Najbolje smiješne društvene igre za obitelj

Želite li unijeti smijeh i veselje u obiteljske trenutke? Ove smiješne društvene igre su upravo ono što vam treba! U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije igre koje će vas nasmijati do suza i stvoriti nezaboravne trenutke s vašom obitelji.
Bez obzira jeste li ljubitelj igara s kartama, zagonetki ili timskih izazova, ove smiješne društvene igre pružit će vam satove smijeha i zabave koje ćete dugo pamtiti.

Sadržaj

Awkward Guests: The Walton Case



 • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 45-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Awkward Guests: The Walton Case je manje poznata društvena igra koja je izdana 2016. godine od strane Megacorpin Games. Ova igra je odličan izbor za našu listu smiješnih društvenih igara za obitelj. Igra je namijenjena za 1 do 8 igrača i traje između 45 i 75 minuta. Sa svojim jedinstvenim mehanikama detekcije, upravljanja rukama i trgovine, Awkward Guests je igra koja će vas držati na ivici vaše detektivske stolice. Ovo je igra koja je ocijenjena visokim ocjenama od strane fanova i kritičara, a razina složenosti je umjerena. U ovoj igri je cilj riješiti ubojstvo gospodina Waltona i otkriti tko, kako i zašto je počinio zločin. Zahvaljujući mnogostrukim opcijama, svaka partija je jedinstvena i garantirano će osigurati dozu smijeha i zabave za cijelu obitelj. Awkward Guests: The Walton Case će biti prava poslastica za sve ljubitelje misterioznih i smiješnih društvenih igara.

Awkward Guests: The Walton Case Društvena Igra

Sheriff of Nottingham



 • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Sheriff of Nottingham je smiješna društvena igra koja je savršena za obiteljsko druženje. Objavljena 2014. godine od strane Arcane Wonders, ova igra je brzo postala popularna među ljubiteljima društvenih igara. Zahvaljujući njenim mehanikama poput klađenja i blefiranja, podmićivanja, upravljanja rukom, pregovaranja, otvorenog izvlačenja te igranja uloga, Sheriff of Nottingham pruža dinamičnu i zanimljivu igračku avanturu.

U Sheriff of Nottinghamu, igrači preuzimaju ulogu trgovaca koji pokušavaju zaraditi brzi profit prodajući robu u užurbanom gradu za vrijeme posjeta princa Johna Nottinghamu. Međutim, da bi prošli kroz gradsku kapiju, koju nadgleda šerif Nottinghama, igrači moraju pravilno prokrijumčariti svoju robu. Mogu li odabrati sigurniji put koristeći legalnu robu ili će se usuditi riskirati i prošvercati ilegalnu robu? Budite oprezni, šerif uvijek pazi na lažove i prevarante, te ako ih uhvati, njima bi se mogla pridružiti njihova roba!

Jedinstvena stvar u Sheriff of Nottinghamu je da jedan od igrača svaki put preuzima ulogu samog šerifa. Igrači deklariraju robu koju žele unijeti u grad, robu koju tajno skrivaju u svojoj vreći. Šerif tada mora odlučiti kome će dopustiti ulazak u grad s njihovom robom, kome će pregledati robu te tko može biti opljačkan!

Da li imate sve što je potrebno da vas smatraju poštenim trgovcem? Hoćete li sklopiti dogovor sa šerifom kako bi vas pustio unutra? Ili ćete nagovoriti šerifa da se usredotoči na drugog igrača dok se vi tiho provučete kroz kapiju? Declarirajte svoju robu, pregovarajte, i budite na oprezu za šerifom Nottinghama!

Sheriff of Nottingham je igra koja je zasluženo na ovom popisu smiješnih društvenih igara za obitelj. Njen humorističan pristup, pregovaranje i skrivena identiteta igrača stvaraju odličan doživljaj interakcije među igračima. Bez obzira jeste li poznati u svijetu društvenih igara ili tek počinjete, Sheriff of Nottingham će vam pružiti nezaboravne trenutke u obiteljskom društvu.

