Najbolje smiješne društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet smiješnih društvenih igara za djecu! Ako želite pronaći igre koje će vašoj djeci donijeti smijeh i radost, ovo je mjesto gdje ćete pronaći najzabavnije opcije.
U ovom blogu istražit ćemo najsmješnije igre koje će vas i vašu djecu nasmijati do suza. Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje potiču kreativnost, humor ili jednostavno želite provesti vrijeme smijehom s vašom djecom, ovdje ćete pronaći sve što vam treba. Saznajte više o najzabavnijim smiješnim društvenim igrama za djecu i pripremite se za nezaboravne trenutke smijeha i zabave!

Sadržaj

Galaxy Trucker (Second Edition) • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Galaxy Trucker (drugo izdanje) je uronjen u svemirsku avanturu za 2 do 4 igrača, uzrasta od 8 godina pa naviše, koja će svakako izazvati smijeh i zabavu kod najmlađih. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2021. godine, zasluženo je svoje mjesto na listi smiješnih društvenih igara za djecu. Prema ocjenama fanova i recenzija, Galaxy Trucker je ostvario veliki uspjeh zahvaljujući svojoj zanimljivoj kombinaciji mehanika i izazovnom, ali pristupačnom, gameplayu.

U ovoj igri, igrači kreću na svoju smiješnu svemirsku avanturu stvarajući brodove od raznih komponenti. Vaš zadatak je da brzo i dobro odaberete komponente iz zajedničkog skladišta i izgradite što bolji svemirski brod. Ali to nije sve, jednom kad brodovi budu lansirani, igrači će doživjeti sve vrste opasnih situacija i boriti se za financijske mogućnosti, nadajući se da će zaraditi najvrijedniju robu i završiti s brodom što je više moguće netaknutim.

Cilj je preživjeti putovanje s barem nekim dijelom posade i broda, te imati barem jedan kredit na kraju igre. Igrači zarađuju kredite dostavljajući robu, poražavajući piratske napade, ulažući u izgled svog broda i stižući na odredište prije drugih. Zahvaljujući kombinaciji različitih mehanika poput valjanja kockica, događaja, kretanja po ploči i raspoređivanja pločica, svaka partija Galaxy Truckera donosi jedinstvenu i uzbudljivu igračku avanturu.

Ovo novo izdanje Galaxy Truckera donosi svježu umjetnost, više pločica za brodove, poboljšane efekte karata i pojednostavljeno igranje koje se sastoji samo od jednog leta kroz svemir. Ako pak želite duže i izazovnije iskustvo, možete odabrati “Transgalaktičko putovanje”, igru koja se sastoji od tri leta.

Zahvaljujući smiješnim situacijama koje igrači doživljavaju izgradnjom svojih brodova i pokušaja da ostanu “žešći” od ostalih igrača, Galaxy Trucker je odličan izbor za sve mališane koji žele svoju dječju igraonicu pretvoriti u svemirsku postaju smijeha i zabave.

Galaxy Trucker (Second Edition) Društvena Igra

First Rat • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Današnja tema listicle je smiješne društvene igre za djecu, a jedna od njih koju ću vam predstaviti je igra “Prva Pacova”. Ova relativno nepoznata igra objavljena je 2022. godine od strane izdavača Pegasus Spiele i namijenjena je za 1 do 5 igrača. Prosječno trajanje igre je između 30 i 75 minuta, što je savršeno za kratku, zabavnu igru s djecom.

U “Prvoj Pacova” igri, svaka obitelj pacova ima jedinstven cilj – dosegnuti Mjesec napravljen od sira! Ali kako će to postići? Pa, gradeći raketu, naravno! Djeca pacova su otkrila strip knjigu koja opisuje prvo slijetanje na Mjesec i to ih je nadahnulo da započnu svoju avanturu. Srećom, pacovi imaju sve potrebne resurse u susjednom odlagalištu smeća, a ostali životinjski prijatelji su spremni podržati njihov hrabar pothvat – naravno, uz dovoljno plaćanje.

U ovoj igri, igrači se bore za gradnju najviše dijelova rakete i za trening najviše pacovskih astronauta kako bi se mogli prehraniti neodoljivim sirima na Mjesecu. Morate pažljivo planirati putovanje svojih pacova, koristeći se kretanjem po ploči s točkama različitih boja. Povremeno vam je potrebna suradnja s drugim igračima kako biste podijelili resurse ili možete se odlučiti nepromišljeno ukrasti jedan predmet od njih, s druge strane, oni onda vraćaju na početak putanje.

“Prva Pacova” igra nudi i mogućnost igranja samostalno, tako da je idealna za one trenutke kada nema društva za igru. Isto tako, igra ima nekoliko varijacija koje možete isprobati ovisno o vašim željama i raspoloženju. Kako bi dobili više bodova, trebate paziti na razne resurse i čuvati svoje pacove. Pobjednik je onaj tko prvi postavi svoj četvrti pacov na svemirski brod ili postavi svoj osmi marker na ploču bodova.

“Prva Pacova” je zabavna i neobična igra koja će sigurno izazvati smijeh, a istovremeno potiče dječju kreativnost i strategijsko razmišljanje. S obzirom na njezinu jednostavnost i smiješnu tematiku, ova igra je savršeni izbor za naš popis smiješnih društvenih igara za djecu.

