bi postali učinkovitiji, graditi strukture koje poboljšavaju njihov položaj na mapi, novačiti nove regrute kako bi poboljšali sposobnosti likova, aktivirati mehoe kako bi odbili protivnike od invazije i proširili svoje granice kako bi dobili različite vrste i količine resursa. Ovi aspekti stvaraju osjećaj napretka i dinamike tijekom igre. Redoslijed u kojem igrači poboljšavaju svoje motore doprinosi jedinstvenom doživljaju svake igre, čak i kada se igra jedna frakcija više puta.

Scythe je izvrstan izbor za ovaj popis popularnih društvenih igara za odrasle zbog svoje visoke ocjene među ljubiteljima igara i kritičarima, kao i zbog njegove visoke razine kompleksnosti. Igra nudi bogato iskustvo s fascinantnom alternativnom poviješću, asimetričnim frakcijama i bogatom mehanikom. S razigranim sukobima, izgradnjom resursa i kontrolom nad teritorijem, Scythe će pružiti izazov i zadovoljstvo svim ljubiteljima strategije.

Scythe Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je popularna društvena igra koja je postala pravi hit od kada je objavljena 2015. godine od strane Czech Games Edition. Ova igra je namijenjena za 2 do 8 igrača i pruža osvježavajući izazov and zabavu za sve koji žele uživati ​​u igri. Zahvaljujući svojim jednostavnim mehanikama, Codenames se lako nauči i igra se relativno brzo, što ga čini idealnim izborom za odrasle koji žele nešto zabavno i jednostavno zaigrati s prijateljima.

Kod ove igre, igrači su podijeljeni u dvije ekipe – crvenu i plavu. Svaka ekipa ima vođu koji ima zadatak odvesti svoju ekipu do konačne pobjede. Na početku igre, na stolu će biti postavljeno 25 karata s različitim riječima. Svaka karta ima svoju poziciju ​​i pripada određenoj boji. Samo vođa ekipe može vidjeti boju karte. Vođa ekipe treba davati upute na temelju riječi kako bi njegovi članovi pronašli karte svoje boje i tako ostvarili pobjedu.

Codenames je fantastična igra jer kombinira različite aspekte igre, poput komunikacije, memorije i taktičkog razmišljanja. Ova kombinacija čini da igrači aktivno surađuju sa svojom ekipom kako bi dešifrirali tajne kodove i pronašli karte svoje boje. Osim toga, igra je i prava poslastica za ljubitelje riječnih igara jer zahtijeva snalaženje u širokom rasponu riječi i njihovih mogućih značenja. Sve u svemu, Codenames je nevjerojatno zabavan i zanimljiv izbor za sve odrasle koji žele uživati ​​u društvenim igrama.

Vlasnici u igrali Codenames ostavljaju sjajne ocjene i recenzije, što dokazuje koliko je ova igra omiljena među ljubiteljima društvenih igara. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, ovo je igra koju svi mogu brzo naučiti i koja će ih držati zainteresiranima za dugo vremena. Zarazni gameplay i napetost koju ova igra donosi čine ju neodoljivom i neprestano će vas izazivati ​​da ponovno igrate. Nema sumnje da je Codenames jedan od popularnijih izbora za odrasle i zbog toga se s pravom nalazi na listi popularnih društvenih igara za odrasle.

Codenames Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!