Sheriff of Nottingham Društvena Igra

Galaxy Trucker (Second Edition)



 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Drugo izdanje igre Galaxy Trucker je sigurno jedno od najsmješnijih izdanja na tržištu. Ova igra, koja je relativno nepoznata, donosi brzi i urnebesni doživljaj za čitavu obitelj. Započinjete igru sa simultanim pretraživanjem skladišta kako biste brzo pronašli najkorisnije komponente za izgradnju svemirskog broda. Taj dio igre odvija se u realnom vremenu, što stvara dodatnu dozu uzbuđenja i napetosti. Jednom kad lansirate svoj brod, igra vas suočava s opasnim situacijama dok se borite za financijske prilike. Svi se nadaju da će zaraditi od najvrjednijeg tereta i završiti s što većim dijelom svog broda netaknutim. Naravno, to je lakše reći nego učiniti, jer mnoge opasnosti mogu poslati dijelove vašeg broda, teret i posadu u dubine svemira. Cilj igre je preživjeti putovanje sa što više dijelova broda i posade, te imati barem jedan kredit do kraja igre. Zarade se ostvaruju dostavom tereta, pobjedom nad gusarima, imajući najljepši brod i stizanjem na odredište prije ostalih. Galaxy Trucker je igra sa zanimljivom tematikom svemirskih brodova i avantura u svemiru. Zahvaljujući mehanikama bacanja kockica, događaja, stvarnom vremenu, relativnom kretanju, postavljanju pločica i praćenju kretanja, ova igra donosi nevjerojatno zabavno iskustvo svim igračima. Uz to, Galaxy Trucker drugo izdanje ima prekrasnu umjetnost, više pločica za brodove, poboljšane učinke karata i pojednostavljeno igranje koje se sastoji od samo jednog leta kroz svemir. Sve ove karakteristike čine ovu igru izvrsnim izborom za obiteljsko druženje.

Galaxy Trucker (Second Edition) Društvena Igra

Smash Up: Awesome Level 9000



 • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Smash Up: Awesome Level 9000 je manje poznata igra objavljena 2013. godine od strane Alderac Entertainment Group. Igra je namijenjena za 2 do 2 igrača, a trajanje samog igranja je oko 45 minuta. Ova igra spada u kategoriju obiteljskih igara, točnije strategijske igre. Sa dodatnim mehanikama kao što su Area Majority / Influence, Hand Management, Take That, Variable Player Powers, Smash Up: Awesome Level 9000 pruža mogućnost da stvorite nevjerojatne kombinacije i strategije. Kako bi vam dočarao koliko je ova igra zanimljiva, donosim pregled svih frakcija koje su uključene u ovo izdanje.

Jedna od dodatnih frakcija su Killer Plants – brinite se o ovim biljkama dok je još vrijeme, jer ako ih ostavite same, počet će rasti posvuda poput korova! Sledeća frakcija su duhovi – za razliku od svih drugih igara s kartama, duhovi imaju korist od manjeg broja karata u ruci. Ili ćete možda odabrati Steamunkse – ova frakcija će dodati nove mogućnosti na baze i tako vam pomoći u vašim strategijama. Ako želite malo više akcije, tu su vojnici na medvjedima – što je zastrašujuće? Bear Cavalry frakcija! Ovi strašni voinici će prestrašiti protivničke podanike i prebaciti ih na druge baze.

Smash Up: Awesome Level 9000 je odličan izbor za smješne društvene igre za obitelj jer kombinira različite frakcije i ludu igru koja donosi puno smijeha i zabave. Ova jednostavna igra sigurno će vas držati zainteresiranima i smijeh će biti zagarantiran.

Smash Up: Awesome Level 9000 Društvena Igra

First Rat



 • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od smiješnih društvenih igara koju vrijedi istražiti je “First Rat” koja je relativno nepoznata, ali ima veliku popularnost među ljubiteljima igara. Ova igra, objavljena 2022. godine od strane Pegasus Spiele, smjestila se u domenu igara za obitelj i strategijskih igara. “First Rat” je namjenjena 1 do 5 igrača, a prosječno trajanje igre je između 30 i 75 minuta. Ova igra ima mehanike poput pomicanje od točke do točke, utrke, skupljanje setova i solo varijantu. S obzirom na kategorije igara, “First Rat” kombinira avanturu, životinje, humor i istraživanje svemira.

