Najbolje strateške društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet strateških društvenih igara za djecu! Ako želite potaknuti razmišljanje, planiranje i taktičke vještine vaših mališana, ovo je mjesto gdje ćete pronaći najbolje opcije.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije strateške igre koje su prilagođene djeci i koje će ih zabaviti dok istovremeno razvijaju njihove kognitivne sposobnosti. Bez obzira jeste li u potrazi za igrama s vojskama, gradovima ili avanturama, naš popis će vam pomoći pronaći savršenu stratešku igru za vaše mališane. Pripremite se za izazove, pobjede i nevjerojatne avanture koje će vaša djeca obožavati!

Sadržaj

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dragi čitatelji, danas vam predstavljam izuzetno popularnu društvenu igru – 7 Wonders Duel! Ovaj naslov je savršen izbor za sve male strategičare koji vole izazove. Igra je objavljena 2015. godine od strane Repos Productiona i namijenjena je za 2 igrača.

Zasigurno se pitate zašto je 7 Wonders Duel našao svoje mjesto na ovom popisu strateških društvenih igara za djecu. Ova igra donosi jedinstveno iskustvo izgradnje civilizacije koja će potaknuti djecu na razmišljanje i donošenje taktičkih odluka. Mehanika igre je jednostavna i pristupačna, omogućavajući svima da se brzo upuste u avanturu.

Umjesto klasičnog draftanja karata, igrači će birati kartu iz ponude karata koje su okrenute licem prema dolje ili gore. Međutim, trebaju biti oprezni jer je moguće uzeti kartu samo ako nije prekrivena drugim kartama. Bitno je pravilno procijeniti vrijeme kako bi se zgrabila najpovoljnija karta, a tu su i bonus potezi koji omogućuju dodatno uzimanje karata.

Igra počinje sa četiri čuda koja će igrači graditi tijekom igre, svako čudo donoseći svoj poseban bonus i prednosti. Međutim, budite spremni jer ne možete graditi sva čuda koja želite, već samo sedam njih.

Dok igra napreduje, igrači mogu kupovati resurse ili ih prikupljati kroz razne karte kako bi izgradili svoju civilizaciju. Ovo omogućuje igračima da razvijaju svoje strategije i stvaraju prednosti nad protivnikom.

7 Wonders Duel pruža nekoliko načina za pobijediti. Možete osvojiti igru putem vojne dominacije ili znanstvene dominacije. Osim toga, pobjednik može biti određen brojem osvojenih bodova na kraju igre.

Suočavanje s protivnikom, taktiziranje i strategija čine ovu igru izuzetno zabavnom i izazovnom za djecu. Uz izvrstan rejting i brojne pohvale od strane fanova, 7 Wonders Duel će donijeti sate i sate kvalitetne zabave. Nemojte propustiti priliku da upoznate ovo remek-djelo u svijetu strateških društvenih igara!

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Za ljubitelje društvenih igara koji su u potrazi za strategijskim izazovom, igra Wingspan je idealan izbor. Ova igra, koja je napravljena 2019. godine od strane Stonemaier Games, svakog igrača uvodi u svijet ptica i njihovih staništa. Igra se sastoji od napetih natjecanja, ali umjerene težine, koja će probuditi kreativnost i razmišljanje svakog igrača.

U igri Wingspan, svaki igrač ima zadatak privući najbolje ptice u svoj rezervat. Svaka ptica otvara mogućnosti za kombinacije različitih poteza i donosi različite koristi. Primjera radi, jedan potez može donijeti hranu, drugi jaja, a treći igračima nudi mogućnost igranja karti sa različitim vještinama ptica.

Jedna od ključnih komponenti igre je toranj za bacanje kockica (birdfeeder dice tower) koji omogućuje igračima da dobiju hranu za svoje ptice. Ovaj toranj, koji sadrži posebno dizajnirane kockice, dodaje dozu uzbuđenja i nesigurnosti u igru. Svako doneseno čelo kockice iz toranja može značiti korak bliže pobijedi ili neočekivani zaokret.

