Najbolje Star Wars društvene igre

Uživajte u uzbuđenju galaktičke avanture s društvenim igrama Star Wars! Ove igre će vas odvesti u daleku galaksiju gdje ćete se suočiti s epskim bitkama, otkrivati tajne Sile i upravljati ikoničnim likovima.
Bez obzira jeste li obožavatelj Star Wars franšize ili tek ulazite u svijet društvenih igara, ove igre će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i omogućiti vam da se uronite u svijet svjetlosabljima, svemirskim brodovima i nevjerojatnim avanturama.

Sadržaj

Star Wars: Rebellion • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 180-240 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Star Wars: Rebellion je popularna igra iz 2016. godine koju je objavila kompanija Fantasy Flight Games. Ova igra je pravi izbor za sve ljubitelje Star Wars svemira i za one koji vole društvene igre koje su tematski povezane s filmovima i TV emisijama. Dizajnirana je za 2 do 4 igrača i pruža jedinstveno iskustvo sukoba između Galaktičkog Carstva i Pobunjeničke Alijanse.

Star Wars: Rebellion donosi nam epski dvoboj između dobra i zla. Igrači imaju mogućnost upravljati brodovima i vojskama, planirati strategije i pokušati privući sisteme na svoju stranu. Asimetričnost igre omogućuje svakoj strani da ima različite ciljeve pobjede, te je potrebno prilagoditi stil igre ovisno o tome koju stranu predstavljate.

Kao Imperialni igrač, dominirate galaksijom koristeći strah i moć vaše vojske. Vaš je cilj pronalazak i uništenje baznog mjesta Pobunjeničke Alijanse. Putem možete pokoriti svijetove ili ih čak uništiti. S druge strane, kao Pobunjenički igrač, suočit ćete se s nadmoćnijom vojskom Galaktičkog Carstva. Vaš je cilj uvjeriti planete da se pridruže vašoj borbi i izvesti ciljane vojne akcije kako biste sabotirali Imperialne brodogradilište i ukrali vrijedne informacije. Ako preživite dovoljno dugo i ojačate svoj ugled, inspirirat ćete galaksiju na puni revolt i pobijediti u Galaktičkom Građanskom Ratu.

Star Wars: Rebellion je zahtjevna igra i zahtijeva vrijeme za igranje od 180 do 240 minuta. Međutim, zahvaljujući preko 150 plastičnih figurica i dvije ploče koje predstavljaju trideset i dva najreprezentativnija mjesta iz Star Wars svijeta, igra pruža veliki doživljaj i široku perspektivu svemira. Uz to, igra ima osobni i filmski pristup, s potpunom dozom heroizma. Uspjeh u igri ovisi o snazi, vojnim brodovima, vozilima i trupama, ali i o djelovanju pojedinih likova kao što su Leia Organa, Mon Mothma, Grand Moff Tarkin i imperator Palpatine. Njihove tajne misije izazvat će mnoge inspirativne trenutke iz klasične trilogije. Na primjer, možete poslati Luke Skywalker-a da primi obuku na Dagobahu ili Darth Vader-a da postavi zamku koja će zamrznuti Hana Sola.

Star Wars: Rebellion je izuzetno popularna igra s visokim ocjenama od strane fanova i recenzenata. Zahvaljujući tematskoj povezanosti s filmskim svijetom Star Wars, bogatoj igri, asimetričnim mogućnostima i kulminacijama zasnovanima na klasičnoj trilogiji, ova igra je savršen izbor za sve zaljubljenike u Star Wars univerzum. Bez obzira jeste li na strani dobra ili zla, Star Wars: Rebellion pruža duboko uranjanje u svemir koji smo obožavali na velikom platnu.

