Najbolje popularne edukacijske društvene igre

Uživajte u popularnim edukacijskim društvenim igrama koje će zabaviti i poučiti vas! Ove igre su posebno osmišljene kako bi pružile ne samo radost nego i pouku.
Bez obzira jeste li roditelj koji želi provesti kvalitetno vrijeme s djecom ili učitelj koji traži edukativne igre za učionicu, ovo je mjesto gdje ćete pronaći najbolje igre koje će vas zabaviti i potaknuti na učenje. Spremite se za nevjerojatno iskustvo koje će vas držati zainteresiranima i potaknuti vašu kreativnost!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Wingspan je popularna edukacijska društvena igra koju su izdali Stonemaier Games 2019. godine. Ova igra za 1 do 5 igrača, smatra se jednim od najboljih predstavnika područja obiteljskih igara i strategijskih igara. Wingspan ima široku lepezu mehanika, uključujući Ugovore, Bacanje Kockica, Bonus na Kraju Igre, Upravljanje Rukom, Jednokratne Sposobnosti i Otvaranje Karte. Osim toga, igra spada u kategorije ploča uživo koje uključuju životinje, karticu i edukaciju.

Wingspan je dobio iznimno pozitivne ocjene od ljubitelja igara i kritičara, a njegova srednja razina složenosti je idealna za sve igrače. Ova natjecateljska igra srednjeg intenziteta izgradnje motora vodi nas u svijet zaljubljenika u ptice. Naš je cilj otkriti i privući najbolje ptice u naš mrežu rezervata. Svaka ptica nam omogućuje stvaranje moćnih kombinacija u jednom od naših staništa (akcija). Ti staništa fokusiraju se na nekoliko ključnih aspekata rasta, kao što su prikupljanje hrane pomoću posebnih kockica u kuli za hranjenje, polaganje jaja u raznim bojama i igranje stotina jedinstvenih kartica ptica. Pobjednik je igrač s najviše bodova nakon 4 kruga. Wingspan vam nudi prekrasnu igračku tematiku s mnoštvom likovnih detalja i pruža priliku da istražite svijet ptica dok stvarate svoj vlastiti lanac akcija.

Wingspan također dolazi s proširenjem “Swift-Start Promo Pack” od 7. izdanja prema dalje. Ova igra je zasluženo pronašla svoje mjesto na popisu popularnih edukacijskih društvenih igara zbog svoje prekrasne tematike ptica, zanimljivih mehanika i srednje razine složenosti koja je pristupačna svim igračima.

Wingspan Društvena Igra

Pax Pamir: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 45-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Pax Pamir: Drugo izdanje je manje poznata igra iz 2019. koju je izdala Wehrlegig Games. Ova strategijska društvena igra je dizajnirana za 1 do 5 igrača i ima trajanje igre od 45 do 120 minuta. Igra se smatra popularnom edukacijskom igrom koja kombinira elemente ekonomije, politike i pregovaranja.

Pax Pamir: Drugo izdanje nas vodi u 19. stoljeće, gdje igrači preuzimaju ulogu voditelja afganistanskog naroda. Cilj igre je stvaranje novog državnog sustava nakon pada Durrani Carstva. Istočnjačka povijest ovog razdoblja zove ga “Velikom igrom” zbog uloge koju su igrali Europljani, pokušavajući iskoristiti centralnu Aziju za vlastite rivalstve. No, ova igra nas postavlja isključivo u perspektivu Afganistanaca koji su nastojali manipulirati s intruzivnim strancima, poznatim kao ferengiji.

