Najbolje tematske društvene igre za troje

Uživajte u tematskim društvenim igrama za troje koje će vam pružiti nevjerojatno iskustvo.
Bez obzira jeste li ljubitelj avanture, misterije ili fantazije, ove igre će vas odvesti na uzbudljivo putovanje. Upustite se u izazove, rješavajte zagonetke i istražujte svijet igre s vašim partnerima. Spremite se za nevjerojatne trenutke zabave i natjecanja dok se uranjate u svijet tematskih društvenih igara za troje.

Sadržaj

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na našu listu tematskih društvenih igara! Danas ćemo vam predstaviti jednu igru koja je među najboljima u svojoj kategoriji – Pandemic Legacy: Season 1. Ova igra, koju je 2015. godine objavio Z-Man Games, donosi inovativan pristup igri temeljene na saradnji.

U Pandemic Legacy: Season 1, vaš tim će se suočiti s velikim izazovima u borbi protiv globalnih epidemija. Vođeni pričom, vaša grupa stručnjaka za borbu protiv bolesti putuje svijetom kako bi istraživala žarišta bolesti, izliječila ih i spriječila njihovu eskalaciju. No, ne biste trebali biti niti previše opušteni niti preopterećeni – vrijeme je ključni faktor, a vaše odluke mogu imati dalekosežne posljedice.

U tijeku vašeg poteza, imate na raspolaganju četiri djelovanja koja će vam pomoći u ispunjavanju ciljeva. To može uključivati putovanje po svijetu, izgradnju istraživačkih stanica, liječenje bolesti, trgovinu kartama s drugim igračima i pronalazak lijeka za bolest. Svatko od igrača ima jedinstvenu ulogu s posebnim sposobnostima koje im pomažu u izvršenju svih navedenih radnji.

Nakon što obavite svoje poteze, izvlačite dvije karte koje vam mogu donijeti dobro ili loše vijesti. Epidemiološke karte donose nove kockice bolesti na ploči, što može dovesti do širenja epidemije i povećanja panike u određenom gradu. Nisu svi gradovi jednako pogođeni, pa svaka vaša odluka o putovanju mora biti pažljivo promišljena.

Pandemic Legacy: Season 1 je remek-djelo dizajna jer ostavlja trajne posljedice na igru. Tijekom kampanje, uvodit će se nove pravile i komponente, a vi ćete morati mijenjati same komponente igre. To može uključivati pisanje po karticama, kidanje kartica ili zalijepiti trajne naljepnice na komponente. Vaši likovi mogu stjecati nove vještine ili pretrpjeti negativne posljedice. Čak se može dogoditi da izgubite lik zauvijek, što će značiti da više neće biti dostupan za igru.

Pandemic Legacy: Season 1 je zaista jedinstvena igra koja će vas držati na rubu stolice svaki put kad sjedate za stol. Izvrsno je kombiniranje taktike i suradnje kako biste ispunili ciljeve i spasili svijet od nadolazeće katastrofe. Ne čudi što je ova igra jedna od najbolje ocijenjenih igara među fanovima i recenzentima. Ima sve elemente koji je preporučaju kao odličan odabir za našu listu tematskih društvenih igara za troje.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je jedna od najpoznatijih društvenih igara iz 2017. godine koju je objavila Cephalofair Games. Ova igra je savršen primjer tematske igre za troje igrača. Osim toga, Gloomhaven je i jedna od najkompleksnijih igara koje su ikada napravljene.

Gloomhaven je igra taktičke borbe koja se bazira na europskom stilu igranja. Uz to, igra ima i svijet koji se stalno mijenja i razvija kako igra napreduje. Uz svoje posebne vještine, igrači preuzimaju ulogu avanturista i istražuju opasne tamnice i zaboravljene ruševine. Njihov zadatak je da očiste te lokacije od prijetnji. Kroz iskustvo i pljačku, likovi će poboljšavati svoje sposobnosti, otkrivati nove lokacije i sudjelovati u priči koja se grana na temelju njihovih odluka.

