Najbolje strateške društvene igre s kartama

Upustite se u svijet strateških društvenih igara s kartama! Ove igre zahtijevaju razmišljanje, planiranje i taktiku kako biste ostvarili pobjedu.
Bez obzira jeste li iskusni strateg ili tek ulazite u svijet društvenih igara, ove igre će vas izazvati i pružiti vam nevjerojatno iskustvo. U ovom blogu istražit ćemo najbolje strateške društvene igre s kartama koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta. Pripremite se za izazov i uživajte u igri!

Sadržaj

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Ako ste ljubitelj strategijskih društvenih igara s kartama, onda je “Through the Ages: A New Story of Civilization” igra koju svakako trebate isprobati. Ova popularna igra, koju je Czech Games Edition objavio 2015. godine, donosi vam duboko i zahtjevno iskustvo izgradnje civilizacije. Sa svojim visokim ocjenama i kompleksnosti, ova igra sigurno će vas zainteresirati.

“Through the Ages: A New Story of Civilization” vas vodi na putovanje kroz povijest, gdje ćete stvarati najbolju civilizaciju kroz pažljivo upravljanje resursima, otkrivanje novih tehnologija, odabir pravih vođa, izgradnju čudesnih građevina i održavanje snažne vojske. Svaki aspekt vaše civilizacije je bitan, a slabosti mogu biti iskorištene od strane vaših protivnika. Igra se odvija kroz različite epohe, započevši u antičko doba i završavajući u modernom dobu.

Jedan od ključnih mehanizama igre je odabir karata. Tehnologije, čuda i vođe dolaze u igru i postaju lakše dostupni što duže ostaju na stolu. Da biste koristili tehnologiju, trebat će vam dovoljno znanosti da je otkrijete, dovoljno hrane da stvorite populaciju koja će je koristiti, te dovoljno resursa da izgradite potrebne građevine. Dok balansirate resurse potrebne za napredak tehnologije, također ćete morati graditi vojsku. Vojska se gradi na isti način kao i civilne zgrade. Igrači s slabom vojskom bit će plijen drugim igračima. Igra nema kartu na kojoj gubite teritorij, ali igrači s jačom vojskom mogu vam oteti resurse, znanost, ubiti vođe, uzeti populaciju ili kulturu. Osvojiti igru s velikom vojskom je vrlo teško, ali izgubiti zbog slabosti vojske je vrlo lako.

