Najbolje smiješne kooperativne društvene igre

Ako želite provesti nezaboravne trenutke smijeha i zabave s prijateljima ili obitelji, smiješne kooperativne društvene igre su pravi izbor za vas.
Ove igre su dizajnirane kako bi vas nasmijale i potaknule timski rad i suradnju. Bez obzira jeste li ljubitelj igara s kartama, pločama ili riječima, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će vas garantirano nasmijati. Pripremite se za nevjerojatno smiješne trenutke i nezaboravne uspomene uz smiješne kooperativne društvene igre!

Sadržaj

Dungeon Fighter • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dungeon Fighter je manje poznata igra objavljena 2011. godine od strane Cranio Creations za 1 do 6 igrača, s trajanjem igre od 45 do 60 minuta. Ova igra je savršen izbor za listu “smiješne kooperativne društvene igre” jer kombinira različite mehanike igre kako bi stvorio zabavno iskustvo za sve sudionike. Ova igra donosi humorističan pristup klasičnom fantasy tematskom svijetu, gdje se igrači suočavaju s opasnim čudovištima, mračnim tamnicama i skrivenim blagom.

U Dungeon Fighteru, igrači preuzimaju uloge heroja koji se odvažno upuštaju u tri razine tamnice. Istražujući tamnicu, pretražujući brojne prostorije i suočavajući se s nebrojenim hordama zlih čudovišta, moraju pronaći najbolje načine kako se izboriti s izazovima. Ono što čini ovu igru posebnom je da vaša vještina i točnost određuju sposobnost vašeg lika. Možete li pobijediti Meduzin pogled, uništiti Minotaura u lavirintu ili izdržati dah zmaja? Čak ćete morati baciti kockice ispod noge zatvorenih očiju kako biste pogodili metu. Spremni ste suočiti se s ovim suludim izazovima?

Dungeon Fighter postavlja dinamičan tempo igre s kooperativnim elementima. Igrači se međusobno savjetuju, zajedno smišljaju strategiju i pomažu jedni drugima kako bi preživjeli i napredovali na putu do posljednjeg bossa. Ova igra pruža bezbroj mogućnosti za smijeh i zabavu jer će svaka situacija biti puna iznenađenja i nevjerojatno smiješnih trenutaka. Dungeon Fighter je jednostavna igra koju može shvatiti svatko, bez obzira na iskustvo u igranju društvenih igara. Ako tražite igru koja će vam pružiti čisti užitak i okupirati vašu ekipu društvenih igrača, Dungeon Fighter je savršen izbor za vas.

Dungeon Fighter Društvena Igra

Roll Camera!: The Filmmaking Board Game • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od smiješnih kooperativnih društvenih igara koju vrijedi istaknuti je “Roll Camera!: The Filmmaking Board Game”. Iako relativno nepoznata, ova igra iz 2021. godine nalazi se na našem popisu zbog svoje tematike vezane uz filmove, humorističnog pristupa i kooperativnog načina igranja. Izdavač ove igre je Keen Bean Studio, a dizajniran je za 1 do 6 igrača. Prosječno trajanje igre je između 45 i 90 minuta, što je idealno za večernje druženje s prijateljima.

“Roll Camera!” je jednostavna igra s odličnim ocjenama i recenzijama. Stvarate i upravljate filmskom produkcijskom kućom koja se nalazi pred propašću. Vaš zadatak je stvoriti uspješan film koristeći resurse koje imate na raspolaganju, sve dok se ne suočite s bankrotom. Ovaj filmski izazov zahtijeva dobro upravljanje resursima, brze odluke i timski rad.

Igra kombinira razne mehanike, uključujući ograničenje komunikacije, kooperativno igranje, dodatne bodove na kraju igre, događaje, otvoreno odabiranje karata te stvaranje uzorka. Ovaj miks mehanika omogućuje dinamičan i zabavan tijek igre, istovremeno potičući timsku suradnju među igračima.

