Najbolje smiješne društvene igre

Potrebno je nešto da razbije monotoniju i unese malo smijeha u vaš dan? Na pravom ste mjestu! Zabava je zagarantirana s našim popisom najboljih smiješnih društvenih igara.
Pripremite se za sate smijeha, zabave i dobrog provoda. Bez obzira jeste li na okupljanju s prijateljima ili provedete li večer s obitelji, ove igre će sigurno podići atmosferu.

Sadržaj

Secret Hitler • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako ste spremni za dramatičnu političku intrigu i izdaju, onda je Secret Hitler igra koju morate isprobati! Ova popularna igra objavljena 2016. godine pruža vam priliku da zakročite u politički lavirint Njemačke 1930-ih godina. Sa svojim skrivenim ulogama, timskom dinamikom i glasanjem, Secret Hitler je pravi triler. Bez obzira jeste li liberali koji žele pronaći Tajnog Hitlera i zaustaviti njegovu destruktivnu agendu ili ste fašisti koji moraju zasijati seme nepovjerenja i postaviti svoje nemilosrdno vođstvo, ova igra će vas držati na ivici sjedala. Zanimljivo je kako se političke moćnosti mijenjaju kako igra napreduje, što dodaje novu razinu napetosti i taktike. Secret Hitler je igra koju preporučujemo svim ljubiteljima društvenih igara koji traže nešto izazovno, smiješno i intrigantno.

Secret Hitler Društvena Igra

Dixit: Odyssey • Broj igrača: 3-12


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dixit: Odyssey je izuzetna igra koja se ističe svojom kreativnošću i smiješnim trenucima koje pruža. Ova igra je uzorak za sve smiješne društvene igre. Dixit: Odyssey je samostalna igra i proširenje za popularnu igru Dixit. Bez obzira na to da li ste već upoznati s prethodnom verzijom ili ne, Dixit: Odyssey će vam pružiti jedinstveno iskustvo i zapanjujuću zabavu.

Mehanika ove igre temelji se na pričanju priča, gdje je za ovu igru specifično da vam je potrebno mašte i snalažljivosti kako biste bili uspješni. Svaka runda ima svog pripovjedača koji odabere karticu s izrazito slikovitom slikom. Zatim pripovjedač čita riječ ili rečenicu koja opisuje izabranu karticu, ali na vrlo neizravan način. Svi ostali igrači zatim odabiru karticu iz svoje ruke koja najbolje odgovara opisu pripovjedača. Nakon toga, sve kartice se slažu na stol, a svi igrači glasaju koja kartica pripada pripovjedaču. Cilj je pogoditi pravu karticu, ali biti dovoljno suptilan kako biste se dobro zabavili. Dakle, ova igra dodaje malo tajanstvenosti i taktičkog razmišljanja u igru što je čini još zanimljivijom.

Odlična stvar kod Dixit: Odyssey je da može se igrati s velikim brojem ljudi – od 3 do 12 igrača. To ga čini savršenom igrom za famozne zabave i velika okupljanja. Bez obzira jeste li strastveni obožavatelj društvenih igara ili tek početnik u svijet igara, Dixit: Odyssey osigurat će vam satove smijeha i nevjerojatne zabave. Osim toga, dizajn kartica je zapanjujući i umjetnički upečatljiv, što će sigurno privući i one koji vole vizualno atraktivne igre.

Dixit: Odyssey je nevjerojatno popularan kod igrača i donosi nevjerojatno zadovoljstvo u igri. Također, igra nije previše složena što znači da je vrlo lagana za naučiti i brzo će vas uvući u svoj svijet maštovitosti i druženja. To je igra koja će vam pružiti puno smijeha i zabave, a istovremeno će oduševiti i one koji vole strategiju i takmičenje. Iznad svega, Dixit: Odyssey je igra u kojoj mašta dolazi do izražaja i svakako je odličan izbor za sve one koji traže smijeh, druženje i nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji.

Dixit: Odyssey Društvena Igra

Dungeon Petz • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Smiješne društvene igre imaju posebno mjesto u srcima svih zaljubljenika u društvene igre. Jedna od takvih igara koja će sigurno izmamiti osmijeh na vaše lice je Dungeon Petz. Ova šaljiva igra, koja je objavljena 2011. godine od strane Czech Games Edition, pruža vam priliku da postanete vođa demona koji se bave uzgojem i prodajom čuda od kućnih ljubimaca. Ali pazite, ove ljubimce žele Dungeon Lordsi – mitska, igrača i ponekad ljuta stvorenja koja neumorno zahtijevaju pažnju. Istog trenutka kada želite da pokažu svoje najbolje strane kupcima, oni se razbole ili… Povraćaju.

