Najbolje sportske društvene igre

U svijetu najboljih sportskih društvenih igara, pripremite se za uzbuđenje i natjecateljski duh! Ove igre će vas odvesti na teren, omogućujući vam da doživite sportske izazove i natjecanja na stolu.
Bez obzira jeste li ljubitelj nogometa, košarke, ili nekog drugog sporta, ove sportske društvene igre će testirati vaše vještine, strategiju i timski rad. Okupite svoje prijatelje i obitelj i pripremite se za nevjerojatne trenutke uzbuđenja i pobjeda dok se natječete u omiljenim sportovima na stolu.

Sadržaj

Heat: Pedal to the Metal • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Heat: Pedal to the Metal je manje poznata igra iz 2022. godine koju je objavio Days of Wonder. Ova igra je namenjena 1 do 6 igrača i ima trajanje od 30 do 60 minuta. Pripada poddomeni društvenih igara koje su namenjene porodici, a mehanike igre uključuju uhvati vođu, špil, torba, izgradnja bazena, upravljanje kartama, trka, simulacija i simultani odabir akcija. Kategorije igre su trka i sport.

Heat: Pedal to the Metal je osvojio odlične ocene od fanova i recenzija, a nivo kompleksnosti je jednostavan. Ova igra će vas staviti za volan intenzivnih automobilskih trka, gde ćete se boriti za poziciju kako biste prvi prešli ciljnu liniju. Važno je održavati optimalnu brzinu automobila kako se ne bi pregrejao, a pravilna nadogradnja automobila pomoći će vam da se bolje držite krivina i održavate brzinu. Ipak, ključ pobede je vaše vozačko umeće!

Igrači mogu takmičiti u pojedinačnoj trci ili koristiti “sistem šampionata” kako bi igrali celu sezonu u jednoj večeri, prilagođavajući svoj automobil pre svake trke kako bi osvojili vrh postolja. Moraju biti oprezni jer će se vremenski uslovi, situacija na putu i događaji menjati u svakoj trci kako bi uneli više uzbuđenja u šampionat. Igrači takođe mogu uživati u solo režimu sa Modulom legendi ili dodati automatizovane vozače kao dodatne protivnike u višeigračkim igrama. Heat: Pedal to the Metal će vam pružiti pravu trkačku avanturu i priliku da osetite brzinu i adrenalinski naboj.

Heat: Pedal to the Metal Društvena Igra

Flamme Rouge • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Flamme Rouge je vrhunska sportska društvena igra koju će obožavati ljubitelji biciklizma. U ovoj brzoj i taktičkoj igri, svaki igrač kontrolira tim od dva biciklista – Rouleura i Sprintera. Cilj je preći prvi ciljnu liniju sa jednim od svojih biciklista. Ali nemojte misliti da je to samo trka do kraja, jer će vam trebati puno mudrosti i taktike da biste pobijedili.

Jedna od najzanimljivijih stvari u Flamme Rouge je korištenje karata iz posebnog špila za svakog biciklista. Povlačenjem i igranjem karata, pomičete naprijed vaše bicikliste, ali morate biti oprezni – svaki put kad koristite kartu, taj špil se smanjuje. Također, trebate se koristiti slipstreamovima kako biste izbjegli iscrpljenost i postavili svoj tim za dobro tempirani sprint prema pobjedi.

Flamme Rouge je napeta igra koja donosi uzbuđenje i adrenalinske šokove do samog kraja. Iako pravila nisu previše složena, igra pruža izazov i prava takmičarska atmosfera. Dakle, ako ste ljubitelj biciklizma ili se jednostavno želite natjecati s prijateljima, Flamme Rouge je pravi odabir za vas. Ne propustite priliku da postanete prvak!

Flamme Rouge Društvena Igra

Long Shot: The Dice Game • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 25-25 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U sportskim društvenim igrama postoje mnogi naslovi koji privlače pažnju igrača zbog njihove tematike koja je povezana sa sportskim događanjima. Jedna takva igra koja je vrijedna pažnje je Long Shot: The Dice Game. Izdana 2022. godine od strane izdavačke kuće Perplext, ova igra je manje poznata, ali zaslužuje da bude na ovom popisu igara.