“Roll Camera!” pruža vam priliku da se okušate u snimanju vlastitog filma. Kroz sustav bacanja posebnih kockica, dodjeljujete zadatke različitim filmskim odjelima, poput kamere, svjetla, zvuka, glumaca i vizualnih efekata. Vaša filmska ekipa mora surađivati i postići željene aranžmane kako bi snimili scene koje u potpunosti odgovaraju vašim ciljevima. Igra vam pruža priliku da se suočite s izazovima, rješavate probleme koji se pojavljuju tijekom snimanja i organizirate sastanke produkcije kako biste unaprijedili svoj film.

Jedna od najboljih stvari kod “Roll Camera!” je što ova igra stvara jedinstvenu filmsku priču za svakog igrača. Kroz kombinaciju karata, aranžmana i kreativnosti, svaki film koji stvorite bit će jedinstven. Na kraju igre imate priliku premijerno prikazati svoj stvarni “film” koristeći upute koje su vam dane.

Ako tražite smiješnu i kooperativnu društvenu igru koja će vas odvesti u svijet filma, “Roll Camera!” je odličan izbor. Prepun je izazova, humorističnih situacija i mogućnosti za timsku suradnju. Svi će se zabaviti sudjelujući u stvaranju vlastitog filmskog remek-djela.

Roll Camera!: The Filmmaking Board Game Društvena Igra

Cantaloop: Book 1 – Breaking into Prison • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 300-720 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cantaloop: Book 1 – Breaking into Prison je relativno nepoznata igra objavljena 2020. godine od strane Lookout Games. Radi se o igri namijenjenoj za 1 do 4 igrača, s trajanjem igre od 300 do 720 minuta. Ova igra pripada poddomeni “none” društvenih igara, a uključuje mehanike poput kooperativne igre, dedukcije, uloga, scenarija / misija / kampanje, solo / solitaire igre i pričanja priča. Kategorije ove igre su avantura, knjiga, dedukcija, istraživanje, humor i slagalica.

Cantaloop: Book 1 – Breaking into Prison je igra koja je dobila odlične ocjene od fanova i kritičara, a razina složenosti je jednostavna. Ova igra je upravo savršena za našu listu smiješnih kooperativnih društvenih igara. Svojim jedinstvenim mehanikama kombinira elemente igre točkicama i izvrstan je izbor za sve ljubitelje avanturističkih igara. U ovoj igri preuzimate ulogu malog kriminalca po imenu Oz “Hook” Carpenter koji je upravo vratio iz progonstva kako bi se osvetio osobi koja ga je prisilila da ode u prvom redu. Ali to je lakše reći nego učiniti: sami nemate šanse protiv najmoćnijeg prevaranta u gradu. Trebat će vam tim ljudi s jedinstvenim vještinama ako uopće želite i najmanju šansu za uspjeh.

Cantaloop: Book 1 – Breaking into Prison ima zaista vrhunski dizajn. Sa svojih 20 prekrasno ilustriranih lokacija, ova igra pruža igračima mogućnost istraživanja i rješavanja lukavih zagonetki kako bi okupili svoju ekipu. Otvoren je svijet u kojem sami odlučujete gdje želite ići i kada. Također, dizajn zagonetki je ne-linearne – uvijek postoji barem dvije zagonetke koje treba riješiti u isto vrijeme, čime se smanjuje mogućnost da ćete ostati zaglavljeni. Sa 6-10 sati igranja, ova igra vam nudi ogroman svijet u kojem se možete potpuno uroniti.

Jedna od najboljih osobina ove igre je njen priča-posvećen pristup. U prologu i tri dijela igre, priča postupno dobiva zamah vodeći do velike pljačke na otoku Cantaloop. Ova igra također ima humoristički ton sličan starim avanturističkim igrama, što znači da ćete dobiti smiješne odgovore na mnoge kombinacije koje isprobate. Također, trebali biste znati da nijedan materijalne komponente igre neće biti uništeno tijekom igranja. Ako zaglavite, tu je i sustav pomoći u kojem možete dobiti do dva savjeta i rješenje za bilo koju zagonetku. Svaka zagonetka se uklapa u svijet i priču Cantaloop, tako da nećete morati rješavati apstraktne zagonetke.

