Najbolje popularne ratne društvene igre

U svijetu popularnih ratnih društvenih igara, pripremite se za epske bitke i taktičke izazove! Ove igre će vas odvesti u različite povijesne razdoblja i omogućiti vam da preuzmete ulogu vojnog vođe.
Bez obzira jeste li ljubitelj Drugog svjetskog rata, srednjovjekovnih bitaka ili fikcionalnih sukoba, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će testirati vaše strategijske vještine i donošenje odluka. Od igara s miniaturama do onih s kartama i pločama, ove popularne ratne društvene igre pružit će vam nevjerojatno iskustvo ratne strategije i adrenalin ispunjenih bitaka!

Sadržaj

Star Wars: Rebellion • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 180-240 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
“Star Wars: Rebellion”, jedna od popularnih ratnih društvenih igara, zauzima zasluženo mjesto na našem popisu popularnih ratnih društvenih igara. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane Fantasy Flight Games, nudi nevjerojatni doživljaj epičnog sukoba između Galaktičkog Carstva i Oslobodilačke alijanse. Za razliku od drugih igara, “Star Wars: Rebellion” se ističe po svojoj složenosti i dubini gameplay-a.

U ovoj igri, igrači preuzimaju kontrolu nad cijelim Galaktičkim Carstvom ili Oslabljačkom alijansom. Svaka strana ima svoje specifične ciljeve koje moraju ostvariti kako bi pobijedili. Kao igrač koji predstavlja Galaktičko Carstvo, imat ćete na raspolaganju moćne Star Destrunice, TIE lovce i legije Stormtroopera koje možete koristiti za širenje svog utjecaja i gušenje pobune. S druge strane, kao Rebel igrač, vaša snaga će biti daleko manja u usporedbi s Carstvom, ali ćete moći koristiti taktiku sabotiranja, diplomatske misije i gerilske akcije kako biste okupili planetarne saveznike i slomili protivnika.

Ono što čini ovu igru posebnom su i karakteristične misije koje možete poslati poznate likove poput Leie Organa, Mon Mothme, Grand Moffa Tarkina i Imperatora Palpatinea. Te misije podsjećaju na neke od najinspirativnijih trenutaka iz originalne trilogije, poput Lukeove obuke na Dagobahu ili Hanovog zarobljavanja u karbonit.

“Star Wars: Rebellion” također je impresivan po dizajnu. S više od 150 plastičnih minijatura i dvije igraće ploče koje prikazuju trideset dva najvažnija sustava iz “Star Wars” svijeta, ova igra pruža iznimnu dubinu i opseg koji je nezamisliv u drugim igrama.

Iako vam je velika vojska bitna za uspjeh, najvažnija je individualna hrabrost i strategija vaših lidera. To je ono što čini “Star Wars: Rebellion” jedinstvenom i nezaboravnom igrom.

Uz rating visok među obožavateljima i kritičarima, ovu igru svakako preporučujemo kao odličan izbor za ljubitelje ratnih društvenih igara. S osebujnim tematskim dizajnom i uzbudljivim igranjem, “Star Wars: Rebellion” će vam pružiti nevjerojatno iskustvo borbe za sudbinu Galaktičkog Carstva i Oslobodilačke alijanse.

Star Wars: Rebellion Društvena Igra

Twilight Struggle • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Jedna od popularnih ratnih društvenih igara koju ne smijemo propustiti je Twilight Struggle. Ova igra, objavljena 2005. godine od strane GMT Games, predstavlja izazov za dva igrača koji se sukobljavaju u periodu od 1945. do 1989. godine. Igra se temelji na intrigama, prestižu i povremenim ispadima ratovanja između SAD-a i Sovjetskog Saveza. Igrači koriste kartice i jedinice kako bi osvojili saveznike te kontrolirali teritorij i utjecaj za svoju superiornu naciju. Twilight Struggle nas vodi kroz povijesne događaje kao što su Kubijska raketna kriza, Vietnam i mnoge druge incidente koji su doveli svijet do ruba nuklearnog uništenja. Ova igra habilnosti ima visoki nivo kompleksnosti te je omiljena među fanovima. Sastoji se od mehanika kao što su akcija/događaj, prednostni žeton, borba za kontrolu područja, kartice kampanje/rat, bacanje kockica i mnoge druge. Twilight Struggle je odličan izbor za našu listu popularnih ratnih društvenih igara zbog svoje jedinstvene teme, dubine igre i visokih ocjena od strane igrača.