Star Wars: Rebellion Društvena Igra

Star Wars: Imperial Assault • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Star Wars: Imperial Assault je iznimno popularna društvena igra iz 2014. godine koju je izdao Fantasy Flight Games. Ova igra se nalazi na našoj listici zbog svoje tematske povezanosti s Ratovima zvijezda i iznimnih ocjena koje je dobila od fanova. Igra donosi izazovnu gameplay mehaniku taktičke borbe i misija koje se odvijaju unutar Star Wars svemira.

Imperial Assault je podijeljen na dvije odvojene igre. Kampanjski mod omogućuje jednom igraču da preuzme ulogu vojske Galaktičkog Carstva, dok se ostali igrači pridružuju ekipi elitnih pobunjeničkih boraca. Cilj ovog modus je otkrivanje tajni i oslabljivanje Imperijalne vojske. Kampanjski mod donosi promjenu i razvoj likova kroz dodjeljivanje novih sposobnosti i vještina kako priča napreduje.

Drugi modus koji je dostupan u ovoj igri je “skirmish” – nadmetanje dvaju igrača u taktičkoj borbi. Ovdje možete okupiti svoju vojsku, uključujući i Imperijalce, Pobunjenike i plaćenike te izgraditi špil karti za vođenje iznenadnih napada. Skirmish mod nude uzbudljive i taktički izazovne sukobe, bez obzira na to jeste li u potrazi za izgubljenim hologramima ili se borite protiv neprijateljske bande.

Star Wars: Imperial Assault je zaista impresivna igra koja je postala omiljen izbor za sve ljubitelje Ratova zvijezda. Izvrsna kombinacija taktike, avanture i borbe čini ovu igru nevjerojatno privlačnom. Bez obzira jeste li fan Ratova zvijezda ili samo tražite izazovnu taktičku igru, Star Wars: Imperial Assault je opcija koju svakako trebate razmotriti.

Star Wars: Imperial Assault Društvena Igra

Star Wars: X-Wing Miniatures Game • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od igara koja neizostavno mora biti na listi najboljih društvenih igara sa Star Wars tematikom je Star Wars: X-Wing Miniatures Game. Ova popularna igra iz 2012. godine, koju je objavila Fantasy Flight Games, donosi nam taktičke borbene dvoboje između moćnih X-wingova i okretnih TIE fighterova.

X-Wing Miniatures Game je poznat po svojim prekrasno detaljno oslikanim minijaturama koje će oduševiti sve fanove svemirskih bitaka iz Star Wars svijeta. Gameplay je dinamičan i brz, savršeno prenoseći napetost i uzbuđenje iz svijeta Star Warsa. Ali ono što ovu igru stavlja na listu najboljih je upravo kombinacija nevjerojatne kvalitete izrade i prava doza strategije koju pruža igračima.

Star Wars: X-Wing Miniatures Game nudi nekoliko različitih scenarija i osigurava da svaka igra bude jedinstvena i neponovljiva. Ovisno o vašim taktičkim odlukama, mogućim ishodima borbe i prilagodbi koje možete napraviti u igri, svaka bitka će biti drugačija. Također, igra koristi skup šarenih kockica kako bi odredila ozljede i oštećenja letjelica, što dodatno pridonosi nepredvidljivosti i uzbuđenju borbi.

Star Wars: X-Wing Miniatures Game je idealna igra za ljubitelje Star Wars franšize i one koji žele doživjeti iznimne svemirske bitke iz ove ikonične sage. Ako želite biti pilot X-winga ili TIE fightera i sudjelovati u veličanstvenim borbama, ova igra je pravi izbor za vas. Iskusite uzbuđenje bitaka u dalekoj galaksiji i pokažite svoje vještine taktiziranja.

Star Wars: X-Wing Miniatures Game Društvena Igra

Star Wars: Outer Rim • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ime “Star Wars” izazove uzbuđenje u vama, onda je Star Wars: Outer Rim igra koju definitivno želite isprobati. Ova manje poznata igra učinit će vas legendarnim provalnikom i izazvati adrenalin u vašem srcu. Smještena u svemir van granica, ova igra pruža vam priliku da se otisnete u svemirsku avanturu, bavite se plaćenim zadacima, skupljate terete i potrošite teško zarađeni novac na luksuzne predmete koji će vam pomoći u vašem opasnom putovanju.

