Najbolje popularne društvene igre za parove

Želite saznati koje su trenutno najpopularnije društvene igre za parove? Ne tražite dalje! U ovom blogu predstavit ćemo vam najtraženije igre koje su osvojile srca mnogih parova diljem svijeta.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrom koja će testirati vaše taktičke vještine, kreativnost ili suradnju s partnerom, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će vas oduševiti. Spremite se za nevjerojatno iskustvo igranja i uživajte u zajedničkom vremenu provedenom uz ove popularne društvene igre!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljamo igru koja je postala iznimno popularna među parovima – Wingspan. Ova zanimljiva društvena igra objavljena 2019. godine, osvojila je srca mnogih igrača diljem svijeta. Izdavač igre je Stonemaier Games, a autorica Elizabeth Hargrave.

Wingspan uključuje čak 170 prekrasnih ilustracija ptica koje je stvorila Beth Sobel, Natalia Rojas i Ana Maria Martinez. U ovoj igri postajete istraživači, zaljubljenici u ptice, ornitolozi i sakupljači koji pokušavaju otkriti i privući najbolje ptice u svoje rezervate divljih životinja. Svaka ptica vam omogućuje stvaranje kombinacija u jednoj od vaših staništa, omogućujući vam razvoj različitih aspekata igre.

U ovoj igri moći ćete dobivati hranu kroz poseban kula za bacanje kockica, polagati jaja različitih boja i igrati razne ptice iz jedinstvenog špila karata. Cilj igre je osvojiti što više bodova nakon 4 runde. Ne samo da Wingspan nudi izazovnu i zanimljivu mehaniku igre, već vas vodi kroz fascinantan svijet ornitologije.

Uz veliki broj ptica koje možete otkriti i raznim opcijama koje možete koristiti, Wingspan je postao jedna od najboljih igara za parove. Bilo da ste već zaljubljeni u ptice ili tek želite proširiti svoje znanje o njima, ova igra će vam pružiti satima zabave i izazova. Njene izvrsne ocjene i pozitivne recenzije pokazuju da je Wingspan definitivno vrijedan izbor za sve parove koji vole društvene igre.

Wingspan Društvena Igra

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Patchwork je popularna društvena igra za parove koja je definitivno vrijedna pažnje. Ova igra, koja je izdana 2014. godine od strane Lookout Gamesa, svojim jedinstvenim mehanikama i izvrsnim dizajnom osvojila je srca mnogih igrača. Patchwork kombinira apstraktnu strategiju, ekonomiju i slagalicu kako bi stvorio nevjerojatno zabavan i izazovan doživljaj za dvoje igrača.

Glavni cilj igre je stvaranje što estetičnijeg i visoko ocijenjenog “patchwork” pokrivača na osobnoj igraćoj ploči dimenzija 9×9. Igrači naizmjence biraju i kupuju različite komade tkanine kako bi ih smjestili na svoje ploče. Svaki komad tkanine ima cijenu u gumbima (valuti/ocjeni u igri) i vrijeme koje se treba provesti na potezu za postavljanje tog komada. Važno je mudro planirati i koristiti svaki potez kako biste maksimizirali prostor i osigurali visoku ocjenu na kraju igre.

Jedinstvene mehanike igre Patchwork uključuju različite načine stjecanja bodova, poput prikupljanja prihoda u obliku gumba tijekom progresije po vremenskoj stazi. Igrači također imaju mogućnost osvojiti bonusne pločice ako prvi ispune određene uvjete.

Patchwork je posebno zanimljiv za parove jer nudi dinamično natjecanje i taktičko razmišljanje. Sa kratkim trajanjem od 15 do 30 minuta, idealan je za večernje igre u dvoje. Ova igra također ima iznimno jednostavna pravila i ne zahtijeva veliku količinu strategije da bi se uživalo u njoj. Zahvaljujući svim tim aspektima, Patchwork je zasluženo na našem popisu popularnih društvenih igara za parove.

Patchwork Društvena Igra

Splendor • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Splendor je popularna društvena igra koja je idealna za parove koji vole zajedničko provođenje vremena. Ova igra je osvojila srca zaljubljenika u društvene igre i dobila mnogo pozitivnih ocjena od strane igrača. Njena jednostavna razina kompleksnosti čini je pristupačnom čak i za početnike, ali istovremeno nudi dovoljno dubine za napete i intrigantne taktičke odluke.

