Najbolje strateške društvene igre za više ljudi

U ovom blogu istražit ćemo najbolje strateške društvene igre koje su dizajnirane za velike grupe ljudi.
Bez obzira jeste li na zabavi s prijateljima ili obitelji, ove igre će vam pružiti izazov i zabavu. Od vođenja vojske do upravljanja resursima, naš popis će vam pomoći pronaći savršenu igru za vašu grupu. Pripremite se za taktičke bitke i strategijske poteze koji će vas držati zainteresiranima tijekom cijele igre!

Sadržaj

Brass: Birmingham • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Brass: Birmingham je strateška društvena igra koja će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje ovog žanra igara. Ova igra je objavljena 2018. godine i brzo je stekla veliku popularnost među igračima. Sa svojim visokim nivoom kompleksnosti, Brass: Birmingham pruža igračima duboku strategiju i izazovno iskustvo.

Brass: Birmingham je postavljen u Birminghamu tijekom industrijske revolucije od 1770. do 1870. godine. Igrači se natječu kao poduzetnici koji razvijaju, grade i uspostavljaju industrije i mreže kako bi iskoristili niske ili visoke tržišne zahtjeve. Iako igra ima određenu dozu povijesne autentičnosti, igrači ne trebaju imati duboko znanje o povijesti da bi uživali u njoj.

Igra vam omogućuje da koristite različite mehanike kao što su upravljanje rukom, prihod, zajmovi, tržište, izgradnja mreže i ruta. Ove raznolike mehanike daju igri dubinu i strategijske mogućnosti, omogućujući igračima da oblikuju svoju strategiju i prilagode se promjenjivim okolnostima.

Brass: Birmingham je podijeljen na dva dijela: era kanala (1770. – 1830.) i era željeznica (1830. – 1870.). Cilj je osvojiti što više bodova, a bodovi se računaju na kraju svake polovice za kanale, željeznice i uspostavljene industrijske pločice. Ova dinamička vrsta bodovanja pruža zanimljive strategije i potiče igrače na taktičke odluke.

Brass: Birmingham također donosi neke nove elemente u igru. Na primjer, sada je važno proizvoditi i prodavati pivo kako biste uspješno plasirali svoje proizvode na tržište. Nova industrija, poput pivovare, tekstilnih i keramičkih tvornica, pružaju dodatne mogućnosti i izazove.

Ova igra je izvrstan primjer strateške društvene igre koja će oduševiti igrače koji vole isplanirati svoje poteze unaprijed i donositi taktičke odluke. Brass: Birmingham je dobro optimizirana igra koja nudi duboko iskustvo igranja i daje mogućnost igračima da se iskažu u svijetu razvoja industrije. Zbog svoje kompleksnosti i dubokog gameplaya, Brass: Birmingham je idealna opcija za ovu listu strateških društvenih igara za više ljudi.

Brass: Birmingham Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic Legacy: Season 1 je izvanredna igra koja se savršeno uklapa u temu strateških društvenih igara za više ljudi. Ova popularna igra objavljena 2015. godine od strane Z-Man Games, naizgled je obična igra Pandemic, ali donosi jedinstven koncept nadogradnje i pustolovine. Kroz 12-24 sesije, igrači će se upustiti u uzbudljivu kampanju koja će ih držati napetima do samog kraja.

U Pandemic Legacy: Season 1, vaš tim specijalista za suzbijanje zaraza ima za cilj istražiti i liječiti bolesti koje se rapidno šire po svijetu. Igrači će se suočiti s izazovima putovanja, istraživanja i izlječenja četiri smrtonosne bolesti prije nego što situacija postane nepovratna.

Jedna od najboljih stvari u ovom naslovu je jedinstvena mehanika Legacy igara. Svaka odluka i postupak igrača ostavlja dugotrajne posljedice na razvoj priče. Savladavanje svakog scenarija je od iznimne važnosti jer se otvaraju novi elementi priče, kao i permanentne promjene na ploči i komponentama. Također, igrači će doživjeti gubitke i pobjede koje će trajno utjecati na ostatak kampanje.

