Najbolje stare sportske društvene igre

U svijetu starih sportskih društvenih igara, otvaramo vrata prema nevjerojatno natjecateljskom iskustvu! Ako ste u potrazi za igrama koje će vas vratiti u prošlost i pružiti vam priliku da se natječete s prijateljima i obitelji, ovo je mjesto gdje ćemo vam predstaviti najbolje opcije.
U ovom blogu istražit ćemo stare sportske društvene igre koje su oživjele duh natjecanja i koje su i danas omiljene među igračima diljem svijeta. Pripremite se za uzbuđenje, adrenalin i nevjerojatno zabavne trenutke dok istražujemo ove igre koje su oblikovale povijest sportskih društvenih igara.

Sadržaj

PitchCar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo pričati o jednoj manje poznatoj društvenoj igri koja je osvojila srca mnogih zaljubljenika u društvene igre – PitchCar. Ova igra je objavljena 1995. godine od strane izdavača Ferti, a namijenjena je za 2 do 8 igrača. PitchCar pripada podkategoriji igara za obitelj i zabavne igre te uključuje mehanike provlačenja, modularne ploče i utrke. Ova igra je savršeni primjer stare sportske društvene igre i zaslužila je mjesto na našoj listi.

Jedan od razloga zašto je PitchCar uvršten na našu listu stare sportske društvene igre je to što je igra koja je stekla odlične ocjene od obožavatelja i recenzenta. Osim toga, razina kompleksnosti igre je relativno jednostavna, što je čini pristupačnom za sve igrače.

PitchCar je igra koja se temelji na vještini provlačenja. Igrači moraju koristiti velike, drvene, slagalice nalik na dijelove trkaće staze kako bi konstruirali stazu koja izgleda vrlo slično stazi za automatske automobile kada je završena. Umjesto elektriciteta, igrači koriste pokrete prstiju kako bi gurali male pločice oko staze, poput igre Carrom. U igri se nalazi osam diskova automobila, ravnine, zavoji od 90 stupnjeva, pruge za ravne dijelove i zavoje, start/ciljna linija i pravila za sastavljanje staza.

PitchCar je idealna igra za druženje s prijateljima ili obitelji. Nije bitno jeste li veliki ljubitelj utrka ili ne, ova igra će vam pružiti mnogo zabavnih trenutaka. Mehanika provlačenja omogućuje igračima da pokažu svoje vještine i preciznost u vođenju automobila po stazi. Dodatak modularne ploče omogućuje brojne mogućnosti i različite staze koje se mogu sastaviti, stvarajući tako uvijek novo iskustvo prilikom igre.

Iako je PitchCar manje poznata igra, ona zaslužuje mjesto na našoj listi zbog svoje jednostavnosti, zabavnog gameplaya i mogućnosti da okupi ljude oko stola te im pruži sate i sate zabave. Ako ste ljubitelj starih sportskih društvenih igara ili jednostavno tražite zabavnu igru za druženje s prijateljima, PitchCar je odličan izbor.

PitchCar Društvena Igra

Blood Bowl: Living Rulebook • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Blood Bowl: Living Rulebook je relativno nepoznata igra objavljena 2004. godine od strane (Web published) za 2 do 2 igrača, sa trajanjem igre od 120 do 120 minuta. Ova igra spada u podkategoriju tematskih igara društvenih igara i uključuje sledeće mehanike: Bacanje kockica, Kretanje po mreži, Varijabilne moći igrača. Kategorije ove društvene igre su: Sportske igre sa kolekcionarskim komponentama, Ekspanzija za osnovnu igru, Fantazija, Borba, Minijature, Sportske igre.

Blood Bowl: Living Rulebook je igra koja je vrlo dobro ocenjena od strane fanova i ima sjajne kritike. Nivo kompleksnosti igre je umeren. Igra se bazira na imaginarnom svetu orka, vila, zveroljudi i mnogih drugih fantastičnih bića. Blood Bowl je igra ragbija/fudbala smeštena u ovaj fantazijski svet. Ono što stvarno dolazi do izražaja je ligaški format igre, gde igrači stiču iskustvo i uče nove veštine tokom igranja.

Najnovije pravilo koje ima verziju 6.0 unosi veliku promenu – Inducement sistem koji mnogo bolje balansira timove sa različitim iskustvom.Isti je uradio sve promene timova u pogledu ručnog pravljenja da bi bili na nivou iz drugih izdanja. Ukoliko imate timske iskustva koja počinju da balave nakon prvog lošeg meča, Journeyman sistem je tu da se uhvati u koštac sa tim problemom i obezbedi da uvek imate 11 igrača na terenu. Blood Bowl: Living Rulebook je deo Blood Bowl serije igara.

