Najbolje strateške društvene igre za troje

U potrazi ste za strateškim društvenim igrama za troje? Ovaj blog će vam predstaviti najuzbudljivije opcije koje će testirati vaše taktičke vještine i potaknuti duboko razmišljanje.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će vas izazvati na planiranje, strategiju ili donošenje ključnih odluka, ovdje ćete pronaći igre koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Spremite se za uzbudljive izazove i nezaboravne trenutke s najboljim strateškim društvenim igrama za troje!

Sadržaj

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Azul je izuzetno popularna strateška društvena igra koju je izdao Next Move Games 2017. godine. Ova igra je savršen izbor za sve one koji vole strateške igre za troje igrača. Azul vas stavlja u ulogu kaligrafa koji želi ukrasiti zidove Kraljevskog dvorca u Evori. Kroz igru, igrači biraju obojene pločice i postavljaju ih na svoju ploču kako bi stvorili prekrasne uzorke na zidovima dvorca.

Jedna od ključnih mehanika Azula je draftanje pločica s dobavljača. Svaki igrač ima zadivljujući izbor boja, ali je bitno pažljivo birati i planirati svoj potez, jer nepotrebno otpisane pločice mogu vam naštetiti i umanjiti vaš broj bodova. Također, igra nudi mogućnost stvaranja posebnih uzoraka i kompletiranja setova, što donosi dodatne bodove. Osobe koje vole slagalice i apstraktne strategije sigurno će uživati u igri Azul. Isto tako, igra je vrlo pristupačna novim igračima zbog jednostavnog pravila i kratkog trajanja partije.

Azul je ostvario veliki uspjeh i dobio pohvale od strane kritičara i igrača diljem svijeta. Njegova jednostavnost u kombinaciji s izazovnim strategijskim odlukama pružaju nevjerojatno zadovoljstvo tijekom igre. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek početnik, Azul će vas oduševiti svojom ljepotom i dubinom. Zbog svoje popularnosti i prilagođenosti za igranje u troje, Azul je obavezni izbor za sve koji traže stratešku igru koja će pružiti satove zabave.

Azul Društvena Igra

War Chest • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
War Chest je manje poznata igra koju je objavio Alderac Entertainment Group 2018. godine. Ona se smatra dijelom poddomene društvenih igara nazvane apstraktne igre. Igra je namijenjena za 2 do 4 igrača, a vremenski okvir za jednu partiju je 30 do 30 minuta. Sa svojim mehanikama, kao što su kontrola područja, izgradnja špilova, izvlačenje iz vrećice, i odgođena kupovina, War Chest je zasluženo stekao svoje mjesto na ovoj listi najboljih strateških društvenih igara za troje. Igrači će se uvući u svijet taktiziranja i planiranja bitaka, pokušavajući ne samo osvojiti ključna područja na ploči svojim vojnicima, već i mudro upravljati vojskama koje čekaju na razmještaj. Iako je kompleksnost igre umjerena, War Chest je uspio zadobiti odobravanje obožavatelja i recenzente svojom jedinstvenom kombinacijom mehanika i taktike. Ova igra predstavlja izazov i pruža zanimljivu igračku iskustvo.

War Chest Društvena Igra

Azul: Summer Pavilion • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Azul: Summer Pavilion je strateška društvena igra koju je izdao Next Move Games 2019. godine. Ova igra je pravi dragulj na polju apstraktnih igara i puzli. Osim što vas uvodi u zanimljivu priču o izgradnji ljetne paviljonske zgrade u Portugalu, Azul: Summer Pavilion pruža izazovnu igru za dva do četiri igrača.

Jedna od glavnih mehanika Azul: Summer Pavilion je “Open Drafting”, gdje igrači biraju pločice iz općeg bazena ili s tvornica na ploči ovisno o svojim potrebama. Također je prisutan i mehanizam “Pattern Building”, koji zahtijeva taktičko postavljanje pločica na vlastitu ploču kako bi se postigli maksimalni bodovi.

Igra traje šest rundi, tijekom kojih igrači skupljaju pločice različitih boja i postavljaju ih na svoje ploče. Cilj je iskoristiti najbolje moguće kombinacije pločica kako biste postigli najviše bodova.