Jednostavno rečeno, Pax Pamir je igra u kojoj gradeći vlastito polje karata igrači kupuju karte iz središnjeg tržišta i postavljaju ih ispred sebe u red. Igranje karata dodaje vojnike na igraćoj ploči i omogućuje pristup dodatnim akcijama koje mogu poremetiti protivnike i utjecati na tijek igre. No, treba naglasiti da igra nudi mnogo načina za međusobno direktno i indirektno ometanje. Da bi preživjeli, igrači se organiziraju u koalicije. Tijekom igre, nadmoćnost različitih koalicija bit će evaluirana tijekom posebne kartice “Dominance Check”. Ako jedna koalicija ima uvjerljivu prednost tijekom jednog od ovih provjera, igrači koji su lojalni toj koaliciji dobivaju bodove pobjede na temelju svog utjecaja. Međutim, ako Afganistan ostane fragmentiran tijekom jedne od ovih provjera, igrači umjesto toga dobivaju bodove pobjede na temelju svog vlastitog moćnog utjecaja. Nakon svake provjere Dominance Check, provjerava se pobjednik i igra se djelomično ponovno postavlja kako bi igrači imali novi pokušaj ostvarenja svojih ambicija. Igra završava kada jedan igrač postigne vođstvo od četiri ili više pobjedničkih bodova ili nakon što se izvrši četvrta i posljednja provjera Dominance Check.

Pax Pamir: Drugo izdanje zauzima mjesto na našoj listi popularnih edukacijskih društvenih igara zbog svoje složenosti i intrigantnog povijesnog konteksta. Ova igra kombinira različite mehanike igre kao što su bodovanje regija, nadmetanje za resurse i trgovanje. Kroz igru, igrači će razvijati strategije, voditi diplomatske pregovore i donositi odluke koje će im omogućiti ostvarenje svojih ciljeva. Pax Pamir: Drugo izdanje je izazovna igra koja će zainteresirati sve ljubitelje složenih strategijskih igara i ljubitelje povijesti.

Pax Pamir: Second Edition Društvena Igra

Evolution • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Edukacijske društvene igre su odličan način da se zabavimo i naučimo nešto novo istovremeno. Jedna od takvih igara je “Evolution”, koja nas vodi na putovanje kroz razvoj života na Zemlji. Objavljena 2014. godine od strane NorthStar Game Studija, ova strategijska igra pruža nam priliku da prilagodimo naše vrste u dinamičnom ekosustavu gdje je hrana rijetka, a grabljivice vrebaju. Očekuje nas uzbudljiv gameplay koji će nas natjerati da smišljamo razne strategije kako bi opstali. Igra je ocijenjena vrlo pozitivno od strane fanova i kritičara, a razina kompleksnosti je umjerena, tako da je pristupačna i za one koji tek ulaze u svijet društvenih igara. Evolution je izvrstan izbor za listu popularnih edukacijskih igara, jer nas kroz svoje mehanike igre potiče da razmišljamo o evoluciji vrsta, ekosustavima i održivosti. S obzirom na to da je igra bazirana na konceptu evolucije, pomaže nam da razumijemo i bolje apreciramo procese koji su oblikovali život na našem planetu. Ukratko, “Evolution” je edukacijska društvena igra koja uspješno spaja zabavu i učenje, istražujući važne teme iz područja biologije i ekologije.

Evolution Društvena Igra

Spot it! • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Spot it! je popularna edukacijska društvena igra koja će sigurno zabaviti sve sudionike. Ova jednostavna igra za prepoznavanje uzoraka izdaje se pod imenom Spot it! u SAD-u i Dobble u Europi. Igrači će biti oduševljeni jednostavnim pravilima i zabavnim mehanikama koje ova igra nudi. Cilj igre je pronalaziti sliku koja se prikazuje na dvije karte. Sve karte imaju 8 različitih simbola i uvijek imaju točno jedan simbol zajednički. Na početku igre otkrijemo jednu kartu, a zatim drugu. Onaj tko prvi primijeti simbol koji se nalazi na obje karte, osvaja prvu kartu, a zatim se otkriva nova karta za daljnje traženje. Pravila su jednostavna, ali igra pruža izazov jer je potrebno brzo primijetiti simbol kako bi osvojili kartu. Ova igra može se igrati u samo 15 minuta, što je sjajno za druženje ili kada želite nešto brzo i zabavno. Spot it! će vam pomoći da vježbate prepoznavanje uzoraka, brzinu i koncentraciju. Sa svojim različitim verzijama karata, kao što su Halloween ili hokej, uvijek možete pronaći temu koja će vas najviše zanimati. Ova igra je odličan primjer popularne edukacijske društvene igre koja nudi zabavu i obrazovanje u isto vrijeme. Ne čudi zašto se ova igra našla na našem popisu popularnih edukacijskih društvenih igara.

Spot it! Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!