Pobjeda se postiže kada igrač posjeduje naciju s najviše kulture na kraju modernog doba. Sa svojim bogatstvom mehanika i dubokim igranjem, “Through the Ages: A New Story of Civilization” je izvrstan izbor za svakog igrača koji traži stratešku društvenu igru s kartama.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
    7 Wonders Duel je strateška društvena igra s kartama koja je stekla ogromnu popularnost od svog izlaska 2015. godine. Ova igra, koju je objavila Repos Produkcija, namijenjena je za 2 igrača i igra se u vremenskom razdoblju od 30 minuta. Nalazi se u poddomeni strateških društvenih igara s kartama i donosi uzbudljive mehanike poput bonova na kraju igre, prihoda, slojevitosti, tržišta i upotrebe karata na više načina. Ova igra pripada kategorijama drevnih igara, igara s kartama, izgradnje gradova, civilizacija i ekonomije.
    7 Wonders Duel je osvojio odlične ocjene od fanova i recenzija, a razina složenosti igre je jednostavna. Ova igra temelji se na konceptu razvijanja civilizacije kroz tri dobe, pri čemu igrači stječu karte koje im omogućuju razvoj resursa, napredak vojnih ili znanstvenih tehnologija te izgradnju čuda. Ono što ovu igru čini posebnom i zanimljivom jest da je namijenjena samo za dva igrača.
    U 7 Wonders Duel, igrači ne biraju karte istovremeno iz ruke karata, već iz izložbe karti koje su okrenute licem prema dolje ili licem prema gore na početku runde. Igrač može uzeti kartu samo ako nije prekrivena drugim kartama, tako da igranje ove igre zahtijeva dobru taktiku i kontrolišenje vremena. Tijekom igre, igrači mogu izgraditi čuda koja posjeduju posebne sposobnosti, a također mogu graditi i druge strukture, odbaciti karte za dobivanje novčića ili iskoristiti karte za izgradnju čuda.
    Početni set igre uključuje četiri čudesne karte za svakog igrača, a izgradnja čuda omogućuje vlasniku posebnu sposobnost. Međutim, samo sedam čuda može biti izgrađeno, stoga će jedan igrač ostati bez svoje čudesne građevine.
    Tijekom igre, igrači mogu kupiti resurse u bilo koje vrijeme od banke, ili mogu dobiti karte koje im pružaju resurse za buduću izgradnju. Kako stječete resurse, cijena istih povećava se za vašeg protivnika, što predstavlja vašu dominaciju nad područjem resursa. Cilj ove igre je pobijediti jednim od tri načina: napredovanjem svojeg vojnog markera prema protivnikovoj prijestolnici i dosezanjem protivnikove prijestolnice, motivom znanstvene dominacije s šest različitih znanstvenih simbola ili skupljanjem najviše bodova na kraju igre.
    Ukratko, 7 Wonders Duel je izvrsna igra koja kombinira strateške mehanike, izgradnju civilizacija i taktičko snalaženje u igri s kartama. S obzirom na svoje jedinstvene mehanike i zaraznu gameplay, nije ni čudo da je ova igra odabrana za našu listu strateških društvenih igara s kartama.

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na našu listu najboljih strateških društvenih igara s kartama! Danas vam predstavljamo nevjerojatnu igru pod nazivom Wingspan. Ova igra je osvojila srca mnogih obožavatelja i zasluženo dobila izvrsne ocjene. Wingspan je pravi dragulj među društvenim igrama, koja je objavljena 2019. godine od strane Stonemaier Games. Ova obiteljska strateška igra će vas odvesti u svijet ptica i bogatog ekosustava. S obzirom da su kategorije igre životinje, kartaška igra i edukacija, Wingspan je savršen izbor za našu listu.

Wingspan je pravi poslastica za ljubitelje ptica, ornitologe i sve koji uživaju u divljoj prirodi. U igri ćete istraživati i privlačiti najbolje ptice u svoju mrežu rezervata. Svaka ptica omogućuje vam stvaranje moćnih kombinacija koje će vam pomoći u rastu i postizanju ciljeva. Igra vam pruža mogućnost da koristite različite strategije i unaprijed planirate sljedeće poteze. Elementi poput bacanja kockica, upravljanja rukama karata i ispunjavanja ugovora čine ovu igru iznimno zanimljivom i dinamičnom.

Ono što je također posebno uzbudljivo kod Wingspana je prekrasan dizajn i ilustracije ptica. Sve ptice su prekrasno ilustrirane i donose autentičnu atmosferu dok igrate. Također, vaši rezervati su lijepo predstavljeni na igraćoj ploči, što dodatno doprinosi vizualnom dojmu.

S vremenom koje traje između 40 i 70 minuta, Wingspan je idealna igra za opušteno igranje s prijateljima ili obitelji. Izuzetno je zanimljiva, bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek početnik u svijetu društvenih igara. Sigurni smo da će vas Wingspan oduševiti svojom originalnošću, taktičkim opcijama i nevjerojatnom tematikom.

Sada kada smo vam dali mali uvid u Wingspan, sigurno ste zainteresirani da saznate još više o ovoj izuzetnoj igri. Stoga, držite se naše liste najboljih strateških društvenih igara s kartama i ne propustite priliku zaigrati Wingspan!

Wingspan Društvena Igra

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je izuzetno popularna strateška društvena igra s kartama koju je objavila Fantasy Flight Games 2016. godine. Ova igra je pravi dragulj za sve ljubitelje jezivih i misterioznih tema. Smještena u svijetu Lovecraftovih priča, Arkham Horror: The Card Game kombinira elemente uloge i igre kartama kako bi stvorio jedinstveno iskustvo.