Dungeon Petz je samostalna igra smještena unutar Dungeon Lords univerzuma. Igra se sastoji od nekoliko rundi u kojima igrači koriste neobične mehanike postavljanja radnika kako bi se pripremili za težak zadatak uzgoja čarobnih stvorenja i udovoljavanja njihovim različitim potrebama kako bi ih na kraju prodali kao odrasle i strašne zvijeri Dungeon Lordsima. U međuvremenu, sudjeluju i u raznim natjecanjima na kojima pokazuju svoje ljubimce i tako osvajaju dodatne bodove.

Ova igra je pravi dragulj među ljubiteljima društvenih igara zbog svoje strategijske dubine i smiješnih situacija koje izaziva. Pored zanimljive tematike i karata koje predstavljaju potrebe vaših ljubimaca, Dungeon Petz također koristi mehanike kao što su licitacija, upravljanje rukom, odabir redoslijeda poteza te odabir simultanih akcija. Također, vrijedi napomenuti kako je razina kompleksnosti ove igre visoka, što je čini izazovnom za strastvene igrače koji traže nešto novo i drugačije.

Sa smiješnim i intrigantnim temama, zabavnim mehanikama i izazovnim strategijskim igrama, Dungeon Petz je definitivno igra koju biste trebali isprobati ako želite nešto smiješno i neobično. Ta kombinacija čini Dungeon Petz odličnim izborom smiješne društvene igre koja će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Spremite se za puno smijeha i igračkog uzbuđenja sa Dungeon Petz!

Dungeon Petz Društvena Igra

Telestrations • Broj igrača: 4-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Telestrations je jedna od najsmješnijih društvenih igara koju možete pronaći na tržištu. Ova igra, koja je prvi put objavljena 2009. godine od strane izdavačke kuće Användbart Litet Företag, pruža nevjerojatno zabavno iskustvo za 4 do 8 igrača. Sa kratkim vremenom trajanja od 30 minuta, Telestrations je savršena igra za partije i okupljanja sa prijateljima.

Jedna od najzabavnijih stvari kod Telestrationsa je njegova jednostavna mehanika. Igrači počinju tako da crtaju zadani pojam prema broju na kockici. Nostalgija prati upotrebu pijeska kao tajmera, koji donekle ograničava vrijeme za izvođenje crteža, no ne ograničava mjere kreativnosti. Kada tajmer stigne na zadanu točku, svi igrači odjednom predaju svoj crtež sljedećem igraču, koji mora pogoditi što je nacrtano. Igrači zatim istovremeno predaju svoje pretpostavke sljedećem igraču kojemu je zadatak nacrtati prizor koji vidi, i tako dalje.

Telestrations je stekao popularnost među ljubiteljima društvenih igara zbog svoje jedinstvene komičnosti i nevjerojatnih situacija koje se mogu dogoditi tijekom igre. Ovaj je klasik zabavan za sve uzraste, a izazovi u komunikaciji i interpretaciji dodaju dodatnu dimenziju igri. Bilo da je riječ o crtanju smiješnog mačka ili pokušaju prepoznavanja čudnog oblika, Telestrations donosi smijeh i veselje tijekom cijele igre.

Sasvim je razumljivo zašto je Telestrations na ovom popisu smiješnih društvenih igara. Njegova sposobnost da izazove smijeh i razveseli svakog igrača ga čini savršenim izborom. Ova igra će garantirano zapaliti atmosferu na bilo kojem druženju ili zabavi. Sa svojom jednostavnošću i brzinom, Telestrations ima sve što je potrebno da postane hit među ljubiteljima društvenih igara.

Telestrations Društvena Igra

Monikers • Broj igrača: 4-16


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Monikers je smiješna društvena igra koja će vas nasmijati do suza! Ova manje poznata igra iz 2015. godine prava je poslastica za sve ljubitelje zabave u velikom društvu. Sa svojim jednostavnim pravilima i genijalnim konceptom, Monikers je osvojio srca fanova i stručnjaka, pa ne čudi što ima visoke ocjene i pozitivne recenzije. Zaigravši Monikers, bit ćete uvučeni u zabavni svijet pogađanja poznatih osoba, koristeći opise, imitacije i geste kako biste svojim suigračima pomogli da pogode pravu ličnost. U prvoj rundi, možete govoriti bilo što osim samog imena, dok u drugoj rundi smijete koristiti samo jednu riječ. U finalnoj rundi, komunikacija se svede na gestikulaciju i pantomimu, što čini igru još zahtjevnijom i vesele zadatak izazovnim. Monikers je savršen izbor za smiješne večeri u društvu prijatelja i pružit će vam nezaboravne trenutke smijeha i zabave.
Monikers je igra koja potiče kreativnost, timski rad i sposobnost snalaženja u različitim situacijama. Njegova mehanika glume, komunikacijskih ograničenja, otvorenog izbora i igranja uloga čini igru jedinstvenom u svojoj vrsti. Sa mogućnošću igranja od 4 do 16 igrača, Monikers je idealan za veće društvene događaje ili zabave s mnogo ljudi. Bez obzira na to jeste li ljubitelj kartičnih igara ili jednostavno tražite razbibrigu koja će vas nasmijati, Monikers će vas oduševiti svojim jednostavnim pravilima, brzim tempom i neiscrpnom dozom humora.
Monikers je kartaška igra s humorom i zrelošću kao ključnim elementima. Njegova kategorija igre označava ga kao igru namijenjenu odraslima koja će vas nasmijati do suza. Igra nudi mogućnost printanja i igranja, što znači da je dostupna svima koji žele doživjeti nezaboravnu zabavu s Monikersom. Ne zaboravite uključiti Monikers na svojem sljedećem druženju s prijateljima i budite spremni na velike količine smijeha i veselja koje ova igra donosi!

