Najbolje stare smiješne društvene igre

U svijetu starih smiješnih društvenih igara, otvaramo vrata prema nevjerojatno zabavnom iskustvu! Ako ste u potrazi za igrama koje će vas nasmijati do suza i stvoriti nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji, ovo je mjesto gdje ćemo vam predstaviti najbolje opcije.
U ovom blogu istražit ćemo stare smiješne društvene igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta. Pripremite se za smijeh, šale i nevjerojatno zabavne trenutke dok istražujemo ove igre koje su ostavile trajni trag u svijetu društvenih igara.

Sadržaj

Time’s Up! • Broj igrača: 4-18


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako ste spremni na nasmijavanje do suza, na pravom ste mjestu! U današnjem članku predstavljamo vam “Time’s Up!”, čarobnu društvenu igru koja je savršena za sve one koji vole zabavne trenutke sa svojim prijateljima. Ova manje poznata igra iz 1999. godine proizvedena od strane R&R Games može se igrati u grupi od 4 do 18 igrača, stoga je idealna za veće društvene okupljanja. S trajanjem od 90 do 90 minuta, “Time’s Up!” definitivno će vas držati zauzetima cijelu večer. Ova igra pripada podkategoriji igara za zabave i uključuje nekoliko zanimljivih mehanika poput glume, ograničenja komunikacije, pamćenja i timskog pristupa. Njena kategorija obraduje nas humorom, što je upravo ono što tražimo i u ovom članku. “Time’s Up!” je jednostavan po pitanju kompleksnosti i uživa visoke ocjene od strane obožavatelja. Dakle, ako ste spremni nasmijati se do suza i uživati u društvenoj igri koja će okupiti vaše prijatelje, ne propustite pogledati više o “Time’s Up!”!

Time's Up! Društvena Igra

Eat Poop You Cat • Broj igrača: 3-99


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jeste li ikada željeli igrati igru u kojoj se smijete do suza? Ako je odgovor da, onda vam predstavljam “Eat Poop You Cat”! Ova relativno nepoznata društvena igra je jedna od najsmješnijih igara koju možete pronaći. Iako se ne uklapa u tradicionalni koncept igre, popularnost među fanovima je ogromna, a kreativnost koju ova igra potiče jednostavno je nevjerojatna. Sa svojim jednostavnim mehanikama papira i olovke, ova igra obećava pravu zabavu za sve igrače. U njoj mogu sudjelovati od 3 do 99 igrača, tako da je savršena za bilo koju prigodu. Osim što je izuzetno zabavna, “Eat Poop You Cat” također spada u kategoriju humornih igara, što je čini savršenim dodatkom na našu listu starih smiješnih društvenih igara. Uzmite papir i olovku i pripremite se za nevjerojatno smiješne trenutke dok pokušavate prenijeti svoje ideje preko crteža i rečenica. Ova igra je definitivno vrijedna isprobavanja ako tražite dozu smijeha i lude zabave.

Eat Poop You Cat Društvena Igra

Guillotine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Guillotine je popularna društvena igra koju je objavio Wizards of the Coast 1998. godine. Pripada podkategoriji obiteljskih igara, a glavna tematika je Francuska revolucija. U ovoj zanimljivoj igri, igrači preuzimaju ulogu krvnika i pokušavaju odrubiti glavu najmanje popularnim plemićima.

Igra se sastoji od različitih karata koje omogućavaju igračima manipuliranje redoslijedom u kojem plemići stoje u koloni. Cilj je odrubiti glavu plemićima ispred kolone dok ne nestanu svi. Nakon tri dana krvarenja, igrač s najviše odrubljenih glava pobijeđuje.

Guillotine je poznat po svojoj jednostavnosti i brzom tempu igre, pa je idealan izbor za sve koji žele odigrati nešto zabavno i smiješno. Ima vrlo dobre ocjene među fanovima i kritičarima, jer pruža jednostavnu mehaniku igre koja je lako shvatljiva. Također, kombinacija taktike, sreće i interakcije s drugim igračima čini Guillotine igrom koju ćete rado igrati iznova i iznova.

S obzirom na temu stare smiješne društvene igre, Guillotine je odličan izbor za ovaj popis zbog svoje originalnosti i humorističnog pristupa. Njegova kombinacija smiješne tematike, jednostavnosti pravila i brzog tempa čini ga igrom koju ćete sigurno voljeti igrati s prijateljima i obitelji.

Guillotine Društvena Igra

Ca$h ‘n Gun$ • Broj igrača: 4-6


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Često želimo pronaći stare društvene igre koje ima i humorističnu notu, a to je upravo ono što Ca$h ‘n Gun$ pruža. Ova manje poznata igra iz 2005. godine donosi nam pravi gangsterski doživljaj. U bijegu od policije, bande se okupljaju u napuštenom skladištu kako bi podijelili plijen, ali ne mogu se dogovoriti oko raspodjele! U ovom trenutku dolazi vrijeme da puške progovore i uskoro svi ciljaju jedni na druge. Pobjeđuje najbogatiji preživjeli gangster! Ca$h ‘n Gun$ će vas odvesti kroz najbolje scene vaših omiljenih gangsterskih filmova. Igrom vladaju zabava, prijevara i napeti pregovori, ali hoćete li se usuditi zaigrati? Nećete požaliti jer je doza zabave zajamčena!