U ovoj igri, do osam igrača će se suočiti i natjecati u uzbudljivoj utrci osam konja. Kroz kupovinu konja, klađenje, utjecanje na kretanje konja i korištenje posebnih sposobnosti, igrači će morati strategizirati i riskirati kako bi zaradili što više novca. Kretanje konja određuje se bacanjem kockica, a svaki potez donosi razne opcije, stoga je važno prilagoditi svoje planove. Kada tri konja prijeđu ciljnu liniju, zbrojena su sva ostvarena zarada. Samo igrač koji ostvari najviše novca bit će proglašen pobjednikom. Igrači imaju mogućnost igranja sigurno ili preuzimanja velikih rizika s “long shot” okladama.

Ova igra ima sjajne ocjene od strane fanova i kritičara, a razina kompleksnosti je jednostavna. Uključuje različite mehanike kao što su klađenje i blefiranje, bacanje kockica, bonuse na kraju igre, korištenje papira i olovke, utrke i mogućnost solo igranja. Zahvaljujući ovim raznolikim mehanikama, igračima se pruža izvanredno iskustvo koje garantira zabavu i uzbuđenje. Svojom tematikom i jednostavnošću, Long Shot: The Dice Game je odličan izbor za sve ljubitelje sportskih društvenih igara.

Long Shot: The Dice Game Društvena Igra

Blood Bowl: Team Manager – The Card Game • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Blood Bowl: Team Manager – The Card Game je manje poznata igra koju je Fantasy Flight Games izdao 2011. godine. Ova igra spada u podkategoriju sportskih društvenih igara, a može ju igrati 2 do 4 igrača u trajanju od 60 do 120 minuta. S obzirom na mehanike, ova igra kombinira nekoliko različitih elemenata poput većinskog utjecaja na područje, upravljanja špilom karata, bacanja kockica i rukovanja kartama igrača. Kategorije u koje se ovaj čarobni svijet smjestio su – kartaška igra, fantastika, borba i sport.

Blood Bowl: Team Manager – The Card Game je osvojio srca obožavatelja i recenzenta, a razina složenosti je umjerena. Ova igra omogućava igračima da stvore i personaliziraju vlastite timove poput Kaosa, Patuljaka, Vilenjaka, Ljudi, Orka i Skavena koji se natječu tijekom brutalne sezone. Glavni cilj igre je postati “Manager godine” u časopisu Spike! Kako bi se postigao ovaj cilj, menadžeri imaju pet tjedana da svoj tim pripreme i dovedu do vrhunca natjecanja – Blood Bowl turnira. Tijekom sezone, menadžeri će se natjecati u različitim izazovima, prikupljati nagrade, unaprjeđivati svoje osoblje i birati slavne igrače za svoj tim. Sve ovo ima za cilj privući što više navijača i zadovoljiti njihova očekivanja. Nakon završetka sezone, svi se navijači zbrajaju i menadžer s najviše navijača postaje pobjednik igre.

Blood Bowl: Team Manager – The Card Game Društvena Igra

Downforce • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 20-40 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Downforce je jedna od sportskih društvenih igara koju svakako preporučujemo našim ljubiteljima trkaćih igara. Ova igra, koja je objavljena 2017. godine od strane Restoration Games, donosi nam uzbuđujuće trenutke uzbudljivog licitiranja i klađenja na trkaće automobile. Ono što čini Downforce zanimljivom je to da je bazirana na igri Top Race, kreaciji legendarnog dizajnera Woflganga Kramera. U ovoj igri, igrači će se prvo nadmetati u licitaciji kako bi dobili pravo vlasništva nad šest automobila koji će sudjelovati u utrci. Zatim, koristeći karte iz svoje ruke, igrači će pokušati svoje automobile što brže provesti stazom. Međutim, većina karata će također utjecati na automobile protivnika, stoga je ovdje ključno pronaći pravi trenutak za odigravanje određene karte. Tijekom igre, igrači također tajno stavljaju oklade na pobjednike utrke. Osoba koja na kraju skupi najviše novca kroz osvojeni novac od same utrke, pogođene oklade i prikupljeni novac iz banke, bit će proglašena pobjednikom.