Azul: Summer Pavilion je igra koja vam pruža jednostavno, ali iznimno uzbudljivo iskustvo. Njena razina kompleksnosti je pristupačna, što je čini savršenom opcijom za društvene igre za troje. Osim toga, ova igra je primjer izuzetno dobre ocijene i pregleda, i zasigurno je zasluženo na našem popisu strateških društvenih igara za troje. Vrhunska kombinacija taktike, elegantnog dizajna i zarazne igre, Azul: Summer Pavilion neće vas razočarati.

Azul: Summer Pavilion Društvena Igra

Santorini • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Santorini je igra koja se s pravom može nazvati remek-djelom strategijskih društvenih igara. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane Roxley ,idealna je za troje igrača koji vole izazovne i taktičke igre. Sa vremenom igranja od 20 do 40 minuta, Santorini je savršena igra za brze i dinamične igračke sesije. Smještena u drevnom svijetu antičke Grčke, ova apstraktna igra kombinira jednostavnost pravila s dubinom strategije, čineći je pristupačnom igrom za školarce, ali i zanimljivom za iskusne igrače.

Santorini se igra na ploči koja predstavlja otok Santorini. Cilj igre je izgraditi zgradu koja se sastoji od tri kata, pri čemu igrači izmjenjuju poteze kako bi pomicali svoje radnike i gradili. Potezi su jednostavni – igrač prvo pomakne jednog od svojih radnika na susjedno polje, a zatim gradi zgradu na polju na kojem se nalazi radnik. Pobjednik je igrač koji prvi postavi svoj radnik na treći kat.

Ono što Santorini čini posebnim su moći bogova i heroja koje igrači mogu koristiti. S više od 40 različitih moći, igrači mogu mijenjati pravila igre na načine koji će taktiku učiniti još zanimljivijom. Ove moći dodaju dodatnu dubinu igri i omogućavaju igračima da smišljaju različite strategije kako bi pobijedili.

Santorini je kombinacija ljepote, jednostavnosti i dubine. Ova strategijska igra pruža napetu i natjecateljsku igru, dok istovremeno pruža dovoljno prostora za kreativnost i vlastite pristupe. Izuzetno dobar izbor za troje igrača, Santorini će pružiti sate zabave i izazova.

Santorini Društvena Igra

Samurai • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako tražite stratešku društvenu igru za troje igrača koja će zagrijati vaše umove i testirati vaše vještine, onda je Samurai igra koju jednostavno morate isprobati. Objavljena 1998. godine od strane Fantasy Flight Games, ova igra je savršen primjer strateških igara koje donose mnogo zabave i taktike na stol.

Postavljena u srednjovjekovni Japan, Samurai vas uvodi u svijet borbe za naklonost tri frakcije: samuraja, seljaka i svećenika. Ove frakcije su prikazane kroz figure u obliku šljema, rižine polja i Bude raspršene po ploči, koja predstavlja Japanske otoke. Vaša borba za naklonost frakcija odvija se kroz korištenje šestougaonih pločica, pri čemu svaka pomaže u stjecanju naklonosti jedne od tri frakcije – ili čak sve tri odjednom!

Jedna od prednosti ove igre je širok spektar taktičkih mogućnosti koje vam pruža. Možete koristiti brze napade sa konjicama i brodovima ili usvojiti metodičniji pristup svojim osvajanjima. No ne zaboravite, da biste osvojili figuru (šljem, rižino polje ili Budu), morate okružiti tu figuru i postati igrač koji je najviše zadobio naklonost odgovarajuće grupe.

Igra se nastavlja sve dok se ne uklone svi simboli jedne vrste sa ploče ili dok ne budu uklonjene četiri figure zbog izjednačenosti naklonosti. Na kraju igre, igrači uspoređuju uhvaćene simbole svake vrste i natječu se za većinu u svakoj od tri vrste. Izjednačenost nije neuobičajena, pa se rezultati rješavaju uspoređivanjem broja drugih “non-majority” simbola koje je svaki igrač prikupio.