Pandemic Legacy: Season 1 se ističe u mnoštvu strateških društvenih igara za više ljudi zbog svoje jedinstvene tematike i nevjerojatne atmosfere koju stvara. Ova igra je beskompromisna u svom izazovu, ali nudi iznimno iskustvo koje će vam pružiti nezaboravne trenutke sa svojim prijateljima. Ako ste spremni na nepredvidive obrate, taktičko planiranje i emocionalno nabijenu igru, Pandemic Legacy: Season 1 je neprikosnovena opcija za vašu kolekciju strategija.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je jedna od najpoznatijih strateških društvenih igara objavljenih 2017. godine od strane Cephalofair Games. Ova igra je visokointuitivna te spada u područje strateških igara s temom. Sa 60 do 120 minuta trajanja igre, Gloomhaven je pravi izbor za one koji žele dubinski doživjeti svijet igranja društvenih igara.

Gloomhaven je igra taktičke borbe inspirirana europskim dizajnom. Smještena je u postojani svijet prepun promjenjivih motiva. Kroz igru, igrači će preuzeti ulogu lutanja avanturista s vlastitim posebnim vještinama i razlozima putovanja u ovaj mračni kutak svijeta. Baš zbog nužnosti, igrači će morati surađivati ​​i čistiti prijeteće tamnice i zaboravljene ruševine. Pri tome će poboljšavati svoje sposobnosti iskustvom i plijenom, otkrivati nova mjesta za istraživanje i pljačku, te proširiti svoju priču koju pokreću odluke koje donose.

Ova igra je persistentna i mijenjajuća, savršena za dugotrajno igranje kroz mnoge igraće seanse. Nakon scenarija, igrači donose odluke o tome što učiniti, što će utjecati na daljnji tijek priče, slično kao u knjigama “Choose Your Own Adventure”. Igranje scenarija je kooperativni pothvat u kojem će igrači boriti se protiv automatskih čudovišta koristeći inovativni sustav karata za određivanje redoslijeda igre i što igrač radi na svoj potez.

Svaki igrač na svom potezu odabire dvije karte iz svog špila. Broj na vrhu karte određuje njegovu inicijativu za rundu. Svaka karta također ima gornju i donju moć, a kad je igrač na redu, određuje hoće li koristiti gornju moć jedne karte i donju moć druge, ili obrnuto. Međutim, igrači moraju biti oprezni jer će vremenom trajno gubiti karte iz svojih ruku. Ako poduzmu previše vremena da očiste tamnicu, mogu se iscrpiti i prisiljeni su se povući.

Gloomhaven je igra koja pruža izuzetno duboko iskustvo. Njena složena mehanika i mogućnost donošenja važnih odluka u igri čine je vrhunskom strategijskom igrom. Uz njezinu temu avanturističkih istraživanja i fantastičan dizajn, Gloomhaven je jedan od najboljih izbora na ovom popisu strateških društvenih igara za više igrača. Kad se upustite u tamnice i ruševine Gloomhavena, očekujte nevjerojatno uzbudljivo iskustvo koje će vas držati prikovane uz stol na satima.

Gloomhaven Društvena Igra

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je izuzetno popularna strateška društvena igra koju je izdala Feuerland Spiele 2021. godine. Ova igra je odabrana kao jedna od najboljih opcija za više igrača u našem listiću “Strateške društvene igre za više ljudi”. Ark Nova je izuzetno kompleksna igra koja će vam pružiti satima zabave i izazova.

U Ark Novi, vaš zadatak je da planirate i dizajnirate moderno i naučno upravljano zoološki vrt. Cilj vam je da postanete vlasnik najuspješnije zoološke ustanove, gradeći ograde, smještajući životinje i podržavajući projekte zaštite širom svijeta. Posebne zgrade i stručnjaci će vam pomoći u postizanju tog cilja.

Jedinstven sistem igre uključuje upravljanje kartama akcija. Svaki igrač ima set od pet akcijskih karti koje će koristiti tijekom igre. Snaga svake akcije ovisi o poziciji na kojoj se karta trenutno nalazi. Ove karte vam omogućavaju da stvarate nove projekte za zoo (životinje, sponzore i konzervacijske projekte), gradite ograde i posebne zgrade, smještate životinje, upravljate radnicima udruženja i igrati kartice sponzora ili skupljati novac.