Smatramo da je Splendor savršen izbor za našu listu popularnih društvenih igara za parove zbog svojih jednostavnih mehanika i brzog vremena trajanja igre. Ova igra je kombinacija prikupljanja čipova i razvoja karata, smještena u renesansni period. Cilj igre je kupiti rudnike dragulja, prijevozna sredstva, trgovine i postati najugledniji trgovac u Renesansi.

Tijekom igre, igrači imaju mogućnost prikupiti čipove različitih vrsta ili kupovati i graditi karte koje pridonose njihovom bogatstvu i ugledu. Uz to, igrači mogu rezervirati karte kako bi osigurali svoj odabir ili spriječili druge igrače da ih dobiju. Vrijednost karata koje se kupuju povećava bogatstvo igrača, a neke od njih donose i prestižne bodove. Cilj igre je doseći 15 prestižnih bodova prije protivnika.

Splendor je popularan izbor među parovima jer nudi uravnoteženu kombinaciju strategije, taktike i šarma renesanse. Izvrsna je opcija za parove koji traže igru koja će oduševiti svoje večeri kod kuće.

Splendor Društvena Igra

Santorini • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Santorini je popularna društvena igra za parove koju je objavila kompanija Roxley 2016. godine. Ova igra pripada poddomeni apstraktnih igara, što znači da se fokusira na strategiju i taktiku, bez previše tematskog okvira. Santorini je jednostavna i pristupačna igra, ali istovremeno nudi i dubinu i izazov za iskusne igrače.

U Santoriniju će svaki igrač preuzeti ulogu graditelja koji gradi predivan grad na ostrvu Santorini. Kroz jednostavne korake poteza i izgradnje, igrači će se takmičiti kako bi prvi dostigli treći nivo građevine sa jednim od svojih graditelja. Ova trka ka vrhu dodaje element uzbuđenja i rivalstva, stvarajući dinamičnu i zanimljivu igru za parove.

Jedna od posebnosti Santorinija su različite moći koje igrači mogu koristiti. Sa 40 bogova i heroja koji donose različite moći, igra se svaki put drugačije. Ove moći su tematske i menjaju način na koji se igra odvija, pružajući neograničene mogućnosti taktičkog razmišljanja i planiranja. Sposobnost da prilagodite strategiju prema moćima koje imate dodaje dodatnu dubinu i replay value igri.

Santorini je izvanredan izbor za parove koji traže dinamičnu, ali pristupačnu igru sa strategijom. Igra je brza, sa prosečnim trajanjem partije od 20 do 30 minuta, što je savršeno za večernje opuštanje. Osim toga, Santorini je vizuelno prelep, sa prepoznatljivim potpuno trodimenzionalnim komponentama koje vas doslovno uvode u svet izgradnje na Santoriniju.

Ukratko, Santorini je jednostavna, ali duboka strategijska igra koja će privući parove koji uživaju u izazovima i tacticalnim razmišljanjem. Sa svojim prelepim izgledom i dinamičnom trkom ka vrhu, Santorini će zasigurno pružiti nezaboravan doživljaj za svaki par.

Santorini Društvena Igra

Fog of Love • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Fog of Love je manje poznata društvena igra koju su izdali Hush Hush Projects 2017. godine. Ova igra namijenjena je za parove i pruža izuzetno zanimljivo iskustvo. U Fog of Love-u ćeš kreirati i igrati dvije vibrantne likove koji se susreću, zaljubljuju i suočavaju se s izazovom održavanja neobične veze.
U ovoj igri ćeš se osjećati kao da si u romantičnoj komediji, sa svim uzbuđenjima, neugodnim situacijama, puno smijeha i mnogo teških kompromisa koje treba donijeti. Isto kao i u pravim vezama, ciljevi mogu biti suprotstavljeni. Možeš pokušati promijeniti se, nastaviti biti neumoljiv ili čak tajno odlučiti biti “razarač srca”. Sve je tvoj izbor.
Iako sretan kraj možda nije siguran, kako god da se tvoja ljubavna priča razvija, uvijek ćeš završiti sa iznenađujućom pričom – često praćenom smijehom! Fog of Love je osvojio dobre ocjene među fanovima i recenzentima, te se smatra jednostavnom igrom. Uključuje inovativne mehanike poput ograničene komunikacije, upravljanja kartama, uloga i simulacije. Sa svim tim elementima, Fog of Love je odličan izbor za našu listu popularnih društvenih igara za parove.

Fog of Love Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!