Blood Bowl: Living Rulebook Društvena Igra

Blood Bowl (Third Edition) • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 180-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Blood Bowl (Treće izdanje) je manje poznata društvena igra koju je izdala Games Workshop Ltd. 1994. godine. Ova igra spada u kategoriju Strategijskih igara i Tematskih igara, a namijenjena je za 2 do 2 igrača s vremenom igranja od 180 do 180 minuta. Blood Bowl se odvija u fantastičnom svijetu i kombinira elemente fantasy nogometa i borbe. Igra donosi uzbudljive mehanike igre kao što su bacanje kockica, kretanje po mreži i varijabilne moći igrača. Ovo treće izdanje igre ima veliki broj obožavatelja i fantastične ocjene. Iako je razina kompleksnosti umjerena, igra pruža strastvenu i interaktivnu igračku avanturu.
Blood Bowl je, suštinski, igra fantasy nogometa u kojoj se odvija utakmica između ljudske i orke ekipe. Igrači se izmjenjuju u potezima, pomičući i blokirajući protivnike te napredovajući s loptom prema protivničkom golu. Ova igra dolazi s plastičnim figuricama koje čine dojmljivu igračku komponentu. U sklopu Blood Bowl serijala, igra pruža jedinstveno iskustvo kombinirajući taktičke elemente s uzbuđenjima borbe u fantastičnom svijetu.
Blood Bowl (Treće izdanje) zasigurno je dobar izbor za ovaj članak o starim sportskim društvenim igrama. Njegov fantastični tematski svijet i kombinacija fantasy nogometa s elementima borbe osigurava igračima nevjerojatno iskustvo. Igra donosi izazovne mehanike igre poput bacanja kockica i strategijskog pomaka po igraćoj ploči. Uz razumnu razinu kompleksnosti, Blood Bowl pruža interakciju, uzbuđenje i nevjerojatno dugotrajno iskustvo koje će zasigurno oduševiti ljubitelje tematskih igara.

Blood Bowl (Third Edition) Društvena Igra

Formula Dé • Broj igrača: 2-10


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Formula Dé je manje poznata igra koja je objavljena 1997. godine od strane Eurogames-a. Igra se može igrati od 2 do 10 igrača, a trajanje partije je oko 120 minuta. Ova igra pripada poddomeni Tematske igre i ima nekoliko mehanika, kao što su različito kretanje pomoću kockica, kretanje po mreži, eliminacija igrača, rizikovanje, utrka, i bacanje/kretanje po polju. Formula Dé je svrstana u kategorije trkačkih igara i sportova. Uz visoke ocjene od strane fanova i recenzija, ova igra je osvojila srca mnogih ljubitelja starih sportskih društvenih igara. Unatoč jednostavnosti, Formula Dé je igra koja donosi brze i uzbudljive trke. Igrači moraju vješto upravljati brzinom svojih automobila jer izbor brzine utječe na raspon kretanja, a točan broj polja na koje se možete pomaknuti određuje se nasumičnim bacanjem kockice. Formula Dé je pravi izbor za ljubitelje trkačkih igara koji se žele natjecati protiv velikog broja prijatelja.

Formula Dé Društvena Igra

Winner’s Circle • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Winner’s Circle je manje poznata igra objavljena 2001. godine od strane alea za 2 do 6 igrača, s vremenom trajanja od 45 do 60 minuta. Ova igra pripada poddomeni Društvenih igara za obitelj i uključuje mehanizme klađenja i izazivanja laži, te bacanje kocke ili okretanje ruleta. Kategorije igre uključuju životinje, utrke i sport. Ova igra je od strane navijača i recenzenata dobila dobre ocjene, a razina kompleksnosti je jednostavna.

Winner’s Circle je živahna igra konjičkih utrka u kojoj igrači stavljaju oklade na jednog od sedam konja kako bi pokušali zaraditi najviše novca do kraja igre. Igrači bacaju kocku i odabiru koji konj će se pomaknuti među onima koji još nisu imali svoj potez. Sedam konja ima različitu snagu, ali čak i najslabiji konji imaju nevjerojatne iznenadne brzine. Igrači se klađaju na konje prije svake utrke, što znači da ili surađuju ili se natječu kako bi doveli svoje konje do cilja. Ima i novčića za pobjednike, ali u igri nije dostatno opskrbe novčićima.

Winner’s Circle ima nekoliko razlika u odnosu na prethodno izdanje. Igra se sastoji od samo 3 utrke umjesto 4. Staza je ovalna, a konji počinju u liniji od sedam mjesta, koja nisu sva zajedno. U utrci, konji ne mogu dijeliti prostor pa konj se može pomaknuti samo na sljedeće slobodno mjesto. To može olakšati blokade kod konja koji su na kraju, gotovo je moguće sustići posljednjeg konja ili završiti utrku prije nego što je prešao startnu liniju. Nikad nisam vidio konjsku utrku u kojoj su konji počeli jedan za drugim!

Postoji varijanta igre u kojoj se klađenje obavlja tajno, pri čemu igrači koriste lažni novčić s brojem 0 (za izazivanje zabluda) uz osnovne novčiće s brojevima 2, 1 i 1. U utrci postoji i bonus za sprint i kazna za posljednjeg konja.

Winner’s Circle je igra koja je svoje novo izdanje doživjela 2006. godine pod nazivom “Winner’s Circle” od strane Face 2 Face Games. Ova igra se ističe u svijetu društvenih igara zbog svoje dinamičnosti i uzbuđenja koje pruža. Izvrsna je opcija za sve ljubitelje konjičkih utrka i sportskih tema.

Winner's Circle Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!