Gloomhaven je igra koja se najbolje igra tijekom više igraćih sesija. Nakon svake avanture igrači moraju donijeti odluke koje će utjecati na daljnji tijek priče, slično kao u knjigama “Odaberi svoj vlastiti put”. Svaka avantura je kooperativna, a igrači se bore protiv automatski upravljanih čudovišta koristeći inovativni sustav karata kako bi odredili redoslijed igre i što će igrač raditi na svojim potezima.

Generalno shvaćanje igre je takvo da igrači odabiru dvije karte iz svog špila koje će igrati. Broj na vrhu karte određuje redoslijed igrača u rundi. Svaka karta ima gornju i donju moć, pa igrač može odabrati hoće li koristiti gornju moć jedne karte i donju moć druge, ili obratno. Međutim, igrači moraju biti oprezni jer s vremenom gube karte iz svog špila trajno. Ako presporo napreduju kroz tamnicu, postoji mogućnost da iscrpljeni moraju napustiti bitku.

Gloomhaven je igra koja je stekla veliku popularnost i dobre ocjene od strane obožavatelja. Njegove mehanike i način igranja čine je odličnim izborom za sve one koji traže kompliciranu i tematsku igru za troje igrača. Avanturistički pristup, fantastične teme i borbe s čudovištima čine ovu igru nevjerojatno zanimljivom i zabavnom. Stoga nije iznenađujuće što se Gloomhaven našao na ovom popisu tematskih društvenih igara za troje.

Gloomhaven Društvena Igra

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Twilight Imperium: Fourth Edition je tematska društvena igra koja će oduševiti sve ljubitelje strategija i naučno-fantastičnih svemirskih priča. Ova igra je jedna od najkompliciranijih koje možete pronaći na tržištu, ali i jedna od najuzbudljivijih. Zahvaljujući brojnim mehanikama poput akcijskog draftiranja, utjecaja na područje, povlačenja po području, bacanja kockica, slijediti i potezanje po mreži, igra pruža izuzetno dubok i raznovrstan način igranja. Ova igra nije namijenjena svima, već samo najizdržljivijim igračima koji su spremni zaroniti u intenzivno iskustvo koje može trajati od 4 do 8 sati.

Twilight Imperium: Fourth Edition je vrhunski primjer tematske igre koja se igranjem s tri igrača može provesti tijekom nekoliko poslijepodneva ili večeri. Zahvaljujući velikom broju različitih frakcija i njihovim jedinstvenim sposobnostima, svaka igra će biti jedinstvena i ponuditi različite načine igranja. Biti će potrebno donositi strateške odluke, pregovarati s drugim igračima i upravljati resursima kako biste ostvarili svoje ciljeve i osigurali pobjedu za svoju frakciju. Twilight Imperium: Fourth Edition je definitivno svestran i zanimljiv izbor za tematsku društvenu igru za troje igrača.

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je nevjerojatna tematska društvena igra koja je zasluženo na našem popisu tematskih društvenih igara za troje igrača. Igra je izazovna, ali nagrađujuća, te je definitivno nešto što će privući pažnju ljubitelja strategija i fantazije. S obzirom da je dio Gloomhaven svemira, igrači će biti uvučeni u mračno i tajanstveno okruženje koje će ih držati zainteresiranima tijekom cijele igre.

Jedna od stvari koja čini Gloomhaven: Jaws of the Lion posebnom je njena kompleksnost. Igrači moraju pažljivo planirati svoje poteze i surađivati sa svojim suigračima kako bi preživjeli. Ova igra nudi razne mehanike kao što su Akcijski redoslijed, Povrat akcija, Kampanja / Karta bitke, Ograničenje komunikacije, Kooperativna igra, Kritični potezi i neuspjesi, što dodaje dodatnu dubinu i taktiku svakom potezu.

Sama igra donosi bogatstvo sadržaja, uključujući četiri nove likove i 16 različitih tipova čudovišta. Svaki lik ima svoje jedinstvene vještine i sposobnosti koje će igračima omogućiti razne strategije i taktike. Uz to, igra dolazi s novom kampanjom koja sadrži 25 scenarija, u kojima će igrači istraživati ​​misteriozne nestanke u gradu. Ovo je izazovno putovanje puno akcije, istraživanja i istrage, što čini Gloomhaven: Jaws of the Lion neodoljivom opcijom za troje igrača.

