Najbolje popularne društvene igre za troje

U potrazi ste za popularnim društvenim igrama za troje? Ovaj blog će vam predstaviti najbolje opcije koje će vam osigurati sate zabave i uživanja.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će testirati vaše taktičke vještine, potaknuti suradnju ili jednostavno pružiti nezaboravno iskustvo, ovdje ćete pronaći raznolike igre koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Spremite se za uzbudljive izazove i nezaboravne trenutke s popularnim društvenim igrama za troje!

Sadržaj

Decrypto • Broj igrača: 3-8


 • Trajanje igre: 15-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Decrypto je izuzetno popularna društvena igra za troje koju je objavila kompanija Le Scorpion Masqué 2018. godine. Ova igra pripada podkategoriji igara za zabave, a može se igrati između 3 i 8 igrača u vremenskom periodu od 15 do 45 minuta. Ono što ovu igru čini posebnom su brojne mehanike koje koristi, uključujući ograničenja komunikacije, ciljane tragove i timski rad. Decrypto je kombinacija igre koja zahtijeva lukavost, dedukciju i igru riječima.

U Decrypto-u, timovi se natječu jedni protiv drugih, pokušavajući ispravno protumačiti šifrirane poruke koje im prenose suigrači, dok istovremeno dešifriraju poruke protivničkog tima. Svaki tim ima svoj ekran s četiri džepa označena brojevima od 1 do 4, pri čemu samo članovi istog tima mogu vidjeti riječi u tim džepovima, dok su ostale skrivene od pogleda suprotstavljenog tima.

U svakom krugu, jedan član tima odabire karticu sa šifrom koja prikazuje tri broja između 1 i 4 u nekom redoslijedu, npr. 4-2-1. Taj igrač onda daje zakodiranu poruku koju njegovi suigrači moraju koristiti kako bi pogodili ovu šifru. Na primjer, ako su četiri riječi tima “svinja”, “bombona”, “šator” i “sin”, ja bih mogao reći “Sam-prugasta-roza” i nadati se da će moji suigrači ispravno povezati te riječi s brojevima 4-2-1. Ako pogode točno, odlično; ako ne, tim dobija crnu oznaku neuspjeha.

Od drugog kruga nadalje, članovi svakog tima moraju ponovno dati tragove o svojim riječima i povezati ih s brojčanim kodom. Na primjer, ako dobijem brojeve 2-4-3, sada bih mogao reći “budala-princ-ulog”. Drugi tim zatim pokušava pogoditi naš brojevni kod. Ako su točni, dobivaju bijelu oznaku uspjeha; ako ne, moj tim mora ispravno pogoditi broj, inače dobivamo crnu oznaku neuspjeha. (Točno pogoditi ne radi ništa osim što izbjegavamo neuspjeh i pružamo suparničkom timu informacije o tome koje su naše skrivene riječi.)

Krugovi se nastavljaju dok jedan tim ne skupi drugu bijelu oznaku (pobjeda) ili drugu crnu oznaku (poraz). Igre obično traju između 4 i 7 krugova. Ako niti jedan tim ne pobijedi nakon osam krugova, sva timovi moraju pokušati pogoditi riječi suparničkog tima; tim koji pogodi više riječi točno pobjeđuje.

Decrypto je izvanredna igra za troje koja će vaše vještine komunikacije, lukavosti i timskog rada dovesti do krajnjih granica. Sa svojim inovativnim mehanikama i uzbudljivim gameplayom, Decrypto je odličan izbor za sve one koji vole društvene igre koje zahtijevaju razmišljanje i strategiju. Uz svoje jednostavno pravilo, ova igra će sigurno osigurati zabavu i izazov za sve igrače. Sudeći prema ocjenama fanova i recenzija, Decrypto je definitivno jedna od popularnih i omiljenih igara među igračima.

Decrypto Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je popularna društvena igra za troje koja je osvojila srca mnogih ljubitelja društvenih igara. Ova igra je idealna za zabavu sa prijateljima i porodicom jer se može igrati u velikim grupama do osam igrača. Iako je jednostavna za naučiti, Codenames pruža izazov i donosi mnogo smijeha i uzbuđenja.

U Codenames-u, igrači su podijeljeni u dva tima: crveni i plavi. Cilj vođe svakog tima je voditi svoju ekipu do konačne pobjede. Na početku igre, na stolu će biti 25 karata sa različitim riječima. Svaka karta ima odgovarajuću poziciju koja predstavlja različite boje. Samo vođa tima može vidjeti boju karte. Vođa tima treba davanjem uputa na osnovu riječi omogućiti članovima svog tima da pronađu karte svoje boje i tako osvoje pobjedu.

Codenames se ističe zbog svoje sposobnosti da testira vještine komunikacije i memorije. Ograničenja u komunikaciji između vođa i članova tima postavljaju igrače pred izazov da koriste svoju kreativnost i inteligenciju kako bi preneli pravu informaciju bez otkrivanja karti protivničkog tima. Ova igra također zahtijeva strateško razmišljanje i timski rad, jer pobjeda ne ovisi samo o individualnim sposobnostima već i o sposobnosti igrača da surađuju i rade zajedno.

Codenames je jedinstvena igra koja se ističe među popularnim društvenim igrama za troje. Njena kombinacija zabave, izazova i timskog rada čine je izvrsnim izborom za sve koji vole društvene igre. Bez obzira na to jeste li početnik u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, Codenames će vam pružiti mnogo sati zabave i nezaboravnih trenutaka.