Twilight Struggle Društvena Igra

Root • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Root je popularna strateška društvena igra objavljena 2018. godine od strane Leder Games-a. Igra je osvojila veliku popularnost i postigla visoke ocjene među obožavateljima i kritičarima. Root je poseban po tome što je asimetrična igra, što znači da svaki igrač ima jedinstvene sposobnosti i različite uvjete za pobjedu. U ovoj igri, koja spada u područje ratnih igara, 2 do 4 igrača (a uz dodatak “Riverfolk” čak i 1 do 6 igrača) se bore za kontrolu nad divljim terenom. Osim što je izuzetno složena, Root nudi i nesvakidašnju mehaniku igre. Igračima je omogućeno korištenje različitih akcija, kao što su skupljanje resursa, kretanje po području, bacanje kockica i upravljanje svojim kartama koje imaju višestruku ulogu.
Root se odvija u fantastičnom svijetu u kojem se različite frakcije – Mačka, Krilati kobac, Savez i Skitnica – bore međusobno za prevlast. Svaka frakcija ima svoje posebnosti i ciljeve za pobjedu. Ova igra je izvrsna opcija za ratne društvene igre jer pruža jedinstven doživljaj igranja i nevjerojatnu raznolikost koja jamči nebrojene sate zabave.

Root Društvena Igra

Eclipse • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Galactic Conflict – Igra Eclipse

U svijetu društvenih igara, Eclipse je istinski klasik. Ova popularna igra vam omogućava da zavladate galaksijom i vodite svoje narod kroz vječna prostranstva svemira. Izađite iz tamnih sjena i krenite u epsku avanturu i čestiti nadmetanje.

Eclipse, objavljen 2011. godine, smješten je u žanr strategijskih igara i donosi neverovatno duboko iskustvo. Sa minimalno 2, a maksimalno 6 igrača, možete da se prepustite ovoj igri koja je ocijenjena visokim ocjenama i voljen je od strane mnogih. Sa vremenom igranja koje varira između 60 i 180 minuta, ova igra pruža impresivan izazov i igračima sa različitim iskustvom.

U ulozi lidera vašeg međuzvjezdanog naroda, morate istražiti nove zvjezdane sisteme, razviti tehnološka dostignuća i izgraditi svoje svemirske brodove kako biste se borili za vlast. Odličnost dolazi u mnogim oblicima, pa ćete morati pažljivo planirati svoju strategiju, prilagođavajući je prednostima i slabostima vaše rase, istovremeno prateći što rade i konkurentske civilizacije.

Eclipse je dizajniran da bude složena igra, što je čini odličnim izborom za sve ljubitelje strategijskih igara koji žele dublja i kompleksnija iskustva. Sa mehanikama poput bacanja kockica, pomicanja po ploči koja je podijeljena u šestougaonom mrežom, dodavanja novih terena na ploču i eliminacijom igrača, ova igra obuhvata nevjerojatnu dubinu i taktičku raznolikost.

Pridružite se epohalnoj galaktičkoj avanturi i postanite vladar prostranstava. Eclipse je igra koju ne smijete propustiti.

Eclipse Društvena Igra

Rising Sun • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste ikada sanjali da postanete Shōgun, vladar feudalističkog Japana, onda je igra “Rising Sun” savršena za vas. Ova popularna ratna društvena igra vodi vas kroz epsko putovanje do pobjede, dok se natječete protiv drugih klana za osvajanje čast, moći i teritorija. Izborit ćete se za prevlast kroz diplomaciju, politiku i pregovore, dok svoj klan pušete do vrha pobjedničkog postolja.

“Dizanje sunca” je igra za 3 do 5 igrača smještena u legendarni feudalni Japan. Svaki igrač odabire svoj klan i natječe se za pobjedu sakupljanjem bodova tijekom godišnjih doba. Svatko od klanova posjeduje jedinstvene sposobnosti te se razlikuje po sezonskom prihodu, počasnom rangu i matičnoj provinciji. Čast je izuzetno bitan element ove igre jer visoka čast donosi brojne prednosti, dok niska čast može skupiti simpatije tamnijih sila japanskog svijeta. No, iznad svega, čast rješava sve sporove: kada postoji izjednačen rezultat, igrač sa najvišim častom izlazi kao pobjednik.

U “Dizanje sunca”, igračima se potiče da koriste diplomaciju, pregovore i čak podmićivanje kako bi ostvarili svoje ciljeve. Igrači mogu sklapati dogovore u bilo kojem trenutku, no nijedan dogovor nije potpuno obvezujući. Bodovi za pobjedu mogu se osvojiti na više načina, od pobjeđivanja bitki, do osvajanja određenih provincija ili igranjem na nagomilane vrline svojeg klana.

Igra je podijeljena u četiri sezone: proljeće, ljeto, jesen i zimu. Svaka sezona ima pet faza. Sezonski početak, čajanka, politička faza, faza rata i sezonsko čišćenje. Kada zima stigne, igra se približava kraju, a igrači izračunavaju bonuse kako bi odlučili tko je pobjednik.

Ukratko, “Rising Sun” je izuzetno izazovna strategijska igra koja mami igrače svojom intrigantnom tematikom i inovativnim mehanikama. Ako volite ratne društvene igre, “Rising Sun” će vas osvojiti svojim kompleksnim gameplayem i taktičkim odlukama. Igra je prava poslastica za sve ljubitelje japanskog feudalizma i ponudit će vam nevjerojatno iskustvo dok se natječete za vrhunsku prevlast u zemlji uspona sunca.

Rising Sun Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!