Jedna od značajki koje čini igru Wingspan nevjerojatno zanimljivom su i razne mogućnosti za promjene tijekom igre. Svaki put kad se prelazi tijek igre, igrači će dobiti posebne bonuse koje mogu iskoristiti kao ključne prednosti u daljnoj igri. Ovo je vrlo važna taktika koja igračima pruža veliku fleksibilnost i raznolikost u njihovim planovima i strategijama.

Iako mesoigra traje relativno kratko, između 40 i 70 minuta, igrači će uživati u svakom trenutku. Svakom igrom, igrači će otkrivati nove ptice, nove mogućnosti i nove načine za ostvarivanje najboljih rezultata. S oduševljenjem će sakupljati karte s različitim vrstama ptica te će biti oduševljeni kada otkriju što su njihove ptice sposobne raditi.

Iako igra Wingspan nije specifično dizajnirana za djecu, ona omogućava djeci da razviju svoje strategijske vještine i poboljšaju svoje znanje o pticama. Zahvaljujući jednostavnim pravilima, djeca će se lako uhvatiti u koštac s igrom te će se veseliti otkrivanju novih ptica i njihovih osobina. Tako da je Wingspan savršena kombinacija zabave i edukacije, što ga upravo čini odličnim dodatkom na popisu strateških društvenih igara za djecu.

Wingspan Društvena Igra

Root • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas vam predstavljam jednu stratešku društvenu igru koja će sigurno oduševiti djecu (ali i njihove roditelje!). To je igra pod nazivom Root, koju je objavila poznata izdavačka kuća Leder Games 2018. godine. Root je namijenjen za 2 do 4 igrača, traje između 60 i 90 minuta i smatra se jednom od najboljih strateških igara na tržištu. S ovom igrom, djeca će se upustiti u avanturu i ratnu igru, koja će ih potaknuti da se natječu za kontrolu nad ogromnom divljinom.

Root je jedinstvena igra koja donosi jedno potpuno asimetrično iskustvo. Svaki igrač ima svoje jedinstvene sposobnosti i drugačiji cilj za pobjedu. Ova igra donosi izvanrednu interakciju između igrača i veliku raznolikost ponovnog igranja. Osim toga, igra je vizualno impresivna, s prekrasnim i višenamjenskim kartama koje dodatno obogaćuju iskustvo igre. Da bismo zaokružili cjelinu, razgovarat ćemo o nekoliko ključnih mehanika koje ova igra sadrži. Root koristi mehanike kao što su Akcijski redoslijed, Akcijsko povlačenje, Utjecaj na područje, Pomak po područjima, Bacanje kockica i Upravljanje rukom. Ove mehanike pružaju izazov i donose dubinu igre, što će sigurno zainteresirati djecu koja vole dobro osmišljene strategijske igre. Root se također smatra igrom za odrasle zbog visoke razine složenosti i taktičkih odluka koje igrači moraju donositi tijekom igre.

Root je igra koja će pružiti djeci nezaboravno iskustvo. Borba za kontrolu nad šumom, mogućnost izgradnje različitih zgrada, koordinacija snaga – sve su to elementi koji čine igru vrlo dinamičnom i zanimljivom. Međutim, vrijedi napomenuti da je Root igra koja zahtijeva malo više vremena i strpljenja kako bi se pravilno naučila. Stoga je idealna opcija za djecu koja su već iskusni igrači društvenih igara i vole se upuštati u duboke i izazovne strategije. Root je također vrlo popularna među odraslima, što je još jedan pokazatelj njegove kvalitete. Ukratko, ova igra nije samo dobra opcija za strateške društvene igre za djecu, već je i odličan izbor za društvene igrače svih uzrasta koji vole izazove i žele iskusiti nešto novo i jedinstveno.

Root Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
7 Wonders je jedna od najpoznatijih strateških društvenih igara koje su idealne za djecu. Ova igra, objavljena 2010. godine od strane Repos Production, omogućuje igru za 2 do 7 igrača u trajanju od 30 do 30 minuta. Kategorizirana je kao igra obiteljskog žanra te uključuje brojne mehanike poput Closed Drafting, Hand Management, Neighbor Scope, Set Collection, Simultaneous Action Selection i Variable Player Powers. Osim toga, 7 Wonders pripada poddomeni strateških igara te uključuje teme poput starina, izgradnje gradova, civilizacije i ekonomije. S obzirom na visoke ocjene ove igre od strane fanova i stručnih kritičara, jasno je zašto se 7 Wonders našao na ovom popisu najboljih strateških društvenih igara za djecu.

