Najbolje smiješne društvene igre

U svijetu najsmješnijih društvenih igara, pripremite se za nevjerojatne trenutke smijeha i zabave! Ove igre su dizajnirane kako bi vas nasmijale i razveselile, pružajući vam nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji.
Od igara riječi do brzih reakcijskih igara, ove smiješne društvene igre će testirati vašu kreativnost, dosjetljivost i sposobnost da se opustite i uživate u trenucima zajedništva. Bez obzira jeste li ljubitelj humora ili samo želite malo razbibrige, ove igre će vam donijeti smijeh i radost u svakom trenutku.

Sadržaj

Secret Hitler • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Društvene igre su izvrstan način da se okupite s prijateljima i obitelji i provedete neko zabavno vrijeme. Smiješne društvene igre su posebno popularne jer nas oslobađaju stresa i tjeraju nas da se nasmijemo. Jedna takva igra koja odudara od drugih je “Secret Hitler”. Ova igra vodi nas u političku intrigantu atmosferu Njemačke 1930-ih godina, gdje postajemo svjedoci izdaje i izazova. Izdavač igre, Goat Wolf & Cabbage, objavio ju je 2016. godine i od tada je stekla veliku popularnost među ljubiteljima igara.

“Secret Hitler” je igra namijenjena 5 do 10 igrača i traje između 30 i 45 minuta. Igru možete prepoznati kao jednostavnu igru kompleksnosti koja zasigurno pruža nevjerojatno iskustvo. Ono što je čini posebnom su mehanike koje su uključene u igru. Naime, igra ima elemente skrivenih uloga, eliminacije igrača, timskih igara, tajnih zadataka i glasovanja. Ove mehanike pružaju dinamičnost igre i drže sve igrače u napetosti tijekom cijelog iskustva.

Jedinstvenost ove igre leži u tome što svaki igrač tajno dobiva ulogu liberala ili fašista. Jedan igrač je tajni Hitler, dok ostali igrači moraju izabrati svog predsjednika i kancelara u svakoj rundi kako bi izglasali zakone iz nasumično odabranog špila. Tajna za uspjeh ove igre leži u komunikaciji i otkrivanju tko je tajni Hitler i tko su njegovi fašisti. Da biste ostvarili pobjedu, kao liberali morate proći pet liberalnih politika ili likvidirati tajnog Hitlera, dok fašisti pokušavaju proći šest fašističkih politika ili izabrati Hitlera za kancelara.

“Secret Hitler” je igra koja izaziva osjećaj uzbuđenja, trzanje srca i napetost tijekom cijelog iskustva. Uz to, igra nudi i element humora koji donosi dodatni šarm i opušta atmosferu. To je razlog zašto je ova igra uključena u našu listu “Smiješnih društvenih igara”. Bilo za večernje druženje s prijateljima ili za organiziranje partyja, “Secret Hitler” je definitivno igra koju trebate isprobati.

Secret Hitler Društvena Igra

Dixit: Odyssey • Broj igrača: 3-12


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dixit: Odyssey je jedna od najsmješnijih društvenih igara koje trenutno možete pronaći na tržištu. Igra je objavljena 2011. godine od strane izdavačke kuće Libellud i namijenjena je za 3 do 12 igrača, s trajanjem igre od oko 30 minuta. Ova igra pripada poddomeni društvenih igara pod nazivom Party Games, što znači da će sigurno izazvati puno smijeha i zabave na svakom druženju. Mehanike igre uključuju pričanje priča, ciljane tragove i glasanje. Ova kombinacija mehanika omogućuje igračima da iskoriste svoju maštu, budu kreativni i zabavljaju se kako bi izabrali najbolju kartu koja odgovara opisu koji im je dano. Dixit: Odyssey je osvojio simpatije obožavatelja i kritike zbog svoje jednostavnosti i pozitivnog iskustva koje pruža. Ova igra je odličan izbor za listu smiješnih društvenih igara jer kombinira originalne i duhovite slike s kreativnom igrom mašte, pružajući bezvremensku zabavu za sve.

Dixit: Odyssey Društvena Igra

Dungeon Petz • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Smiješne društvene igre predstavljaju izvrsnu mogućnost za opuštajuće večeri u društvu. Jedna od igara koja se iskazala kao pravi hit među ljubiteljima igranja je Dungeon Petz. Ova igra, koju je izdao Czech Games Edition 2011. godine, mami nas svojom šarmantnom tematikom i smiješnim konceptom.

Dungeon Petz je strategijska igra koja nas stavlja u ulogu lidera imp obitelji koja se bavi uzgojem i prodajom ljubimaca. Zvuči jednostavno i bezazleno, zar ne? No, zaboravili smo spomenuti da su ti ljubimci zapravo stvorenja koja pripadaju Gospodarima tamnice. To znači da su to magična, igriva, ponekad i ljutita čudovišta koja konstantno zahtijevaju pažnju. Baš u trenutku kada želite pokazati njihove kvalitete potencijalnim kupcima, oni se razbole ili obave nuždu. Ponekad su čak i sretni kada se ih riješite, no profit koji ćete ostvariti je nevjerojatan.

