Najbolje smiješne društvene igre s kartama

U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije društvene igre s kartama koje će vas nasmijati do suza.
Ove igre su dizajnirane kako bi vam pružile nevjerojatno smiješno iskustvo i stvorile nezaboravne trenutke s vašim najbližima. Bez obzira jeste li na zabavi, rođendanskoj proslavi ili jednostavno želite provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima, ove smiješne igre s kartama će vam osigurati sate smijeha i zabave. Saznajte više o najsmješnijim društvenim igrama s kartama i pripremite se za nevjerojatno zabavno iskustvo!

Sadržaj

Secret Hitler • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Uzbuđenje je zagarantirano s igrom Secret Hitler! Ova popularna igra iz 2016. godine, izdavača Goat Wolf & Cabbage, pruža vam nevjerojatno intrigantno iskustvo političke igre i izdaje. Smještena u Njemačkoj 1930-ih godina, svaki igrač je nasumično i tajno dodijeljen da bude liberal ili fašist, a jedan igrač je tajni Hitler. Zadatak fašista je sijati nesigurnost i postaviti svog bezdušnog vođu na vlast, dok su liberali dužni pronaći i zaustaviti tajnog Hitlera prije nego što bude prekasno. No, liberali uvijek imaju većinu.

Igra počinje tako da igrači zatvore oči, a fašisti otkriju jedni drugima svoje identitete. Tajni Hitler zadržava zatvorene oči, ali podiže palac kako bi fašisti mogli vidjeti tko je on. Fašisti znaju tko je Hitler, ali Hitler ne zna tko su mu saveznici fašisti, a liberali ne znaju identitet nikog od igrača.

Svako kolo, igrači biraju predsjednika i kancelara koji će zajedno provesti jedan zakon iz nasumičnog špila. Ako vlada donese fašistički zakon, igrači moraju pokušati shvatiti jesu li izdani ili su jednostavno nespretni. Također, u igri Secret Hitler postoji niz moći vlade koje dolaze u igru kako fašizam napreduje. Fašisti će koristiti te moći kako bi izazvali kaos, osim ako liberali ne uspiju vratiti zemlju s ruba rata.

Cilj liberala je donijeti pet liberalnih politika ili smaknuti tajnog Hitlera. Cilj fašista je donijeti šest fašističkih politika ili izabrati tajnog Hitlera za kancelara nakon što su prošla tri fašistička zakona.

Secret Hitler je jedna od smiješnih društvenih igara s kartama koja će vas držati na rubu sjedala. Njegova kombinacija tajnih uloga, timskog rada, glasanja i političke tematike čini ju savršenim izborom za listu najsmješnijih društvenih igara s kartama. Bilo da se sukobavate s razmišljanjem o povijesti 1930-ih ili jednostavno želite iskusiti političku intrigantsku igru, Secret Hitler će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja.

Secret Hitler Društvena Igra

Dixit: Odyssey • Broj igrača: 3-12


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dixit: Odyssey je jedna od najpoznatijih društvenih igara s kartama koja sigurno neće razočarati ljubitelje zabave. Ova igra, koja je objavljena 2011. godine od strane izdavačke kuće Libellud, donosi novu dimenziju smijeha i zabave u društvene igre. Sama igrivost ove igre slična je originalnoj igri Dixit, ali je Dixit: Odyssey samostalan naslov s proširenjem. 3-12 igrača će se zabavljati u ovoj igri koja traje između 30 i 60 minuta. Humorni sadržaj igre je ono što je izdvaja od drugih. S društvenim igrama s kartama obično se vežu strateške odluke, ali s Dixit: Odyssey, dominiraju tragikomične situacije koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ova igra koristi razne mehanike poput pričanja priče, usmjeravanja tragova i glasanja, što dodatno doprinosi raznolikosti i zanimljivosti igre. Dixit: Odyssey je zaista jedinstvena igra koja će svaku večer pretvoriti u nezaboravno druženje s prijateljima.

Dixit: Odyssey Društvena Igra

Monikers • Broj igrača: 4-16


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Monikers je smiješna društvena igra s kartama koja je postala pravi hit među igračima. Objavljena 2015. godine od strane CMYK izdavačke kuće, ova igra je savršena opcija za zabavne družinske večeri. Ono što je posebno zanimljivo kod Monikersa je da je bazirana na javnom domenu igre Celebrities. Cilj igre je da igrači naizmjence pokušaju navesti svoje suigrače da pogode imena poznatih osoba, koristeći opisivanje ili imitiranje. Zahvaljujući razigranosti ove igre, igračima se pruža mogućnost da pokažu svoju kreativnost i snalažljivost.

Monikers je jednostavan za naučiti i brzo se igra, što ga čini idealnim izborom za zabavu u većim društvima. S ovom igrom možete okupiti čak do 16 igrača, a trajanje jedne partije je otprilike 30 do 60 minuta. Vremensko ograničenje čini igru dinamičnom i napetom, jer igrači moraju brzo razmišljati i biti kreativni kako bi svojim suigračima prenijeli prave asocijacije.

Monikers spada u kategoriju igara zabavnog žanra, specifično društvenih igara namijenjenih za zabavu u društvu prijatelja ili obitelji. Zahvaljujući različitim mehanikama koje su prisutne u ovoj igri poput glume, komunikacijskih ograničenja, biranja karata i dubokih uloga, Monikers ponuđen je kao izvrsna smiješna kartaška igra za ovu temu listicle. Osobito je popularna među igračima željnima humora i dobrog raspoloženja, a dokaz za to su izvrsne recenzije i visoke ocjene među obožavateljima.