Iako može biti složen za početnike, Gloomhaven: Jaws of the Lion ima tutorial s pet scenarija koji će vas postupno upoznati s pravilima i mehanikama igre. Smanjena razina složenosti omogućit će vam uživanje u ovom fantastičnom iskustvu bez previše frustracija. Također, umjesto kompliciranih kartonskih ploča, igrači će igrati izravno na scenarijskoj knjizi koja donosi prekrasan vizualni dojam kojim će vas uvući u dubinu Gloomhaven svijeta.

Ukratko, Gloomhaven: Jaws of the Lion je nevjerojatna tematska društvena igra koja donosi izazovne pustolovine, duboku strategiju i bogatstvo sadržaja. Njena visoka ocjena od fanova i kritičara samo potvrđuje kvalitetu ove igre. Ako tražite igru koja će vas uhvatiti i ne puštati nekoliko sati, ova igra je upravo ono što tražite. Uključujeći Gloomhaven: Jaws of the Lion na našem popisu tematskih društvenih igara za troje igrača bila je ocigledan i pametan izbor.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

War of the Ring: Second Edition • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 150-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
U svijetu tematskih društvenih igara za troje, “War of the Ring: Drugo izdanje” je nezaobilazno ime. Ova igra, objavljena 2011. godine od strane Ares Games, osvojila je srca igrača diljem svijeta. Ono što je čini posebnom je njena visoka ocjena među fanovima i recenzentima, što jasno govori o kvaliteti koju pruža. Otkrijmo zašto je ova igra zaslužila svoje mjesto na ovoj listi.

“War of the Ring: Drugo izdanje” nas uvodi u epsku priču srednjeg svijeta koja je zasjela u naša srca putem bestseller romana. Jedan igrač preuzima kontrolu nad Slobodnim narodima, dok drugi igrač vodi Mačeve tame. Politički element ovdje igra važnu ulogu, jer prije nego što se Slobodni narodi odluče boriti protiv Saurona, oni moraju biti napadnuti ili uvjereni od strane Gandalfa i drugih suputnika. Taj element je prikazan putem političkog traga, koji pokazuje spremnost nacija da se bore.

Ova igra se može osvojiti putem vojne pobjede, kada Sauron osvoji određeni broj gradova i tvrđava Slobodnih naroda ili obrnuto. Međutim, prava nada Slobodnih naroda leži u zadatku nositelja Prstena. Tijekom sukoba među armijama širom Srednje Zemlje, Družba Prstena tajno pokušava stići do Sudnjeg dana kako bi uništila Jedini Prsten. Sauron nije svjestan prave namjere svojih neprijatelja, ali pretražuje Srednju Zemlju u potrazi za dragocjenim Prstenom. Stoga Družbi Prstena prijeti mnogo opasnosti, a igrač koji kontrolira Slobodne narode mora pravilno balansirati između zaštite nositelja Prstena i stvaranja prikladne obrane protiv vojnih snaga iz Mračnih krajeva.

Svaki potez u igri zavisi od bacanja Akcijskih kockica, pri čemu svaka kockica predstavlja jednu radnju koju igrač može izvršiti. Ovisno o rezultatu bacanja svake kockice, različite radnje postaju moguće (pomicanje vojski, likova, regrutiranje trupa, napredovanje političkog traga). Akcijske kockice mogu se koristiti i za povlačenje ili igranje karti događanja. Karte događaja predstavljaju specifične trenutke iz priče, koji se ne mogu prikazati kroz standardnu mehaniku igre. Svaka karta događaja može stvoriti neočekivani preokret u igri, omogućujući posebne akcije ili mijenjanje tijeka bitke.

“War of the Ring: Drugo izdanje” je apsolutno neizostavna igra za ljubitelje epskih tema i ispreplitanja vojne strategije. Njena dubina i slojevitost pružaju igračima doživljaj koji će pamtiti. Dakle, ako tražite tematsku društvenu igru za troje koja će vam ponuditi nevjerojatno iskustvo i izazov, “War of the Ring: Drugo izdanje” je izbor koji nećete požaliti.

War of the Ring: Second Edition Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!