U samoj igri, igrači preuzimaju uloge vođa najvažnijih gradova iz drevnog svijeta te se bore za razvoj različitih resursa, uspostavu trgovačkih putova te vojnu supremaciju. 7 Wonders traje tri razdoblja, a svako razdoblje donosi mnoštvo izazova i mogućnosti za razvoj. Svaki igrač u svakom razdoblju dobiva sedam karata, od kojih odabire jednu i preostale kartice predaje susjednom igraču. Nakon toga, igrači istovremeno otkrivaju svoje karte te ih koriste za prikupljanje resursa, interakciju s drugim igračima te izgradnju svojih gradova. Igrači moraju pažljivo birati strategije i koristiti posebne moći svojih tabla kako bi izgradili svoje karte na najoptimalniji način. Tijekom igre, neki od odabranih karata pružaju odmah vidljive pogodnosti, dok druge pružaju bonuse ili nadogradnje kasnije u igri. Igrači moraju voditi računa o potezima svojih susjeda i prilagoditi strategije prema njihovim odabirima. Važno je spomenuti da se igra može igrati i u dvije osobe, zahvaljujući službenom dvosmjernom varijantom navedenom u uputama.

7 Wonders je zaista izvanredna igra koja kombinira različite strateške elemente te izaziva intenzivno razmišljanje i planiranje. Djeca će uz 7 Wonders razviti brojne vještine, poput kritičkog razmišljanja, donošenja odluka te unapređenje matematičkih i logičkih sposobnosti. Ova iznimno pristupačna, ali istovremeno i duboka igra, omogućuje djeci da se upuste u fascinantan svijet drevnih civilizacija te razviju svoje strategijske vještine na zanimljiv i zabavan način. Ukoliko tražite stratešku društvenu igru koja će djecu provesti kroz povijest i potaknuti njihovo kreativno razmišljanje, 7 Wonders je savršen izbor za vas i vašu obitelj.

7 Wonders Društvena Igra

The Isle of Cats • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
The Isle of Cats je strateška društvena igra koja je savršen izbor za djecu koja vole izazove i maštovite teme poput spasavanja mačaka. Ova igra, koju je izdao The City of Games 2019. godine, omogućava igru od 1 do 4 igrača u trajanju od 60 do 90 minuta. Sa visokim ocjenama i recenzijama od strane obožavatelja, Isle of Cats je donio novo osvježenje u svijet strateških igara za djecu.

U ovoj igri, igrači su građani grada Squalls End koji putuju na otok Isle of Cats kako bi spasili što više mačaka prije nego što zli Lord Vesh stigne. Svaka mačka je prikazana jedinstvenom pločicom i pripada određenoj obitelji. Igrači moraju pronaći način kako sve mačke smjestiti na svoj brod, držeći obitelji zajedno.

Da biste postigli najbolje rezultate i osvojili igru, trebate upravljati resursima na što efikasniji način. To uključuje istraživanje otoka, spašavanje mačaka, pronalaženje blaga, uspostavljanje prijateljstva s Oshaxom i učenje drevnih lekcija. Svaka lekcija koju prikupite pruža vam mogućnost dodatnog osvajanja bodova, a dostupno je čak 38 jedinstvenih lekcija. Potrebno je završiti lekcije, napuniti brod mačkama i zadržati obitelji zajedno kako biste osvojili što više bodova. Igrač s najviše bodova nakon pet rundi postaje pobjednik.

The Isle of Cats je izvanredna igra koja kombinira strategiju, logiku i maštoviti svijet mačaka. Zahvaljujući zanimljivim mehanizmima kao što su odabir kartica, pokrivanje rešetkom, skriveni bodovi, zarada i izgradnja uzoraka, igrači će biti zauzeti i uživati u svakoj minuti igranja. Ova igra se ističe u kategorijama životinje, fantastika i slagalice, te je savršena za djecu koja žele razviti strategijske vještine i istovremeno uživati u zabavnoj temi mačaka. The Isle of Cats je igra koju jednostavno ne smijete propustiti.

The Isle of Cats Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!