Ono što čini Downforce posebnim su varijabilne moći koje su dodane za svakog igrača. To daje igri višestruke mogućnosti i poboljšava njenu igrivost. No, to nije sve. Posebna pažnja posvećena je dizajnu igre kako bi bila prekrasna i laka za igranje. Boje su pažljivo odabrane, raspored karata je pregledan, dizajn automobila je izvrstan, detalji na ploči su dojmljivi, pažnja na detalje je zaista impresivna. Ova igra pruža osvježavajući doživljaj trkaćih igara i donosi uzbudljive trenutke puno napetosti i zabave. Ne čudi što ima dobre ocjene fanova i recenzija. Mogućnost jurnjave za novcem i klađenje na pobjednika obogaćuje gameplay iskustvo.

Ukratko, Downforce je igra koja će vas zasigurno zabaviti svojom jednostavnošću, ali i napetim trenucima licitiranja i klađenja. Njena odlična replayability i visoka ocjena zajednice ljubitelja igara čine je nepogrešivim izborom za sve koji vole trkaće igre.

Downforce Društvena Igra

PitchCar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
PitchCar je manje poznata igra koja je objavljena 1995. godine od strane Ferti za 2 do 8 igrača, s trajanjem igre od 30 do 60 minuta. Ova sportska društvena igra spada u poddomenu igara za obitelj i zabavu te uključuje mehanike flicking (okretanje), modularnoj ploči i utrci. Radnja igre odvija se na velikoj drvenoj ploči, na kojoj igrači koriste prste kako bi “okretali” pločice i tijekom utrke probali gurnuti male pločice preko staze.

PitchCar dobiva dobre ocjene od fanova i recenzija, a njezin nivo kompleksnosti je jednostavan. Ova igra je dobar izbor za sportske društvene igre zbog svoje jednostavne mehanike i brze igre. Flicking mehanika omogućuje igračima da upute precizan udarac tijekom natjecanja, a modularna ploča omogućuje razne izazovne staze koje se mogu mijenjati iz partije u partiju. Utrkom u PitchCaru može se zabaviti cijela obitelj ili grupa prijatelja jer je igra pristupačna i intuitivna. Bez obzira jesu li igrači zaljubljenici u utrke ili samo žele opušteno provesti vrijeme, PitchCar pruža zabavno iskustvo i dinamičnu igru.

PitchCar Društvena Igra

Blood Bowl: Living Rulebook • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Blood Bowl: Living Rulebook je relativno nepoznata igra koju je objavio (Web published) 2004. godine. Igra je namijenjena za 2 do 2 igrača i traje otprilike 120 minuta. Pripada poddomeni tematskih igara društvenog stola i koristi nekoliko mehanika kao što su bacanje kockica, kretanje po mreži i varijabilne moći igrača. Kategorije igre uključuju elemente za kolekcioniranje, ekspanziju za osnovnu igru, fantastiku, borbu, figurice i sport.

Blood Bowl: Living Rulebook ima velike ocjene od obožavatelja i recenzija te srednju razinu kompleksnosti. Ova igra kombinira elemente ragbija i nogometa s maštovitom fantazijskom scenografijom prepunom orkova, vilenjaka, zvjerolikih bića i ostatka fantastičnog svijeta. Ono što se posebno ističe kod ove igre je njezin format lige u kojem igrači stječu iskustvo i uče nove vještine kako napreduju.

Najnovije pravilo igre je sada verzija 6.0. Najveća promjena je uvedeni sistem Inducement koji puno bolje uravnotežuje timove s različitim iskustvom. Svi timski rošteri također su malo podešeni, pri čemu vodeći timovi moraju biti prilagođeni ostatku lige. Osim toga, uvodi se sustav professionalskih momčadi kako bi se osiguralo da će uvijek biti 11 igrača na terenu čak i nakon loše igre.

Blood Bowl: Living Rulebook je jedna od igara iz serijala Blood Bowl, a upravo zbog svog sportskog koncepta i mogućnosti stvaranja liga, ova igra se ističe kao odličan izbor za sve ljubitelje društvenih sportskih igara. U igri ćete doživjeti napete i dinamične sportske dvoboje u fantastičnom svijetu, a njezina raznolikost mehanika i tema svakako će vas držati zainteresiranima tijekom igre.

Blood Bowl: Living Rulebook Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!