Monikers je igra koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Njegova jednostavnost, zajedno s humorom koji proizlazi iz pokušaja igrača da prenesu asocijacije na imena poznatih osoba, čini je jedinstvenom opcijom za razbibrigu i smijeh. Stoga, ako ste u potrazi za smiješnom društvenom igrom s kartama koja će osvježiti vaše večeri u društvu prijatelja, Monikers je definitivno vrijedna opcija za razmatranje.

Monikers Društvena Igra

Awkward Guests: The Walton Case • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 45-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U moru društvenih igara s kartama, “Awkward Guests: The Walton Case” se izdvaja kao jedna posebna igra koju vrijedi isprobati. Ova manje poznata igra iz 2016. godine, koju je objavila Megacorpin Games, spada u kategoriju obiteljskih igara. Sa svojom intrigantnom tematikom koja se oslanja na humor i misteriju, ova igra je odličan izbor za sve ljubitelje kartica koji traže nešto drugačije. Suvremenom obradom detektivske teme i zanimljivim mehanikama, “Awkward Guests” će vas zadržati uzbudljivom igrom i dovesti do pomalo smiješnih situacija.

Jedna od najvećih prednosti ove igre je njezina beskonačna varijabilnost. Svaki put kada krenete u rješavanje slučaja gospodina Waltona, doživjet ćete nešto potpuno novo. Nijedna igra neće biti ista kao prethodna, što čini svako igranje jedinstvenim iskustvom. U “Awkward Guests” stvarno možete postati pravi detektiv pažljivo istražujući scene zločina, ispitivanjem osumnjičenika i koristeći logiku da otkrijete tko je počinio zločin i koje su bile njegove motivacije.

Gledajući mehanike ove igre, primijetit ćete da je ona prilično jednostavna za naučiti. Tijekom igre, svaki igrač ima ruku od šest karata koje imaju različite vrijednosti i referencije. Okupljeni igrači će zajednički istraživati i skupljati informacije kako bi riješili misterij. Tada dolazi do zanimljivih trenutaka razmjene informacija među igračima, ali i skrivanja istih. Tko će biti najbolji detektiv i uspjeti otkriti tajnu po prvi put? No, budite oprezni, jer ako ne uspijete riješiti misterij, bit će potrebno savladati neke nove izazove kako biste ponovno došli do ključnih tragova.

“Awkward Guests: The Walton Case” je igra koja je zaslužila svoje mjesto na ovom popisu smiješnih društvenih igara s kartama. Njezin originalan pristup detektivskoj tematici, zanimljiva mehanika i mogućnost neograničene ponovne igre čine je nezaobilaznom za sve ljubitelje društvenih igara. Bez obzira jeste li iskusni detektiv ili avanturist kojemu je ovo prva detektivska igra, “Awkward Guests” će vas oduševiti i pružiti vam nezaboravno iskustvo.

Awkward Guests: The Walton Case Društvena Igra

Dixit • Broj igrača: 3-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dixit je jedna od najsmješnijih društvenih igara s kartama koju možete pronaći na tržištu. Izdana 2008. godine od strane Libellud-a, ova igra je jedan od bisera žanra Društvenih igara koje će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice. Dixit je igra za 3 do 8 igrača i traje oko 30 minuta, što je savršeno vrijeme za opuštenu druženje.

Svi ga obožavaju! Ova šarmantna igra ima divne ocjene i recenzije. Njezina razina kompleksnosti je jednostavna, što znači da je vrlo pristupačna za igrače svih dobnih skupina. Iz razloga što je Dixit igra u kojoj sve ovisi o vašoj mašti i priči koju ispričate, mogao bi biti odličan dodatak listicle o smiješnim društvenim igrama s kartama.

Dixit koristi nekoliko mehanizama igre koji ga čine izuzetno zabavnim. Igrači se izmjenjuju u ulozi “pripovjedača”, gdje odabiraju jednu od šest karata sa slikom i na temelju te karte izmišljaju rečenicu koju izgovaraju naglas, ne otkrivajući svoju kartu drugim igračima. Svaki igrač tada odabire kartu iz svoje ruke koja najbolje odgovara izgovorenoj rečenici i predaje ju pripovjedaču, bez otkrivanja karte ostatku igrača.

Nakon što pripovjedač pomiješa svoju kartu s primljenim kartama, sve karte se otkrivaju. Svaki igrač, osim pripovjedača, potajno pogađa koja karta pripada pripovjedaču. Ako nitko ili svi pogode točnu kartu, pripovjedač ne dobiva bodove, dok svaki drugi igrač osvaja 2 boda. U suprotnom, pripovjedač i igrači koji su pogodili točan odgovor osvajaju 3 boda. Osim toga, igrači koji nisu pripovjedači dobivaju 1 bod za svaki glas dobiven za svoju kartu.

Igra završava kada se špil isprazni ili kada igrač osvoji najmanje 30 bodova. U oba slučaja, igrač s najviše bodova je pobjednik.

Dixit dolazi s 84 karata i može se miješati s kartama iz dodataka prema želji. Zahvaljujući kombinaciji mehanizama utrkivanja, pripovijedanja, davanja ciljanih tragova i glasanja, Dixit nudi kreativno okruženje u kojem igrači mogu izraziti svoju maštu i humor na različite načine.

Nadam se da će ova šarmantna igra pronaći svoje mjesto na vašem popisu smješnih društvenih igara s kartama. Dixit je zaslužio biti na ovom popisu zbog svoje inovativnosti i sposobnosti da nas nasmiješi te pruži zabavno iskustvo koje ćete poželjeti podijeliti s prijateljima.

Dixit Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!