Cantaloop: Book 1 – Breaking into Prison je izuzetno zanimljiva avanturistička igra koja kombinira najbolje elemente klasičnih point-and-click igara s jedinstvenom pričom i humorom. Ova igra je definitivno dobar izbor za sve ljubitelje kooperativnih igara koji žele istražiti, rješavati zagonetke i uživati u avanturi s prijateljima.

Cantaloop: Book 1 – Breaking into Prison Društvena Igra

Cutthroat Caverns • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas ćemo vam predstaviti jednu manje poznatu igru koja je savršena za smijeh i zabavu s prijateljima – Cutthroat Caverns. Ova igra objavljena je 2007. godine od strane IELLO-a i namijenjena je za 3 do 6 igrača. Sudionici će se naći u tamnim i opasnim pećinama, suočavajući se s raznim izazovima. No, kako bi preživjeli, moraju raditi zajedno. Ispostavlja se da bez izdaje nećete pobijediti, jer cilj igre je zaraditi što više prestiža – i to na račun svojih prijatelja! Iznenadit će vas kombinacija kooperativne igre s prigodnim izdajama koje nikada nisu dosadne.

U Cutthroat Cavernsu, igra se sastoji od 9 rundi, temeljenih na nasumičnim susretima s raznim nadnaravnim čudovištima. Svako čudovište ima različitu vrijednost prestiža koju osvaja igrač koji mu nanese smrtonosni udarac. No, neće biti čudovišta u svakoj rundi – ponekad će se igrači suočiti s zamkama ili drugim izazovima. Igrač koji na kraju ima najviše prestiža postaje pobjednik.

Jedna od najzabavnijih karakteristika Cutthroat Cavernsa je da kombinira kooperativnu igru s prilikama za izdaju. Morate odlučiti hoćete li djelovati u korist skupine ili preuzeti rizik i okrenuti svoje prijatelje protiv sebe kako biste osvojili potrebni prestiž. Igra je osmišljena na način koji vas stavlja u napetu situaciju i potiče taktičko razmišljanje. Kroz igranje Cutthroat Cavernsa, osjećat ćete se kao u pravoj avanturi, suočavajući se s različitim izazovima, borivši se za prestiž i najvažnije od svega – uživajući u smijehu i zabavi s prijateljima. Ne propustite priliku za ovaj nevjerojatno zanimljiv doživljaj!

Cutthroat Caverns Društvena Igra

Red November • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Prolazna (★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Red November je manje poznata društvena igra koju je objavio Arclight Games 2008. godine. Ova humoristična igra s fantazijskom tematikom smještena je u podmornicu gnomova koja se nalazi u teškoj situaciji. Igrači se nalaze u ulozi gnomova koji se moraju organizirati kako bi riješili probleme i spasili podmornicu. Smiješno je to što se, dok situacija postaje sve gora, gnomovi moraju nositi s nizom nevjerojatnih problema poput povećanog tlaka vode, pregrijavanja nuklearnog reaktora, požara i curenja. Čak se susreću i s ogromnim morskim čudovištem Krakenom! Red November je kooperativna igra u kojoj igrači moraju uspješno obavljati zadatke u podmornici i zajednički odlučivati kako raspodijeliti zadatke među sobom kako bi smanjili rizik. Ponekad je potrebno i žrtvovati sebe radi zajedničkog cilja. To je izazovna igra u kojoj su ključni elementi upravljanje vremenom, odlučivanje o prioritetima i timski rad. Unatoč kritikama i lošim ocjenama ova igra je odličan primjer za smiješne kooperativne društvene igre koje pružaju urnebesnu zabavu.

Red November Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!