Najbolje smiješne društvene igre za troje

Ove smiješne društvene igre za troje će vam donijeti sate smijeha i zabave s vašim prijateljima ili obitelji.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije igre koje će vas nasmijati do suza i stvoriti nezaboravne trenutke. Bez obzira jeste li ljubitelj igara riječima, mimikom ili jednostavno volite dobru šalu, ove igre će vas garantirano zabaviti. Spremite se za smijeh, izazove i nevjerojatno ugodno druženje dok istražujete svijet smiješnih društvenih igara za troje!

Sadržaj

Dixit: Odyssey • Broj igrača: 3-12


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dixit: Odyssey je izuzetno zabavna i kreativna društvena igra za troje igrača. Ova igra je izdvojena kao jedan od nas najoriginalnijih i najsmješnijih izbora za listicu smiješnih društvenih igara za troje. Dixit: Odyssey, nasljednik izuzetno popularne igre Dixit, iz 2011. godine, donosi jedinstveni koncept priče i maštovitih natuknica. Sa izvrsnim ocjenama od strane fanova, ova igra je jednostavna za naučiti i pruža nevjerojatnu zabavu.

Igra se temelji na priči i kreativnosti, a svaki igrač mora osmisliti natuknicu koja će opisivati odabranu kartu. Ali pazite, opis ne smije biti previše očigledan! Ostali igrači tada biraju kartu iz svog špila koja je najbolje povezana s tom natuknicom i daju je pričatelju. Vađenje karata tada slijedi, a svi igrači glasaju koja karta pripada pričatelju. Ako nitko ili svi pogriješe, pričatelj ne dobiva bodove, dok svi igrači dobivaju po dva boda. Ako je netko točno pogodio pričateljevu kartu, i on i pričatelj dobivaju tri boda. Uz to, igrači također dobivaju bodove ovisno o broju glasova koje će njihova slika dobiti.

Dixit: Odyssey dolazi s čak 84 nove karte, svaka s jedinstvenom slikom koju je oslikao Pierô. Ova verzija uključuje i preklopnu igraću ploču, kako bi igra postala još dinamičnija i zanimljivija. Također, ova igra nudi i nove varijacije koje omogućavaju timsku igru i donose nove načine igranja s kartama.

Dixit: Odyssey je stvoren za druženje i smijeh, a izvrsna je opcija za zabavu s prijateljima ili obitelji. Njegova jednostavnost i kreativnost čine ga iznimno pogodnom igrom za troje, a smiješni trenuci i igračke iznenađenja garantiraju da će svi uživati u ovoj igri.

Dixit: Odyssey Društvena Igra

Dungeon Petz • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Smiješne društvene igre za troje mogu biti odličan način za potrošiti vrijeme s prijateljima ili obitelji i nasmijati se do suza. A jedna takva igra koju svakako vrijedi isprobati je Dungeon Petz. Ova šaljiva, ali i izazovna igra za 2 do 4 igrača donosi vam pravu avanturu u podzemlju. Dungeon Petz je nakon svog izlaska 2011. godine stekao veliku popularnost i visoke ocjene od strane ljubitelja igara. A s pravom!

Zašto je Dungeon Petz idealan izbor za ovu listu smiješnih igara za troje? Pa, prvo, gameplay ove igre je izuzetno originalan i zanimljiv. Kroz nekoliko rundi, igrači koriste različite mehanike, poput dražbe, upravljanja rukom karata i smještaja radnika, kako bi se pripremili za zahtjevan zadatak podizanja stvorenja i udovoljavanja njihovim potrebama. Svako stvorenje ima svoje posebnosti, karakteristike i ponekad izazove. Kako biste ih prodali dungeon gospodarima, morate se brinuti o njima na pravi način.

Ono što je posebno zabavno je činjenica da ovi ljubimci imaju svoje ne baš privlačne trenutke – možda će biti bolesni ili će napraviti nered tijekom predstavljanja kupcima. Ali, unatoč tim izazovima, profit koji možete ostvariti je nevjerojatan. Nešto je posebno zadovoljavajuće u gledanju kako vaše stvorenje odrasta iz plačljivog mališana u strašnu, zastrašujuću beštiju.