Dungeon Petz je igra koja će testirati vaše strategijsko razmišljanje i donošenje odluka. Kroz nekoliko rundi igre, koristit ćete neobične mehanike postavljanja radnika kako biste se pripremili za izazov odgajanja čudovišnih mladunaca i ispunjavanja njihovih potreba kako biste ih mogli prodati kao odrasle i strašne stvorenja Gospodarima tamnice. U međuvremenu ćete sudjelovati i u raznim natjecanjima na kojima ćete pokazivati svoje ljubimce i osvojiti dodatne bodove.

Iako je Dungeon Petz igra visoke razine kompleksnosti, nemojte se obeshrabriti. Izazovno iskustvo koje pruža je upravo ono što ju čini tako posebnom. Svojim jedinstvenim konceptom i smiješnom tematikom, ova igra sigurno će vam pružiti puno smijeha i nezaboravnih trenutaka s prijateljima ili obitelji. Ako volite strategijske igre s dozom humora, Dungeon Petz je odličan izbor za vas.

Dungeon Petz Društvena Igra

Telestrations • Broj igrača: 4-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Telestrations je zabavna i smiješna društvena igra koju će svi vole ljubitelji crtanja i humorističnih trenutaka. Ova igra, koju je izdalo Användbart Litet Företag 2009. godine, donosi nam jednostavan i opuštajući gameplay koji će nas sigurno nasmijati. Telestrations je igra pogodna za grupu od 4 do 8 igrača, a trajanje jedne partije je otprilike 30 minuta, što je idealno za brze i lude igračke večeri.

Jedna od glavnih mehanika Telestrationsa je crtanje. Svaki igrač započinje tako da nacrta riječ koju mu daje kocka. Bez obzira na vremensko ograničenje jerminaćeg pijeska, kreativnost igrača ne poznaje granice. No kada istekne vrijeme, dolazi do zabavnog dijela igre. Svi igrači istovremeno predaju svoj crtež sljedećem igraču, koji mora pogoditi što je nacrtano. Zatim, u ritmu igre, svi igrači prenose pretpostavke na sljedećeg igrača koji mora nacrtati ono što vidi, i tako dalje. Ova dinamična interakcija između igrača stvara mnoštvo smiješnih situacija i nevjerojatnih preokreta.

Telestrations je igra koja je pravi izbor za ovu listu smiješnih društvenih igara jer beisiti na humornom i kreativnom gameplayu. Interakcija između igrača dok prolaze crteže i pretpostavke stvara smijeh i veselje u društvu. Igra je jednostavna za naučiti, a sve što je potrebno su olovke, papir i maštovitost. Također, može se igrati s većim brojem ljudi što je odlično za veće skupine. Sjajni osobini Telestrationsa su i verzatilnost i ponovljivost, jer je uvijek drugačije što osigurava dugotrajnu zabavu i puno smijeha. Dakle, ukoliko želite podići atmosferu na večeri sa prijateljima ili obitelji, Telestrations je definitivno igra koju trebate isprobati.

Telestrations Društvena Igra

Monikers • Broj igrača: 4-16


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Monikers je zabavna, manje poznata igra iz 2015. godine koja će sigurno donijeti osmijeh na lice svakog igrača. Ova igra, koju je objavila kompanija CMYK, savršena je za zabavne večeri s društvom jer je namijenjena od 4 do čak 16 igrača. Monikers se smjestio u područje društvenih igara koje donose puno smijeha, a njegova mehanika obuhvaća i uloge, prepoznavanje poznatih osoba, igranje kortica i komunikacijska ograničenja. Bez obzira jeste li fan zabavnih igara ili samo tražite nešto novo i drugačije, Monikers će sigurno biti odličan izbor za vas.

Jedna od cool stvari koju Monikers nudi je raznolikost u načinu igre. U prvoj rundi, igrači mogu koristiti bilo koje riječi ili geste kako bi pokušali svojim suigračima dočarati poznatu osobu. U drugoj rundi, situacija se mijenja, pa igrači mogu koristiti samo jednu riječ kako bi opisali osobu. U završnoj rundi, nije dopušteno korištenje riječi uopće, već samo geste i pantomima. Ova postepena promjena pravila dodaje zabavni element iznenađenja i čini svaku rundu posebnom.

Monikers je dobio brojne pohvale od ljubitelja društvenih igara zbog jednostavnosti i širine džepa za smijeh. Bez obzira jeste li stručnjak u poznatim osobama ili samo netko tko voli dobru zabavu, Monikers će vas sigurno nasmijati. Ne morate se brinuti o tome koliko je složena igra jer se lako može objasniti svima, uključujući i one koji su prvi put za stolom za igre.