Glavna premisa ove igre je smiješna priča o hrabrim štakorima koji žele doseći legendarni mjesec od sira. Svi štakori rade zajedno na izgradnji rakete, skupljanju dijelova i treniranju štakorskih astronuata kako bi osvojili što više sira na tajanstvenom mjesecu. Igrači moraju pažljivo pomicati svoje štakore po stazi, skupljati resurse i koristiti ih za kupovinu i izgradnju. Osim toga, igrači mogu krađom doći do određenih predmeta, ali pri tome trebaju biti oprezni jer mogu morati odati dio svog skupljenog sira.

Jedna od najzanimljivijih stvari u “First Rat” je mogućnost solo igranja, koja omogućuje igračima zabavu čak i kad nemaju igrača za društvo. Iako je ova igra relativno nepoznata, njeni oduševljeni obožavatelji i pozitivni kritičari svakako preporučuju “First Rat” kao odličan izbor za smiješnu društvenu igru za igračku obitelj. Kombinacija lako razumljivih mehanika i zanimljive priče o štakorima koji grade letjelicu za osvajanje sira na mjesecu čini ovu igru posebno privlačnom za sve ljubitelje igara. Spremite se na nevjerojatnu avanturu sa štakorskim astronautima i otkrijte tko će osvojiti najviše sira na ovom neobičnom mjesecu.

First Rat Društvena Igra

Cat Lady



 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Cat Lady je smiješna društvena igra za obitelj koja je objavljena 2017. godine od strane Alderac Entertainment Group. Ova igra će vas unijeti u svijet mačaka, gdje ste dio elite koja uključuje Marie Antoinette i Ernesta Hemingwaya. Za vrijeme igre, vi i ostale “cat ladies” ćete birati karte u grupama po tri, skupljajući igračke, hranu, mačju metvicu, kostime i naravno, preslatke mačke. Ali pripazite! Osigurajte da imate dovoljno hrane za sve mačje prijatelje jer će gladni mačići smanjiti vaše bodove. Pobjednik je igrač s najvećim brojem bodova.

Cat Lady je manje poznata igra, ali ima visoke ocjene od obožavatelja i kritičara. Razina kompleksnosti igre je jednostavna, što je čini savršenom opcijom za obiteljsku društvenu igru. Njezina kratka trajanja između 15 do 30 minuta znači da je idealna za brze igre ili za one trenutke kada vam nedostaje vremena.

Igra koristi mehanike otvorenog biranja karata i skupljanja setova, što čini gameplay zanimljivim i raznolikim. No ono što izdvaja Cat Lady od drugih igara je definitivno njezin humoristični pristup. Mačke su uvijek izvor smijeha i zabave, a Cat Lady to koristi na genijalan način.

Cat Lady je izvrsna igra za obiteljski odabir smiješnih društvenih igara. Njezin jednostavan gameplay, humor i šarmantne mačke pružit će vam zabavu za cijelu obitelj. Uz Cat Lady, sigurno ćete se nasmijati i stvoriti nezaboravne trenutke s najmilijima.

Cat Lady Društvena Igra

Smash Up: Monster Smash



 • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Smash Up: Monster Smash je jedna od onih igara koje će vas definitivno nasmijati i pružiti vam nezaboravne trenutke u društvu vaše obitelji. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2014. godine od strane Alderac Entertainment Group, donosi nam četiri nove frakcije: vampire, lude znanstvenike, vukodlake i divovske mrave. Sigurno ćete se zabaviti dok se suočavate s ovim urnebesnim likovima! Vampiri jačaju kako uništavaju minione protivnika, ludi znanstvenici ispuštaju smrtonosna stvorenja i mogu ojačati razne minione, vukodlaci imaju eksplozivnu moć za rušenje protivnika, dok divovski mravi djeluju kao jedan veliki um, šireći svoju moć kako ne bi dopustili svoj poraz! Ova igra može se igrati u dvoboju ili kombinirati s drugim Smash Up naslovima te tako omogućiti četiri igrača da se natječu istovremeno. Smash Up: Monster Smash je kartaška igra koja savršeno kombinira elemente fantazije, humora, mitologije, znanstvene fantastike i zombija. Igra je jednostavna za naučiti, ima visoke ocjene od fanova i kritičara te je pravi izbor za smiješnu obiteljsku igru koja će vas držati u napetosti tijekom 30 do 45 minuta igre.

Smash Up: Monster Smash Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!