Dungeon Petz je igra koja će sve igrače držati zainteresiranima kroz svih 90 do 90 minuta igre. Iako je kompleksna, nudi i dovoljno smijeha i nezaboravnih trenutaka. Sviđa mi se kako je tematski povezana s Dinjeon Lordima, drugom popularnom igrom u istom svijetu, pa vas očekuje fantastičan doživljaj.

Na kraju, Dungeon Petz je odličan izbor za listu smiješnih igara za troje zbog svoje originalnosti, humorističnog pristupa i nevjerojatnih trenutaka koji čekaju igrače. Pa, pripremite se da u podzemlju provjerite koliko dobro možete brinuti o svojim ljubimcima i unaprijediti svoj posao prodaje Dungeon Gospodarima. Ova igra će zasigurno donijeti smijeh i zabavu u vaše društvene večeri.

Dungeon Petz Društvena Igra

Awkward Guests: The Walton Case • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 45-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas ćemo vam predstaviti smijesnu društvenu igru za troje koja nosi naziv Awkward Guests: The Walton Case. Ova manje poznata igra objavljena 2016. godine od strane Megacorpin Games je pravi izbor za ljubitelje detektivskih misterija. Igru može igrati od 1 do 8 igrača, a trajanje igre je između 45 i 75 minuta. Awkward Guests spada u kategoriju obiteljskih igara i sadrži mehanike dedukcije, upravljanja rukama i trgovanja.

Awkward Guests: The Walton Case je igra koja je stekla mnogo pozitivnih ocjena i recenzija. Iako je njezina razina kompleksnosti srednja, ova igra pruža nevjerojatan doživljaj koji neće ostaviti razočarane ni najzahtjevnije igrače.

Glavni cilj igre je riješiti misterij smrti gospodina Waltona. Kako biste to postigli, morate intervjuirati osumnjičene, ispitati osoblje kuće, istražiti mjesto zločina, tražiti tragove po kući Waltona i konzultirati policijske izvještaje. Sve to morate raditi dok razmjenjujete informacije s protivnicima ili ih skrivate od njih, stoga se pripremite koristiti sve svoje detektivske vještine!

Srž Awkward Guests igre je jednostavna: igrači imaju šest karata u ruci, a svaka karta ima određenu vrijednost (1, 2 ili 3 boda, ovisno o količini informacija koje pruža) i nekoliko referenci (tj. predmete o kojima se govori na karti). Tijekom svog poteza, možete tražiti informacije o dvije različite reference koje vas zanimaju. Ostali igrači vam mogu ponuditi karte koje sadrže tražene reference, a vi možete trgovati za te karte tako što ćete ponuđenim igračima dati isti broj bodova koji su ponudili putem karata u vašoj ruci.

Nakon završetka svakog kruga, igrači mogu pokušati riješiti misterij. Ako misterij nije riješen, igrači odbacuju dio svojih karata i dobivaju tri nove karte. Igrači koji prvi riješe misterij ili misterije su pobjednici.

Awkward Guests: The Walton Case je igra koju ne smijete propustiti ako volite zagonetke i detektivske priče. Njezine misterije mogu se riješiti na toliko različitih načina da nećete nikada odigrati dvije slične igre. Ova igra je odličan izbor za obiteljska druženja ili večeri provedene s prijateljima. Zahvaljujući mehanikama dedukcije, upravljanja rukama i trgovanja, Awkward Guests: The Walton Case predstavlja jedinstvenu igru koja će vam pružiti nevjerojatnu zabavu i smijeh.

Awkward Guests: The Walton Case Društvena Igra

Dungeon Lords • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dungeon Lords je board igra iz 2009. godine, koju je izdala Czech Games Edition. Ova igra je smještena u podžanr strategijskih društvenih igara i pruža nevjerojatno iskustvo gradnje podzemlja. U ulozi zlog gospodara tamnice, vaš je cilj izgraditi najbolje podzemlje od svih. Iznajmite čudovišta, izgradite prostorije, kupite zamke i porazite sve one koji vam žele štetiti. Uz visok stupanj kompleksnosti, Dungeon Lords je pruža izazovne mogućnosti za strategiju i taktiku.