Razlog zašto je Monikers odabran za ovaj popis smiješnih društvenih igara je upravo zbog svoje sposobnosti da stvori nevjerojatno zabavno iskustvo. Sposobnost igrača da opisuju i dočaraju poznate osobe, uz kombinaciju komunikacijskih ograničenja, otvara vrata raznim smiješnim trenutcima i urnebesnim situacijama. Monikers je igra koja će svako društvo okupljeno za stolom za igre pretvoriti u veselu ekipu koja se neprestano smije. Uz kratko trajanje od 30 do 60 minuta, ova igra je odličan izbor za sve koji vole smijeh i dobru zabavu.

Monikers Društvena Igra

Awkward Guests: The Walton Case • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 45-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Awkward Guests: The Walton Case je manje poznata igra koja je izdana 2016. godine od strane Megacorpin Games. Ova društvena igra, namijenjena za 1 do 8 igrača, spada u područje obiteljskih igara. Sa trajanjem vremena od 45 do 75 minuta, pruža nam dug i zabavan doživljaj. Smještena unutar kategorija igara s kartama, dedukcije, humora i tematike filmova/TV/radija, ovaj naslov zaista zaslužuje biti na našoj listi najsmješnijih društvenih igara.

Iako možda manje poznata, Awkward Guests: The Walton Case je stekao velike ocjene i povratne informacije od strane fanova i recenzenata. Ova igra pruža srednji nivo kompleksnosti, što ju čini pogodnom za igrače svih razina iskustva. Awkward Guests: The Walton Case je zanimljiv misterij, pun neočekivanih obrata i smiješnih situacija. Ona vam pruža priliku da postanete pravi detektiv, koristeći svoje vještine dedukcije, upravljanje kartama i trgovanje, kako bi riješili svaki slučaj.

Awkward Guests: The Walton Case vas izaziva da koristite svežen izvor detektivskih vještina kako bi riješili svaki slučaj. Dok istražujete Waltonovu vilu, ispitujete sumnjive osobe i kućno osoblje, pregledavate mjesto zločina i proučavate policijske izvještaje, mijenjajte informacije s protivnicima i skrivajte ih od njih. Budite spremni koristiti sve svoje vještine detektiva! U igri se postavljaju tri ključna pitanja: Tko je ubio gospodina Waltona? Kako je završio njegov život? I zašto ga je ubojica ubio? Također, postoji li pomagač?

Srce igre Awkward Guests: The Walton Case je vrlo jednostavno: Igrači imaju ruku od šest karata, a svaka karta ima svoju vrijednost (1, 2 ili 3 boda, ovisno o informacijama koje pruža) i nekoliko referenci (tj. subjekata kartičnog materijala). Tijekom svog poteza, tražite informacije o dvije različite reference koje vas zanimaju. Ostali igrači vam mogu ponuditi karte koje sadrže tražene reference, a vi možete trgovati za te karte dajući ostalim igračima isti broj bodova kao i vrijednost karti u ruci.

Nakon završetka runde, igrači mogu pokušati riješiti misterij. Ako misterij nije riješen, igrači odbacuju dio svojih karata i dobivaju tri nove karte. Igrač ili igrači koji prvi riješe misterij pobjeđuju. Awkward Guests: The Walton Case pruža igračima nevjerojatno iskustvo, puno tajni za otkrivanje i smiješnih trenutaka u kojima nećete moći kontrolirati smijeh. Ona je odličan dodatak našoj listi najsmješnijih društvenih igara zbog svog originalnog pristupa i nevjerojatne re-playability vrijednosti.

Awkward Guests: The Walton Case Društvena Igra

Dungeon Lords • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dungeon Lords je smiješna društvena igra koja će vam omogućiti da se na trenutak pretvorite u zlog vladara tamnice. Vaš cilj je izgraditi najbolju tamnicu ikada, unajmiti čudovišta, graditi sobe, postaviti zamke i poraziti sve one dobročinitelje koji vam žele nauditi. Ova igra je jedinstvena po tome što vam omogućuje da iskusite kako je zapravo teško izgraditi i upravljati tamnicom ispunjenom hodnicima i čudovištima. Tijekom igre, koristite svoje karte kako biste odabrali gdje ćete postaviti svoje radnike. Akcije koje možete poduzeti uključuju rudarenje zlata, zapošljavanje čudovišta, kupovinu zamki i još mnogo toga. Osim toga, imate priliku pripremiti se za nadolazeće sezone, jer će heroji dolaziti u vašu tamnicu kako bi se borili protiv vas. Na kraju igre, vaša ocjena će se temeljiti na onome što ste izgradili, čudovištima koja ste unajmili i herojima koje ste zarobili. Sa svojom visokom razinom kompleksnosti i različitim mehanikama igre poput odabira akcija i postavljanja pločica, Dungeon Lords se izdvaja kao izvrstan izbor za ovu listu smiješnih društvenih igara.

Dungeon Lords Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!