U ovoj igri, vi i vaš prijatelj imaćete priliku upustiti se u avanturu u tihom gradu Arkhamu i suočiti se s prijetnjama nadnaravnog porijekla. Vaši izbori i akcije imaju duboke posljedice koje se protežu preko samog scenarija. Kako sami narativne kampanje napreduje, vaša mentalna stabilnost može biti dovedena u pitanje, a sam grad se mijenja na temelju vaših odluka. Ova jedinstvena kombinacija karata i avantura čini Arkham Horror: The Card Game izuzetno zanimljivom i zaraznom igrom.

Arkham Horror LCG donosi vam i mogućnost prilagođavanja vašeg špila karata prema vlastitim željama i strategiji. Svaka karta u vašem špilu odražava vaše snage i slabosti, a ovisno o tome kako se s prijateljem usklađujete, možete otkriti nove načine suradnje i kompleksnosti.

Ova igra je ispunjena mračnim kultovima, zagonetkama i neobičnim likovima. Zbog svog tematskog fokusa na horor, avanturu i istraživanje, Arkham Horror: The Card Game je izvrstan primjer strateške društvene igre s kartama koja spaja razne elemente igre kako bi vam pružila jedinstveno iskustvo u kojem možete uroniti. Što čekate? Zakoračite u svijet Arkhama i suočite se s najvećim tajnama koje leže u mračnim zavučecima ovog zastrašujućeg i zaraznog svijeta.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas ćemo vam predstaviti jednu izvanrednu stratešku društvenu igru s kartama – Everdell. Ova igra je osvojila srca brojnih obožavatelja od njenog izdavanja 2018. godine, a nije teško shvatiti zašto. Sa svojom prekrasnom temom i originalnim mehanizmima, Everdell je pravi dragulj na svijetu društvenih igara.

Smještena u čarobnoj dolini, pod krošnjama veličanstvenih stabala, među mirnim potocima i mahovitim udubinama, ova igra vodi nas u cvjetajuću civilizaciju šumskih stvorenja. Vaš zadatak kao vođe skupine ovih simpatičnih bića je da izgradite naselje i uspostavite nove gradove. Tijekom godine ćete graditi zgrade, upoznavati živopisne likove i organizirati događaje. Imat ćete vrlo zaposlenu godinu pred sobom. Da li ćete uspjeti izgraditi najsjajniji grad prije nego što zima padne nad dolinu?

Igra Everdell kombinira dinamično stvaranje kartica i postavljanje radnika. Svaki igrač na svojem potezu može poduzeti jednu od tri akcije. Prva akcija je postavljanje radnika na razna mjesta na ploči, događaje i na karte destinacija. Radnici obavljaju razne akcije koje pomažu razvoju igračevog “tableau” – skupa karata koje gradi. Mogu prikupljati resurse, dobivati nove karte i izvoditi posebne akcije.

Druga akcija je igranje karata. Svaki igrač gradi i puni svoj “tableau” sa maksimalno 15 izgrađenih karata. Postoje pet vrsta karata – Putnici, Proizvodnja, Destinacija, Upravljanje i Prosperitet. Karte generiraju resurse, omogućuju posebne sposobnosti i na kraju donose bodove. Interakcije između karata otkrivaju brojne strategije i gotovo beskrajnu raznolikost izgrađenih gradova.

Treća akcija je priprema za sljedeću sezonu. Radnici se vraćaju igračima, a novi radnici se dodaju. Igra se igra od zime do sljedeće zime, a igrač sa gradom koji ima najviše bodova na kraju pobjeđuje.

Everdell je pravi izbor za sve ljubitelje strateških društvenih igara s kartama. Njegove mehanike omogućuju raznovrsnost igara i različite pristupe strategiji. Tema igre je nevjerojatno privlačna, a dizajn komponenti je besprijekoran. Ako volite graditi, planirati i ostvariti svoje ciljeve, Everdell će vas oduševiti svojom jedinstvenom igrom i prekrasnim vizualnim dojmom.