Outer Rim je igra u kojoj preuzimate ulogu skitnice svemirskog svijeta koji ima samo svoju vlastitu ideju o pravdi. Putujući izvan poznatih granica galaksije, suočavate se s izazovima, lovljenjem zločinaca, nadmetanjem s drugim otpadnicima i trudite se postati najslavniji ili najozloglašeniji izopćenik u svemiru. U svojoj avanturi imate priliku upoznati i regrutovati legendarne likove iz Star Wars svemira da vam se pridruže u poslu.

Ova avanturistička igra ima brojne mehanike igre koje će vas držati na rubu sjedala. Među njima su dice rolling, modularna ploča, pick-up and deliver, trka i trgovina. Na putu prema pobjedi možete birati različite staze, obrađivati plaćene zadatke, skupljati nagrade i nadmašivati svoje protivnike. Cilj je skupiti deset pobjeda kako bi postali priznat legendarni izbjeglica.

Star Wars: Outer Rim je i teža igra koja zahtijeva apsorbiranje pravila i vrhunsku strategiju. No, za prave zaljubljenike u Star Wars svemir, ta kompleksnost je samo još jedan razlog zašto je ova igra savršen izbor za vaš spisak društvenih igara Star Wars. Uz vrhunske ocjene od strane fanova i recenzija, ova igra sigurno će vas prevesti u svijet svemira i pružiti vam izazov i uzbudljivo iskustvo koje ćete dugo pamtiti.

Ukrcajte se na vašu svemirsku letjelicu i započnite ovu epicnu avanturu. Star Wars: Outer Rim će vam pružiti nevjerojatnu priliku da postanete središnja figura u svemirskom razbojništvu. Možete li preživjeti u vanjskom okviru i postati legenda živog svijeta Star Warsa? Samo hrabri se usude saznati.

Star Wars: Outer Rim Društvena Igra

Star Wars: Armada • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Star Wars: Armada je manje poznata, ali iznimno popularna igra koju je objavio Fantasy Flight Games 2015. godine. Ova igra pripada poddomeni tematskih igara i ratnih igara, a namijenjena je za 2 do 2 igrača. S obzirom na to da je vojna simulacija, igra nosi oznaku wargame-a.
Star Wars: Armada je bila logičan izbor za našu listu društvenih igara Star Wars iz više razloga. Prvo, igra je smještena u svijet Star Warsa, što privlači sve ljubitelje franšize. Također, ova igra je vrlo rijetka i manje poznata, što će biti iznenađenje za mnoge ljubitelje Star Warsa koji se nisu upoznali s njome.
Star Wars: Armada je jedinstvena zbog svojih mehanika igranja. Igrači preuzimaju ulogu admiral flote, i moraju odabrati taktičke naredbe za svoje kapitalne brodove. Ove naredbe igrači tajno postavljaju u svoj “Command Stack” i odlučujuće ih otkrivaju tijekom tijeka igre. Kombinacija taktičkog planiranja, upravljanja kapitalnim brodovima i korištenja lovačkih jedinica pruža jedinstveno iskustvo igranja.
Star Wars: Armada također pruža nevjerojatnu dozu taktičke dubine u igri, gdje svaki potez ima važnost i može odlučiti o tijeku bitke. Ova igra je popularna među fanovima i nudi brojne mogućnosti za strategiju i planiranje, pružajući satima zabave za igrače. S obzirom na svoju rijedakost i popularnost među fanovima Star Warsa, Star Wars: Armada je definitivno jedna od najboljih društvenih igara Star Warsa koju preporučamo svima koji žele doživjeti epske bitke iz te slavne svemirske franšize.

Star Wars: Armada Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!