Na temelju povratnih informacija obožavatelja i recenzija, ova igra je dobro ocijenjena. Taktika i planiranje ključni su u Dungeon Lords, jer igrači koriste ruke karata za odabir mjesta na kojima će postaviti svoje radnike. Radnje uključuju rudarenje zlata, najam čudovišta, kupovinu zamki i još mnogo toga. Svaka radnja ima tri dostupne točke s različitim učincima. Ova igra ima četiri poteza za svaku “godinu” igre i dvije “godine” u cjelokupnoj igri.

Jedinstvena značajka Dungeon Lords je to što vam omogućuje da unaprijed vidite heroje i događaje koji dolaze u sljedećem krugu igre, tako da možete planirati svoje poteze. Kada završi svaka “sezona”, heroji će se dodijeliti svakom igraču ovisno o razini zla koju su ostvarili. Heroji mogu biti moćni ratnici ili prijevaranti. Svaki heroj ima posebne vještine, stoga je važno biti pripremljen na njihove izazove.

Kao što smo već spomenuli, Dungeon Lords je igra s visokim stupnjem kompleksnosti. Ipak, ta složenost pruža dubinu igre i razne načine za postizanje uspjeha. Uz ocjene fanova i kritika koje podržavaju ovu igru, Dungeon Lords je odličan izbor za ovaj popis smiješnih društvenih igara za troje igrača. Njegova tematika fantasy svijeta omogućuje nevjerojatno iskustvo gradnje tamnica, dok prisutnost humora pruža opuštajući dodatak tijekom igre.

Dungeon Lords Društvena Igra

Dixit • Broj igrača: 3-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako tražite smiješne društvene igre za igranje u troje, Dixit je definitivno igra koju ne smijete propustiti. Ova igra izdavača Libellud, objavljena 2008. godine, kombinira elemente trke, pripovijedanja, ciljanih tragova i glasanja, te je savršen izbor za sve ljubitelje kartičnih igara, humora i druženja u većem društvu.

Dixit ima jednostavna pravila i kratko trajanje od 30 do 30 minuta, što ga čini pristupačnim i zabavnim za sve igrače. Svaki igrač ima svoju ruku karata, a svaki je potez novi izazov. Kroz pripovijedanje, cilj je što kreativnije opisati sliku na svojoj karti, ali tako da ostali igrači mogu dobro razumjeti. Nakon toga, svi igrači odabiru kartu iz svoje ruke koja najbolje odgovara opisanom tekstu i daju je izabranom pripovjedaču, a da ne otkrivaju svoj izbor drugima.

Nakon što su sve karte sakupljene, pripovjedač ih izmiješa i otkriva sve karte. Ostali igrači tada tajno glasaju koja je karta pripovjedačeva. Ako svi ili nitko ne pogodi točnu kartu, pripovjedač dobiva 0 bodova, a ostali igrači dobivaju 2 boda. U suprotnom, pripovjedač i igrač koji je pogodio točnu kartu dobivaju 3 boda, dok ostali igrači dobivaju 1 bod za svaki glas koji su dobili za svoju kartu.

Igra završava kada se raspodijele sve karte iz špila ili kada neki igrač postigne barem 30 bodova. Pobjednik je igrač s najviše bodova. Dixit dolazi s 84 kartice u osnovnoj verziji, koje se mogu kombinirati s kartama iz dodataka kako bi se stvorila raznolika i zanimljiva iskustva.

Dixit je iznimno popularna igra koja je osvojila srca mnogih ljubitelja društvenih igara diljem svijeta. Njegov jednostavan koncept i kreativni pristup čine ga savršenim izborom za zabavne trenutke u troje. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili ste tek početnik u svijetu društvenih igara, Dixit će vam pružiti mnogo smijeha, iznenađenja i užitka.

Dixit Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!