Sa dobrim ocjenama od strane igrača i pozitivnim ocjenama, ova igra donosi umjerenu razinu kompleksnosti i pruža nevjerojatno zadovoljstvo tijekom svake runde. Zahvaljujući dinamičnim mehanikama poput utjecaja na područje, upravljanja rukom, postavljanja pločica i mnogim drugim, Samurai će vas držati na rubu sjedala sve dok smislite svoje strategije i pokušate pobijediti svoje protivnike u ovoj izazovnoj igri. Ne zaboravite, ova igra je iz serije tegli koje je popularni autor Reiner Knizia stvorio, pa pruža vrhunski doživljaj strateške igre.

Ukratko, Samurai je izvanredan izbor strateške društvene igre za troje igrača. Sa svojom temom srednjovjekovnog Japana, različitim taktičkim mogućnostima i dinamičnim mehanikama, ova igra će vas sigurno držati angažiranima i natjecateljski nastrojenima. Jeste li spremni testirati svoje vještine vođenja i taktičko razmišljanje? Sjednite za stol, pripremite svoje strategije i napravite prve poteze u igri Samurai!

Samurai Društvena Igra

The King Is Dead: Second Edition • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobrodošli natrag! Danas ćemo vam predstaviti stratešku društvenu igru za troje koja će vas odvesti u srednji vijek. Predstavljamo vam The King Is Dead: Second Edition. Ova manje poznata igra iz 2020. godine, koju je izdala kompanija Osprey Games, osvojila je srca igrača širom svijeta. Primamljivost ove igre leži u jednostavnosti njenih pravila, a uz to je i izuzetno zabavna za igranje.

Igra je smještena u vrijeme podjele kraljevstva nakon smrti kralja. Tri frakcije – Škotska, Velška i Engleska – bore se za kontrolu nad kraljevstvom, dok strani osvajači spremno čekaju priliku da iskoriste kaos. U ovoj igri igrači moraju mudro upotrijebiti svoje ograničene resurse kako bi utjecali na ovu borbu za vlast, osiguravajući da ona frakcija koja dominira stvarima promovira njihove interese više od svih drugih pretendenta na prijestolje. Ono što ova igra donosi kao osvježenje su izmijenjeni dizajn grafike, prekrasna nova umjetnost i potpuno novi asimetrični način igre za napredne igrače.

The King Is Dead: Second Edition će osvojiti igrača kako izgledom, tako i samom igrom. Uz prekrasne ilustracije igrači će doživjeti dubinu strateškog razmišljanja. Ova igra spada u kategoriju apstraktne strategije i politike, što jamči intrigantne odluke i planiranje poteza. Sa vremenom igranja od 30 do 45 minuta, ovo je sjajna opcija za brzu i zanimljivu igru. Bez obzira jeste li već iskusni strateg ili tek ulazite u svijet društvenih igara, The King Is Dead: Second Edition je odličan izbor za igrače željne izazova i uzbudljivog iskustva.

The King Is Dead: Second Edition Društvena Igra

Tiny Towns • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Kada je riječ o strategijskim društvenim igrama za troje igrača, Tiny Towns je jedna od najboljih opcija. Ova igra, objavljena 2019. godine od strane Alderac Entertainment Group, donosi izazovnu kombinaciju mehanike igre i taktičkog razmišljanja. Igrači preuzimaju ulogu gradonačelnika malenog gradića u šumi, gdje moraju mudro planirati i izgraditi uspješan grad. No pazite, resursi su ograničeni, pa je potrebno iskoristiti svaku moguću priliku za izgradnju.

Jedna od najzanimljivijih značajki Tiny Towns je postavljanje resursnih kockica na 4×4 mrežu, kako bi se izgradili različiti objekti. Svaki objekt donosi bodove na svoj jedinstven način. Zanimljivo je pratiti kako se vaš grad razvija i kako svako postavljeno zdanje utječe na ukupne bodove.

Iako se često može misliti da su strategijske igre kompleksne i teške za naučiti, Tiny Towns nudi jednostavno razumijevanje pravila i uživanje u planiranju i gradnji. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek početnik, ova igra će vam pružiti zabavan izazov i satima će vas držati zainteresiranima.

Tiny Towns je igra koja je sigurna opcija za sve koji traže strategijsku igru za troje igrača. Njegova popularnost među igračima i visoke ocjene svakako su razlog zašto ga nalazimo na popisu najboljih strateških društvenih igara. Ako volite graditi, planirati i osvajati bodove, Tiny Towns će vam zasigurno pružiti satima zabave.

Tiny Towns Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!