First Rat Društvena Igra

Cat Lady • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Cat Lady je zabavna i smiješna društvena igra za djecu koju je izdao Alderac Entertainment Group. U ovoj igri, igrači postaju članovi ekskluzivne skupine ljudi poznate kao “Cat Lady”. Vaš zadatak je prikupiti različite karte koje uključuju igračke, hranu, mačakna trputacima, kostime i naravno – ljubazne mačke. Međutim, morate pripaziti! Važno je da osigurate dovoljno hrane za sve mačje prijatelje jer će inače vaši gladni mačji suputnici oduzeti bodove. Cilj igre je osvojiti što više bodova koje će vam donijeti mačke i ostalo prikupljeno.

Cat Lady je igra koja je savršena za djecu jer kombinira humor i šarmantne mačje likove. Zahvaljujući mehanikama otvorenog izbora karata i skupljanju setova, djeca će se zabaviti i istovremeno razvijati strategijske vještine. Osim toga, time limit od 15 do 30 minuta čini ovu igru idealnom za brze i dinamične igračke sesije.

Ova igra je zasluženo na listi smiješnih društvenih igara za djecu jer nudi jedinstvenu kombinaciju zabave, humora i slatkih mačića. Cat Lady će zasigurno nasmijati djecu svojim neodoljivim likovima i osigurati satove igre ispunjene smijehom i uživanjem.

Cat Lady Društvena Igra

Beasty Bar • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Smiješne društvene igre za djecu često mogu biti prava zabava i izvor smijeha za cijelu obitelj. Jedna takva igra koja se ističe po svojoj humorističnosti i jednostavnosti je “Beasty Bar”. Ova relativno nepoznata igra iz 2014. godine donosi nam svijet životinjskog noćnog kluba, gdje se životinje oblače i spremne su za zabavu. Ali neće baš svaka životinja uspjeti proći kroz vrata. Želite li znati tko će na kraju doći do najuzbudljivijeg dijela zabave?

U igri “Beasty Bar” igrači će se natjecati kako bi njihove životinje uspjele ući u klub. Igra se sastoji od kartica životinja koje igrači igraju u red, a svaka životinja ima posebne moći koje mogu manipulirati redoslijedom kartica. Kada se na kraju poteza nađe pet životinja, dvije koje su prve na redu imaju zeleno svjetlo za zabavu, dok ona posljednja mora otići kući. Cilj igre je poslati više svojih životinja na zabavu od ostalih igrača. Ne zvuči li to zabavno?

“Beasty Bar” je jednostavna igra koja intrigira svojim humorističnim konceptom i nudi igračima mnogo smijeha i zabave. Sa svojim neobičnim mehanikama poput “Action Queue”, “Hand Management” i “Take That”, igra pruža raznolikost i neočekivane trenutke. Bez obzira na to jeste li dijete ili odrasla osoba, sigurno će te se dobro zabaviti uz ovu igru.

Iako je možda manje poznata javnosti, “Beasty Bar” je svakako vrijedna igra koja zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu smiješnih društvenih igara za djecu. Smatramo da je ova igra idealna opcija za obiteljsko druženje i smijeh, jer nudi jednostavnu igru sa zabavnim konceptom koji će sigurno nasmijati sve generacije. Spremite se za noćnu zabavu u “Beasty Bar” i doživite divlje avanture koje će vas razveseliti i nasmijati.

Beasty Bar Društvena Igra

Gingerbread House • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam predstavljam jednu smiješnu društvenu igru za djecu koja će sigurno pružiti puno zabave i smijeha. Radi se o igri “Kuća od medenjaka” koju je 2018. godine izdala Lookout Games. Iako nije široko poznata, ova igra je stekla dobre ocjene među fanovima i kritičarima.

Osobito namijenjena za djecu, ova igra pruža jednostavne, ali zabavne mehanike koje će ih držati zainteresiranima. “Kuća od medenjaka” se igra na ploči koja je izgrađena od slasnog medenjaka, a glavni cilj igre je da se izgradite što višu strukturu kuće od medenjaka. Igre poput ove vrlo su popularne među mlađom djecom jer potiču kreativnost i sposobnost planiranja.

Da biste postigli ovaj cilj, igrači postavljaju pločice nalik na domino kamenčiće na 3×3 rešetku. Svaka pločica ima različite simbole koji vam omogućavaju da sakupite različite vrste medenjaka i izvedete posebne akcije. Kako igra napreduje, igrači mogu postavljati pločice na već postojeće, što stvara 3D strukturu pred vama.

Ono što igru “Kuća od medenjaka” čini posebnom su smiješne situacije koje se mogu dogoditi tijekom igre. Na primjer, kada se dvije pločice s istim simbolom prekriju, dobivate bonus u obliku dodatnih medenjaka ili akcije. Osim toga, igra nudi i različite načine osvajanja bodova, uključujući izgradnju najviše strukture, ispunjavanje narudžbi tako da se odbace određeni skupovi medenjaka, te igranje brže od protivnika.

Zbog svoje jednostavnosti i smiješnih situacija koje se mogu dogoditi, igra “Kuća od medenjaka” je sjajan izbor za ovaj popis smiješnih društvenih igara za djecu. Djeca će uživati gradeći svoje medenjake i natjecajući se tko će izgraditi najvišu i najkreativniju strukturu. Ova igra potiče igračku interakciju i obiteljsko druženje, a sigurno će donijeti smijeh i veselje u vaš dom.

Gingerbread House Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!