Codenames Društvena Igra

Just One • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 20-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Just One je vrlo popularna društvena igra koja će sigurno oduševiti igrače koji igraju u troje. Ova zabavna igra objavljena je 2018. godine od strane Repos Production i namijenjena je za 3 do 7 igrača. Vrijeme igranja varira između 20 i 60 minuta, što je idealno za one koji žele brzu, ali ne manje zabavnu igru. Ova igra pripada podkategoriji Party Games unutar društvenih igara, te ima mehanike poput ograničenja komunikacije i kooperativne igre. Ovo je definitivno jedna od popularnih igara koju treba dodati na listu popularnih društvenih igara za igru u troje na drustvene.com.

Just One je jednostavan, ali vrlo zanimljiv koncept. Cilj igre je otkriti što više tajnovitih riječi zajedničkim snagama. Svaki igrač ima priliku dati jedan savjet koji će pomoći njihovim suigračima da pogode tajnu riječ. Međutim, svi identični savjeti se poništavaju, stoga je bitno biti originalan i različit od drugih.

Ova igra će vas držati napetima tijekom 13 rundi, a cilj je ostvariti što veći broj bodova. Ako dobijete točan odgovor, osvajate 1 bod. No, ako odgovorite krivo, gubite trenutnu karticu i još jednu s vrha špila, što rezultira gubitkom 2 boda. Ako pak ne uspijete odgovoriti na karticu, gubite samo tu karticu, odnosno 1 bod.

Just One je igra koja je osvojila mnogo obožavatelja i ima vrlo visoke ocjene recenzenata. Njena jednostavnost omogućuje svima da se brzo i lako uključe u igru, stvarajući prijateljsku i zabavnu atmosferu. Pored toga, mogućnost suradnje i ograničenje komunikacije čine ovu igru intrigantnom i izazovnom. Odličan izbor za sve ljubitelje društvenih igara koji žele dobru zabavu u troje.

Just One Društvena Igra

Captain Sonar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Captain Sonar je popularna društvena igra koja će vam pružiti izazovnu igračku avanturu. Ova igra objavljena 2016. godine od strane Matagota namijenjena je za 2-8 igrača i traje između 45 i 60 minuta. Uz jednostavne mehanike, Captain Sonar je idealan izbor za timske igre za troje igrača. Igra se odvija u podmornici na dubinama okeana, gdje svaki igrač preuzima ulogu kapetana, radio operatora, glavnog časnika ili inženjera. Ovisno o broju igrača, podmornica se vodi kroz različite zadatke – od pomicanja podmornice do pripreme torpeda i mina za borbu.

Ono što izdvaja Captain Sonar od drugih igara je što omogućuje simultano djelovanje svim igračima, stvarajući tako dinamičnu i napetu igru u stvarnom vremenu. Bez obzira na to jeste li spremni za napad ili traženje protivničke podmornice, svaki potez je ključan i zahtijeva dobru komunikaciju unutar tima. Unutar igre, također ćete pronaći više mapa s različitim stupnjem težine, pružajući vam širok spektar izazova.

Captain Sonar je savršen izbor za listu popularnih društvenih igara za troje jer nudi dinamično i timski orijentirano iskustvo. Igrači će uživati u napetoj utrci protiv protivničke podmornice, koristeći razne taktike i strategije kako bi došli do pobjede. Sa svojim jednostavnim pravilima, igra je lako shvatljiva i pristupačna, čineći je privlačnom opcijom za sve razine igrača. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili potpuni početnik, Captain Sonar će vam pružiti nezaboravno iskustvo i izazov preko 45 do 60 minuta igre.

Captain Sonar Društvena Igra

Camel Up (Second Edition) • Broj igrača: 3-8


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Camel Up (Drugo izdanje) je manje poznata igra koju je objavio eggertspiele 2018. godine. Igra je namijenjena 3-8 igrača, a trajanje partije je između 30 i 45 minuta. Pripada podkategoriji društvenih igara obiteljskog i zabavnog žanra, a mehanike koje koristi su klađenje i prevaranje, bacanje kockica, kretanje po ploči i praćenje napredovanja. Kada govorimo o kategorijama igre, istaknule bi se životinje, kocke i trkanje.

Camel Up je dobio izvrsnu ocjenu od obožavatelja i kritičara, a razina kompleksnosti je jednostavna. U ovoj igri, do osam igrača se klade na pet trkaćih kamila, pokušavajući predvidjeti koje će zauzeti prvo i drugo mjesto u brzoj utrci oko piramide. Kako prije stavite svoju okladu, više možete osvojiti – naravno, pod uvjetom da ste točno pogodili. Kamile ne trče uredno, ponekad jedna završi na vrhu druge te se druga nosi prema ciljnoj liniji. Koja kamila će trčati u kom trenutku? Sve ovisi o tome kako kockice ispadaju iz piramide, koja izbacuje po jednu kockicu dok igrači privremeno pauziraju s klađenjem kako bi vidjeli tko se zapravo pomaknuo!

Ovo izdanje igre Camel Up iz 2018. godine sadrži novu ilustraciju, novi dizajn ploče, novu piramidu, uklesane kockice i nove načine igre, uključujući lude neposlušne kamele koje započinju utrku trčanjem u suprotnom smjeru! Nikada ne znate kako će utrka završiti!

Camel Up (Drugo izdanje) je odličan izbor za listu popularnih društvenih igara za troje jer omogućava uzbudljivu i dinamičnu igru s neizvjesnim ishodom. Igrači će uživati u klađenju na trkaće kamele i praćenju njihovog napretka na ploči. Osim toga, igra pruža razne varijacije i novitete, pružajući uvijek novo iskustvo. Svojom jednostavnošću i tajanstvenošću igra će zasigurno privući pažnju svih ljubitelja društvenih igara. Budite spremni na uzbudljive trenutke i neizvjesnost, jer nikad ne možete biti sigurni kako će se utrka završiti!

Camel Up (Second Edition) Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!