Everdell Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je jedna od sjajnih strateških društvenih igara s kartama koju želim predstaviti u ovom članku. Ova igra je objavljena 2021. godine od strane izdavača KOSMOS i namijenjena je za 2 do 5 igrača. To je elegantna obiteljska igra koja spada u područje igara s kartama. Igra se uzbudljivom temom podvodnog istraživanja i avanture, te je stoga prikladna za našu listu strateških društvenih igara s kartama.

The Crew: Mission Deep Sea je jedinstvena igra u kojoj igrači moraju surađivati kako bi pronašli izgubljeni kontinent Mu. Iako je međusobna komunikacija ograničena, ona je ključna za uspjeh vaše misije. Svaka karta, svaki trik koji osvojite donosi vam nove izazove i otkriva vam puteve prema Mu. Vaša sposobnost da izvršite zadatke timski ovisi o vještini koordinacije i pregovaranja redoslijedom osvajanja trikova. Iako će ponekad biti iznenađenja i neplaniranih situacija, uz savršeno izvođenje i malo sreće, imat ćete priliku istražiti tajanstvenu potopljeni svijet Mu.

The Crew: Mission Deep Sea je jednostavna za naučiti, ali istovremeno nudi i dubinu razmišljanja i strateško planiranje. Nudi izazov za sve uzraste i razinu iskustva, što je čini savršenom za obiteljsko druženje. Igra je dobila izvrsne ocjene od strane fanova i kritičara, a zanimljiva kombinacija mehanika, kao što su ograničena komunikacija, kooperativna igra, upravljanje kartama i posebni scenariji, čini je izvanrednom i donosi nogu našeg članka posvećenog strateškim društvenim igrama s kartama.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Marvel Champions: The Card Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najpopularnijih strateških društvenih igara s kartama koju zasigurno ne smijete propustiti je Marvel Champions: The Card Game. Ova igra, koju je objavio Fantasy Flight Games 2019. godine, omogućuje vam da zakoračite u svijet Marvelovih superjunaka i postanete pravi heroj. S razinom kompleksnosti koja se može opisati kao umjerena, Marvel Champions: The Card Game pruža iskustvo igre koje će vas osvojiti.

U ovoj kooperativnoj igri s kartama, možete se udružiti s još tri igrača kako biste se suprotstavili zloglasnim negativcima iz Marvelovog svijeta. Igra nudi pregršt različitih mehanika poput izgradnje špila karata, upravljanja rukama karata i naprednog redoslijeda poteza. Dok se suočavate s raznim izazovima i scenarijima, imat ćete priliku koristiti posebne moći i sposobnosti svojih omiljenih Marvelovih junaka, poput Iron Mana, Spider-Mana i Kapetanice Marvel.

Jedna od najvećih prednosti Marvel Champions: The Card Game je mogućnost igranja samostalno ili sa svojim prijateljima, Baš kao što je Marvelov svijet dobro poznat po svojim velikim timskim akcijama, tako i ova igra omogućuje sjajno iskustvo timskog rada i suradnje. Heroji moraju raditi zajedno kako bi isplanirali najbolje poteze i borili se protiv negativaca, od kojih svaki ima svoju strategiju i sklop vještina koje će vam zadati izazov.

Marvel Champions: The Card Game je pravi izbor za sve ljubitelje Marvelovog univerzuma koji žele postati sastavni dio akcije. Zahvaljujući živom sustavu karata i redovnim dodacima novih heroja i scenarija, ova igra uvijek pruža novitete i dodatne mogućnosti za istraživanje. Uz njenu pristupačnost i atraktivnu temu, Marvel Champions: The Card Game definitivno zaslužuje svoje mjesto na listi najboljih strateških društvenih igara s kartama.

Marvel Champions: The Card Game Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!