Ark Nova sadrži 255 karata koje prikazuju životinje, stručnjake, posebne ograde i konzervacijske projekte. Svaka karta ima posebnu sposobnost koju možete koristiti kako biste povećali privlačnost i znanstvenu reputaciju vašeg zoološkog vrta te prikupljali bodove zaštite okoliša.

Ova igra je dizajnirana tako da vam omogući kreativno planiranje i strategiziranje dok gradite svoj savršen zoološki vrt. Visoka razina kompleksnosti i brojne mogućnosti za interakciju među igračima čine Ark Novu izuzetno uzbudljivom i izazovnom igrom. Zahvaljujući mehanikama kao što su bonusi na kraju igre, upravljanje rukom karata, hexagon rešetka, dohodak, i otvoreni draftiranje, Ark Nova pruža višesatnu zabavu i razmišljanje.

Svi ti čini Ark Novu izvanrednim izborom za sve ljubitelje strateških igara. Bez obzira jeste li već iskusni igrač ili tek ulazite u svijet strateških društvenih igara, Ark Nova će vas oduševiti svojim dubokim mehanikama i izazovima. Ako volite strategije građenja, ekonomske teme i brigu za okoliš, ova igra će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i priliku da testirate svoje vještine upravljanja resursima. Ark Nova je definitivno igra koju biste trebali isprobati ako ste u potrazi za strateškom igrom za više igrača.

Ark Nova Društvena Igra

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Ako tražite društvenu igru koja će vas uvući u dubine galaktičkog osvajanja, Twilight Imperium: Fourth Edition je igra koju morate isprobati. Ova epska igra ostavlja snažan dojam, kako između ljubitelja igara, tako i među kritičarima. Ona osvaja srca sa svojom visokom razinom složenosti i bogatim tematskim iskustvom.

Twilight Imperium: Fourth Edition je strategijska igra koja vas stavlja u ulogu jednog od sedamnaest frakcija koje se natječu za galaktičku dominaciju putem vojne moći, političkih manevra i ekonomskih pregovora. Svaka frakcija nudi potpuno drugačije iskustvo igre, od Ghostsa od Creussa koji skaču kroz crvotočine do Emirata Hacana, gospodara trgovine i ekonomije. Ove sedamnaest rasa nudi mnogo puteva do pobjede, ali samo jedna može zasjesti na prijestolje Mecatol Rex kao novi gospodari galaksije.

U Twilight Imperiumu, nijedna igra nije ista. Igra počinje s unaprijed postavljenom pazlom koji igrači koriste kako bi stvorili galaksiju oko Mecatol Rexa, glavnog planeta smještenog u sredini ploče. Galaksija se sastoji od različitih planeta s različitim karakteristikama i potencijalima te je igrači biraju i povezuju kako bi oblikovali svoje imperije. Svaki igrač ima mogućnost kretanja svojih flota, osvajanja novih planeta i sudjelovanje u trgovini i ratovanju s drugim frakcijama. Nakon završetka poteza, igrači se okupljaju na velikom savjetu kako bi donijeli nove zakone i agende koje mijenjaju tijek igre na nepredvidive načine.

Kako igra napreduje, igrači skupljaju bodove pobjede ispunjavajući ciljeve. Javni ciljevi postavljeni na početku svake igre, kao i tajni ciljevi koje svaki igrač dobiva na početku, kroz dynamicne ciljeve tijekom igre. Ciljevi mogu biti raznoliki, od razvijanja tehnologija do osvajanja protivnikovih matičnih sistema. Igrač može osvojiti jedan javni cilj i jedan tajni cilj svaki potez.

Twilight Imperium: Fourth Edition nudi duboko strategijsko iskustvo koje će zadovoljiti igrače željne velikih izazova i interakcije s drugim igračima. Ova igra je savršena opcija za one koji traže strateške društvene igre za više ljudi, jer pruža stvarno značajno i nezaboravno iskustvo osvajanja galaksije.