Ova igra posjeduje nekoliko zanimljivih mehanika, uključujući eliminaciju igrača, istovremeni odabir akcija i varijabilne moći igrača. Svi ovi elementi doprinose unikatnom iskustvu igre. Tijekom svog poteza, jedan od igrača preuzima ulogu “Dona” i vodi igrače kroz korake igre. Igra započinje postavljanjem novčanog fonda na stol koji se mora ravnomjerno podijeliti među preživjelim gangsterima.

Zatim “Don” traži od igrača da napune svoje oružje, koje je zapravo set od osam karata. Svaki igrač odabire kartu koja predstavlja vrstu pucnja kojim će pucati, bilo “Bang!”, “Bang! Bang! Bang!” ili “Click! Click!”. Nakon toga, “Don” broji unatrag dok se svi igrači spletkare i ciljaju svoje oružje (koje su zapravo stvarne pjene).

Zatim svaki igrač provjerava koliko oružja je upereno prema njemu i koliko je novca dostupno za taj krug prije nego odluči povući se iz sukoba. Igrači koji odluče odustati dobivaju “pileće” žetone koji ih oduzimaju od opljačkanog plijena na kraju igre. Međutim, svi igrači moraju se povući istovremeno, koristeći odbrojavanje kao i ciljanje.

Preostali igrači rješavaju sukob, otkrivajući svoje odabrane karte. Oni koji su odabrali kartu “Bang! Bang! Bang!” nanose štetu ciljanom igraču. Nakon toga, igrači koji su odabrali “Bang!” karte štete svojim ciljevima. “Click!” karte su samo prijevara i ne nanose nikakvu štetu. Igrač koji je ranjen tijekom sukoba ne sudjeluje u podjeli novca i prima zavoj (igrač koji sakupi određeni broj zavoja ispadne iz igre). Sve korištene karte se zatim odbacuju, čak i karte igrača koji su se povukli iz sukoba.

Nakon toga preostali igrači konačno dijele novac. Ako novac nije moguće podijeliti ravnomjerno, preostali iznos ostaje na stolu i dodaje se novom fondu. Igra se sastoji od 8 krugova, dok se ne odigraju sve karte. Bitno je pratiti karte jer igrači imaju ograničenu zalihu “pravih” hitaca.

Igra Ca$h ‘n Gun$ dolazi s nekoliko ekspanzija koje mijenjaju neke mehanike igre i dodaju novu mehaniku temeljenu na “izdajniku”. Ova igra sigurno neće razočarati ljubitelje humora i uzbuđenja, a preporučuje se kao idealan izbor za svaku društvenu igru za odrasle.

Ca$h 'n Gun$ Društvena Igra

Junta • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 240-240 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Junta je manje poznata društvena igra koju je 1978. godine objavila Alderac Entertainment Group. Ova igra namijenjena je 2 do 7 igrača i ima trajanje od 240 do 240 minuta. Junta spada u područje društvenih igara pod nazivom Strategijske igre sa temom. Igra kombinira različite mehanike poput Pomicanja po području, Bacanja kockica, Događaja, Upravljanja kartama, Simultane selekcije radnje i Trgovanja. Ova igra, koja pripada kategorijama igara kao što su Blufiranje, Humor, Mafija, Pregovaranje, Politička igra i Ratne igre, ima dobre ocjene od fanova i recenzija.

Junta je smještena u fiktivnu zemlju pod nazivom Republica de los Bananas, a igrači se natječu kao pripadnici različitih obitelji. Igra je strategijska, a glavni cilj je pokušati sakupiti što više novca na računu u švicarskoj banci. Svaki potez u igri sastoji se od nekoliko rundi, tijekom kojih igrači izvlače karte, predsjednik dodjeljuje uloge, donosi se strana financijska pomoć, predsjednik predlaže proračun koji se glasa, odabiraju se lokacije, vrše se pokušaji atentata, otvara se ili zatvara banka, moguć je puč i njegove posljedice, a zatim se kreće u sljedeću rundu.

Junta je dinamična igra s naglaskom na pregovaranju i političkim intrigama. Igrači mogu pokušati izvršiti atentat na druge igrače, uključujući predsjednika, ali moraju pravilno pogoditi lokaciju na kojoj će se netko nalaziti. U slučaju uspješnog atentata, igrač preuzima neiskorišten novac te osobe. Važno je imati na umu da je jedini siguran novac onaj koji je pohranjen na švicarski bankovni račun, a kako bi se novac pohranio, igrač mora preživjeti rundu atentata.

Ako igrači nisu zadovoljni, vide priliku ili jednostavno žele, mogu pokrenuti puč. Tijekom puča, igrači se natječu koristeći vojne snage kako bi kontrolirali većinu od 5 centara moći. Pobunjenički igrači kontroliraju vojne snage koje su im dodijeljene prije puča (npr. vojska, mornarica, zračne snage), a igrači koji su vjerni predsjedniku rade isto, pokušavajući zadržati kontrolu nad uporištima tijekom puča. Na kraju svakog puča, igrači koji kontroliraju 5 centara moći glasaju za ostanak na vlasti predsjednika ili pobjedu junta-e i izbor novog predsjednika. Uz to, netko je upućen na streljanje.

Junta je dinamična i taktička igra koja pruža izazove i mogućnosti za taktiziranje. Igrači moraju biti vješti u pregovaranju, donošenju odluka i procjeni situacija kako bi ostvarili vlastite ciljeve. Unatoč kompleksnosti igre, Junta je popularna među igračima zbog svoje tematske dubine i mogućnosti političkih manipulacija. Ako tražite društvenu igru koja će vas držati zainteresiranima tijekom dugih igračkih sesija, Junta je odličan izbor.

Junta Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!