Monikers Društvena Igra

Awkward Guests: The Walton Case • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 45-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Awkward Guests: The Walton Case je manje poznata društvena igra koju je objavila Megacorpin Games 2016. godine. Ova igra je iz područja obiteljskih igara, a igra je namijenjena 1 do 8 igrača i traje između 45 i 75 minuta. Igra se ističe po kombinaciji mehanika dedukcije, upravljanja rukama i razmjene.

Awkward Guests: The Walton Case je uistinu zanimljiva igra koja je omiljena među obožavateljima društvenih igara. Ima visoke ocjene i obožavatelji tvrde da je ona nevjerojatno zabavna. Sama igra nije previše kompleksna, što je čini pristupačnom širem krugu igrača.

U ovoj igri, ulazite u svijet detektivskog rada kako biste riješili slučaj ubojstva gospodina Waltona. Da biste to postigli, morate ispitati sumnjivce, ispitivati osoblje u kući, istražiti mjesto zločina, tražiti tragove po kući Waltonovih, te pregledavati policijske izvještaje. Uz sve to, morat ćete izmjenjivati informacije s protivnicima ili ih skrivati od njih. Spremni ste koristiti sve svoje detektivske vještine?

Središte igre su karte koje igrači imaju u rukama. Svaka karta ima određenu vrijednost i više referenci koje pružaju određene informacije. Tijekom igre, postavljate pitanja o dvije različite reference koje vas zanimaju, a ostali igrači vam mogu ponuditi karte s traženim informacijama. Također, možete trgovati tim kartama razmjenjivanjem bodova.

Nakon svakog kruga, igrači mogu pokušati riješiti misterij. Ako misterij nije riješen, igrači se oslobađaju dijela svojih karti i dobivaju tri nove. Igra završava kada netko prvi riješi misterij.

Awkward Guests: The Walton Case ima posebno mjesto na ovom popisu smiješnih društvenih igara. Njezina kombinacija dedukcije, upravljanja rukama i razmjene osigurava dinamičnu i zabavnu igru. Igra pruža mogućnost izazivanja smijeha dok pokušavate riješiti misterij, a njena jedinstvenost i visoke ocjene obožavatelja čine je izvrsnim izborom za sve koji traže smiješne društvene igre koje će izazvati zanimanje i oduševljenje.

Awkward Guests: The Walton Case Društvena Igra

Dungeon Lords • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dungeon Lords je igra koja će probuditi vašu unutarnju zloću i omogućiti vam da postanete zlobni vladar podzemlja. U ovoj igri, vaš zadatak je izgraditi najbolje tamničko područje ikada. Za to ćete unajmljivati ​​moćne čudovišta, graditi prostorije, kupovati zamke i poraziti siledžije koji žele uništiti vaše ambicije.

Ova društvena igra, objavljena 2009. godine od strane Czech Games Edition, stekla je dobre ocjene među fanovima i kritičarima. Njena visoka razina kompleksnosti čini je izazovnom i zanimljivom za iskusne igrače koji uživaju u strategijskom razmišljanju.

U Dungeon Lords, igrači koriste ruku karata kako bi odabrali gdje će postaviti svoje radnike. Radnje variraju od rudarenja zlata, unajmljivanja čudovišta do kupovine zamki. Svaka radnja ima tri dostupna mjesta, a svako mjesto ima različite učinke. Koristeći karte, neke od njih zapravo će biti zaključane i neće biti dostupne u sljedećem potezu.

Igra se sastoji od 4 runde koje predstavljaju jednu “godinu”, a u svakoj godini igrači imaju priliku planirati i pripremiti se za dolazeće heroje i događaje. Na kraju svake sezone, heroji će se spustiti u podzemlje kako bi se borili protiv vas.

Bodovanje u igri temelji se na onome što ste izgradili, čudovištima koja ste unajmili i herojima koje ste zarobili. Dungeon Lords je fantastična opcija za ovaj popis smiješnih društvenih igara jer donosi jedinstvenu kombinaciju strategije i humora. Pa zašto ne biste pokušali postati kralj podzemlja i doživjeli zabavljanje s vašim prijateljima uz ovu vrhunsku igru.

Dungeon Lords Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!