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je jedna od najboljih strateških društvenih igara za više ljudi koju možete pronaći na tržištu. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane FryxGames, postala je hit među ljubiteljima društvenih igara i osvojila visoke ocjene i pohvale. Jedan od razloga zašto je ova igra odabrana za našu listu “strateških društvenih igara za više ljudi” je njezina mehanika. Terraforming Mars kombinira različite elemente kao što su Closed Drafting, Contracts, Enclosure, End Game Bonuses, Hand Management i Hexagon Grid. Ova kombinacija mehanika čini igru raznolikom i zanimljivom za igrače koji uživaju u strategiji i planiranju.

U Terraforming Mars, igrači preuzimaju ulogu korporacija koje rade zajedno na procesu terraformiranja Marsa, ali istovremeno se natječu za osvajanje bodova pobjedom. Igrači koriste jedinstvene projektnske kartice koje predstavljaju različite projekte poput uvođenja biljnog i životinjskog svijeta, izgradnje gradova ili postrojenja za zagrijavanje atmosfere. Svaka kartica ima svoje specifične uvjete za igranje, stvarajući izazov i strategiju za igrače. Također, igrači se natječu za najbolje pozicije za gradski pločice, ocean i zelene pločice, kao i za različite Milestones i Awards koji donose bodove. Ova kombinacija elemenata čini svaku partiju različitom i dinamičnom.

Terraforming Mars nudi dubinu i taktiku, ali s umjerenom razinom kompleksnosti koja je pristupačna i za manje iskusne igrače. Igrači će uživati ​​u planiranju svojih poteza, upravljanju resursima i ostvarivanju ciljeva terraformiranja. Tijekom igre, svi igrači rade zajedno da bi stvorili uvjete za život na Marsu, ali istovremeno vode neizbježnu utrku za bodovima. Oni koji uspiju pravilno iskoristiti svoje resurse i projekte bit će nagrađeni. Terraforming Mars stvara osjećaj postignuća i uspjeha kroz strategiju i planiranje, što je ono što čini ovu igru jednom od najboljih izbora za našu listu strateških društvenih igara za više ljudi.

Terraforming Mars Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Strateške društvene igre za više ljudi uvijek pružaju nevjerojatno uzbudljivo iskustvo, a jedna od najimpresivnijih igara koju biste svakako trebali isprobati je Gloomhaven: Jaws of the Lion. Ova izuzetno popularna igra, objavljena 2020. godine, donosi vam napetu avanturu punu strategije i tajni. Zaigrajte sami ili s prijateljima u ovom fantazijskom svijetu i istražujte mračne tajne koje se skrivaju u dubinama Gloomhavena.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je samostalna igra koja se odvija prije događaja originalne igre Gloomhaven. Prepustite se čarima novih likova, poput Valrath Red Guarda, Inox Hatcheta, Human Voidwardena i Quatryl Demolitionista, i upustite se u brojne bitke protiv čudovišta. Ova igra donosi 25 scenarija u kojima ćete istraživati tajanstvena nestajanja u gradu. Hoće li to biti djelo Vermlinga ili se nešto mnogo opasnije krije iza svega?

Gloomhaven: Jaws of the Lion je igra koja je osvojila srca mnogih igrača, a to nije iznenađujuće s obzirom na njenu visoku razinu kompleksnosti. Zahvaljujući mehanikama poput Action Queue i Action Retrieval, svaki potez je ključan za vaš uspjeh u igri. Osim toga, igra ima i elemente komunikacijskih ograničenja te kritične poteze i propuste koji često drže igrače na rubu sjedala. Upravo ta dinamika i strategija čine Gloomhaven: Jaws of the Lion izvrsnim izborom za našu listu strateških društvenih igara za više ljudi.

Napomena: Redovno se provjeravaju i automatski ažuriraju informacije o igrama na drustvene.com, tako da uvijek možete biti sigurni da je Gloomhaven: Jaws of the Lion savršen izbor za vaše večernje druženje ili popodnevnu avanturu s prijateljima. Uživajte u istraživanju svijeta Gloomhavena i suočite se s izazovima koji vas čekaju.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!